Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. victorys

victorys позитивчик :)

кажуть орхідеї люблять приймати такі парові ванни, бо у природньому середовищі вони ростуть у вологому та теплому кліматі :) а в квартирі на жаль повітря достатньо сухе, особливо зараз, коли гріють батареї..

• Подобається Подобається x 7
  2. Shine

Shine Well-Known Member

Моя черга хвалитись:blush:
    Сьогодні мені нагадали, що свято наближається:mocking:
    Ось таку "рябушечку" я маю:)

• Подобається Подобається x 12
  3. victorys

То капець якийсь :))) Заїхали ми сьогодні після роботи на кебаби, бо обіду в дома не було. А там недалеко є такий супермаркет LIDL називається, ми часом робимо там закупи, бо там можна купити такі речі (переважно солодощі) які не купиш в жодному іншому магазині (багато товару туди постачають з Німеччини). От так йдем ми до того ЛІДЛя і я кажу до Павла:
    - шкода, що до ЛІДЛя орхідей не завозять, бо вони б певне тут були не такі як в інших магазинах...
    Заходимо, і перше що я бачу це орхідеї о_О і то не популярні фалеонопсиси а якісь інакші :) Ну і не обійшлось без того, щоб одну собі не взяти

тут ще 2 гілочки на яких ще квіточки не розцвіли

а квіточки у цього виду орхідеї малесенькі (трохи більші за 5 копійок), але я так розумію, що їх має бути багато :)

Всьо, Віка увлєклась серйозно :)))
    Залишилось на просторах нету знайти що то за вид і як про нього правильно дбати.

• Подобається Подобається x 12
  4. Daisy

Daisy Well-Known Member

Який це вид не знаю але маю такі жовтенькі, пахнуть лимоном. Купила чуть більше року тому то через рік зацвіли знов, розмножуються гарно, невибагливі.

• Подобається Подобається x 4
  5. victorys

Я хочу дізнатись що то за вид, щоб знати як за ними правильно доглядати. Не знаю, чи цим квіточкам відповідають такі умови, як фолеонопсисам.
    А ви як про свої дбаєте? :)

6. Кохана

Кохана LuBimaya

Вікуся, глянь сюди, може знайдеш свою.. бо тобі зручніше її роздивитися детально..

---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ----------

мені схожа на Gongora... не знаю...

7. victorys

щойно пішла фоткати ті квіточки і помітила, що вони також пахнуть! Але їх запах мені нагадує трішки лілію, трішки бузок і зовсім трішки корицю. Запах важко описати, але він такий гарний! :good:

---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

Я на тій сторінці вчора пів вечору просиділа :crazy: є деякі схожі, але здається що тільки схожі... тому не знаю.. а там їх стільки, що очі розбігаються. Я вже зареєструвалась на якомусь польському форумі любителів орхідей, виставила фотки, може хтось допоможе оприділити що то за вид в мене :)))

---------- Додано в 13:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ----------

Так, здається я вже дочиталась до того, що то в мене скоріш за все вид Cambria тип Oncidium або навпаки :crazy: Правда фотографій саме такої квітки як в мене не знайшла, але за описом і на вигляд схожі були. Хоч щось добре :)))
    А ще описувався їх запах як суміш меду, ванілі та шоколаду і мушу признати, що щось в тому є :)

---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

ааааааааааа ура знайшла і фото накінець!!!!

8. victorys

Oncidium Sharry Baby - ось його назва! :preved:
    ви собі навіть не уявляєте скільки в мене зараз радості :))) і чого б це :crazy:

• Подобається Подобається x 8
  9. Daisy

Daisy Well-Known Member

Так як за орхідеями: іноді ставлю під теплий душ на кілька хвилин, поливаю по чуть-чуть, стоять не на прямому сонячному світлі.

• Подобається Подобається x 2
  10. victorys

обовязково покажіть як знайдете! :) а як не знайдете, то буде нагода зробити нові фото ;)
    Може маєте ще якісь цікаві квіточки? Показуйте, не встидайтесь ;)

11. Daisy

Daisy Well-Known Member

Жовтої не знайшла (біля рожевої трошки видно горшок з нею)
    [​IMG][​IMG]

• Подобається Подобається x 8
  12. victorys

Які гарні! :good:
    А та ваша жовта така як на фото чи інакша?

бо ви казали що в вас схожа на мою, тож я подивилась які види моєї ще є і знайшла oncidium під назвою "tiny twinkle"

• Подобається Подобається x 5
  13. Daisy

Daisy Well-Known Member

Квітки такі як в вашої тільки жовті, а на фото квіти трошки інші. Моя відцвіла в січні:sad:, я її купила після того як понюхала:).

14. victorys

я якби спершу понюхала, то купила б дві :)))
    Там (у магазині) була ще одна така, тільки квітки трішки більші і плямисті, але вона, як мені здалось, у трішки гіршому стані була, а у тої що я купила аж три гілочки на яких виростуть квіточки :)

• Подобається Подобається x 3
  15. Bagira

Bagira Member

Я очень люблю орхидеи у меня есть колекция орхидей,фаленопсисы,камбрии,ванды и другие,более 100штук. :cesored:

Останнє редагування модератором: 16 лют 2011
  16. Honda

Honda Well-Known Member

І в мене появилась орхідея!!! Можете мене привітати;) Фото викладу,як додому приїду і сфотографую!

17. Shine

Shine Well-Known Member

Вітаю!!!;):give_rose::give_rose::give_rose::give_rose:
    Чекаєм фото:)

18. Daisy

Daisy Well-Known Member

Знайшла в інтернеті (майже як мої)

• Подобається Подобається x 3
  19. Honda

Honda Well-Known Member

• Подобається Подобається x 10
  20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Надумала посіяти квіти на підвіконник.. Вибирала насіння, вибирала, але так нічого і не вибрала. Я раніше тільки готові вазонки купувала, тож не знаюсь на висіванні квітів. Ну, висіяти то я зможу, але з вибором проблемка. Порадьте, будь ласка, якісь такі, щоб не розростались звисаючи, і щоб пахли на всю хату :girl_in_dreams:

а де твій аватар? :)