інколи потрібна тупа робоча сила ---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ---------- Пишете під десктопи, чи і під андроїд.
Так в тому то і справа шо таку силу найти не проблема. Проблема найти когось хто їх ревювати буде адекватно і направляти по путю істинному. А тут розумєніє потрібне.
Питання - кому? Молоді спеціалісти шукають роботу з хорошою оплатою і вже. А щоб стати хорошим інженером і диктувати свою ціну - треба пахати не один рік, і починати, можливо, з 2500 грн. Я до того, що проектувальників потрібно. І навіть молодих спеціалістів в нашій фірмі беруть. Приблизно 1 із шести залишається.
Чи ми часом не про різні речі говоримо. Я не про проектування в ІТ а про всяке твердотіле (чи як воно там по науці). Коли механізми всякі. ---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ---------- Ну а тут то вже проблема в галузі. В молоде поколінння полюбому інвестувати прийдеться бо за 2500 молоду сімю не прокормиш. Прийдеться в Хмельницьку на базарі торгувати в паралель.
Во... а ми були ближче до машинобудування. В архітектурі ні бе ні ме. З архітерторами не так всьо погано. Сусід тим займається і не зле живе. З мого року кстаті. нік то на професійну тематику стандартизації чи шось інше?
Я не про архітекторів, я про обєкти архітектури. Сюди входить і цивільне будівництво, і інженерні мережі і багато ще іншого. а коли йдеться про машинобудуваня,то це певно мова йде про інженерне конструювання?
Так на фахових. А на студентів таких? Фаховим без практики не станеш. Ніде. Навіть в ІТ шоб той студент тріс, поки його не вивчиш на роботі мало шо буде вартий. Але то ся розуміє і галузь в них інвестує, вчить, курси проводить, практики. Досвідчені робочі купу свого часу на них тратять шоб навчити. От є в вас, iso, зараз підопічний, якому ви займаєтеся хоча б четвертину вашого часу? Передаєте комусь свої знання?
Так біда. Всі, в кого вистачає мозгів, аби запустити заводи, пішли в програмісти. Нікому заводи запускати...
.... дівізію. Шоб шось запустити потрібен в першу чергу господар (тепер модно казати "менеджер"). Якшо ідея буде хороша і буде пахнути грошима то люди з ІТ підуть туди бо вже схарилися писати шось непонятне і багато хто хоче принести користь на виробництві. Але де ж там. Хто займався транспртною реформою (то шо всі маршрутки поміняли)? Чого б ту задачу не дати в той таки Політех? Бо бабло не то. Не намиєш стільки. Подивіться скільки в то грошей вклали. Таке враження шо для рішення тої задачі використовували якісь суперкомпи. Натомість воно рішається на паері з допомогою всім відомих матмоделей і підходів.
Ну вам мо і не треба, а я тут бачу купу толкових людей з різних галузей і декому з них було б цікаво займатися чимось іншим. Конєчно. Ми ж не в совку живемо коли нас совок забезпечував благами. Самі мусимо купувати. Так шо не треба тим нікого попрікати. ринкові відносини хто хотів? Мені малому і в совку було добре і я взагалі малим хотів великі трактори робити.
Так і я про те ж. Нащо підприємству спеціалісти з ІТ. Простіше замовити чи купити готовий продукт ---------- Додано в 12:53 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ---------- Якщо вони толкові і працюють в іншій галузі - нафіга їм ІТ?
Не так мене поняли. Я кажу шо в ІТ є купа толкових людей, які мають освіту в іншій галузі і, можливо, хотіли б займатися чимось іншим, але працюють в ІТ бо тільки тут вони можуть бути нормально вострєбовані і оплачені.