Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. victorys

victorys позитивчик :)

Не завжди. Часом зовсім не відсихає, часом відсихає на половину, а потім десь пускає з боку, а часом відсихає зовсім до низу. Коли повністю відсохне можеш відрізати, щоб не стирчав штурпак.

• Подобається Подобається x 2
  2. Fon

Fon whom how

кстаті про кімнатні рослинки. купили ми собі на роботі для підвіконня калатею. аа оскільки інтернет обмежувався інформацією шо та флора є центрально африканського походження, то ми її блін з весни так заливали тропічними дощами що аж переливалось через кіліманджару. і знаєте, шось мені здається шо вона не дуже любить воду, бо з зеленої її заячі вуха перетворились на напівпрозлрі з червонуватим відливом. спочатку ми подумали шо грибок і пересадили її в інший вазон, крутіший і більший. але тенденція відмирання продовжувалась. тоді нам прийшла ідея (це мені, інженер-технологу поліграфічного виробництва, нашому юристу і сісьадміну) шо може це якийсь тропічний грибок підточує життєві сили нашої дорогої покупки. тому ми взяли ізопропіловий спірт, технічної концентрації звісно ж. і протерли стовбур нашої рослини з метою винищення грибків і мікрофлори шо може нашу калатею вбивала. потім навіть листочки протерли і стеріалізували. але шось воно не дуже помогло. тоді ми взнали, що деколи рослинам не вистачає кальцію і треба товкти скорлупу яйка і сипати в землю грунту, через котрий ця рослина проростає. оскільки ми дуже любили нашу немічну кволу калатею, то яєць варених і не дуже принесли з дому всі. я свої варені зїв і скорлупу довго товк в тарілці до стану порошку, а потім зсипав в грун і перемішав. правда трохи зачепив коріння, але то таке. сісьадмін яйця варити не вмів, тому приніс таке яке дали в арсені - два вибива третє йому впало зі стола і вимазало у жовтий колір наш ковролін. оскільки жовток не дуже щедро впітувався в грунт, то довелось купувати ще торфу і підсипати в вазонок з калатеєю. наш юрист яйця не любить, він взагалі вегітаріянець здається, тому приніс в кульочку файної зубної пасти з великим вмістом кальцію. ми канєшна сказали шо краще б він зуб свій калатеї віддав, але переконати юриста деж важко, особливо тих що вміють розбивати собі об голову пляшки. тому до жовтка додалась зеленкувато-біла паста. зрештою для кімнатного улюбленця нічого не шкода, особливо якщо він не таракан.
    але нажаль через 3 дня наша рослина почала погано пахнути і нам довелось її віднести подалі від офісу і там покинути напризволяще. може ми щось не так зробили? а може не треба було торфу туди сипати? :cry:

3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Мабуть її вбив спирт.Ви ж її просто спалили :)

4. Honda

Honda Well-Known Member

А перед тим перелили:)))

5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

І шо їм та рослина зробила ? Мічуріни, блін :))

6. Shine

Shine Well-Known Member

"СЛОНик і МОСЬКА":mocking:

• Подобається Подобається x 11
  7. Shine

Shine Well-Known Member

В мене нарешті достиг перший лимончик:)

• Подобається Подобається x 11
  8. kukuruku

kukuruku Member

Будь ласка, підкажіть, з якої причини можуть сохнути листочки у фікуса? Може, є якісь універсальні причини. Не можу ніяк його відновити, почав сохнути місяць тому і досі не справляюся

9. Cuore innamorato

Cuore innamorato Active Member

усім привіт! мене звати Яся, страшенно люблю фіалки, у мене їх дуже багато, то якщо сподобаються, покажу ще :)

• Подобається Подобається x 7
  10. Shine

Shine Well-Known Member

Привіт:give_rose:
    Фіалки теж моя любоФ;)
    Перше фото теж фіалка?о_О:good: Показуйте ще:preved::)

11. Cuore innamorato

О, як приємно зустрічати однодумців!! Так, перша фота - теж фіалка, сорт San Matheo Blues. Якщо подобаються, ось ще -

пс - і давайте на "ти" :)

• Подобається Подобається x 7
  12. Кохана

Кохана LuBimaya

Які гарнюньки!!!!
    Я би у Вас росточків би накрала....

13. Zaica

Zaica New Member

Доброго дня! Victorys Чи правильно я зрозуміла,що Ви купили синю орхідею,а потім вона ж зацвіла білим кольором????

Останнє редагування: 6 лис 2011
  14. Cuore innamorato

дякую :give_rose: а для чого красти, напишіть мені після нового року, я вже з квартирою визначусь, тоді можна буде зустрітись, у мене завжди зайві листочки є, то й поділюсь ;)

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Давно сюди приїхали?
    Тільки крадене приживається добре!

16. Cuore innamorato

ні, недавно) я з Одеси, в нас теж є любителі шось відламать чи відірвать в рослини, в мене на роботі таких багато було, але для чого) я б сама кращий листочок вибрала і правильно відломила, ну то шо ж поробиш, в кожного свої забобони :)

17. Pienkny Legin

Pienkny Legin Well-Known Member

жінки, або ті хто знає як називається рослина, яка на вигляд як пальма, я не можу пригадати, та в магазинах щось не бачив(

18. Cuore innamorato

є різні) драцена, монстера, цикас, введіть назви в пошук, є щось схоже на те що шукаєте?

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

І я люблю фіалки. Правда, на аматорському рівні.

Скажіть, якщо в одному горщику ростуть фіолетові і білі квіточки - не будуть вони з часом плямисті? (Знання з ботаніки мені підказують, що будуть... )

• Подобається Подобається x 1
  20. Cuore innamorato

дуже приємно!
    ні, не будуть, вони так не запилюються, то дуже складний процес насправді) у мене більше 200 сортів, то вони б вже перевелись за кілька років при такому розкладі

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)