Не завжди. Часом зовсім не відсихає, часом відсихає на половину, а потім десь пускає з боку, а часом відсихає зовсім до низу. Коли повністю відсохне можеш відрізати, щоб не стирчав штурпак.
кстаті про кімнатні рослинки. купили ми собі на роботі для підвіконня калатею. аа оскільки інтернет обмежувався інформацією шо та флора є центрально африканського походження, то ми її блін з весни так заливали тропічними дощами що аж переливалось через кіліманджару. і знаєте, шось мені здається шо вона не дуже любить воду, бо з зеленої її заячі вуха перетворились на напівпрозлрі з червонуватим відливом. спочатку ми подумали шо грибок і пересадили її в інший вазон, крутіший і більший. але тенденція відмирання продовжувалась. тоді нам прийшла ідея (це мені, інженер-технологу поліграфічного виробництва, нашому юристу і сісьадміну) шо може це якийсь тропічний грибок підточує життєві сили нашої дорогої покупки. тому ми взяли ізопропіловий спірт, технічної концентрації звісно ж. і протерли стовбур нашої рослини з метою винищення грибків і мікрофлори шо може нашу калатею вбивала. потім навіть листочки протерли і стеріалізували. але шось воно не дуже помогло. тоді ми взнали, що деколи рослинам не вистачає кальцію і треба товкти скорлупу яйка і сипати в землю грунту, через котрий ця рослина проростає. оскільки ми дуже любили нашу немічну кволу калатею, то яєць варених і не дуже принесли з дому всі. я свої варені зїв і скорлупу довго товк в тарілці до стану порошку, а потім зсипав в грун і перемішав. правда трохи зачепив коріння, але то таке. сісьадмін яйця варити не вмів, тому приніс таке яке дали в арсені - два вибива третє йому впало зі стола і вимазало у жовтий колір наш ковролін. оскільки жовток не дуже щедро впітувався в грунт, то довелось купувати ще торфу і підсипати в вазонок з калатеєю. наш юрист яйця не любить, він взагалі вегітаріянець здається, тому приніс в кульочку файної зубної пасти з великим вмістом кальцію. ми канєшна сказали шо краще б він зуб свій калатеї віддав, але переконати юриста деж важко, особливо тих що вміють розбивати собі об голову пляшки. тому до жовтка додалась зеленкувато-біла паста. зрештою для кімнатного улюбленця нічого не шкода, особливо якщо він не таракан. але нажаль через 3 дня наша рослина почала погано пахнути і нам довелось її віднести подалі від офісу і там покинути напризволяще. може ми щось не так зробили? а може не треба було торфу туди сипати?
Будь ласка, підкажіть, з якої причини можуть сохнути листочки у фікуса? Може, є якісь універсальні причини. Не можу ніяк його відновити, почав сохнути місяць тому і досі не справляюся
усім привіт! мене звати Яся, страшенно люблю фіалки, у мене їх дуже багато, то якщо сподобаються, покажу ще
О, як приємно зустрічати однодумців!! Так, перша фота - теж фіалка, сорт San Matheo Blues. Якщо подобаються, ось ще - пс - і давайте на "ти"
Доброго дня! Victorys Чи правильно я зрозуміла,що Ви купили синю орхідею,а потім вона ж зацвіла білим кольором????
дякую а для чого красти, напишіть мені після нового року, я вже з квартирою визначусь, тоді можна буде зустрітись, у мене завжди зайві листочки є, то й поділюсь
ні, недавно) я з Одеси, в нас теж є любителі шось відламать чи відірвать в рослини, в мене на роботі таких багато було, але для чого) я б сама кращий листочок вибрала і правильно відломила, ну то шо ж поробиш, в кожного свої забобони
жінки, або ті хто знає як називається рослина, яка на вигляд як пальма, я не можу пригадати, та в магазинах щось не бачив(
І я люблю фіалки. Правда, на аматорському рівні. Скажіть, якщо в одному горщику ростуть фіолетові і білі квіточки - не будуть вони з часом плямисті? (Знання з ботаніки мені підказують, що будуть... )
дуже приємно! ні, не будуть, вони так не запилюються, то дуже складний процес насправді) у мене більше 200 сортів, то вони б вже перевелись за кілька років при такому розкладі