всі декоративні породи підходять для утримання в квартирі, для того їх і вивели. Я щаслива власниця ось уже місяць чіхуахуа. Обирала свідомо цю породу. Саме для малогабаритної квартири. Собачка спокійна, слухняна, але вміє за себе постояти (коти ще в мене), гарно підлаштовується під ритм життя господарів. Не нав*язлива, темперамент не бурхливий, психіка стабільна. Чіхів можна дресирувати доволі успішно. Запаху практично немає.
Раніше вівчарок постійно тримав. В тому році кохана (з якою розійшлись недавно) привезла Китайску хохлату, а ще одну купили вже в Україні. Чудові песики... Дуже за ними сумую(((
У мене були дворняги, але напишу про породистих, яких я мав. Коллі. Хороший пес у всіх відношеннях і дуже розумний. Але для квартири не годиться і любить багато бігати. Непоганий сторож. Найбільшою проблемою для мене було те, що він дуже любив бігати за сучками. І буквально нічим його не зупинити. Я подвіря добре загородив, то він вилазив на березу і звідти долав огорожу. А ще міг зробити серйозний підкоп під огорожою. Жах. Хаскі. Як сторож, цей псюга може зализати до смерті. Він просто любить людей і без варіантів. При тому мисливець ОГО! Скажім, пійсвти і з'їсти їжака, голуба, щура, мишу - без проблем. До плюсів додам те, шо він ніяких запахів не видає. Будь-який пес має запах, а той - просто нічого не чути. Для квартири це добре, але вигає прогулянок, хоч не так, як Коллі. Тричі на рік міняє шерсть і це проблема. Як линяє, то похожий на переспілого одуванчика. З дітьми бавиться за щастя. Німецька вівчарка. Моя вина - майже не займався. І виросло чудо страшне. Удача у нього була дуже агресивна. Думаю, це випадковість. Я давав йому їсти і з руки... і кожного разу перераховував пальці. Згодом віддав його на сторожівку стоянки. Власник був задоволений і пес також. Пікінес. Це найкращий сторож, якого я зустрічав. Був би він росту вівчарки - труба. Вірний песик. Добре розуміє хто є хто. Але мий-не-мий смердить, як .... це в порівнянні з хаскі. Нюх у нього ідеальний. Хропе, як старий хлоп. При боротьбі може вилетіти око, як у пірата з "Карибських піратів".