Відповідь: Знання та віра Мавко, мені, провірте, цікаво з вами дискутувати. Знаєте, ці науково-історичні обгрунтування інколи приводять до такого абсурду. Що цікаво, коли науковці відкидають "нісенітницю" з Біблії і замість того факту дають своє тлумачення, то воно часто приводить до ще більшої нісенітності і потім розумієш, що те, що було відкинуто і висміяно у Біблії, насправді має правдиве зерно. От взяти, наприклад, створення світу. То ж треба додуматися, що наша система Всесвіту виникла з вибуху!!! Який відбувся 15 мілн. років тому (ЧОМУСЬ) і всі частинки того вибуху вже 15млн. років розлітаються у різні сторони і причому з прискоренням. А потім, неорганіка переросла в органіку, а мікроб туфелька так вдосконалювався, що прийшов до стану сучасної людини. Найсміливіший фантаст до такого б не додумався. Не оправдав себе й дарвінізм, на якому пізніше був збудований марксизм, буцімто людина пішла з мавпи. В науковців такі речі мають завжди ідеологію, тобто є ціль, а пояснення придумаємо.
Відповідь: Знання та віра І чим Вам не подобаються всі ці пояснення про виникнення Всесвіту? І з чого Ви взяли, що дарвінізм себе не виправдав? Те, що марксизм визнавав дарвінізм, зовсім не означає, що дарвінізм близький до марксизму. Ви ж не вважаєте Шевченка комуністом, посилаючися на те, що його шанували в УРСР.
Відповідь: Знання та віра 1.Просто смішно чути про те, що все утворилося з вибуху. Вибух - то є руйнація і хаос. Невже все утворилося з хаосу? Видно науковці нічого не могли придумати і взяли ідею від грецької міфології. Там так і сказано: все пішло від хаосу. 2. а чим себе виправдав, цей дарвінізм? 3.УРСР поважав Шевченка??? Звідки Ви таке взяли? Шевченко оспівував незалежну Україну та козаччину, на відміну від ідеології УРСР.
Відповідь: Знання та віра Розповім, Вам, Миху одну історію, вона сталася в Халіфаті за часів імама Абу Ханіфи. Тоді з'явився один філософ-атеїст, який стверджував, ще Бога немає (астагфіруЛлаг) а всесвіт створився сам виходячи з певних закономірних процесів. Він хвалився, що в дискусії доведе це будь-кому, і викликав на таку дискусію Абу Ханіфу. Цей спір, захотів почути сам Халіф, і домовлено було, що вони будуть спорити в палаці Халіфа. Було домовлено, і про час. Так от, в домовлений час атеїст з'являється, а імама немає. Проходе часу, а Абу Ханіфи все немає, всі починають хвилюватись, де ж він? І тут він з'являється, спричиняється лемент - "де ти був!!!", а Абу Ханіфа відповідає - "я вже йшов, але побачив таке диво, що не зміг, не зупинитись, та подивитись на нього", "і, що ж це було за диво?" спитали його, "я бачив, як на морі сам складався корабель" "що за нісенітниця, - розміявся атеїст - як може сам корабель складатись?", "чому тебе дивує, що сама складалась така проста річ, як корабель, і зовсім не дивує, що "сама" склалась така безмежно складна річ, як всесвіт?" сказав Абу Ханіфа.
Відповідь: Знання та віра А візьміть кратери, що залишаються від падіння метеориту. Вони мають правильну форму, а значить є більш досконалою структурою, ніж поверхня, яка була там перед цим. Отже, вибух метеориту може виступати як створення, а не руйнування. Втім, навіть якби я не навів цього прикладу, ми не можемо переносити наші побутові уявлення про вибухи на той Великий Вибух, з якого, можливо, утворився Всесвіт. Крім того, звідки ми знаємо, що було до Вибуху? Може, в тій стиснутій матерії панувала така гармонія, що створення нашого Всесвіту справді було руйнацією відносно попереднього світу. І нарешті, ще і ще раз стверджую, що дискусія про те, як саме утворився Всесвіт, нічого не доводить у питанні про те, чи існує Бог. Бог міг влаштувати той самий Великий Вибух. А що Ви вважаєте "виправданням" для будь-якої теорії про описання доісторичних часів? Я багато років прожив в УРСР і знаю, що з Шевченка робили головного ідола для України, при тому що найголовнішим загальним ідолом був Ленін. Радянська влада намагалася приписати Шевченку комуністичну ідеологію. Аналогічно роблять багато політичних сил, хоча насправді Шевченко був просто талановитим митцем без чітких політичних поглядів. Що ж до дискусії про корабель, то можна зауважити, що корабель у якомусь розумінні є значно досконалішою структурою, ніж Всесвіт з його катаклізмами та насильством. Крім того, у стартовому повідомленні теми "Хто якої віри на форумі (розширено)" я досить вичерпно виклав і аргументував свої думки з приводу такого роду міркувань.
