Звичний день

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Черешенька, 13 чер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. victorys

victorys позитивчик :)

:eek::eek::eek:
    Ого! Я навіть не знала, що в нас такі ціни о_О Це за заочне навчання? (бо чеснокажучи не орієнтуюсь у цінах навчання на Україні взагалі :no: )

2. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Моя подруга поступає на факультет, який коштує поза 20 в тій же академії мистецтв...:pardon:

До теми:
    Гуляли з Данусьою, ходили на качельки покататись, день як день, нічого особливого...

3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Цікаво, що то за факультет, бо я коли питалася у тітоньки з деканату, то навіть не сказала який мене цікавить?
    Ні, очне:)

4. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Незнаю, зараз вона закінчує 6 курс коледжу труша за спеціальністю скульптор - реставратор , а потім йде на магістра в академію.
    Тобто денне...:)))

5. Alias

Ага:)) написала, що перше на думку прийшо.
    А мій Макс сказав, що буде платити за навчання:) Я навіть і не сподівалася, розраховувала на батьків..

6. victorys

victorys позитивчик :)

Ніхфіга собі! Я чеснокажучи в шоці! Може тому що все моє навчання тут було безкоштовне включаючи заліки і екзамени. А ні, перепрошую, за ксерокс тре було платити :)))
    Жарти жартами, але звідки бідний студент має взяти такі гроші??? І саме прикре в тому всьому, що часто людина не може вчитись там де хоче і мріє через кошти такого навчання :sad:
    У Львові їдучи в маршрутці почула розмову двох дівчаток, де одна другій казало щось типу: дуже хотіла б поступити в ****** і знаю що могла б туди поступити, але батьки не потягнуть... :sad:

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

уявіть, а якщо двоє дітей-студентів... чи троє....

тато-термінатор, нє?

8. Alias

Я вже рада тому,що мене беруть переводом.За заліки і екзамени я теж не платила,здавала сама.Але плата за навчання то дійсно кошмар.

тато вже скоро загнеться маючи двох студенток і хвору дитину і не працюючу дружину

Останнє редагування: 18 чер 2009
  9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

іноді трапляються розумні діти :)
    ще й татові на пиво пару гривень дають :)

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Але це вийнятки. В наш час треба бути вундеркіндом, засвітитись на олімпіадах, написати наукову роботу в МАН і тоді вдасться поступити на державний. І то, якщо там залишаться нерозкуплені місця.
    Так що нормальним дітям залишається 2 варіанти - або платити ту суму зразу (хабар на вступ) і йти не державний, або йти на платне і платити щороку..
    Перший варіант кращий, бо якщо добре вчитись, то буде стипендія і воно трохи окупиться. Та і до державників у викладачів краще відношення, особливо на останніх курсах.
    (Іро, маю знайому випускницю академії мистецтв. якщо щось треба буде, звертайся ;) )

11. Ну чому? Я на бюджеті. Пройшла з великим запасом. Тільки з наступного року його скорочують, і вступити буде важче. :sad:

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

Ви на бюджеті, бо вуз дав таку можливість.. а є вузи, що не дають і щоб пробитися навіть грошей мало...
    в мене з роками навпаки розширюють можливості для студентів... роблять окремі конкурси для чорнобильців, переможців місцевих олімпіад, сільської молоді, гірської молоді, випускників воєнних ліцеїв і ще всяке... якщо добре готуватись - і в загальному порядку вступали розумні діти з простих сімей...

13. Більшість державних дають, нема бюджету у приватних, але там і навчання дешевше. В "Україні", приміром, за семестр 3.000 грн, а в нас 4.500-5.000.

Добре, а як же відбір за результатами тестування?

Це радує.

П. С. Може, ви трохи неправильно зрозуміли мій допис. Я мала на увазі, що не обов'язково платити хабар, щоб пройти на бюджет.

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

я розумію що ви маєте на увазі, бо така ж студентка як і ви:)
    але вуз вузові не рівня, не по престижності чи ціні, а по доступності...
    от наприклад випадки безплатного вступу до львівського медичного універитету на бюджет мені невідомі, а от в Дніпропетровську моя сестра вступила сама декілька років тому...

