Відповідь: Знання та віра прискорення є тоді, коли діє сила. Тобто - доки вибух, доти й діє. Далі - політ по інерції, і якщоврахувати гравітаційне притягання - прискорення від'ємне (тобто сповільнення)
Відповідь: Знання та віра Справді, здається, так і вважають. Потім, можливо, швидкість розлітання сповільниться до нуля і почнеться процес стискування. Колись усе стиснеться майже в точку, потім знову буде Вибух, і так далі. Інша можливість - вічне розлітання, так що швидкість, хоч і сповільнюватиметься, але нуля не досягне. Здається, є підрахунки, які свідчать, що це залежить від точного значення густини Всесвіту - яка саме з двох можливостей має місце. P.S. Не забудьте прочитати мій попередній допис, який опинився на попередній сторінці.
Відповідь: Знання та віра ТІЛЬКИ для пана МИХА: Пане Миху, хочу подякувати (привселюдно) Вам за чудові дописи, які містять незвичайну життєву мудрість і змушують задуматися вкотре над певними вчинками і речима в житті. Ви для мене - прекрасний "наставник" , тому буду Вас час від часу закидати питаннями, які мене турбують, Ви не заперечуєте? Бажаю Вам і надалі рясних Божих благословінь і пізнавань на життєвому шляху!!!
Відповідь: Знання та віра та всьо Ви кажете добре, але вчені кажуть, що навпаки все розлітається і щораз з більшою швидкістю.
Відповідь: Знання та віра ви самі просили Дійсно - Ной по божому указу та по відповідних креслюнках побудував потужне плавуче сховище. Щоб і зверху не капало - і знизу не підтікало... І таку грандіозну будову (себто її завершення) відсвяткував теж не менш грандіозно... але час не терпить - і Ной з бодуна почав збирати "кожної тварі по парі" - по заздалегідь укладених списках... і зібрав усіх - тільки от з динозаврами промахнувся - взяв двох хлопчиків... Тому динозаври й вимерли... Хоч і дуже старалися....
Відповідь: Знання та віра Можна було б закінчити на оптимістичній ноті, якби на інших гілках знову не зазвучав зарозумілий християнський голос. А коли так, то маю тут unfinished business... В першу чергу, хочу нагадати Михові, що ми мали якось раніше дискусію про слова Ісуса, що він прийшов не доповнити Старий заповіт, як написав Andi в пості №77 і за що дістав від Миха чергову медаль, а виконати. "Не подумайте, ніби я руйнувати Закон чи пророків прийшов.-- Я не руйнувати прийшов, але виконати. По правді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, аж поки не збудеться все" (Матвій 5, 17-18). І тому Andi словами " тому нехай собі Старий Завіт залишається книгою єврейського народу (так і досі є, правда?), а для мене від буде радше історією спасіння, яка нерозривно продовжується в Новому Завіті" заплутався. Мені жаль... Заплутали свідомо усіх християн. Не Ваша в тому вина. Давайте якось чітко це вияснимо. Християнин має вивчати Біблію, знаємо ж , що вона лежить в церкві повною книгою, а не тільки малою п"ятою частиною, якою є Новий заповіт відносно цілого. І тоді логічно, що Всевишній там присутній одною і тою ж сутністю, оскільки Ісус каже до нього Отче (Пояснення мною множини Всевишнього є на сусідній гілці і жодного коментара від християн, навіть" дякую"). (Доречі, в Бібілії нема ніякої ідеї Трійці , це було додумано значно пізніше, про це є достатньо інформації, повторюватись не буду, шукайте самі) Ви пишете Ісус прийшов "так,так, саме нам, усім народам землі" . Знову - незнання першоджерела. "Я посланий лише до гинучих овечок дому Ізраїлевого" (Матвій, 15, 24) "І закликав він дванадцятьох своїх учнів ... і їм наказав, промовляючи: "На путь до язичників не ходіть, і до самаритянського міста не входьте, але ідіть швидше до овечок гинучих дому Ізраїлевого"(Матвій, 10, 1-6). Єгова говорить: "Коли господь, бог твій, уведе тебе до того Краю, куди ти входиш, щоб заволодіти ним, то він вижене численні язичницьки народи перед тобою: хіттеянина, і гіргашеянина, і амореянина, і хананеянина, і періззеянина, і хіввеянина, і євусеянина-- сім народів, численніших та міцніших за тебе. І коли дасть їх господь, бог твій, тобі, то ТИ ЇХ ПОНИЩИШ..., І НЕ БУДЕШ ДО НИХ МИЛОСЕРДНИМ" (Второзаконня, 7, 1-2). Andi пише знову "багато дуже змінилося з приходом Месії, і багато вчень і культів Старого Завіту, в які свято вірять євреї, були по новому пояснені і розкриті Ісусом Христом." Про що тут мова ? Закон Мойсея дано в Торі. Його ніхто не відміняв з приходом Ісуса. Це християни повинні знати. Ісус каже : "Потрібно, щоб виконалось усе, що про мене в Законі Мойсеєвім, та в Пророків, і в Псалмах написане" (Лука, 24, 44). А вже про те, як перекрутив Савло (Павло) "божу правду" , шукайте самі. В допомогу дам Вам лінк. Там дуже доступно