Відповідь: Знання та віра Ви можете уявити собі, що частинки вибуху розлітаються з прискоренням 15 мільйонів років? Час, друже, час. Істина живе вічно, а видумка має кінець.
Відповідь: Знання та віра дійсно, ви добре сказали: "приписати". А поваги там було мало, бо жив би Шевченко в совітські часи, доля його була б аналогічною. Це було просто використання в ідеологічних цілях. А Шевченко був з чіткими політичними поглядами, тут я з Вами не згоден.
Відповідь: Знання та віра Уявити, мабуть, зможу не зовсім чітко. Навіть 1000 років - це багато для людської уяви. Але нічого дивного в цьому розлітанні частинок не бачу. Ну, то дарвінізм поки що живе. Наскільки вічно він житиме, ми не знаємо.
Відповідь: Знання та віра Справді???? Початкова швидкість вильоту після вибуху не є малою, а потім додайте прискорення 15 млн. років. То, знаєте, далеко навіть не швидкість світла. Напевно зірок ми б вже не бачили....
Відповідь: Знання та віра Мавко, Мавко... Я не богослов, не маю спеціальної освіти (повторюся ), та з чого ж ви взяли, що я не читав Старого Завіту? перечитав увесь, принаймі 1 раз. (як християнин, вважаю це таким собі "обов'язком"). Більше того, читав спеціалізовану літературу про історію виникнення Святого Письма. Саме тому без додаткових пояснень і наукових обгрунтувань можу просто сказати: я і не заперечую того факту, що Старий Завіт писався не Мойсеєм, а насправді складався на протязі довгих сотень років служителями культу... Нічого для мене дивного нема і в тому, що для пояснення певних процесів, як от створення світу, людини, інших явищ, було адаптовано міфи старого світу. Я насправді це усвідомлюю, однак для мене основою віри (християнської) все-таки є факт народження Божого Сина - Ісуса Христа, і вчення, яке Він залишив нам. так,так, саме нам, усім народам землі. Тому нехай собі Старий Завіт залишається книгою єврейського народу (так і досі є, правда?), а для мене від буде радше історією спасіння, яка нерозривно продовжується в Новому Завіті. Сам Ісус говорив: "Я прийшов не усунути Закон (Старий Завіт), а доповнити його". Багато дуже змінилося з приходом Месії, і багато вчень і культів Старого Завіту, в які свято вірять євреї, були по новому пояснені і розкриті Ісусом Христом. [/QUOTE]
Відповідь: Знання та віра Старий завіт то книга ше й мусульман, до Ісааку, здається. Вірменин Армен Грегорян(тов) вважає шо прчиною неоднозначного сприйняттю, написаного в страрому заповіті, жидами було вбито Єврея Ісуса з Назарета... Але потім всевишній простив та .... жидів на віки.
Відповідь: Знання та віра Значить не лише я заплутався, а й всі християни.... :D знаєте, тільки не треба таких однозначних висновків, цікавих тверджень. ще можете сказати, що я прикриваюся своєю Церквою... це не так, але віра і досвід людей для мене відіграють таке ж напевно значенння, як і для вас віра тих, з кими ви спілкуєтеся, і хто є для вас авторитетами, провідниками. Ну що Вам говорити? навести цитати, які стверджують, що Ісус - Бог? не менший, не нижчий... а такий же, як Отець? та про це писано-переписано, катехизм, керигма, говорять, Святе Письмо.... в це вірять християни, якщо ж Вам потрібно, я можу зацитувати обширніше. Див. вище... (Християни кличуть: Отче (небесний Отець), Боже (Бог), Господи (пан, господар життя, якому ми належимо, бо він нас викупив ціною своєї крові), Ісусе! (земне ім'я Божого сина). До слова: ви приписуєте земні, людські речі, поняття і т.п. для пояснення Божої суті (як і євреї в Старому Завіті. Бог це напевно передбачив і саме на вимогу людини Бог сказав своє їм'я - Ягве, що дослівно означає: я є!, всі інші імена: Адонай, Еллохім і т.п. мають відповідний переклад, і виступають означеннями суті Бога, а не НАЗВИ!). Зокрема, питання імені Бога, що перебував на землі, і є нашим Відкупителем, - це Ісус. ("...бо й імені немає іншого під небом, що було дане людям, яким ми маємо спастися" Діяння, 4,12) Митра. МИТРА (від грец. μίτρα – східний капелюх) – 1) Оздоблений прикрасами головний убір, який вище православне й католицьке духівництво одягало під час богослужіння, а середнє одержувало як нагороду. 2) В давнину – назва різних головних уборів.
