Звичний день

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Черешенька, 13 чер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    От холявы, отказываются язвенники или интеллигенты:nea:. Надо к вам заехать по пути ;) Ну немного о дне сегодняшнем, съездил в лес. Щёлкнул глухаря. К нему бы ваше винцо и :good: Зелёных прошу не переживать. :mocking: Птиц, взрослый и жирный и в одном экземпляре, не мучился. Дозреет и будет жаркое. :nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 6
  2. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Та є троха ;)!
    От одна людина почала тему і вклякло все після мого питання про вимоги до соку.
    Після кипятіння це вже не сік, а підсолоджена вода з розчиненими мікроелементами. Теж користь, але мінімальна, на відміну від свіжого. Все згадую ту пані, котра дала мамин рецепт березового шампанського :good:...
    Навесні забабахаю велику гору, щоби всім стало. Бо на пробу зробив тільки шість пляшок. Ціле літо збирав пляшки, а зараз на свята скільки їх буде, о-го-го... І всі мені... З корками і дротиками... От у ньому всі корисності залишаються, ще й інші виробляються... Чудовий напій!
     
    • Подобається Подобається x 7
  3. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Сходила на базар.погода мєрзкая..під ногами місцями снігова каша ,зверху дощ падає,на тротуарах дохлі черв"яки воняють..
    Купили калини,вже по 4 грн пучечок,всякого їдла.мама збирається на Київ,я на господарстві з малою..
     
    • Подобається Подобається x 10
  4. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    А я іду на базар. Треба курити землю, для квітів. У нас дощ пройшов.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    о_О:haha:Ви її спочатку курите.а потім квіти туди садите?Нова технологія,однако:))
     
    • Подобається Подобається x 6
  6. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Запросто! Консервованими? Сушеними?

    Починаю збирати тару...
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. FourA

    FourA Дуже важлива персона

    Да, это не голуби, что снимал Ромко! Это - ДИЧЬ! -- Жена утром сходила с соседкой на базар и принесла оттуда нашу "дичь" - половину здоровенной индюшки, около 5 кг. Не из магазина, домашняя. Уже начинаем подготовку к Новому году. Я порубил её на кусочки большим топором, жена рассортировала - что для варки, что - для жарки. Часть поставила в морозилку, немного сварила в скороварке вместе с остатками курЫ, купленной раньше. Уже попробовали - неплохо! Позвонил сын, прислал фото, как дети примеряют платья и шапочки, присланные нами на прошлой неделе. Счастливые улыбки, довольные физиономии. Сын просил не показывать в Интернете детей, но я пару фоток выложу: [​IMG]
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 15
  8. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Ну что тут попишешь. 100% не мальчики.:good: Сыну не из за чего бепокоится. Лиц не видно.:)
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. IRUSKA*8

    IRUSKA*8 Well-Known Member

    Зранку відправила малого до бабусі,мужа на роботу,а сама поїхала в Метро "доокомплектувати Миколайка".Купила все заплановане і навіть більше))),що особливо радісно для мене-на цей раз не пошкодувала грошиків для себе-коханої))).Зараз трошки тут відпочину,спакую миколайчики по пакетах,і буду думати що б то на вечерю моїм хлопцям зготувати....
     
