Звичний день

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Черешенька, 13 чер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Doc.

Doc. Well-Known Member

Відповідь: Звичний день

Народжуванність 6,6 на 1000 люд.; смертність 12 на 1000 люд., в побуті 15% населення розмовляє українською.. не їдьте, хіба ситуація змінилась і поїзди швидші, бо за моєї пам'яті до Львова з Донецька подорож тривала 24 години- це мінус, зате прочитав книжку про Ковпака, та запам'ятав концерт Маріни Журавльової, мабуть провідниці дуже подобалась. Зате люди в Донецьку приязні, перезнайомився з половиною працівників аеропорту, останній був міліціонер, який сказав: "Если билетов в касе нет, значит их нет, это не Львов." :cowboy:

• Подобається Подобається x 2
  2. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Проснулася від тикання пальцями мого сина мені в очі! Потім в носа. І так до тих пір поки мама не встала з ліжка! Голова квадратна! напевно простуда дає добре про себе знати! Головне щоб синулька не захворів...а я то таке....

• Подобається Подобається x 3
  3. viltis

viltis Well-Known Member

А я їздила в Луганськ минулого року на олімпіаду .Теж не хотіла, але було весело і класно....і ми навіть ходити нічним Луганськом і співали українські народні пісні. ...Нас не побили і навіть нічого не сказали ..один дядя навіть похвалив!!!:)))

Була я і в Горлівці, в подружки на весіллі. То моя знайома з Києва (яка до-речі, російськомовна, питала в людей, як нам доїхати на українській:))) було кумедно, але вони українською і відповідали:)))

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Іспанко! В Донбасі традиції КВН - самі знаєте.
    Забув прізвище відомого лідера (минулих часів) - здається, він із Горлівки.
    Не до Відня, звичайно, їдете, але чому би ні ?

Людєй пасматрєть і сєбя показать. Є що показать ? :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

ех,шановний Борисе..якби ж то я на КВН їхала то я б до неба від щастя скакала..а то олімпіада з іспанської мови..всеукраїнська...і їхати таки прийдеться:no: :no: :no: ...а КВНщики там кльові:cowboy: :cowboy:
    а показати звичайно є що:shy: :shy: :shy:

6. Boris_Kiev

То Ви змагатиметеся чи Ваші учні ? А що, в Горлівці компактно проживають іспанці ?
    У моєї дружини (архітектора) був практикант - латинос із Одеського інституту на ім"я Карлос (його всі звали Карлсоном).
    Він скаржився, що в київському гуртожитку його дістають кукарачос і ще такі "маленькі". А дівчата кажуть - ми звикли й ти звикнеш!
    Дружина розповіла, де господарський магазин і як називаються засоби проти них.
    Через два дні він рапортує "маленьких вивів, а великих ще ні!" :)

• Подобається Подобається x 4
  7. Іспанка

Змагатимуся я....універ так просто вирішив не випускати мене у самостійне плавання житейським морем і наостанок засилає відстоювати його честь у Горлівку.не знаю чи там компактно іспанці проживають,але шахтарі точно є..може там є іспанські шахтарі?:) :) :)
    От чесно,прочитала Ваш допис і так щиро реготала..:D :D пригадалося,як минулого року до моєї коліжанки приїздили на 2 місяці двоє іноземців - Діна з Єгипту і Сертач з Туреччини.вони як побачили сніг,то сказали що це таке і чи від нього вмирають:D :D

• Подобається Подобається x 5
  8. Boris_Kiev

Знайомий мого друга - випускник - "іспанець" - поїхав відбувати офіцерську службу до якоїсь лат-амер. країни (військовим перекладачем).
    У перший же вихідний пішов до портової корчми - "послухати живу мову". Йому матроси розповіли, що тут живуть кукарачо чіко (розміром з наших великих тарганів) і кукарачо грандо - які можуть відгризти вухо, ніс і взагалі закусати до смерті.
    Хлопець втратив сон, почав напиватися, поки йому старші офіцери не пояснили, що це - традиційний прикол для новачків.
    Навіть після дембеля йому в Києві снилися "кукарачо грандо" і він їх спросоння "ловив". :)

9. Іспанка

:D :D :D :D ржу нездужу...п.Борисе,Ви так підняли мені настрій..ДЯКУЮ!!!гарна історія.. б напевно теж спати не змогла після історії про Кукарачас грандес:) :) я раз своїм криком півбудинку розбудила,коли серед ночі побачила на кухні малюсінького тарганчика:) :) сусіди думали,шо когось ріжут:D :D :D

