Щоб вивчити, треба за книжками сидіти, а не форумом. Вивчи, може й тобі поможе - за два роки опанував на непоганому рівні, почав писати в резюме, зараз науковий співробітник в універі Німеччини, але два тижні тому виграв професорську посаду в канадському університеті, переїжджають... Так що дійсно вчи китайську, як маєш бажання.)
Я маю репетитора. Переїжджаєш в Канаду? Мені здається шо китайська мова мені не пригодиться, бо я ніде з нею не стикаюся. Мушу вчитися англійської і німецької бажано теж.
Ну рідну українську само собою що обовязково треба знати! ---------- Додано в 14:31 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ---------- Він молодець, якщо він просто сів та вивчив, бо мені б так не вийшло без доброго вчителя самостійно вивчити.
Вiн не просто молодець - вiн мало не генiй в багатьох речах. От китайську вивчив, вiршi шикарнi пише. Мало того - ще з першого Майдану кожен з нас стикався з його дiяльнiстю, як i в нашi днi - але для джекi з рештою диванноi форумноi сотнi i вiн, i самойлови4, i педро - все лише задрипанi емiгранти, що тут лиш дзявкають.
Так це дуже добре! Але на жаль не всім дано бути таким геніально розумним, це треба мати дар від Бога і велике бажання!
Ого це точно талант!!Мені здається китайська мова,то взагалі якась не реальна мова,щоб її вивчити треба дуже багато зусиль прикласти..з тими їхніми дзінь,дзянь,сянь....
В мене знайомий вже досить довго, років 5 вивчає китайську, а ле каже, що досконало її освоїти неможливо
так навіть китайці можуть знати не всі ієрогліфи. В принципі чому дивуватись? У нас теж багато людей рідну мову вивчити не можуть)
Був (а може й досі існує) на околиці Києва інтернат. Якщо пересічна дитина туди потрапляла у 2-3 і старше клас, то вчилася за стандартною програмою. А у перший клас приймали за результатами тестування в основному хлопчиків, які поглиблено вчили китайську мову і деякі інші, специфічні дисципліни. Найбільш здібні робили кар"єру у розвідці, ГРУ, армії. Не знаю, чи були китайці-викладачі, але справу було поставлено серйозно.
Привіт! Іноземні мови - це моє хоббі. Я викладач німцької мови, нещодавно почала вивчати польську, після того як побувала на практиці у Варшаві. Вчу польську сама, в мене є досить хороша філологічна підготовка. Знайшла зовсім недавно ось такий сайт якраз для тих, хто вчить польську сам. Ось він http://olz.by/stati/onlajn-kurs-polskogo-yazyka-po-filmam. Тут в основному відео-уроки, але є також і граматичні статті. А у вас є досвід вивчення польської самостійно? На скільки ц було ефективно?
Ще одна ржака для Іспанки: прийшла до нас у гості родичка-студентка. Дізнавшись, що ми з дружиною трохи повчилися на курсах іспанської мови, подарувала дружині (архітектору) шикарну книжку, видану в Іспанії. Gaudi. Arquitectura del futur. Дивлюся - щось там "не те". Якісь діакритичні знаки у нібито знайомих іспанських словах. Пробив за індексом ISSN - каталонська мова! Ілюстрації шикарні, але вчитування у текст окрім шкоди нічого не принесе.
Записалася на курси польської мови, з вересня починаю Пам'ятаю, у мами були журнали з в'язання польською, то я малою намагалась щось там вичитувати ))
А я ось не записався і не записатимусь. Будемо уважно чекати, чи вона прийде до мене як українська? І як це виглядатиме? Побачимо.
Мені здається,що не важко... От мені ця мова не подобається,якась вона дуже груба і не милозвучна....Я іспанську хотіла би вивчити)