А якщо піти від супротивного От людина яка далека від неформальності. Ніколи не носила дреди, не мала пірсінгу зате має достатньо м"язів і інших атрибутів чоловічності: Фото взяв звідси http://ukranews.com/uk/news/ukraine/2010/07/05/22187 А тепер питання - вона вам подобається?
Якщо вона про це нікому не скаже і не покаже - то навіть фізіологічна приємність екстраваганції дуже швидко набридне. Уявіть собі одиноку жінку на острові з цією прикрасою... Але інтимні прикраси (не обов"язково пов"язані з сексуальністю) - я приймаю, бо то її, особисте. Якщо жінка розфарбувала педикюр в 5 кольорів взимку, коли ніхто не бачить, але їй самій то смішно і додає настрою - хто її за те осудить?
Негативних емоцій ця фотографія у мене не викликає. ---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ---------- Якби то було влітку - я особисто, побачивши це, відчув би (навіть не подумав би), що це якось... Ну як рамка із джинсової тканини в картині Джоконди. Недоречно. Це не шокує, не викликає осуду чи неприйняття, не викликає особливих негативних емоцій. Але не викликає ПОЗИТИВНИХ емоцій. Є таке старомодне слово "негарно". Це з категорії "подобається" - "не подобається".
Так Ви не рівняйте актора чи відому людину - з тими пересічними громадянами, хто заходить з нами у хлібний відділ чи у метро.. що нормально сприймається на знаменитості, те шокує у сусідці чи сусідові, навіть якщо їхня освіченість і інтелігентність ще більша аніж у того пана - але вони так широко не відомі і іздять лише з "кравчучкою", а не на власному автомобілі. В провінційному містечку чи сільській крамниці України Сєва Новгородцев виглядав би таки напевне безглуздо (і для оточуючих і взагалі).. А от виходячи з крутої машини в центрі мегаполісу - цілком стильно (знову ж таки - для певного кола оточуючих). Хоча це ще питання, чи я би особисто зважала на те як "прийнято", якби переїхала жити з міста в село.. гг, теж би виглядала безглуздо подекуди. Значить, і дреди, і старомодні костюми, стають в одну лінію: все це не має грати ролі в однаковій мірі. Чи щось нове-екстравагантне, чи старе-екстравагантне.
Перепрошую, не погоджусь. Літо - пора відпусток, відпочинку, і життя собі потрібно прикрашати навіть такими дрібницями, як пустотливий кольоровий педикюр. Особливо, коли ніжки доглянуті. І те, що жінка робить собі педикюр взимку, свідчить тільки про те, що вона доглядає за собою і тоді, коли про це ніхто не здогадується. Для себе. З тих самих причин вона собі і пірсинг зробить.Бо їй просто ПОДОБАЄТЬСЯ.
О! В селі, де живе моя мати, є сільський хлопець, який носить дреди. Нічого і нікого в селі вже давно не шокує. Єдине - що він є постійним джерелом найрізноманітніших сільських жартів типу таких, що овець в колгоспі вже тридцять років, як немає, то тепер на нього єдина надія по виконанню плану по вовні. Хочу сказати, що село вже чудово розбирається, "гарно" чи "негарно". А ще 20 років тому баби плювали вслід дорослим дівчатам у короткій спідниці. ---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ---------- Тут звучить "я", "себе", "собі". Але є ще один нюанс - слово "гармонія". І воно означає сукупність чогось такого, що викликає позитивні емоції не в одної людини, а у багатьох, можливо, навіть у всіх... Навіть якщо хтось в цьому і не зізнАється... Викликати позитивні почуття у багатьох - це поділитися з ними своїм маленьким щастям, і отримати його назад при цьому в ще більшій кількості...
А це тому, що кожен з нас би мав тут говорити за себе, а не вживати занадто абстрактного "негарно". Ваше "негарно" - тільки Ваше. І говорите Ви суто про свій смак (в кращому випадку - Вашого оточення). Ви вважаєте, що кольоровий педикюр порушує гармонію?
