кажуть орхідеї люблять приймати такі парові ванни, бо у природньому середовищі вони ростуть у вологому та теплому кліматі а в квартирі на жаль повітря достатньо сухе, особливо зараз, коли гріють батареї..
То капець якийсь Заїхали ми сьогодні після роботи на кебаби, бо обіду в дома не було. А там недалеко є такий супермаркет LIDL називається, ми часом робимо там закупи, бо там можна купити такі речі (переважно солодощі) які не купиш в жодному іншому магазині (багато товару туди постачають з Німеччини). От так йдем ми до того ЛІДЛя і я кажу до Павла: - шкода, що до ЛІДЛя орхідей не завозять, бо вони б певне тут були не такі як в інших магазинах... Заходимо, і перше що я бачу це орхідеї і то не популярні фалеонопсиси а якісь інакші Ну і не обійшлось без того, щоб одну собі не взяти тут ще 2 гілочки на яких ще квіточки не розцвіли а квіточки у цього виду орхідеї малесенькі (трохи більші за 5 копійок), але я так розумію, що їх має бути багато Всьо, Віка увлєклась серйозно Залишилось на просторах нету знайти що то за вид і як про нього правильно дбати.
Який це вид не знаю але маю такі жовтенькі, пахнуть лимоном. Купила чуть більше року тому то через рік зацвіли знов, розмножуються гарно, невибагливі.
Я хочу дізнатись що то за вид, щоб знати як за ними правильно доглядати. Не знаю, чи цим квіточкам відповідають такі умови, як фолеонопсисам. А ви як про свої дбаєте?
Вікуся, глянь сюди, може знайдеш свою.. бо тобі зручніше її роздивитися детально.. ---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ---------- мені схожа на Gongora... не знаю...
щойно пішла фоткати ті квіточки і помітила, що вони також пахнуть! Але їх запах мені нагадує трішки лілію, трішки бузок і зовсім трішки корицю. Запах важко описати, але він такий гарний! ---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ---------- Я на тій сторінці вчора пів вечору просиділа є деякі схожі, але здається що тільки схожі... тому не знаю.. а там їх стільки, що очі розбігаються. Я вже зареєструвалась на якомусь польському форумі любителів орхідей, виставила фотки, може хтось допоможе оприділити що то за вид в мене ---------- Додано в 13:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ---------- Так, здається я вже дочиталась до того, що то в мене скоріш за все вид Cambria тип Oncidium або навпаки Правда фотографій саме такої квітки як в мене не знайшла, але за описом і на вигляд схожі були. Хоч щось добре А ще описувався їх запах як суміш меду, ванілі та шоколаду і мушу признати, що щось в тому є ---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ---------- ааааааааааа ура знайшла і фото накінець!!!!
Oncidium Sharry Baby - ось його назва! ви собі навіть не уявляєте скільки в мене зараз радості і чого б це
Так як за орхідеями: іноді ставлю під теплий душ на кілька хвилин, поливаю по чуть-чуть, стоять не на прямому сонячному світлі. постараюсь знайти фото своєї
обовязково покажіть як знайдете! а як не знайдете, то буде нагода зробити нові фото Може маєте ще якісь цікаві квіточки? Показуйте, не встидайтесь
Які гарні! А та ваша жовта така як на фото чи інакша? бо ви казали що в вас схожа на мою, тож я подивилась які види моєї ще є і знайшла oncidium під назвою "tiny twinkle"
Квітки такі як в вашої тільки жовті, а на фото квіти трошки інші. Моя відцвіла в січні, я її купила після того як понюхала.
я якби спершу понюхала, то купила б дві Там (у магазині) була ще одна така, тільки квітки трішки більші і плямисті, але вона, як мені здалось, у трішки гіршому стані була, а у тої що я купила аж три гілочки на яких виростуть квіточки
Я очень люблю орхидеи у меня есть колекция орхидей,фаленопсисы,камбрии,ванды и другие,более 100штук. :cesored:
Надумала посіяти квіти на підвіконник.. Вибирала насіння, вибирала, але так нічого і не вибрала. Я раніше тільки готові вазонки купувала, тож не знаюсь на висіванні квітів. Ну, висіяти то я зможу, але з вибором проблемка. Порадьте, будь ласка, якісь такі, щоб не розростались звисаючи, і щоб пахли на всю хату :girl_in_dreams: