Абсолютно. А ось кацапськії витівки за 2009 рік у цій гілці виглядають просто ганебно. (Позорно то єсть.) Треба було їм іще тоді про це казати. Ну, можна й зараз нагадати.
Обраний народним депутатом України від партії "Слуга народу" блогер Макс Бужанський, який не любить Майдан і сумує за СРСР, звернувся до міністра оборони Степана Полторака з вимогою пояснити участь військовослужбовців ЗСУ на перепохованні останків воїнів Першої Української дивізії "Галичина" Української Національної Армії. Джерело Max Buzhanskiy 28 липня о 21:12 · Рішенням міністра оборони України Степана Полторакв призначена службова перевірка Джерело: Перезахоронение воинов: Бужанский возмутился перезахоронением бойцов СС Галичина (30.07.19 15:49) « Суспільство | Цензор.НЕТ
Про це ніхто у нас не знав і ніякі новини не показали, чого тут такого вагомого? Хто про це кричав - Скабєюшка на своєму шабаші і заскавулів вата ватяна Бужанський.
Лаптєподобний Бужанський - то не дивина. Вонго таке завсігди було, промосковитське. А от реакція Полторака - доволі цікава: не захтів одразу поставити на місце цього псевдоісторика (бо ж воно вказало в запиті "на перезахоронении останков солдат 14й дивизии Ваффен СС" - то ж міг одразу відшити його з посиланням на те, що вони були по прикінцевому факту вже вояки 1 Дивізії Української Національної Армії). Але обережно так, "ми вивчимо питання", бо ж сам ніц не розуміє в ньому.
Героям слава! Відійшов у вічність ветеран дивізії "Галичина" Іван Мамчур View: https://youtu.be/nlknyh4SBhQ
Героям слава! У Калуші відкрили меморіальну дошку діячу ЗУНР Дмитру Паліїву - Галичина Дмитрó Палíїв (17 травня 1896, с. Перевозець, біля Калуша — 19 липня 1944, під Бродами) — політичний і військовий діяч, один з організаторів повстання у Львові 1 листопада 1918 р. У 1920 р.— один із засновників УВО і член її начальної команди. Співзасновник Української Партії Національної Роботи, редактор її органу «Заграва». Ваффен-гауптштурмфюрер СС[3]. Член ЦК УНДО, посол до польського сейму, в'язень польських таборів.
Героям слава! 16 листопада, святкував свої уродини вояк дивізії "Галичина", учасник боїв під Бродами, багаторічний в'язень таборів ГУЛАГу Йосиф Равлик.
Бужанський теж такий історик знайшовся. "Галичина" не була засуджена Нюрнберзьким трибуналом - вона мало воювала, більше була в запасі (чи як це називається?)і нічого звірячого не чинила.
За своїх дідів не скажу, бо не знаю. А стрико мій воював. Бійцем в Червоній Армії. Останній бій в Карпатах. Лежить в Європі з 44 року, навіть не знаю де. І двоюрідний стрико /є таке звання?/ воював. Воїном УПА. Останній бій біля Любіня, в кінці 40-х поч 50-х. Лежить на сільському цвинтарі. Знаю де. А вуйко мій не воював. Бо був зв"язковим УПА. Лежить в Підкамені. Знаю де. Героям слава! зі О, Дмитро, Степан і Іван повернулися на другий бік. ззі @VasMT, а Ваші Дєдиваєвалі...?
По мамі, пішов в 41-му, поранений в кінці 44-го, помер 9 травня 1945-го року від ран. По батькові забрали в 44-му. Коли вибили німців з заходу України. Повернувся в 46-му. Вбили в 46-му.
Хай з Богом спочиває. Трошки проясняється... зі ну а Ви як там? Двортер"єр Вас зустрів? VasMT, 12 кві 2020 #341
Двортер‘єра побачу через шість-сім місяців. Зараз під Чугуєвим на карантині, потім на схід. Донецький напрямок.
Та отож. Я, правда, в квітні тут ніколи не жила, і зараз отаке вперше бачу - кожен день шквальний вітер. Цвіт на деревах оббиває, з пічки поки затопиш - сцуко, як в курній ізбі, - дим валить в кімнату - все відкривати треба. Навіть як тепло, +20 - все одно не вийдеш щось робити, бо здуває, голова болить, очі болять. Мабуть, справа і не в місцевості, а це щось в природі. В Казахстані, Киргизстані та Узбекистані після +30 навалило снігу. Ото і у нас віє-свістить. "Біль Землі".
Згадати не можу, а шукати лєнь Кітка мусет Хунта. А двортер‘єра кличуть Сєпар, нє? Чи я щось знову путаю? зі н-да, шість-сім місяців... А вони беруть і кажуть.. ззі Доброго ранку всім.