Атеїзм

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Agnostic, 30 лип 2019.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну да, в релігіях, а не в концепціях. Один духовний лідер проголосив концепцію, а після нього люди роблять з нею що захочеться і крутять як циган сонцем. Розчаруватись в релігійній організації, тут дивного нічого немає. А як кажуть разом з водою вилити немовля - більше втратиш ніж отримаєш.

Ну я можу сказати в людей часто вибору немає. Такі невеликі захолустні містечка яких повно в Україні наприклад, в них можна жити тільки як заведено, як живуть всі.

2. Agnostic

Agnostic Well-Known Member

Знаєте звідки церква взяла міф, що трупами можна лікуватися? Ось звідси: І сталося, як ховали одного чоловіка, то погребальники побачили ті орди, та й кинули того чоловіка до Єлисеєвого гробу. А коли впав і доторкнувся той чоловік до Єлисеєвих костей, то воскрес, і встав на ноги свої (2 Царів 13:21).
    А знаєте чим прославився цей "цілитель" Єлисей? Ось цим: І відійшов він звідти до Бет-Елу. А коли він ішов дорогою, то малі хлопці виходили з того міста й насміхалися з нього, і казали йому: Ходи, лисий! Ходи, лисий! І він обернувся назад і побачив їх, та й прокляв їх Іменем Господнім. І вийшли дві ведмедиці з лісу, і розірвали з них сорок і двоє дітей (2 Царів 2:23)

13.jpg

3. Agnostic

Якраз релігія і заважає мислити критично. Якщо людина на власні очі бачить скелети динозаврів і при цьому молиться єврейському богу, який "створив" землю 6 тисяч років тому, то це маразм, а не критичне мислення!

• Подобається Подобається x 1
  4. Slav

Slav Well-Known Member

А що Ви скажете, коли Вам релігійники будуть називати імена відомих вчених людей, які вірили в Бога, яких не можна запідозрити в тому, що вони не вміли критично мислити?

@Gyppsy мене питався ( Атеїзм ), що я хотів би побачити від Бога, щоб я увірував. Наприклад, для мене це би було чудом, якби церковники щось розповіли про таке, що пізніше було би підтверджено наукою. А якраз все вийшло навпаки: розповіді церковників пізніше були спростовані наукою.

Останнє редагування: 18 гру 2019
    • Тупо Тупо x 1
  5. Gyppsy

Gyppsy :hi:

@Slav, а для чого Ви потрібні церковникам, щоб Вам аж щось розповіли про таке, що пізніше було би підтверджено наукою?

6. Slav

Slav Well-Known Member

Я взагалі нігде і ніколи не натякав, що я комусь, влючаючи церковників, потрібний для того, щоб вони взагалі мені щось розповідали і мене в чомусь переконували. Дивно, що Ви мені задаєте таке питання.

Хоча деколи бували такі випадки, що фанатичні церковники і віруючі з криком та образами намагалися мене переконати в існуванні Бога.

Ви прочитайте різні релігійні брошури, відповідно до яких обов'язком віруючого є навертати невірних до Бога. До речі це також стосується деяких інших релігій. Також дуже видається дивним, що Ви цього не знаєте...

Останнє редагування: 19 гру 2019
    • Тупо Тупо x 1
  7. Gyppsy

Ну, тоді я невірно зрозумів Вашу фразу: для мене це би було чудом, якби церковники щось розповіли про таке... Перепрошую :hi:

Не треба всіх, хто говорить про існування Бога, називати фанатичними церковниками і віруючими. Фанатизм - це збочення, так само як і абсолютне невіглоство.

Якщо хочете, то розкажіть детальніше про Ваші стосунки з ними.
    А я виконую свій обов'язок віруючого.
    І видається дивним, що Ви цього не помічаєте. А ще називаєте себе психологом;

Чи Ви хочете, щоб я тут скакав з бубном?

зі

Матф., 7, 6

8. Slav

Slav Well-Known Member

Цю фразу легко зрозуміти. Йдеться про те, що коли б я випадково в церкві прослухав проповідь священника або десь щось
    вичитав в якісь релігійній книжечці, виданій офіційними церковними чинниками, і знайшов там відповідну інформацію.
    Отже не йдеться про якийсь обов'язок мені щось розповідати і мене в чомусь переконувати.
    Я не називаю всіх, хто говорить про існування Бога, фанатичними церковниками і віруючими.

Та було колись давно, як один священник так на мене кричав в моїй хаті, що аж слина летіла. А я тільки висловив думку про те, що крім греко-католиків є ще інші релігійні конфесії і може треба сприймати те, що вони говорять.
    І я задав питання: чи наявність багатох релігійних конфесій не є свідченням того, що взагалі можна сумніватись в правильності релігійного вчення.

Коли я і мій брат були ще малими дітьми, нас бабця і дідо заставили слухати "Хресну дорогу". В один момент ми один на одного подивились і засміялися. Цей наш сміх закінчився тим, що я і мій брат літали по хаті. Це був прояв фанатизму чи здорової віри?

Я цікавлюсь психологією, але сам себе психологом ніколи не називав.

Що означає "Матф., 7, 6" ?

• Тупо Тупо x 1
  9. Slav

Slav Well-Known Member

Про кидання перлів? Чого ж ви тоді взагалі ведете дискусію?

• Тупо Тупо x 1
  10. Gyppsy

Ви справді вважаєте, що в церкві можна почути щось випадкове?)

Та й взагалі, @Slav, а Ви вірите у випадковості?
    Той Ваш один священник мабуть не знає, що самий голосний крик - тишина;
    Та і слиною бризкати негарно і негігієнічно.

Та й що Ви за господар, якщо хтось чужий кричить на Вас у Вашій хаті та ще й слиною стіни і вікна заляпує?

