Merlot у різних країнах: як клімат формує смак вина?

Published by adbot in the blog Блог adbot. Перегляди: 118

Мерло — це червоний виноград, який вирощують у багатьох країнах, де професійно займаються виноробством. Якісне червоне вино — це універсальний напій, який підійде до будь-якого приводу. А вишукане вино Мерло гарантовано прикрасить ваш вечір, романтичну вечерю чи сімейний відпочинок. Воно стало популярним у 90-х роках. Тоді, щоб задовольнити великий попит, довелося розширити площі виноградників. Таким чином, лоза з Франції (батьківщина Merlot) перекочувала в десятки країн, де вона сьогодні успішно культивується й вирощується для виготовлення вина. Сьогодні його найбільше роблять у Чилі, Швейцарії, Італії, Австралії, Новій Зеландії та інших країнах. В Україні його теж можна скуштувати, оформивши за посиланням https://fozzyshop.ua/300070-vina-tikhie/s-43/sort_vinogradu-merlo замовлення.

upload_2024-12-30_17-30-22.png

Смакові особливості вин Мерло з різних країн


Молоде Merlot має гармонійний аромат червоних і чорних ягід, сливи та польових квітів. Дозріваючи, в напої можна відчути перцеві та трюфельні відтінки. Звичайно, аромат Мерло також залежить від клімату. У більш жарких кліматичних зонах букет вина насичений, пряний і алкогольний. У прохолодних умовах він менш концентрований і свіжий. Розглянемо далі більш детально, як формується смак вина в різних країнах:
  1. Франція (Бордо) — у цих винах переважають смаки чорної смородини, вишні, сливи, кедра та тютюну. Merlot є основою для класичних бордоських купажів, особливо тих, які виробляються в Правобережжі (Сент-Емільйон, Помроль). Алкоголь має складну структуру та витримується в дубових бочках.
  2. Італія (Тоскана) — в смаках відчуваються чорна вишня, червоні ягоди, шоколад і прянощі. Сорт Merlot часто використовується в тосканських винах разом із Санджовезе або Каберне Совіньйон.
  3. США (Каліфорнія) — має виражений смак чорносливу, джему, ванілі та шоколаду. Каліфорнійський Merlot приваблює насиченим профілем і приємними танінами.
  4. Чилі (Кольчагуа, Центральна долина) — напої звідси мають виражений смак вишні, чорних ягід, спецій та шоколаду, проте саме вино досить м’яке, має низьку кислотність та легко п’ється.
  5. Австралія — клімат тут досить теплий та сонячний, тому в місцевому Merlot відчуваються стиглі фрукти і природна солодкість. Їх головна особливість — сильний смак і насичений аромат, часто вони витримуються в дубових бочках, де отримують додатковий присмак спецій і ванілі.
  6. Нова Зеландія — має трохи незвичайний трав'янистий присмак, а також нотки червоних фруктів і ягід. Не дивлячись на кислотність, ці вина вважаються досить популярними.
В цілому, Франція пропонує класичний стиль, Італія — середземноморську феєрію смаків, а Чилі, США та Австралія виробляють різноманітні фруктові варіанти. Ви можете обрати вино різних смаків, орієнтуючись на кліматичні особливості того чи іншого регіону, щоб знайти напій, який відповідає вашим смаковим вподобанням.
You need to be logged in to comment