Чи варто йти на програміста?

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Міша Павчук, 12 сер 2013.

1. yasam

yasam Well-Known Member

інколи потрібна тупа робоча сила

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ----------

Пишете під десктопи, чи і під андроїд.

2. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Так в тому то і справа шо таку силу найти не проблема. Проблема найти когось хто їх ревювати буде адекватно і направляти по путю істинному. А тут розумєніє потрібне.

• Подобається Подобається x 1
  3. yasam

yasam Well-Known Member

Я думаю то не проблема. Проблема що беруть, кума, брата, свата, сина колєги і т.д.

4. iso

iso Well-Known Member

Питання - кому? Молоді спеціалісти шукають роботу з хорошою оплатою і вже. А щоб стати хорошим інженером і диктувати свою ціну - треба пахати не один рік, і починати, можливо, з 2500 грн.
    Я до того, що проектувальників потрібно. І навіть молодих спеціалістів в нашій фірмі беруть. Приблизно 1 із шести залишається.

5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Чи ми часом не про різні речі говоримо. Я не про проектування в ІТ а про всяке твердотіле (чи як воно там по науці). Коли механізми всякі.

---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

Ну а тут то вже проблема в галузі. В молоде поколінння полюбому інвестувати прийдеться бо за 2500 молоду сімю не прокормиш. Прийдеться в Хмельницьку на базарі торгувати в паралель.

6. iso

iso Well-Known Member

Саме про проектування обєктів архітектури - так воно називається:)

7. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Во... а ми були ближче до машинобудування. В архітектурі ні бе ні ме.
    З архітерторами не так всьо погано. Сусід тим займається і не зле живе. З мого року кстаті.

8. iso

iso Well-Known Member

Я не про архітекторів, я про обєкти архітектури. Сюди входить і цивільне будівництво, і інженерні мережі і багато ще іншого. а коли йдеться про машинобудуваня,то це певно мова йде про інженерне конструювання?

9. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Воно-воно.

10. iso

iso Well-Known Member

Так на конструкторів (фахових) ще більший попит? Оце вже точно на Зах. Укр. вимираючий клас:sad:

11. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Так на фахових. А на студентів таких? Фаховим без практики не станеш. Ніде.
    Навіть в ІТ шоб той студент тріс, поки його не вивчиш на роботі мало шо буде вартий. Але то ся розуміє і галузь в них інвестує, вчить, курси проводить, практики. Досвідчені робочі купу свого часу на них тратять шоб навчити.
    От є в вас, iso, зараз підопічний, якому ви займаєтеся хоча б четвертину вашого часу? Передаєте комусь свої знання?

12. iso

iso Well-Known Member

13. Bambook

Bambook Persona non grata

Так біда. Всі, в кого вистачає мозгів, аби запустити заводи, пішли в програмісти. Нікому заводи запускати...

14. Forpost

Forpost Стоїк

15. yasam

yasam Well-Known Member

толку, якщо ослыпне

16. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

.... дівізію. Шоб шось запустити потрібен в першу чергу господар (тепер модно казати "менеджер"). Якшо ідея буде хороша і буде пахнути грошима то люди з ІТ підуть туди бо вже схарилися писати шось непонятне і багато хто хоче принести користь на виробництві.

Але де ж там. Хто займався транспртною реформою (то шо всі маршрутки поміняли)? Чого б ту задачу не дати в той таки Політех? Бо бабло не то. Не намиєш стільки.
    Подивіться скільки в то грошей вклали. Таке враження шо для рішення тої задачі використовували якісь суперкомпи. Натомість воно рішається на паері з допомогою всім відомих матмоделей і підходів.

17. iso

iso Well-Known Member

Ключове слово гроші. Тільки нащо на тому ж виробництві люди з ІТ?

18. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ну вам мо і не треба, а я тут бачу купу толкових людей з різних галузей і декому з них було б цікаво займатися чимось іншим.

Конєчно. Ми ж не в совку живемо коли нас совок забезпечував благами. Самі мусимо купувати. Так шо не треба тим нікого попрікати. ринкові відносини хто хотів? Мені малому і в совку було добре і я взагалі малим хотів великі трактори робити.

19. iso

iso Well-Known Member

Так і я про те ж. Нащо підприємству спеціалісти з ІТ. Простіше замовити чи купити готовий продукт

---------- Додано в 12:53 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ----------

Якщо вони толкові і працюють в іншій галузі - нафіга їм ІТ?

20. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Не так мене поняли. Я кажу шо в ІТ є купа толкових людей, які мають освіту в іншій галузі і, можливо, хотіли б займатися чимось іншим, але працюють в ІТ бо тільки тут вони можуть бути нормально вострєбовані і оплачені.

а де твій аватар? :)