Чи варто йти на програміста?

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Міша Павчук, 12 сер 2013.

1. Top Dog

Top Dog Український Українець

Зараз в країні важкувато будь-що продавати. Так що краще айтішником.

• Подобається Подобається x 1
  2. marauder

marauder New Member

Взагалi-то, программери зараз отримують гарнi грощi. У мене друг 1с программер, так шо знаю про що кажу.

3. LvivUA

LvivUA New Member

Не сказала бы что тяжело)
    Это уже смотря что продавать)

4. Vedun

Vedun Well-Known Member

Продається усе, не все купується. Не можна купити собі друзів, зате можна їх продати.

5. galkar

galkar миється в бані

плюс айтішніків в тому що вони добре заробляють, але в навчанні дійсно важко. тому якщо ви готові важко працювати, то будь ласка!

6. Zeze

Zeze Well-Known Member

Питання із розряду що було перше, курка чи яйце.

---------- Додано в 21:30 ---------- Попередній допис був написаний в 21:29 ----------

Їх за програмістів не тримають :)))

---------- Додано в 21:32 ---------- Попередній допис був написаний в 21:30 ----------

Але люди в нас дивні, таке якби крім програмістів більше не було професій. Тестери, пен-тестери, опси, дев-опси. Ціла купа де програмування не або взагалі не потрібне, або на рівні скриптів, які пишуть вже школярі в розвинутих країнах.

7. morze

morze Well-Known Member

щоб друкувати програму телебачення? -неварто!

8. Konfeta

Konfeta Well-Known Member

В мене така думка - зараз професія програміста востребувана, гарно оплачується, але це зараз.... А як воно буде через декілька років ? Ось одного часу був бум на економістів, юристів - люди понавчалися, а працювати нема де.... А з іншої сторони - за компьютерами майбутнє !

9. Zeze

Zeze Well-Known Member

Упадку не буде і не передбачається.
    Так воно і вже є невідємною частиною нашого життя - смартфони, планшети, ПК, годинники, "розумні доми" з холодильниками на лінуксі і тому подібне. Правда Україна ще в цьому плані досить середньовічна, бо наслідок совка.

10. Mikhail

Mikhail Well-Known Member

Главное никак не заключается в «идти» в смысле поступать в кружок, институт, специальные курсы и т.д.
    Можно же чего-нибудь просто посмотреть-почитать на каком-нибудь Интуите.
    Скачать какие-нибудь Turbo Pascal, Logo или просто что-нибудь сделать или попытаться сделать на VBA (он встроен в Microsoft Office).

Понравится - вперёд.

Кстати, я начал выполнять программистские функции именно примерно в связи с увлечённостью компьютером и упомянутому в первом посте «сидению» за ним. В 8 классе ко мне даже обратились одноклассники, чтоб я за деньги сделал домашнее задание по программированию.

P.S. Правда, Интуит - русскоязычный. Значит, если это обстоятельство является не очень удобным, нужно какую-нибудь украинскую книжку достать или сайт открыть.

Останнє редагування: 20 лис 2013
  11. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Насправді вже передбачається.
    Ринок IT спеціалістів вже по троху перегрівається.
    з/п з року в рік росте для IT-иків і вже досягає рівня європейських.
    Схожа ситуація була, для прикладу, в Чехії - зараз там IT сектор вже майже не зростає (можливо навіть і просів трохи в порівнянні з кращими роками).
    На інтренаціональних фірмах часто густо вже надають перевагу офісам із сусідніх країн, де ринок ще так не перегрівся і девелопер там дешевше обходиться.
    Так що тезу "що буде років за 5 - 10?" повністтю відкидати не можна.

P.S. Моя особиста думка як IT-ика з 10 літнім стажем

12. morze

morze Well-Known Member

Йти туди де хочеш, завжди варто!!!

13. liyama

liyama Well-Known Member

+100500

14. Locutos

Locutos Well-Known Member

Если человек не знает - идти ли ему на программиста, то ему точно не надо идти на программиста :mocking:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чи варто йти на програміста????

варто, головне мати в руках сокиру і можна йти на програміста.

16. sofcja

sofcja New Member

прочитала назву теми спочатку як : чи варто йти ЗА програміста?

видно тре лягати спати або йти заміж)))

• Подобається Подобається x 3
  17. Zeze

Zeze Well-Known Member

Неправда, нам ще далеко, інше діло що китайці і індуси вже навчились краще кодити і готові працювати за миску рису.

Вот тут ви мене розсмішили, Брно, як відомо чешська кремнієва долина кишить офісами серйозних айті-компаній. Знаю людину яка за останні декілька років захантила з бувшого совка 20+ чоловік і продовжує хантити. Бонус за переїзд + авто + допомога при виїзді сімї. В чехії з айті сектором зараз все офігенно, тільки говорити інглішом треба вміти, чешська на початку може обмежуватись декількома словами :)

немає такої професії як айтішник) Ви хто, пм, тімлід, кодер?

---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:43 ----------

Ось це мене вводить в ступор. Знаю декілька проектів, на яких у Львові не ожуть уже другий місяць знайти толкових кодерів, оскільки на ринку зараз якраз дефіцит айті-спеціалістів різних мастей.

18. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Здається ви не правильно зрозуміли мою фразу про перегрітий ринок, або ж я не правильно її софрмулював.
    Ідеться не про дифіцит чи надлишок робочої сили а про те що зарплати ростуть значно швидше ніж треба би було для ринку. Для мене як працівника тої сфери воно ніби то і класно.
    Але іноземні фірми що мають офіси в багатьох країнах і в нашій в тому числі вже час від часу віддають проекти в "дешевші" за Львів офіси з економічних міркуваннь.
    Вся фішка офшору в цій галузі в тому щоб використати дешевшу робочу силу.
    Поки що ми достатньо дешевша робоча сила для основного ринку збуту яким є США.
    Але чи надовго (5 років, 10 років, 15 років ???).

---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:41 ----------

А тут я не погоджусь з вами.
    Були у мене випадки коли Індуські фірми замовляли проекти в українських офісах тому що українці були дешевші (на той час).
    Так що Індію я б виключив із списку країн де IT-ики працюють за миску рису.

19. niznist

niznist тривалі стосунки

я теж хотіла йти на програміста а не вчитись на соціалога але пішла бо батьки відговорили йти на програміста.

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ----------

у мене хлопець програміст йому і він не збирається йти на державну роботу .бо я не хочу щоб він туди йшов зарплату затримують

20. Top Dog

Top Dog Український Українець

natalchik, ось тримай: ,,,,,,,,,,,,----.... Закінчаться, пиши. Вишлю ще.

---------- Додано в 10:24 ---------- Попередній допис був написаний в 10:17 ----------

В мовах програмування багато ком.

а де твій аватар? :)