Зволожувач повітря та Гігрометри. Де які продаються.

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем dimalozz, 8 сер 2008.

1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: Гігрометри. Де які продаються. (переміщено)

За іншими лінками інформації навіть менше.
    пс. щодо Асістант - то варто його тільки взяти в руки і все стає зрозуміло.

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

А Лакроса- упс- нема в наявності ))

3. ret7878

ret7878 New Member

мені сказали є:
    http://www.alfakom.com.ua/?p=price&pid=10219&flr=False

Але наскільки я зрозумів точність усіх тих приладів досить сумнівна. Навіть професійні повинні проходити періодичну повірку. Хоча наскільки вони неточні і чи є та неточність суттєвою для побутових потреб, ото питання.

Є ще такий цікавий сайт:
    http://tfa.medilife.com.ua - пишуть, що прилади німецькі і високоточні. Але й ціни там ого.

4. dimalozz

dimalozz Member

Купив сьогодні зволожувач з іонізатором [​IMG] Vitek в "МЕТРО" коштує біля 220грн.
    Пару дає ого-го. От і постало питання - як знати яку потужність встановлювати без гігрометра в хаті?
    Хочу отакий [​IMG] буду шукати...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зволожувач у Львові?
    Я б скоріш зневоложувач купив... от проблема.

• Подобається Подобається x 1
  6. dimalozz

dimalozz Member

А у вас є вдома гігрометр чи психрометр? Хочете сказати що у вас сама по собі (з львівського вікна) буває вологість вище 50% (оптимальна 50-60:wacko:?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаю, є. Особливо осінню, коли опалення ще нема, а на дврі холодно.... вікна всі у воді....

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

В нас таке є, називається dehumidifier. В нас є онтой зволожувач, то ми його включаємо лишень тоді коли дитя хоре і має ніс закладений. Переважно зимою. А літом в нас тут нераз вологість 100%-ва то ми тоді конденціонером рятуємось. Бо єнче габлик.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви мали на увазі зневоложувач, нє?

10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та у нас я з Віні-пухом, і таво і другова... і можна бєз хлєба.

11. dimalozz

dimalozz Member

Ну нєєєє... Температура і вологість то різні речі. Конденсат на вікнах з’являється через різницю (перепад) температур, а для того вистачить і невеликої кількості вологи в повітрі. Коли надворі холод, а в кімнаті тепло — з’являється конденсат на склі. Якщо ви кажете, що восени він є, а зимою немає, то лише підтверджує той факт, що повітря в кімнаті у вас надто сухе зимою.

Швидше зволожувач.
    Коли в кімнаті сухо то різні хвороби не змусять себе чекати, крім того важче дихати, відкашлювати, тощо.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Навпаки, у вологому середовищі воно все краще розвивається.

13. Varvar

Varvar Well-Known Member

То все відносно, залежить наскільки волого ... десь чув, що 40-60% є найкомфортнішими, а для нашого клімату зволожувач треба хіба взимі коли батереї дуже гріють. Хоча особисто ніякого дискомфорту від низької вологості ніколи не відчував.
    І як відчуття, ліпше стало ? Інозатор як ?

14. anka

anka Well-Known Member

запитання: обираю зволожувач повітря для дитячої кімнати. паровий занадто нагріває приміщення- не підходить. придбала ультразвуковий- приємний холодний пар, але.... повернула.Від знайомого лікаря вислухала лекцію про небезпечний вплив ультразвуку на організм. Його вплив на організм є не до кінця досліджений. ультразвук викликає зміни на клітинному рівні ітд. запитання- що краще- купити ультразвуковий зволожувач, чи не купувати і спати в сухому приміщенні. чи хтось може дати кваліфіковану відповідь? яка має бути частота і потужність, відстань до дитячого ліжечка, щоб можна було вважати зволожувач безпечним?

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

а я старим дідівським методом - мокрий рушник на батрею... :redface:

16. Ольга

Ольга Well-Known Member

в мене від того методу батарея почала ржавіти, наразі просто поклала посудину з водою...
    З вікнами проблема - щоранку треба витирати потьоки води, як того уникнути?

17. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Настав і у мене момент коли треба зволожувач.
    Появилась маленька дитина і при сухості в дитини в носику пересихає все ну і потім всякі проблеми.
    Консультувався з ЛОРом - каже що бажано щоб був зволожувач з іонізатором, він сам перепробував кілька штук і майже всі були фігня повна незважаючи на декларацію іонізації.
    Один правда йому сподобався - казав що зранку повітря було таке як після грози влітку
    З мінусів зволожувачів ще кажуть те що грибок на стінах може кидатись якщо перезволожити.
    А якщо лити воду з під крану то на меблях специфічний "наліт" може утворюватись.

Коротше поділіться досвідом хто яку саме модель купляв?
    Я наразі дивлюсь модель Zelmer AH1500 правда люди кажуть що вбудований гігрометер "божевільний" показує дуже не точно.
    Ну і ніде не знайшов відгуків на рахунок іонізації.

Останнє редагування: 26 вер 2013
  18. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

насправді він потрібен, чи можна обійтись в спекотні дні, вологим рушником?

19. morze

morze Well-Known Member

Крокометр і курвиметр -банальні речі, але питання де їх можна купити!

20. yasam

yasam Well-Known Member

В спекотні дні, і взагалі літом у нас на заході вологість 60 відсотків, тобто ідеал. Зволожувач потрібен тільки на час опалювального сезону.

а де твій аватар? :)