Українська Помісна Православна Церква УППЦ

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Коммунарец, 18 лип 2018.

1. iso

iso Well-Known Member

Ще раз задам питання:
    А потім знову перейшли в католицизм

2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Що це за слово "парох"?) та давайте кажіть, як він може взнати?:)
    Я не розумію тому, що для мене храми і святі отці - це одне, а віра це інше.
    От мені допомагає янгол-охоронець, чесно, приклади залізобетонні. Розказувати не буду, але можете повірити. А якщо - ні, то як завгодно.
    Але приклад Кирила, за якого возносять молитви в 7000 українських приходах (чи скільки вже там залишилось?), який ну точно не "луч света в тёмном царстве" (послужний список всі можуть в інтернеті знайти) - мене дуже гарно вчить, які бувають посередники між людиною і богом.
    Безумовно, що є серед них і світлі люди, як виняток.

Останнє редагування: 8 січ 2019
  3. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Парох - настоятель

А взнати може будь-яким шляхом - це ж інтернет, тут нічого не пропадає ;)
    @Silver bullet, ви по якій книжці вчилися читати?
    Бо я по катехизису ;)
    У цьому випадку я вам цілком вірю і навіть не дивуюся.
    Я навіть знаю, чому він вам допомагає. Але не скажу ;)

4. Silver bullet

та ні, кажіть. Треба ж розібратися з цим хоч і пізно)

5. ІгорМ

Не треба розбиратися, нащо воно вам? ;)
    Та й воно ніколи не пізно. ІМХО

6. ІгорМ

Трошки історії
    Може я повторююсь, то вибачте...

На Майдані кожний новий день починався з молитви. Її зі сцени провадив священник.
    І як тільки з динаміків звучали слова "Во ім"я Отця, і Сина, і Св"ятого Духа..." - навіть не дивлячись на написи на прапорах і транспарантах можна було безпомилково визначити - де стоять западенці, а де східняки.

Бо западенці з першим словом з динаміка ВСІ ВІДРАЗУ ж припиняли свої розмови, ВСІ ВІДРАЗУ ж знімали з голів шапки, і ВСІ ВІДРАЗУ ставали "струнко" і відразу ж починали молитися разом зі священником.

А східняки як розмовляли між собою - так і продовжували розмовляти, як були в шапках - так і стояли-сиділи в шапках.
    Уточню - не ВСІ, були і винятки. Але мало.

До закінчення Майдану між східняками ставало все більше прозападенських майданівців - вже почали цікавитися молитвами, котрі ми мовили.

@Silver bullet, от вам і моє бачення, як моляться в МП. Це, звичайно, не показник, а моя суб"єктивна думка, котра може бути і помилковою ;)

7. Silver bullet

Релігія дає необхідне, щоб держати людство в рамках, це так.
    Східняки більш атеісти, а західняки - всі люди релігійні.
    Помню в 2004 році мене дуже вразила залізна скринька, яка була у Львові на паркані приварена з словами "Збираємо на постать Божої матері в місті Донецьку".
    У мене є родичі дальні, не крівні - через чоловіка двоюрідної київської сестри.
    Вони живуть в Александрії, на Рівенщині. Ось одна з його рідних сестер привозила дитину в Харків в інститут ім.Ситенко, виправляти щось.
    Вона розказувала мені як вони живуть, яка велика родина, слухняні діти - на хлопцях-підлітках повністю теплиці,і навіть ночувати там інколи треба - і ночують. На дівчатах малеча та все парене-варене. Коли батюшка з амвону дає об'яву, що у когось весілля, то всі на хуторі беруться допомагати з весіллям, навіть малі дівчатка по 9-10 років печуть печіво чи тортики. Потім моя сестра ще розказала багато чого. От вони віруючі дуже. Тому там авторитет батьків непорушний, з батьками на "ви".На батьках, я так розумію, тільки худоба, доїння та ще сир твердий на продаж.
    Живуть небідно - є і легкове авто, і бусик, і мінітрактор, і компи у дітей.Діти вчаться в вузах, хто вертається, хто ні.
    Насіння заказують за кордоном великим оптом.Теплиці (а це в основному зелень та огірки) є у всіх. Продаж організована. Дружно дуже живуть, і є від того велика користь. А в нас рідко таке зустрінеш. Навіть у своїй родині серед ближніх родичів просто гарні душевні стосунки - це рідкість.

8. ІгорМ

Ну от, бачите - ви все і самі знаєте. А берете і кажете... ;) :)

9. Silver bullet

...але не з усім згодна.

10. ІгорМ

Якщо хочете, то скажіть - а ваш внук ходив колядувати? А у церкві вчора-сьогодні він був?

