Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. shelev

shelev Well-Known Member

Alias, як вам зручно!
    В такому випадку дійсно можна примножувати квітучу красу і без упину нею милуватися.

2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У мене головне,щоб тато не поливав:mocking: Він чомусь впевнений в тому, що вазон повинен стояти у воді і зовсім не розуміє як це росте мій аденіум у сухій (майже) землі.там і землею важко назвати:)

та можна, але місця вже мало. Квітів багато не буває, буває мало підвіконників:mocking:

3. shelev

shelev Well-Known Member

Alias, згодна - у чоловіків своє розуміння догляду за рослинами :)

А стосовно підвіконників, я одного разу бачила неперевершену конструкцію - дуже гарну ковану багатоповерхову поличку для квітів, вона займала увесь простір вікна від підвіконника до верху скла.
    Вона лише частково затіняла сонячне світло, адже вся конструкція складалась с з тонких смужок заліза і мені здається що була досить доречною, то вікно виходило на південу сторону - у кімнаті повинно бути не так спекотно.

4. А я купила раз фіалку таку гарненьку)))) Але тоді жила на квартирі, де було дуже холодно (квартира з п'єцом) - було 8 градусів тепла, і вона зав'яла. Я розумію, що я дуже несправедливо до неї поставилася, але мені так захотілося чогось гарненького! А вона не витримала такого випробування навіть з підживкою(((((

5. Alias

Ось саме цього я і не люблю. Люблю, щоб до вікна був доступ, щоб можна було його відкрити, виглянути на вулицю.Та й попечуться там рослинки. У мене тепла лоджия і багато з моїх квіточок там залишиться на зиму.

6. Alias

Сьогодні розцвіла у мене нова квіточка - дипладенія. Виписувала через інтернет. Вони є червоного, білого , насиченого рожевого кольору. А в мене ось така. До речі - це ліана.:)

[​IMG] [​IMG]

Останнє редагування: 27 лип 2012
    • Подобається Подобається x 8
  7. Cuore innamorato

Cuore innamorato Active Member

я одного разу на якомусь фіалковому форумі прочитала про те, як ставитись до фіалок - як до хворої на ангіну дитину, тобто тримати в теплі і там, де немає протягу.. і так це мені врізалось в пам'ять.. тому тримайте ці квіточки в теплі і вони обов'язково Вас тішитимуть.

Alias, дипладенія пречудова! у мене є біла і чевона, а такої немає, як Ваша підросте, можу помінятись на гілочку :give_rose:

• Подобається Подобається x 1
  8. Alias

Пересилка НП на відстань 700 км не лякає? :)
    Якщо ні, то без проблем.

9. shelev

shelev Well-Known Member

Alias, чудова квітка!
    Яка вона у догляді, не примхлива?

10. Alias

Та наче нічого складного. Любить сонечко, водичку і щоб було куди плестися. Правда напала на неї якась тля, ну то справилися з цими "звірями".

11. Ух ти, а як би можна було розжитись хоть з десятком сортів. Мої сенполії на жаль загинули всі, а так хочеться завести знову.

12. Зараз у мене лише три вида сукулентів, папороті і пальмочка, якій 17 років.

Ці деревця вирощені кожне з листочка, люблю таку забавку - вирощувати з нуля :)

• Подобається Подобається x 6
  13. marianaa

marianaa Member

Красавіца. А як їх пересаджувати? В мене вже 2 рази цвіла.

14. Alias

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  15. Cuore innamorato

Cuore innamorato Active Member

Alias, дуже гарні квіти!!!

покажу кілька своїх фіалочок:

• Подобається Подобається x 2
  16. Alias

Весна на підвіконні :)
    [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 4
  17. Alias

Прийшла і буду хвастатись:)

Виписала через нет гібіскус Swamp Musik/

Він в мене швиденько випустив бутончик, але бутончик всім бітончикам бутончик! 11 см!

Вчора вночі було ще так:

А сьогодні вранці на мене чекало це чудо -розчудесне:yahoo:

Квітка в діаметрі 21 см і це ще не кінець.Думаю , що 22-23 до вечора буде.

Почали пелюсточки відхилятися назад і колір стає більш насиченим.

Кажу ж ...чудо:)

• Подобається Подобається x 6
  18. poetka

poetka Дуже важлива персона

Клас!!!!!Оце квіточка.Дуже гарна!!
    А мої вазони весни хочуть, як дивлюсь на ваші оранжереї, то соромно за своє ...сохне,жовтіє, наче восени...Що його робити????Папороті взагалі всі листя поскидали,таке одне сплошне,голе "бєзобразіє"....А вашингтонія то взагалі вся опустилась,наче плакуча верба, засохша,зомлівша...я вже і підживки всякі і всяке різне, а воно назло мені в"яне..

• Подобається Подобається x 2
  19. terRen

terRen Дуже важлива персона

Дійсно чудо-квітка, велика і красива, такий насичений колір. Шкода, що гібіскуси мало тримаються в цвітінні.
    А може то особливий вид і буде довго триматися.

20. Alias

Тримається вже другий день.
    Які б супер види не були, більше трьох днів ще не зустрічала:)

а де твій аватар? :)