...останній раз , коли я був в Львові. Вертаюся я від своєї тети .Від Сірка йду пішки На Суботівську на маршрутку.(це Левандівка) Передімною (метрів 20 ) йде мадам - "вся із сєбя" - загоріла , в білих обтягаючих штанях , шлейф запаху духів я чую позаду (вітер доносить). В одній руці сумка D&G , в другій - мішок з сміттям.Недоходячи до зупинки коли 24 будинку (хто живе там - той знає) є кущі. Пані подивилася вліво...., вправо ..., оглянулася назад (мене видно не побачила) і цей мішок з сміттям - раз в кущі. І дальше пішла як би нічого не було. Крім мене ЦЕ ще побачила одна старша жінка , тільки головою похитала.Я підійшов до кущів взяв цей мішок (добре що все купи трималося) і на зупинці підійшов до ціє пані в білих штанях , яка мирно курила довгу сигарету. Коли я сказав , що "ви це забули" і положив мішок біля її ніг, пані мовчки кинула недокурену цигарку і сіла в першу маршрутку яка була на зупинці.Мішок так і лишився стояти.
Дякую. О це власне.. ...це саме і з підїздами в будинках - в які страшно зайти.(Моя жінка яка не народжена в Україні , тільки очі закочувала.Потім привикла , правда). Не потрібно ніяких мармуровух сходів і дорогих люстер , дзеркал.Просто щоб це що є,- було чисте , не розбите , і закривалося.... Так що тут говорити ..всі це все знають...А віз і дальше там ©
знаєте як притаманно говорити, обговорювати і т.д. але, якби хочаб люди навчились елементарних речей, не кидати недопалки під ноги, пляшки з під пива.... але є і інша сторона медалі. смітники. де вони? тільки в центрі і то вони переповнені, довкола купа сміття. навіть берем любу бокову вуличку поблизу оперного, де ділись смітники? звичайно що дюдина не буде шукати смітник з недопалком у руках. хоча... перш за все нам потрібно навчитись поважати себе. наприклад мені не приємно гуляти по вулиці коли під ногами сміття. а якшо дивитись на ліса поблизу львова у літній період... все у мене починається не цензурна лексика
У Болгарії (не туристичної) завждi було брудно Питаю -Ви що там онiмечіліся, стало значно чіше? Відповідає - Не онiмечіліся, почали нормально платити двірникам.
сумніваюсь ящо нашому двірникові заплатити більше він буле ходити менше пяний і більше часу буде проводити на роботі, боячись її втратити
Поки здатні люди їдуть в Канаду або йдуть у митникі і прокурори у двірники йде те, що залишається. Варіант що б у двірники пішли кращі , фантастічен це революція. (Не люблю революцій)
я не митник, не прокурор і точно не в канаді, але піти у двірники, хм.... напевне я б не змогла.... навіть при дуже складній ситуації
А что плохого? Работа всегда на свежем воздухе. Раньше в Москве и квартиру можно было за эту работу заиметь.
я не кажу що це погано, просто це не для мене. не одноразово була у скрутних ситуаціях, завжди знахлдила якийсь вихід. просто на цю професію я б не погодилась, напевно, але хто знає що зі мною буде завтра...
Я б міг але вже вибрав би собі двір по пристойні Габсбургів хоч Ліхтенштейнiв. Простолюдам не по Сеньке шапка мене до себе найняти.
Я Вас розумію. І дякую за Ваші намагання розмовляти. Я серйозно. І бачу, що у Вас незле виходить. А буде ще краще, тільки не сприймайте болісно зауваження. Просто дякуйте за них. Як я - Вам. А місто Львів стало б кращим, якби всі посміхались і були доброзичливішими один до одного. Перестали хамити. Перестали б думати "а після мене - хоч потоп!"
у Львові вже існує поняття загальноміських толок, але думаю їх можна поліпшити, заохотивши волонтерів брати участь у таких заходах. ТАк можна робити наприклад організовуючи для них безкоштовні обіди/перекуси + видаючи подяки. У Львові достатньо людей-ідейників, які б охоче на таке пішли..
то так здається Ми з ще минулого року хотіли впорядкувати і озеленити декілька дитячих майданчиків, інструмент, фарби мішки для збору сміття рукавиці є, нам дають саджанці, є і список майданчиків , але до сих пір немає людей готових те зробити , а перекус і подяки то без проблем, але не хочуть чогось люди прибирати і садити дерева , працює лише коли то роблять викладачі увузах , але там інша мотивація ми радо приймемо допомогу організаторів
я готова підключитись, але є кілька "але": 1. якшо я не буде на роботі. 2. якшо нема ніц запланованого на день. не розраховую на подяку.
Ага... я таку одну організовувала спільно з ЛКП "Листопадове". Надали їм мішки для будівельного сміття, рукачики, зробили подарунки всім двірникам, обід влаштували... Все-все-все... Але... тільки за рахунок того, що було телебачення, то все було тіп-топ. Зара... звісно на території власне ЛКП "Листопадове" порівняно чисто..., але мішки були рівно доти, поки ми їх дарували, як дойшло до того жи тре купити їх і поміняти людям рукавиці... все менше і менше порядку... Найбільше прибило недавно, коли двірник почав палити сміття і то все перекинулось під паркан до Лісотеху і взагалі пішло по всій траві, вже не кажу, що там є ще й стоянка і стояли авто сусіда і моя... на всі зауваження... ноль... викликали з ЛКП... кубіта прийшла моментально і відчитала його, але й на це йому було по барабану... То про що мова? Молодь... колись в мене була ідея, на Ясниськах вручати всім кульки для Пікніка на 160л, червоного кольору (працювала з тою товарною групою), провести таку собі акцію... привчити людей до чистоти... і замовити машину, щоб то все вивезти... Але людям на то плювати, і нажаль особливо молоді... Такий самий щоденний приклад - Алтайські озера... 90% гуляк по них - студенти Лісотеху... Все загадили... пляшки з-під пива, насіння біля кожної лавки, папери, гума, пакети і т.д., вони навіть не удосужуються кинути сміття в урну біля лавки, а мітять вічно в качок в озері... Але ж їм то потім і показово прибирати... коли ВНЗ хоче прорекламуватись... невже їм приємно потім своє ж г... збирати? Не розумію...