10. Boris_Kiev

Якось давно вони полізли до нас через незрозумілі щілини від сусідів. Поїли 2 пакунки жуйки проти паління, яку моя мама намагалася мені втюхати.
    Одного разу ми з дружиною їздили на дачу до друзів, повернулися вночі через три дні - на кухні не те що шурхотять - тупають! Тоді я попросив американських друзів вислати мені 2 коробки "Комбату" (24 пастки). Друзі ще й переклали інструкцію дослівно (ото був прикол - їхня англійська була ще "ніяка"):

"Розставляйте на традиційних маршрутах міграції тарганів. В разі сильної затарганеності приміщення ставте стільки-то пасток на кожні 10 квадратних футів апартаментів..."
    Тарган, що живе в дверях (indoor), який матиме контакти з тарганами з-за дверей (outdoor), заразить їх і вони почнуть поволі гинути. Не забувайте прибирати мертвих і паралізованих тарганів, щоби їх не поїли маленькі діти та домашні тварини..." :)

Таки за тиждень вони перевелися.

А тепер - буенос ночес !
    Приємних снів!

11. Іспанка

ДЯКУЮ!!!!Вам також п.Борисе..а з Вашої історії як завжди посміялася..особливо затарганеність мене приперла:D :D :D

12. Boris_Kiev

Ну тепер - до Горлівки! Може згодяться мої історії, якщо буде завдання - написати коротке оповіданнячко про життя іспанців в Україні або українців в Іспанії !

Una cosa me da risa
    Pancho Villa sin camisa
    Ya se van los carrancistas
    Porque vienen los villistas.

La Cucaracha, la Cucaracha,
    Ya no puede caminar
    Porque no tienne, porque le falta
    Marihuana que fumar.

Para sarapes, Saltillo
    Chihuahua para soldados
    Para mueres, Jalisco
    Para amar, toditos lados.

13. Іспанка

:crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
    ото пісня!!!!сидю співаю..батьки певно з дому виженуть:crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

14. Boris_Kiev

матимете хвильку - напишіть приблизний переклад.

Хтось мені розповідав, що є ще "наркоманський" варіант Кукарачі. А тут нібито нема "ключових слів" :)

15. Іспанка

ок..як тільки розберуся зі своїми паперами-напишу переклад..
    в зміст дуже не вникала,але по одному слову марихуана ясно що діло темне:) :) :) весела пісенька:) :)

16. Boris_Kiev

О, як я не помітив! Дійсно, маріхуана !

Знаю ще одну душевну, мелодійну пісню (рос) під назвою «Сестра Марихуана». Якось почув від молодого телережисера. Але під рукою не було магнітофону. Потім той режисер випав з поля мого зору (здається пішов працювати в кіно), а я цілих три роки шкодував, що не записав слова.

Раптом дізнаюся, що він повернувся на ТВ і в нас будуть спільні роботи – щось на природі, з іноземними студентами. Беру диктофон, гітару, горілку. Тут ще в’єтнамці хотіли пригостити нас жабами, але щось в них не склалося.
    Пішли до озера, з нами пішли ще троїсті музики. І нарешті режисер піддався на мої умовляння заспівати ту пісню (і ще кілька авторських). Чудовий баритон.
    Троїсті музики весь час поривалися підіграти, але я махав руками – мовляв, мені потрібен тільки вокал !
    І тільки потім, програвши запис, я оцінив скрипку, що наблизилася, і шелест кущів.
    Якраз під слова:
    «… погасла трубка – и жизнь ушла …
    Спасибо, милая сестра Марихуана,
    Что ты меня с собой взяла !...»

17. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

була в іббліотеці. сьогодні озброїлась фотоапаратом, щоб не стояти в черзі на ксерокс. потім розмовляла із керівником своєї курсової. потім було три лекції, на останній страшенно затримали і я ледь не запізнилась на прем"єру "Хронік Спайдервіка". фільм сподобався. хороше дитяче кіно. позитивне загалом. вдома зайшла на один форум, а там стільки нових користувачів. приємно:) ростемо! нині вже іду спати))) на добраніч, ЛФ!

• Подобається Подобається x 5
  18. Іспанка

Щось схоже люблять співати вечорами у таборі відпочинку "Карпати"(то наша університетська база) під гітару біля вогнища:) :)

19. Doc.

Doc. Well-Known Member

Buena Suerte, asta la vista bebe...:cowboy:

20. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ходили з сестричкою на виставу "исповедь донжуана", гарна комедія і актори гарно грали.Ніколи не думала, що квитки можуть бути такі дешеві.Скільки ж тоді ті артисти одержують?.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)