викладено і можна самому перевірити своє знання Біблії та розуміння християнської доктрини. Дуже рекомендую. Погоджуюсь майже з усім. http://paganism.narod.ru/bibliya/oleh_vovk.html#pryzn_is_do_kogo "Нарешті завершено наш розгляд християнського вчення. Зробимо короткий підсумок. Кривавий демон Ягве обрав собі схильний до аморального способу життя народ євреїв, як знаряддя свого злочинного задуму панування над світом. Він послав до євреїв пророків, які докладно показали євреям шлях до цієї мети. Коли євреї опинилися в глухому куті та довели до розвалу свою державу, Ягве послав до них месію Ісуса. Єврей Ісус повинен був або спромогтися стати царем Ізраїля, або, якщо його місія провалиться, стати об’єктом ритуального жертвоприношення та взяти на себе гріхи єврейського народу. Ісус виявився неспроможним домогтися царства. Тоді з участю першосвященика Ізраїла Кайяфи його ритуально умертвили, щоб він урятував єврейський народ від кари Ягве, взявши на себе гріхи своїх одноплемінників. Однак, єврей Ісус знову зазнав поразки-- після його жертвопринесення євреї відмовилися виконувати умови, за яких вони могли б перекласти на єврея Ісуса свої гріхи (для цього необхідна була віра в Ісуса та виконання обряду причастя). Тоді ситуацію порятував хитрий критій єврей Савл ("апостол Павло"). Він, щоб духовна сила Ізраїля не рухнула, лишившись без зв’язку з своїм демоном, замість євреїв до обряду помилування через поїдання тіла єврея Ісуса долучив "язичників". Він в Законі Мойсея знайшов один пункт, який стосувався "язичників"-- вони повинні бути рабами євреїв. Єврей Савл заявив, що це і є закон для "язичників". Тих з них, хто покірно погодився бути рабом через віру в Ісуса, який вів євреїв до світового панування, він проголосив "праведними", духовними євреями, духовно обрізаними. Ці догми Савл ретельно замаскував багатосторінковими пустопорожніми писаннями. Тепер християни-"язичники", молячись до єврейського царя Ісуса, підтримують Духовний Ізраїль та відмолюють гріхи Ізраїли. Євреї, гріхи якіх за них відмолюють покірні "язичники", процвітають. А єврейсько-християнські раби все більше потрапляють під єврейську владу, все глибше формують у себе рабську свідомість та деградують, як люди, здатні цінувати свободу. Ту свободу, яку мудро берегли наші святі предки в сонцесяйній вірі нашого народу." *** Зараз багато є інформації на цю тему, і в неті - також. Головне - робити самостійний аналіз. Про біблійне ім"я Всевишнього - теж Ви, Andi, заплутались. Жаль. Зробіть хоч якусь мінімальну самостійну роботу. (Що краще може ілюструвати відношення християн до знань , як не ваше "Митра, це з грецької - шапка.") Шукайте "імена Господа в іудаїзмі" , хоч би й російською. Думайте, думайте, чому всі ці складні імена, а вони в Біблії зустрічаються біля 7000 разів замінили на рідне Бог ? Я Вам приклад наведу. Казку. "Приплив Джонні до бережка, а там Гелен-снейк його як схопить..." Ріже вам вухо чужа мова ? Зразу ж відчувається, що це якась нерідна казка. Отак, щоб адаптуватися в чужому англомовному середовищі краще бути Енді, ніж Андрій.І навпаки. Так і Біблію перекладали, щоб чужим духом менше пахло... А щодо tetragrammaton יהוה то є чудова стаття англійською. Більш повнішу інформацію важко зустріти. http://en.wikipedia.org/wiki/Tetragrammaton#From_a_verb_meaning_.22destroy.22_or_similar.3F Parts of the Talmud... seem to imply that the Tetragrammaton should be pronounced in several ways, with only one (not explained in the text, and apparently kept by oral tradition by the Kohen Gadol) being the personal name of God. Ви ж знаєте, хто такі Когени. Туди українським священникам дороги нема... Також в статті згадуються самаритяни. Хто вони такі і їхне відношення до Ісуса шукайте окремо. Переклад "Я, той, що Є " - абсолютно умовний, щоб хоч якось заповнити прогалину в українському перекладі. Тому що ті чотири приголосні в старогебрейській утворюють "Той, хто спричинює присутність" , "Той, хто руйнує" в одному варіанті. Але вся штука полягає в тому, що дві приголосні літери там можуть часом слугувати голосними. "Therefore it is, in general, difficult to deduce how a word is pronounced from its spelling only, and the Tetragrammaton is a particular example: two of its letters can serve as vowels, and two are vocalic place-holders, which are not pronounced." (Вікіпедія) Найбільше дослідників згоджуються, що ймовірно "Той, Хто спричинює до присутності все те, що існує" найкраще підходить до того перекладу Такі речі цікаво знати і розуміти. Бо в знанні - сила. Але це все чужа для нас культура. "Гра слів і нетранспортабельний фольклор..." Успіху!.