так само не дуже доступна Академія мистецтв... моя однокласниця прекрасно малює і пише чудові твори (дійсно талант, перемога на конкурсах і тд).. але змогла сама вступити на бюджет до львівського універу на журналістику, а для Академії мистецтв потрібні гроші і талантам...
    і то все не залежить чи державний вуз чи приватний, а від политики закладу...
    коли я вступала - проводили окремий набір для категорій.. а коли вже вчилась - ввели нові набори... із започаткуванням зовнішнього тестування очевидно система знову змінилась, але невідомо наскільки... як би там не було... помітне збільшення кількості інвалідів на факультеті - отже ввели ще якісь пільгові умови...

15. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Дозволю посперечатись
    Коли я поступала, то на нашу кафедру реально бюджетних брали 6 осіб (всі решта з 15 - пільговики). І я поступила на державне, і майже без репетиторів.
    Так що якщо є бажання + працелюбство, то можна зробити все. І як не з першого разу, то з другого.
    А "без хабаря не пропхнешся" - хороша відмазка.

П.С. Не розумію я тих сум за навчання :dntknw:

16. Звичайно, бо дається різна кількість бюджетних місць, а пільговиків приймають на бюджет, незважаючи на оцінки. В Авіаційному усього 6 бюджетних місць на факультет (10-15 груп). Звичайно, пробитися важко. А у нас було більше. В моїй групі 10 бюджетників і жодного пільговика. В інших по 4-6.

У нас окремих наборів не було, просто дивилися на суму балів тестування і бали атестата, пільговики проходили на бюджет за будь-яких оцінок, якщо вони не нижчі за загальний прохідний бал.

А хіба раніше інваліди не вчилися безкоштовно?

17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

взагалі-то йдеться не про безкоштовність для інвалідів - а про співвідношення інваліди.не інваліди.
    Такими темпами, як росте к-сть пільговиків/інвалідів в вузах - скоро лише інваліди і здобуватимуть вищу освіту :)
    ==
    зі старого анекдоту - "Петька, тьі рьібу любишь? - значит, триперньій" - автоматом виникне новий анекдот - "раз з вищою освітою - значить, інвалід"

18. gryvul

gryvul Well-Known Member

Так то ж минулого року МОН влаштувало пільговий вступ для інвалідів. Здається було достатньо набрати 124 бали з предмета (тобто просто мінімум, коли зараховувалася здача предмета) і все. В медінституті дівчинка, яка набрала на тестуваннях максимум- 600 балів з трьох предметів була в результаті "липових" інвалідів тільки 56 за списком...
    А в університеті, думаю, дійсно люди з особливими потребами вступали, хоча і не всі із них дійсно цього потребували.

19. terrible

terrible Well-Known Member

день якийсь... :crazy:
    вихідний був, хотілось виспатись-не вийшло... друга половинка тупцялася кімнатою і заважала, через що ледь не посварились... потім ввечері з кумом торкнулись глобальної теми-нам по 25-26, чи не пролетіли ми в житті??? приходжу додому трішки пригнічений такими роздумами-а тут кохана відкриває двері заплакана, засмучена, відразу питає чи немає в нас заспокійливого... що таке??? засмутилась через "Україна має талант", дівчину-яка малює піском на склі... :sad: кошмар... я давай заспокоювати, потім зробив спробу вимкнути стб-куди там! дурдом... :sad:

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це залежно від вузу. Візьмемо інститут внутрішніх справ у Львові (зараз він якось інакше називається). Там теж державне навчання. То що значить, що туди можливо поступити? Там на 2 роки вперед всі місця розкуплені і яким би мудрим не був - не поступиш!
    В політесі реально було поступити тільки на напрямки, де був недобір. Я на пробних тестах набрала достатню кількість, щоб поступити на свій напрямок, але якби не знайомства, то б ні за що туди не попала на державний.
    Яка кафедра, який вуз? Мені прямим текстом сказали в деканаті - або на платний в політех, або на державний в лісотех своїми силами, або в той же політех на геодезію і тому подібні напрямки, де був недобір.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)