Кімнатні рослинки: догляд, поради

Discussion in 'Хобі та захоплення' started by маюнка, Apr 7, 2008.

1. poetka

poetka Дуже важлива персона

Хто знає,чому на західній стороні,не усі квіти ростуть???????????????

2. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Хм...:scratch_one-s_head:цікаво.....в моїй кімнаті(з західної сорони) в Городку найкраще ростуть квіти.....навіть ті що починають вянути чи пропадати,коли їх перенести знову "відживають":)

• Подобається Подобається x 4
  3. terRen

terRen Дуже важлива персона

А які саме Вас цікавлять?..., бо знаю, що є квіти які люблять дуже сонячну сторону, а є які навпаки в затінку та коли помірна волога добре ростуть, бо якщо їм не подобається місце можуть не квітнути, або ж і пропасти.:sad: Взагалі ,якщо є можливість,а ви бачите що квітка погано почувається то треба її міняти місце.:)

• Подобається Подобається x 2
  4. Shine

Shine Well-Known Member

Бо сонячного світла мало. Кожній рослині, як і нам:) різні умови потрібні. В мене на західній стороні чудово себе почувають фіалки.

---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ----------

А яка сторона у Вас? Сонечко цілий день світить на підвіконник чи тільки ввечері або зранку? Бо від того теж залежить, які квіти вибрати.
    Як на мене дуже гарно пахне - матіола:) і вона не розростається сильно але пряме сонечко вона не дуже любить і квітки відкриває вже коли вечір настає, а вже тоді пахне:girl_in_love: на всю хату.

• Подобається Подобається x 3
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо глянути у вікно, то сонечко зліва сходить, а справа заходить. І поки воно подорожує по небі, то світись нам :) На внутрішньому підвіконнику сонячно з самого ранку до обіду.

• Подобається Подобається x 1
  6. Shine

Shine Well-Known Member

Мдя,:scratch_one-s_head: то називається - трудно:), матіолі там не дуже сподобається:mocking:
    Треба щось таке, щоб сонечко дуже любило:). У мене ростуть пеларгонії(але Ви хочете сіяти, то теж не підійде:pardon:)
    На такому сонячному вікні добре себе будуть почувати лобелії, вони теж невеличкі і бувають гарних кольорів білі, сині (різних відтінків), рожеві і малинові але вони не пахнуть, може зовсім трішечки:pardon:
    А ще підійдуть гвоздики різні з тих мініатюрних, подивіться в магазинах, там вже є насіння, вони і пахнуть гарно і сонечко люблять:)
    Або ще добре буде низькорослий антіріум(або Льва паща у нас ще кажуть).
    То з того, що я пробувала вирощувати і було добре але є ще багато інших, попитайте в магазині.

Last edited: Mar 2, 2011
    • Подобається Подобається x 5
  7. victorys

victorys позитивчик :)

З приходом весни почали розцвітати мої фіалочки, правда не всі, одні білше, другі меньше, але скоро на підвіконнику буде кольорово :)

деякі ще тільки на такому етапі:

а це мій кольоровий підвіконник в кімнаті, другий такий самий на кухні

• Подобається Подобається x 10
  8. poetka

Чим краще підживлювати вазони?????????

9. victorys

всі чи якісь конкретно? Є деякі рослини, для яких є окремі навози тому що вони вимагають трішки інших складників ніж більшість кімнатних рослин. Я майже всі домашні рослини підживляю час від часу звичайним рідким навозом який розбавляється водою, крім орхідей і фіалок, для яких купую окремі навози. Але і для фіалок підійшов би звичайний навоз :) В магазинах є багато різновидів навозів, але переважно діляться вони на "навоз для зелених (або кімнатних) рослин" і "навоз для цвітучих рослин". А взагалі, якщо йдеться про якусь конккретну рослинку, то краще перед купівлею навозу почитати в неті про цю рослинку, якої землі вона вимагає, якого освітлення, температури та підкормки, а вже тоді рушати в магазин за навозом :)

10. Honda

Honda Well-Known Member

Дуже гарні!!! теж люблю сенполії;) Але моя колекція не така велика:)

11. Summer

Summer Well-Known Member

і в мене теж цвітуть фіалки!

12. Honda

Honda Well-Known Member

В мене зацвіла така яскраво-рожева;)

13. victorys

Мій онцідіум куплений ще зимою сьогодні вже виглядає так:

Кілька днів тому у дома появився ще такий гарний Дендробіум (також один з видів орхідей)

• Подобається Подобається x 9
  14. Ninulya

Ninulya Well-Known Member

а я читала, що орхідеї є енергетичними вампірами людини, особливо це відчувається вночі та зранку :dntknw:
    Тепер їх боюся :)

15. victorys

Не чула такого :scratch_one-s_head:Мені навпаки начебто додають енергії коли я собі з ранку встану та посиджу біля них хвилин 5-10 перед роботою, та полюбуюсь їхньою красою :girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 7
  16. Shine

Shine Well-Known Member

О, в мене теж так починається день;), а ще закінчується так само:mocking: Є кілька орхочок в спальні і це не заважає мені, а скоріше навпаки:);)
    victorys, вітаю з поповненням колекції;):give_rose:, орхідеї надзвичайні, а колір...просто супер:good:

17. victorys

Дякую!:give_rose:
    Твоя скоро теж поповниться ;)

18. poetka

Подарував чоловік орхідею феленопсіс,навіть не знаю,як за нею доглядати,Пдскажіть люди добрі:)

19. Guido

Guido New Member

а я посадив на підвіконні зернятко тетрагідроканабінолу :) цікаво, чи виросте взагалі?

20. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А як воно по- людськи зветься?:)

а де твій аватар? :)