Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. poetka

poetka Дуже важлива персона

Хто знає,чому на західній стороні,не усі квіти ростуть???????????????

2. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Хм...:scratch_one-s_head:цікаво.....в моїй кімнаті(з західної сорони) в Городку найкраще ростуть квіти.....навіть ті що починають вянути чи пропадати,коли їх перенести знову "відживають":)

• Подобається Подобається x 4
  3. terRen

terRen Дуже важлива персона

А які саме Вас цікавлять?..., бо знаю, що є квіти які люблять дуже сонячну сторону, а є які навпаки в затінку та коли помірна волога добре ростуть, бо якщо їм не подобається місце можуть не квітнути, або ж і пропасти.:sad: Взагалі ,якщо є можливість,а ви бачите що квітка погано почувається то треба її міняти місце.:)

• Подобається Подобається x 2
  4. Shine

Shine Well-Known Member

Бо сонячного світла мало. Кожній рослині, як і нам:) різні умови потрібні. В мене на західній стороні чудово себе почувають фіалки.

---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ----------

А яка сторона у Вас? Сонечко цілий день світить на підвіконник чи тільки ввечері або зранку? Бо від того теж залежить, які квіти вибрати.
    Як на мене дуже гарно пахне - матіола:) і вона не розростається сильно але пряме сонечко вона не дуже любить і квітки відкриває вже коли вечір настає, а вже тоді пахне:girl_in_love: на всю хату.

• Подобається Подобається x 3
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо глянути у вікно, то сонечко зліва сходить, а справа заходить. І поки воно подорожує по небі, то світись нам :) На внутрішньому підвіконнику сонячно з самого ранку до обіду.

• Подобається Подобається x 1
  6. Shine

Shine Well-Known Member

Мдя,:scratch_one-s_head: то називається - трудно:), матіолі там не дуже сподобається:mocking:
    Треба щось таке, щоб сонечко дуже любило:). У мене ростуть пеларгонії(але Ви хочете сіяти, то теж не підійде:pardon:)
    На такому сонячному вікні добре себе будуть почувати лобелії, вони теж невеличкі і бувають гарних кольорів білі, сині (різних відтінків), рожеві і малинові але вони не пахнуть, може зовсім трішечки:pardon:
    А ще підійдуть гвоздики різні з тих мініатюрних, подивіться в магазинах, там вже є насіння, вони і пахнуть гарно і сонечко люблять:)
    Або ще добре буде низькорослий антіріум(або Льва паща у нас ще кажуть).
    То з того, що я пробувала вирощувати і було добре але є ще багато інших, попитайте в магазині.

Останнє редагування: 2 бер 2011
    • Подобається Подобається x 5
  7. victorys

victorys позитивчик :)

З приходом весни почали розцвітати мої фіалочки, правда не всі, одні білше, другі меньше, але скоро на підвіконнику буде кольорово :)

деякі ще тільки на такому етапі:

а це мій кольоровий підвіконник в кімнаті, другий такий самий на кухні

• Подобається Подобається x 10
  8. poetka

Чим краще підживлювати вазони?????????

9. victorys

всі чи якісь конкретно? Є деякі рослини, для яких є окремі навози тому що вони вимагають трішки інших складників ніж більшість кімнатних рослин. Я майже всі домашні рослини підживляю час від часу звичайним рідким навозом який розбавляється водою, крім орхідей і фіалок, для яких купую окремі навози. Але і для фіалок підійшов би звичайний навоз :) В магазинах є багато різновидів навозів, але переважно діляться вони на "навоз для зелених (або кімнатних) рослин" і "навоз для цвітучих рослин". А взагалі, якщо йдеться про якусь конккретну рослинку, то краще перед купівлею навозу почитати в неті про цю рослинку, якої землі вона вимагає, якого освітлення, температури та підкормки, а вже тоді рушати в магазин за навозом :)

10. Honda

Honda Well-Known Member

Дуже гарні!!! теж люблю сенполії;) Але моя колекція не така велика:)

11. Summer

Summer Well-Known Member

і в мене теж цвітуть фіалки!

12. Honda

Honda Well-Known Member

В мене зацвіла така яскраво-рожева;)

13. victorys

Мій онцідіум куплений ще зимою сьогодні вже виглядає так:

Кілька днів тому у дома появився ще такий гарний Дендробіум (також один з видів орхідей)

• Подобається Подобається x 9
  14. Ninulya

Ninulya Well-Known Member

а я читала, що орхідеї є енергетичними вампірами людини, особливо це відчувається вночі та зранку :dntknw:
    Тепер їх боюся :)

15. victorys

Не чула такого :scratch_one-s_head:Мені навпаки начебто додають енергії коли я собі з ранку встану та посиджу біля них хвилин 5-10 перед роботою, та полюбуюсь їхньою красою :girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 7
  16. Shine

Shine Well-Known Member

О, в мене теж так починається день;), а ще закінчується так само:mocking: Є кілька орхочок в спальні і це не заважає мені, а скоріше навпаки:);)
    victorys, вітаю з поповненням колекції;):give_rose:, орхідеї надзвичайні, а колір...просто супер:good:

17. victorys

Дякую!:give_rose:
    Твоя скоро теж поповниться ;)

18. poetka

Подарував чоловік орхідею феленопсіс,навіть не знаю,як за нею доглядати,Пдскажіть люди добрі:)

19. Guido

Guido New Member

а я посадив на підвіконні зернятко тетрагідроканабінолу :) цікаво, чи виросте взагалі?

20. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А як воно по- людськи зветься?:)

а де твій аватар? :)