Відповідь: Знання та віра Перепрошую всіх, що так багато Офтопу, певно, не всім цікаво але на прикладі цієї цитати (про Митру) просто хочу повернути себе ближче до теми... Дійсно, знання - це сила! чи не так, Мавко, ви кажете?
Відповідь: Знання та віра Так, і це не таємниця. Ісаак і Ізмаїл - два сини Авраама, дві долі , якщо так можна висловитися. Ісаак - Яків(Ізраїль) - патріархи, від яких йде історія єврейського народу і віри. Ізмаїл - батько арабського народу, є партіархом мусульман (ісламу) разом з батьком своїм Аврамом (Авраамом).
Відповідь: Знання та віра В стані міркувань, по темі старий завіт з"явилась думка, що інтеліктуальна книга старий заповіт, є в певному розумінні книгою істинно базавою, для розвитку культури древніх народів, тобто консервативні жиди та мусульмани є без перебільшень шанувальники старого заповіту, тому й радикальні у історично - культурному пляні до нео консерваторів милосердних християн, і до нині, у звязку з цим, до розколу риму на сх і зах християн пріорітетним було вважати христ Євангіліє за істенно праву догму світосприйняття. Висновок: милосердні християни з віками утворили сучасний світ, в якому неможуть найти належне місце - не християни.
Відповідь: Знання та віра Що таке Віра? Я незнаю вас, але вірю, що ви є. Віра і знання це не те саме. Щоб вірити просто треба приняти за правду те що є правдою. Хоча це відповідь не є повною і потребує точного розяснення правди, але в цьому форумі думаю на розяснення потрібно багато годинового часу. Пригляньмось до Святого Письма там вже є повчання і настанови які не можуть підлягати критиці бо говорять про Всемогучого, справедливість, любов, милосердя і вічне життя. "Я вірю, що це слово правди" і "Я знаю, що це для кожного з нас". Віра може маліти коли ми не шукаємо знання якеб побільшило віру в переконання, щоб бути сильнішим. І це стається коли людина користає із знання людей які вже в потойбічному світі вірили в подібне і надією спирались та перемагали те, що шкодить людині і робить її невіруючою. Віра, Надія і Любов переможе. В сенсі майбутнього наша віра обовязково стане знанням про яке дізнається з прикрасної літератури читач, але це не в сенсі ЗНАННЯ і ВІРА те саме тільки в сенсі науки. Один чоловік сказав: Я невірю, що є інші планети. Коли повчивсь зрозумів, що вони є. Це було пізнання правди в яку він повірив. Людина не торкнулась рукою до планет, але просто сказала я вірю, що найвища правда є це мій Творець. Ось тут віра і наука зовсім різні справи, а пізнання планет багатьом дало поштовх вірити в те що людському розуму не досяжне. Ось така є віра простака яким є і я!
Відповідь: Знання та віра Та раз ти вже так досить філософсько-компліковано написав, то однозначно не можеш бути таким-собі простачком !
Відповідь: Знання та віра Тут недостатньо числових даних даних для конкретних обчислень. А якщо Ви й напишете щось конкретніше, то я не буду впевнений, чи це справді наука оперує такими даними. Якби там виникало якесь явне протиріччя, то такими даними не оперували б. Я не знайомий з деталями концепції Великого Вибуху і не думаю, що цей форум добре підходить для обдумування фізичних задач. Легше вже обдумати задачу про те, чи міг Ной розмістити всіх тварин у своєму ковчезі. Є підрахунки, які спростовують цю можливість. Але ж є і якісь пояснення, чому все-таки християни вірять у легенду про Великий Потоп, чи не так? Так можна сказати про будь-яку науку, яка описує доісторичні часи.