Merlot у різних країнах: як клімат формує смак вина?
Published by adbot in the blog Блог adbot. Перегляди: 118
Мерло — це червоний виноград, який вирощують у багатьох країнах, де професійно займаються виноробством. Якісне червоне вино — це універсальний напій, який підійде до будь-якого приводу. А вишукане вино Мерло гарантовано прикрасить ваш вечір, романтичну вечерю чи сімейний відпочинок. Воно стало популярним у 90-х роках. Тоді, щоб задовольнити великий попит, довелося розширити площі виноградників. Таким чином, лоза з Франції (батьківщина Merlot) перекочувала в десятки країн, де вона сьогодні успішно культивується й вирощується для виготовлення вина. Сьогодні його найбільше роблять у Чилі, Швейцарії, Італії, Австралії, Новій Зеландії та інших країнах. В Україні його теж можна скуштувати, оформивши за посиланням https://fozzyshop.ua/300070-vina-tikhie/s-43/sort_vinogradu-merlo замовлення.
![]()
Смакові особливості вин Мерло з різних країн
Молоде Merlot має гармонійний аромат червоних і чорних ягід, сливи та польових квітів. Дозріваючи, в напої можна відчути перцеві та трюфельні відтінки. Звичайно, аромат Мерло також залежить від клімату. У більш жарких кліматичних зонах букет вина насичений, пряний і алкогольний. У прохолодних умовах він менш концентрований і свіжий. Розглянемо далі більш детально, як формується смак вина в різних країнах:
В цілому, Франція пропонує класичний стиль, Італія — середземноморську феєрію смаків, а Чилі, США та Австралія виробляють різноманітні фруктові варіанти. Ви можете обрати вино різних смаків, орієнтуючись на кліматичні особливості того чи іншого регіону, щоб знайти напій, який відповідає вашим смаковим вподобанням.
- Франція (Бордо) — у цих винах переважають смаки чорної смородини, вишні, сливи, кедра та тютюну. Merlot є основою для класичних бордоських купажів, особливо тих, які виробляються в Правобережжі (Сент-Емільйон, Помроль). Алкоголь має складну структуру та витримується в дубових бочках.
- Італія (Тоскана) — в смаках відчуваються чорна вишня, червоні ягоди, шоколад і прянощі. Сорт Merlot часто використовується в тосканських винах разом із Санджовезе або Каберне Совіньйон.
- США (Каліфорнія) — має виражений смак чорносливу, джему, ванілі та шоколаду. Каліфорнійський Merlot приваблює насиченим профілем і приємними танінами.
- Чилі (Кольчагуа, Центральна долина) — напої звідси мають виражений смак вишні, чорних ягід, спецій та шоколаду, проте саме вино досить м’яке, має низьку кислотність та легко п’ється.
- Австралія — клімат тут досить теплий та сонячний, тому в місцевому Merlot відчуваються стиглі фрукти і природна солодкість. Їх головна особливість — сильний смак і насичений аромат, часто вони витримуються в дубових бочках, де отримують додатковий присмак спецій і ванілі.
- Нова Зеландія — має трохи незвичайний трав'янистий присмак, а також нотки червоних фруктів і ягід. Не дивлячись на кислотність, ці вина вважаються досить популярними.
You need to be logged in to comment