Відповідь: Знання та віра Мова про те, Мавко, що нема іншого правдивого всесильного Бога, окрім Єгова. Мова про те, що саме Він керує світом і ніхто інший не зможе Йому заперечити.
Відповідь: Знання та віра українець перекладав Біблію для України, якщо б англієць перекладав для України, не виключено, що воно трохи б і не так звучало. Нічого дивного.
Відповідь: Знання та віра Миху, якщо воно того варте, дайте посиланнячко, де ви обговорювали це питання. Дякую! цікаво просто порівняти з оригінальними текстами... Мавко, у мене до інформації, яку я свого часу отримав, проаналізував, і більше того - свідомо пережив! - немає претензій. Оскільки Ви в більшості лише стверджуєте, що анді помилився, анді заплутався, анді недовчився... я відповім так: У Вас також конкретно проблеми з розумінням суті Євангелія. З вченням Ісуса, з суттю спасіння людського роду, яке проповідує християнство... Ніяк не можу зрозуміти Вашої основної мети... Ви на форумі, щоби християн "пообламувати" своїми знаннями, почерпнутими в більшості з Інтернету? :D ну для мене в Інтернеті реально купа мотлоху, і якби я те все читав, приймав за правду (переважно), збирав різні теорії, вчення, дослідження і т.п. - то від моєї віри дійсно не залишилося би каменя на камені... Таке собі логічне (на мою думку) питання: "Що такого Вам особисто зробив Бог християн (чи Ісус Христос), що ви так завзято боретеся з Ним???" А для мене Він зробив багато.... Ви позиціонуєте себе, як носія єдиноправильного вчення і розуміння. Тому вибачайте... Хочете, щоби інші дослухалися до ваших "ідей" та "відкриттів", а на відповіді інших радше відповідаєте: ви заплуталися... Якщо бажаєте більш конструктивного діалогу, я не проти організувати певні зустрічі, та не дуже сподіваюся на нормальну розмову чи конструктивізм.
Відповідь: Знання та віра Ще так, між іншим, до Мавки: не треба тут писати, що ось - ще один християнин "злив воду". від розмов на форумі я не втікаю і не відмовляюся
Відповідь: Знання та віра Мавко, для нас головне - знайти правдивого Бога, а не культуру, культуру ми маємо і будемо підтримувати.
Відповідь: Знання та віра І, тим не менше, саме християнські народи найбільше цінують свободу і найменше схожі на рабів. А Ви їм тикаєте під нос якісь книжні викрутаси і хочете довести їм, що вони раби. Релігію слід характеризувати в усій різноманітності її проявів, а не називати християнством щось таке, що логічно виплило з чиїхось досліджень ОКРЕМИХ ФРАГМЕНТІВ Біблії. Суперечностей у Біблії справді багато, а, як відомо, з суперечливої аксіоматики випливає довільне наперед задане твердження...
Відповідь: Знання та віра До речі, Мих, ще про розлітання частинок. Може, там, де Ви читали про прискорення, малося на увазі прискорення, за напрямом протилежне до швидкості, тобто по суті сповільнення?