11. iso

iso Well-Known Member

На жаль, у більшості з них релігійність лише позірна

12. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Дістану зі свого мішка і самі розбирайте, кому що, бо вгодити важко.
    1) До осіні 2018 в МП поминали як Кирила, так і Вселенського патріарха Варфоломія, крім розкольників і самопосвящених. Все логічно і безпомилково. Як посварилися - то диявіл радів.
    2) Як моляться в храмах? Всюди по різному.
    На сході взагалі ситуація відмінна від західної. То інша тема, але коротко так: церков КП там мало, а МП більше відвідують рускіе і росіяне. І моляться істово, набагато істово, ніж західники, які більше займаються показухою та пліками, а після служби клянуть одне іншого. Все неоднозначно. Повертаючись до наших овець... Українці на сході не мають справжньої духовної підтримки. До МП не хочуть, а КП - тільки гроші просять.
    3) Дехто каже, що ніби Бог їм допомогає і вихваляються цим...
    Скажу так: Богів багато і вони різні.
    Хто кому допомогає і хто цим вихваляється для чого - того ніхто не відає.
    Знаю одну жінку, яка теж вихваляється, що хто її зганьбить, то Бог за неї помститься... якби не знав, то не написав би, що так воно і є... Хто ображав її, тому мало " не сдавалося" ((
    Тут кому Бог, а кому і чорт за батька.
    Та жінка з них всю егергію висмоктувала. Одні вмирали ( я нарахував до 7 чоловік), а дехто ставав калікою, інвалідом і хворими.
    Це і є частковою відповіддю на те, чому люди хворіють. Хто живе однім Богом і веде себе правильно - той зазнає більше радощів у порівнянні з іншими.

13. Коммунарец

Думав, що вже позаду... А томос-то не справжній!

ЗНАЙДЕНО ТОМОС. У ЦЕРКВІ ПОВІДОМИЛИ, ДЕ НАРАЗІ ДОКУМЕНТ

14. Коммунарец

Шукають батька предстоятеля ПЦУ Епіфанія.
    Показали в новинах 08.01.19 по "1+1".
    Батько , який наче є біологічним донором, навіть не знав про існування сина. А може не хтів знав? Дивно. Історія Йосипа та Марії не пройшла...
    Взагалі-то я мовчав про відео в мережі інета про неймовірну кар'єру Епіфанія. За пару років до зампатріарха КП доріс і у випадку смерті Філарета мав стати ВО Патріарха. Навіть Філарет відійшов в сторону від виборів на предстоятеля ПЦУ.
    Так.... рано ще закривати цю тему.

15. ІгорМ

@Коммунарец, чисто в пізнавальних цілях питаю:
    - як, через що та жінка з них всю егергію висмоктувала?
    - на що хворіли ці інваліди і каліки? Що їх боліло?

16. ІгорМ

Саме цікаве попереду (c) #18

17. Silver bullet

Вы в курсе, что Филарет 90 лет? Человеку такого возраста уже трудно перенести на ногах даже то все торжества в связи с предоставление Томоса.
    А если бы умер от всех этих забот?
    А невероятная карьера Епифания может быть из-за того, что он имеет образование и организационные качества. Он ректор единого лицензионного Богословского заведения в Украине.
    И сколько работал на это. Порошенко продвигал второго - Симеона.

18. Silver bullet

19. ІгорМ

Мій в неповні 4 роки колядує у діда Ігора
    [​IMG][​IMG]

Ви про церкву не сказали. Як часто він буває в церкві? /якщо можна - скажіть/

20. Коммунарец

Загалом я поки що не готовий сказати про загальну картину, бо ще не зовсім "дозрів"))
    Я би радив спочатку прочитату статтю від @Kozak z Dibrovi
    Через що?
    Через бажання керувати людьми. Коли вони вже не представляли нічого важливого - їх знищували. Вони замерзали п'яними, від апокаліптичного удару, ще за інших невідомих причин. В основном то були бомжі, які працювали за горілку...
    Війна з ворогами
    Ті, що робили шкоду їй, якто били її або шкодили - помирали невздовзі, або були розбиті паралічем.
    Кого шкода вбити, бо хочуть поставити на коліна, щоб їм поклонилися...
    Ті в основному хворіють на язви, болячки.
    Для чого взагалі? Бо не здогадуються.
    Вони є ракшаси. Тобто, в них живуть істоти, що живляться енергією. Вона як не посвариться, то ходить хвора, бо існує тільки за рахунок чужої енергії. Як монстри з мультфільму. Їм би живитися від радощів, але вони паразити, бо не здатні до світлого життя. Може колись настане час і вони зміняться... може. Тоді справді, буде інше життя.

а де твій аватар? :)