Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем маюнка, 7 кві 2008.

1. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ніколи не займався юкками, але чув що вони морозостійкі. Можна висадити в грунт і там будуть цілий рік. Не знаю чи то стосується тільки якигось певних видів чи загалом. А чому б в такому разі не призвичаїти жити юкку на балконі цілий рік. Взагалі, квартира, особливо взимку, зовсім не підходяще місце проживання для більшості видів рослин

• Подобається Подобається x 3
  2. Shine

Shine Well-Known Member

Вирощувати в відкритому грунті можна тільки ті Юкки, які витримують наші морози от як Юкка нитчатая (Y. filamentosa L.), на цьому фото. Вона виртимає навіть до -20, а ще прекрасно цвіте і квіти пахучі.

А я писала про кімнатну Юкку, яку ми звикли вже бачити в квіткових магазинах і яка нажаль не може зимувати у нас, бо не переносить температури нижче нуля. І "привчити":) її аж ніяк не вийде:pardon:
    Нижче на фото - це от якраз моє "обскубане":mocking: чудо чекає весни і знову "виїзду" на балкон:)

• Подобається Подобається x 6
  3. victorys

victorys позитивчик :)

бідний... на осінь хоч не забуваєш кота з балкону забрати? Та не такий вже він в тебе і обскубаний :)))

• Подобається Подобається x 9
  4. Shine

Shine Well-Known Member

:haha::haha::haha::good:
    Нє, ну кіт то як раз "живе" замість Юкки на балконі, бо бач який камуфляж має - біло-сніжно-пухнасто-балконний:mocking:

• Подобається Подобається x 4
  5. Кохана

Кохана LuBimaya

Обіцяла? Прошу! :) Правда фото не дуже якісне, бо фотік накрився, то на телефоні...

• Подобається Подобається x 7
  6. majolika

majolika Well-Known Member

У мене перестав цвісти антуріум

Листя росте, а квітів вже з три місяці нема :sad:.
    До того декілька років поспіль він цвів безперервно, не дуже густо - по дві три квітки, але постійно. А тепер перестав. Підживлення спец.засобом для цвітіння не допомогло.
    Підкажіть, будь-ласка, що ще можна зробити, щоб мій улюблений квітик знову зацвів?

• Подобається Подобається x 2
  7. victorys

ще й як обыцяла!Ось тут :)

8. gvorn

gvorn Well-Known Member

Та то не тільки та. Таких юкк є досить багато. Чехи люблять усілякими морозо і зимо стійкими юкками і не тільки бавитися. Наприклад тут http://www.yuccaland.cz/juky.htm є багато фоток. І опунцій багато, з них багато зимостійких. В Празі є ботсад. Так там ті опунції цілим полем ростуть, а на зламі весни-літа чудово цвітуть

Правда, мені більше подобаються морозостійкі ехіноцереуси. Якісь вони більш кактусні :)

Але щоб такі штуки заводити тре" мати альпінарій (гірку з каміннями)...хоча б на дачі

• Подобається Подобається x 8
  9. Peri

Peri Well-Known Member

Мені теж опунції не дуже,мо*через глохідії,які регулярно заганяла при "спілкуванні" з ними?
    :girl_in_dreams:

10. gvorn

gvorn Well-Known Member

Досить неприємна штука. Особливо, коли вони короткі

11. Як боротися з щитівкою?Маю на восковнику,перекинулась на гарденію і фікус.

• Подобається Подобається x 1
  12. Filosof

Filosof Well-Known Member

Спробуйте побрискати господарським милом.

13. Промила сьогодні господарським милом.А чи можна зараз якусь хімію використати?

14. Filosof

Filosof Well-Known Member

Можна, але для чого - як добриво?

15. gvorn

gvorn Well-Known Member

Є така помічна штука, як інтернет ;) http://www.flowers.bitrix.ru/pests&diseases/pests/coccidae.php

16. victorys

Поїхав сьогодні Павел відвозити батька в лікарню у інше місто, там (у тому місті є великий господарсько-садівний магазин), казав, що як буде повертатись то туди заїде.
    Заїхав. Дзвонить. Каже:
    - тут знижка на орхідеї, але вони щось всі такі марненькі, брати тобі якусь? :)))
    Я кажу - звичайно що бери (ціна більше ніж в половину меньша за ту, яка у нас в квітковому магазині! В нас по 45, а там 19,90). Чогось нагадало оце:
    http://www.youtube.com/watch?v=PDM0GNgxPcM

Павел сказав що вибере якусь найгарнішу і купить.
    Купив. :preved: Хвалюсь вам:

тут всі три стоять разом :girl_in_dreams: не можу на них надивитись, (правда синя вже помалу відцвітає..)

є в тих квіточках щось надзвичайне

а в мене по моєму вже точно якась залежність почалась :)))

• Подобається Подобається x 12
  17. Honda

Honda Well-Known Member

Давно вже думаю мамі орхідейку подарувати!
    А антуріум в мене теж не дуже зараз нові квіти пускає, може то сезонно?

• Подобається Подобається x 4
  18. victorys

Похвалюсь вам ще своїм парничком зробленим сьогодні нашвидкоруч. Ідейка моя, дощечки збивав до купи Павел, потім разом обмотали ту конструкцію плівкою і вуаля!

вид зверху, по середині стоїть посудина з гарячою водою і парує

В майбутньому (коли буде більше часу) плануємо зробити трішки інший парничок, ширший та з дверцятами, а поки що хватить і такого :)))

• Подобається Подобається x 11
  19. poetka

poetka Дуже важлива персона

А навіщо той парник???

20. Shine

Shine Well-Known Member

Ну ти "шпарівна" дівчина :). Ото я розумію сказала - зробила:good:
    Файно вийшло:good:;)

---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

А то щоб робити парові баньки для орхідей, бо вони дуже корисні і допомагають прижитись в новій обстановці або хворим рослинам.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)