Хто Вам заважає підкоригувати розкладку? У часи MSDOS елементарним бінарним редактором (PCTools або Norton Commander) можна було правити знаки у драйвері кирилівки. Одна секретарка попросила зробити знаки пунктуації над цифрами "так як в її машинці". А собі я зробив універсальну розкладку - втулив і укр. і рос. літери в одну розкладку. Це була та сама клава "без кирилічних лейбочок", на якій я вчився.
це добре, але люди прагнуть універсальної форми. коригувати клавіатуру приходиться в голові за кожним іншим компом! Казав один програміст -якщо змінити в роялі(піаніно) сім нотних клавіш, то більшість музикантів стануть, як сліпі кошенята!
... завжди мріяла опанувати сліпий друк. і ніби за клавіатурою проводжу немало часу, але не вдається. а ще які тренажери є ?
Колись сусід,православний священник,консультувався зі мною,якими програмками скористатись,щоб навчитись друкувати. Кажу: - Відкриваєш Святе Письмо і передруковуєш,хоч зо три глави. Спробував. Друкує наосліп,як професійна секретарка.
Тренажерами не користувався, просто запам"ятав розташування кількох букв і складав з них слова, тоді більше запам"ятовував і складав слова. Руки на клавіатурі накривав рушником, щоб не підглядати. Було це років 10, а можливо і більше тому.
Друкую на латинській клавіатурі 10-ма пальцями наосліп. Навчилась на одній з перших робіт - data entry
я колись навчився користуватися сліпим методом через "Соло на клавіатурі". Зараз намагаюсь опанувати латинську клавіатуру, але вже без цієї програми)
Я друкую наосліп 10 пальцями. Колись закінчила курси друкарок і с тих пір друкую і дуже швидко. :dance2:
Меня жизнь заставила. Были очень трудные времена в отношении денег. У жены украли рюкзак, где была дипломная работа. В течение двух суток посменно перенабирали всё вручную. Клава была с полностью стёртыми кнопками. Взять другую - негде. Вот так и научились...
Практично всіх навчитись друкувати наосліп заставило життя, з моїх знайомих добровільно не навчився ще ніхто, хоч починало багато народу - терпіння не вистачає. Сам теж кілька разів пробував, але далі середнього ряду діло якось не йшло. Потім якось роздобув програмку з курсом Шахиджаняна "соло на клавиатуре" і одна хороша знайома з Одеси, з якою часто спілкуємось, вже не памятаю як, але вирвала в мене клятву що я пройду курс до кінця, сама вона теж починала і закинула. Так я і пройшов, періодично показуючи в Скайпі контрольні скріншоти з уроками Пішло на це все діло два місяці, десь по годинці в день - 60годин тобто, все як книжка пише. Вміння пригодилось навіть для телефону - кілька років тому шукав одну модель з QWERTY клавіатурою, але в нашу країну вона не поставлялась, тому довелось купити за кордоном, без кириличних символів. Для багатьох людей це була проблема, замовляли лазерне гравірування, але в мене все пішло як по маслу - пальці памятають, хоча просто дивлячись на клавіатуру я не можу 100% сказати де яка буква.