Хм...цікаво.....в моїй кімнаті(з західної сорони) в Городку найкраще ростуть квіти.....навіть ті що починають вянути чи пропадати,коли їх перенести знову "відживають"
А які саме Вас цікавлять?..., бо знаю, що є квіти які люблять дуже сонячну сторону, а є які навпаки в затінку та коли помірна волога добре ростуть, бо якщо їм не подобається місце можуть не квітнути, або ж і пропасти. Взагалі ,якщо є можливість,а ви бачите що квітка погано почувається то треба її міняти місце.
Бо сонячного світла мало. Кожній рослині, як і нам різні умови потрібні. В мене на західній стороні чудово себе почувають фіалки. ---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ---------- А яка сторона у Вас? Сонечко цілий день світить на підвіконник чи тільки ввечері або зранку? Бо від того теж залежить, які квіти вибрати. Як на мене дуже гарно пахне - матіола і вона не розростається сильно але пряме сонечко вона не дуже любить і квітки відкриває вже коли вечір настає, а вже тоді пахне:girl_in_love: на всю хату.
Якщо глянути у вікно, то сонечко зліва сходить, а справа заходить. І поки воно подорожує по небі, то світись нам На внутрішньому підвіконнику сонячно з самого ранку до обіду.
Мдя, то називається - трудно, матіолі там не дуже сподобається Треба щось таке, щоб сонечко дуже любило. У мене ростуть пеларгонії(але Ви хочете сіяти, то теж не підійде) На такому сонячному вікні добре себе будуть почувати лобелії, вони теж невеличкі і бувають гарних кольорів білі, сині (різних відтінків), рожеві і малинові але вони не пахнуть, може зовсім трішечки А ще підійдуть гвоздики різні з тих мініатюрних, подивіться в магазинах, там вже є насіння, вони і пахнуть гарно і сонечко люблять Або ще добре буде низькорослий антіріум(або Льва паща у нас ще кажуть). То з того, що я пробувала вирощувати і було добре але є ще багато інших, попитайте в магазині.
З приходом весни почали розцвітати мої фіалочки, правда не всі, одні білше, другі меньше, але скоро на підвіконнику буде кольорово деякі ще тільки на такому етапі: а це мій кольоровий підвіконник в кімнаті, другий такий самий на кухні
всі чи якісь конкретно? Є деякі рослини, для яких є окремі навози тому що вони вимагають трішки інших складників ніж більшість кімнатних рослин. Я майже всі домашні рослини підживляю час від часу звичайним рідким навозом який розбавляється водою, крім орхідей і фіалок, для яких купую окремі навози. Але і для фіалок підійшов би звичайний навоз В магазинах є багато різновидів навозів, але переважно діляться вони на "навоз для зелених (або кімнатних) рослин" і "навоз для цвітучих рослин". А взагалі, якщо йдеться про якусь конккретну рослинку, то краще перед купівлею навозу почитати в неті про цю рослинку, якої землі вона вимагає, якого освітлення, температури та підкормки, а вже тоді рушати в магазин за навозом
Мій онцідіум куплений ще зимою сьогодні вже виглядає так: Кілька днів тому у дома появився ще такий гарний Дендробіум (також один з видів орхідей)
а я читала, що орхідеї є енергетичними вампірами людини, особливо це відчувається вночі та зранку Тепер їх боюся
Не чула такого Мені навпаки начебто додають енергії коли я собі з ранку встану та посиджу біля них хвилин 5-10 перед роботою, та полюбуюсь їхньою красою :girl_in_dreams:
О, в мене теж так починається день, а ще закінчується так само Є кілька орхочок в спальні і це не заважає мені, а скоріше навпаки victorys, вітаю з поповненням колекції, орхідеї надзвичайні, а колір...просто супер