/до речі, @Slav, а Вам подобається гурт "Пікнік"?

А "Код Да Вінчі" Брауна Ви читали?/
    Конфесії - це ситуативні бригади людей, котрі створюють одну піраміду.
    Все одно всі вони користуються одними і тими ж інструментами, і на вершині піраміди знаходиться один для всіх Бог.

Ну от бачите, Ви і Ваш брат літали по хаті. Напевне це був прояв здорової віри, шо нє?
    То якого ще чуда Ви хочете?

До речі, а котра стація із "Хресної дороги" вас так розсмішила?
    Там не тільки про кидання перлів, там ще й про свиней.
    Чи Ви за кого себе маєте? ;)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Приводячи це місце з Біблії, ви свято вірите у Божу силу. І це вже не зле.

12. Agnostic

Якщо людина є вченим, це ще не означає, що вона мислить критично. Вчені в основному витрачають свій час на точні науки, а не на дослідження релігійних книжок. Вони навіть можуть називати себе християнами і при цьому жодного разу не тримати в руках біблію. Наприклад, переважна більшість американців є християнами, але це не завадило їм узаконити одностатеві шлюби. Який з цього можна зробити висновок? Для них релігія — це просто традиція.

13. Agnostic

Він веде дискусію лише заради самої дискусії. Цей троль спамить в усіх темах підряд. Або йому дуже сильно не вистачає спілкування в реальному житті, або тупо подобається тицяти на кнопки клавіатури.

14. Gyppsy

Агностік, ви за себе знову забули сказати - а чого ви тутка ошиваєтеся?)))

А я тут на роботі. Або на службі. Або на чергуванні - як кому завгодно.

15. Gyppsy

@Agnostic, ну шо там? Де пропали?

Я думав-думав над Вами, і таки мусет пригадав...

Чи не з Вами ми товкли воду в Курілці на одному славному форумі славного українського міста?
    Правда, Ви там називалися йнакше. А я так само - ІгорМ;
    Дуже вже і стиль і почерк подібний до Вашого.

Я так поняв, що навіть якщо у Вас вже зажило і шви зняли, але страх все ше маєте, тому Ви так мене минаєте тотою дорогою )))

зі

до речі, во що я спросоння побачив:
    Спільний ворог віруючих та атеїстів!

Ви створили тему, але побачили НІК, та й відразу її залишили)))
    Шо, ще болить?
    Просіться до @Slav на масаж. На еротичний ;)

16. Slav

Slav Well-Known Member

Він не тільки флудер, він ще і вишуканий хам... Чи може він сам про це не знає? :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  17. Slav

Slav Well-Known Member

Випадковість буде тоді, коли я випадково зайду в церкву і там буду слухати проповідь священника.
    Я не писав, що в церкві можна почути випадковості.

Я вірю у можливості настання випадкових ситуацій.

Може він не помічав за собою як він бризкав слиною. Правда вікна і стіни він не заляпував. Не буду ж я священника виховувати.

Ще перед тим він наївся цибульки.

Яке відношення мають ці питання до релігії?

Щось не дуже добра ситуація з релігією, коли існує багато "бригад"...

Я думаю, що цей священник і до вас би кричав разом слинобризканням, коли б почув, що можуть існувати ще інші правильні "бригади".

Де ви тут побачили чудо? Літання по хаті?

В мене після цього тоді дуже боліла шия, бо дідо брав мене за шию перед тим, як запустити літати.

Нас розмішила ситуація, коли ми на колінах мусіли це все нудно вислуховувати. А дідо час від часу плакав, коли слухав "Хресну дорогу".

Ви вже вирішили відверто хамити...:)

Останнє редагування: 20 гру 2019
    • Тупо Тупо x 1
  18. Slav

Slav Well-Known Member

Вони критично мислять, коли займаються наукою, а все релігійне вони сприймають на віру. Релігію ці вчені не аналізують критичним мисленням.

• Тупо Тупо x 1
  19. Gyppsy

А це Ви писали?
    А навіщо його виховувати?
    Просто в такому випадку треба мовчки показати на поріг.
    Якщо він не зрозумів - то взяти в руку віник, і показати віником.

Перевірено, працює. /правда, це був не священник. Але це суті не міняє./
    Зрозумів.
    Дякую за відповідь.

@Slav, а де Ви побачили хамство? о_О

зі

навіть якщо Ваша творча уява щось таке і побачила, то Ви вже будьте поблажливі. Я вже писав про причини.

20. Gyppsy

То не з релігією не дуже добра ситуація, а з деякими людьми.
    Бо кожний, хто не хоче дуже працювати сам, а мати більше від інших, то намагається створити бригаду, стати бригадиром, сісти на потоки і пробувати керувати процесами.

Пам"ятаєте:
    - Хочу влаштуватися до вас на роботу.
    - Ким?
    - Бригадиром.
    - А працювати будете?
    - Ну а куди вони дінуться!
    А що тут думати?
    Запрошуйте того священника сюди, попробуємо розібратися разом;
    Прізвище Вашого діда часом не Антонов? ;)
    До цієї розмови Ви діда часто згадували?
    Якщо він серед нас, то коли Ви бачилися з ним?

Якщо його вже нема, то Ви за упокій його душі відправи замовляли?
    Його могилу часто відвідуєте?
    В щоденних молитвах Ви діда згадуєте?

зі

на рахунок мого ніби хамства /як Ви назвали мою фразу/

В СП це звучить приблизно так: "не розсипайте перел перед свиньми"

Я б не спілкувався з Вами, якщо би мав Вас за свиню ;)
    Так що, @Slav , не шукайте в рошені шкварки)))

Спілкуймося!

Tags:
а де твій аватар? :)