Безумовно, люди до всього звикають якщо воно стає постійним. І до різноколірного манікюру б звикли, якби кожного дня одна з дівчат його мала.. Виходить, і "гармонія" - поняття, що змінюється з часом, навіть у бабусь.. Я Вас розумію - про що Ви, бо у нас багато в чому подібні погляди, але якщо спробувати відсторонитися від них і об'єктивно поглянути на розмаїтий світ людських культур (і племена Африки, які своїм жінкам видовжують шиї за допомогою кілець) - то вийде що немає критерію "гармонія".. бо все - відносно і формується, видозмінюється від суспільства до суспільства.
Ні в якому разі. Сексизм - домінування якоїсь статі, дискримінація. Невже бажання жінок бути жіночними повинно поширюватися і на чоловіків!? Жінка - це жінка, чоловік- це чоловік. ---------- Додано в 18:00 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ---------- Ви пропонуєте перейти на особистості?
...або ж також приниження якоїсь. Чому чоловіка мають прикрашати тільки його думки і подібні благородні речі, а от жінка - то діло таке, вистачить, якщо груди собі "зробить", нікого це не здивує? Я пропоную говорити за себе, не розписуватись за решту людства. Зрештою в початковому дописі було питання
Я впевнений, що загальнолюдське - існує. Ось енциклопедичне визначення цього: Це визначення варто прочитати кілька разів, щоб вникнути в глибоку його сутність...
Бажання жінки бути гарною і любити себе - АБСОЛЮТНО відрізняється від того, що буває у декотрих чоловіків. Коли жінка хоче бути гарною, внутрішньо і зовнішньо збалансованою і любить себе, своє тіло - вона любить Всесвіт у собі, бо саме вона народжувала чи народжуватиме, а діти, яких вона народила чи народить - народжуватимуть далі. І так - безконечно. Коли ж себе і своє тіло любить чоловік... Я не можу втриматись від сміху... Він любить тільки себе, і перетворюється на безконечно маленьку крапочку у Всесвіті. Саме це все я мав на увазі, коли казав, що жінці - відповідна краса, а чоловікові - вчинки. Жодної дискримінації тут немає. Є глибока різниця статей, яка і народжує гармонію.
Ну от, це вже мені подобається. Оте "я" А що буває у решти? Бачите, а я можу те саме і про чоловіка сказати:"бо він зплодив і плодитиме, а його діти будуть робити те саме." Ми всі (чоловіки і жінки) маємо себе любити. В міру. Ви не знали? Ті, хто себе не любить, страждають психічними проблемами. Мій чоловік доглядає за собою, бо він а) дорослий, б) бо пасує, в) бо хоче подобатись. І не бачу у цьому ніякого криміналу і причин для сміху. Чудово. Буду нудна. Як кольоровий педикюр порушує цю гармонію?
Та хоч з одної, несуттєво, якої. Мене це не дратує. Я просто вважала, що якщо жінка слідкує за собою безперестанно - улітку і узимку, і в час, коли про це ніхто не знає - це чудово. Це говорить про якусь дисципліну і рівень, зрештою. А тут Ви підсунули теорію, що хтось її має осудити за безневинний 5тиколірний манікюр, прив'язали до цього філософські поняття гармонії і втекли від відповіді на питання, яким чином той педикюр гармонію порушує. Мені просто цікаво, коли Ви просто признаєтесь, що не любите кольорового манікюру.
Ну що ж... Спробую пояснити. Можливо, ми просто надто глибоко закопалися, раз виникла така цікава думка, що мені не подобається кольоровий манікюр... Чи я раптом проти щоденної інтимної гігієни жінок, як Наполеон якийсь... В 80-х роках був модний перламутрово-лілово-рожевий макіяж. Це викликало стійке відчуття, що у дівчат хворі почервонілі очі. Бо саме так виглядають хворі очі, з почервонілими повіками. Уявіть собі різнокольоровий педикюр. Сорока-ворона кашку варила... Один нігтик зелений, другий червоний, третій чорний і т.д... Тільки очі ковзнули по цій "веселці" - інстинктивно перших півсекунди відчувається співчуття - "дівчині недавно причавило пальці ескалатором метро"... Тепер розумієте, про що я? Коли жінка грубо втручається в свою (і, таким чином, загальнолюдську) гармонію - дехто може відчувати невелику прикрість. Хоча втручатись жінка має повне право. А ось як вона це робить - той самий "код", який про неї багато чого розповідає...