Відповідь: Знання та віра Конструктивний діалог з присутніми на форумі християнами нагадує гру в хованки. Адже я не нав"язую свою думку, як вони, і не моралізую. Просто викладаю ФАКТИ. А кожен читач має голову і відповідний рівень свого розвитку. На мою думку, саме від цього рівня буде залежати його сприйняття тих чи інших науково та історично підтверджених фактів чи досліджень. На мій факт того, що Ісус прийшов не до всього світу, а тільки до вибраного племені, мені кажуть, що я не розумію суті християнства. Нащо я буду придумувати суть християнства, коли є слова Ісуса ???? Коли на науково підтвержені дослідження множинності Всевишнього на початку Біблії та багаточисельність його єврейських імен , які треба чітко знати, християни просто мовчать ... Або кажуть, що "так сі стало" - якийсь українець повикидав усі імена, вже хай так буде... А це ж гілка про знання, відсутність яких впливає на розуміння суті релігії. Коли факти називають книжними викрутасами, як можна конструктивно обговорювати якесь питання ? І коли мені розповідають про те, що християнські народи найбільше цінують свободу і найменше схожі на рабів, хочеться спитати, а як кажуть при охрещені, при вінчанні, при похороні ? Чи не "раб Бога Єгови вінчається...упокоюється..." Формально, усі християни - раби Бога Єгови, Бога Ізраїля. Як можна вести конструктивну бесіду, коли на моє просте питання про богів Мих відповів, що не знає, що мав на увазі Ісус і запитає в священника. Так уже два тижні пройшло... :p І ще пройде... Можу повторити питання для Andi. "Відповів їм Ісус: "Хіба не написано в вашім Законі: "Я сказав: Ви - Боги" ?" (Івана 10. 34) Що тут мається на увазі ? То чому мене звинувачувати в тому, що я борюся з Ісусом, коли єдине, що я сказала, це факт того, що він, як лікар, прийшов саме до вибраного племені? Чому мене звинувачувати в тому, що у мене проблеми з розумінням суті Євангелія ? А я ще жодного разу не висловила своєї думки щодо цього ! :p Просто тут мною викладені основи християнської віри - вони ж основи іудаїзму. Закон Мойсея Ісус не відміняв. Як обрізаний іудей, він знав, що є кара за привнесення будь - яких змін в той Закон. Це, якщо вважати Ісуса Месією. І тут раптом християн, правильніше, згідно з Павлом - духовних юдеїв, осяює думка, що вони не знають Старого Заповіту. Про закони поняття не мають. А мене звинувачують в тому, що я баламучу їх знаннями, почерпнутими з інтернету...:p З Біблії!!! З Біблії... Тому мені сумно. Я нікого не хочу баламутити. Більше, ніж збаламучені християни, - духовні юдеї, як каже Павло (Павло до римлян, 2, 25-29), вже бути не може... Коли я запитаю в Миха: "Що це за релігія така, де духовні юдеї святкують язичеські свята ?" то правильна відповідь буде - християнство. Бо, як десь в неті пробігла справедлива фраза "Хоч під псевдонімами, але язичеські боги потрапили в християнство." Щодо Ісуса, я не у всьому згідна з автором тої роботи, лінк на яку я подала в попередньому пості. Я схильна думати (бо є підстави), вчення було підтасоване, перекручене, використане на зовсім інші цілі Павлом і перетворене на ідолопоклонство. Оці всі розп"яття чи не в натуральну величину, іконостаси etc. Ви вдумайтеся в його прокляття: "ХТО НЕ ЛЮБИТЬ ГОСПОДА ІСУСА ХРИСТА, ХАЙ БУДЕ ПРОКЛЯТИЙ" (Перше послання апостола Павла коринфеян, 16, 22). Про вчення Ісуса в мене є свої думки, але ділитися ними тут я не бачу змісту. Скажу лиш, на щастя, все більше й більше людей поділяють думку, що це не наша історія і не наша культура. А кожен, ясна річ, вирішує сам, чи шукати йому інформацію про те, як було правильно на початку - Хрестос, чи Христос, що таке містерії, що таке містичний шлях пізнання, чи вірити в пекло з чортиками та рай з ангеликами і прекрасними дівицями. :8: Краще не скажеш... Тому чого пхатися в чужі - біблійні - загадки, коли куди цікавішими є фотометричні парадокси, виникаючі при екстраполяції законів класичної фізики на весь пронизаний сітками променів чорний Космос та феномен ефекту червоного зміщення Z :dance: Доречі, Ви знаєте, що ще зороастрійці в одному зі своїх головних трактатів (як він, Ліліє, називався, щось я забула... ) писали : "Те, що ти бачиш світло зорі, не значить, що ти бачиш космічне тіло... Швидше, там давно вже нічого нема..."
Відповідь: Знання та віра миху, невже все таки Єгова наш Бог?!..... д.м., християни не мають бути рабами людей, а мають бути рабами Бога... бо хто такі люди в порівнянні з Ним?...