    • Подобається Подобається x 13
  10. smeet

    smeet просто спілкуюсь

    Я не знаю де Ви тке вичитали, але щось у Вас цевсе дуже складно.Тай цукор декілька раз добавляєте. В Закарпатті вино роблять набагато простіше. Ми виноград обриваємо і спеціальним млинком мелемо його. Млинок налаштований так, що роздавлює кожну ягідкідку. Цю массу ми скидаємо в бочку.Коли весь виноград перемелений беру з бочки стакан соку і вимірюю цукристість винограду-процентну місткість цукру у винограді. Я люблю сухе або напівсухе вино.Дивлюсь,щоб цукру було 20-21 %. Якщо свого цукру у винограді замало- скажем 17-18%(як цього року було)відповідно добавляю 3 грами на 100гр соку,30 гр на літр і 300 грам на 10 літрів. Є два варіанти, добавляти цукор зразу або в сок.Головне визначити зразу цукристість,того ж дня коли зірваний виноград.
    Отож весь перемелений виноград разом з соком стоїть в бочці 4-5 днів-залежно від температури.Він зброджується,щоб добре відійшла виноградна м"якоть від кісточок і шкірки. Якщо я бачу що все що в бочці поділилося-знизу рідке-зверху густе, я спускаю сок, а густий жмих пресую через спеціальний прес[​IMG]. Розливаю відпресований зброджений сок по 20 літровим бутлям з вузькою горловиною і ставлю в більш-менш тепле місце. Вино починає очищатися і викидати з себе все сміття.Над бутлями робиться піна. Десь через 3-4 дні активного бродіння воно очищається і починається сам процес чистого бродіння.Тільки тоді я роблю водяний затвор(те саме про що Ви розказували). Тепер на рахунок води. Мені також казали.що для м"якості смаку додають воду-до 60л соку 40 л води. Пробував-мені не сподобалось. Тай давати треба не саму воду а 20% сироп,щоб була така точно по цукристості як сок.
    Коли перестають виділятися бульбашки,я все вино переливаю, акуратно відділяю від осаду , зливаю в чисті бутлі і ставлю в підвал для холодного бродіння. Підчас нього на стінках бутлів відкладаються кристали. Через 1,5-2 місяці вино готове.

    ---------- Додано в 18:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ----------

    А якщо добре пошукати, то в підвалі вибухівку знайти можна і бікфордовий шнур,то й рибки можна "наловити".;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Шо на дворі робитьсяо_ОЦе називається не інакше,як ,вибачте за термінологію:"сракопад"я ледь дійшла,жахіття,подорозі зайшла в аптеку купила лейкопластирь заклеяла підошви....пройшла раптом 40 метрів,вся така тішуся,шо не слизько.....ага!!!!не тут то було,пластирь відклеявся в моменті, і я далі як робот вертер пошпацерувала, а біля нас якраз така гіронька,яку оминути ніяк,прийшлось мені з мужністю долати дистанцію.....
    Кошмар!!!!
    Люди скажіть,хто знає якісь народні,не народні засоби від леду,може взуття чимось понамазувати,може ше щось.......
     
    • Подобається Подобається x 10
  12. Ravin

    Ravin Well-Known Member

    Отращиваете на ногах ногти, а если совсем лед..., то и на руках - рукти.
    Одеваете босоножки и вперёд...!!!!!;)
     
    • Подобається Подобається x 7
  13. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Ну я серйозно.....А ви?
    Боюсь я леду,з моїм коліном троха були проблеми .....тому мені нізя,нізя......Ясненько;)
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. Romko

    Romko Дуже важлива персона

    Ну чо...моя мама,якось-то до церкви,під гірку набосака йшла....:sorry:
    Перед переїздом скинула чоботи,а коло церкви взулась...
    Смєкалка!:good:
     
    • Подобається Подобається x 5
  15. Ravin

    Ravin Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  16. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Тепер курять на коридорі.....
    Але ви відходите від теми...;)

    ---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:37 ----------

    Йду зараз відносити торт....Не знаю,як дійду з отаким чудом...там все таке розсипне і сипуче....а на дворі кошмарисько просто:sad:
    Виліпила ,вимудрувала торт "Кратер" такий замовили,щоб з вулканом ,ну і влюдей забаганкио_О
    Судіть,чи справилась?
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 13
  17. FourA

    FourA Дуже важлива персона

    Надо купить тёрки для овощей - плоские, со множеством дырочек, как будто пробитых гвоздём, приделать к ним завязки на шнурках и привязывать к подошвам. Совет давно прочитал в каком-то журнале.
     
    • Подобається Подобається x 6
  18. Ravin

    Ravin Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 3
  19. smeet

    smeet просто спілкуюсь

    Можна купити тертки і прив"язати до чоботів на підошви, або кришки попробивати цвяхом-буде якна тертці.
     
    • Подобається Подобається x 5
  20. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    Капронку натягнути на чобіт. Сама не пробувала.
    Я б з'їла з великим задоволенням!! :good:
     
    • Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)