Відповідь: Знання та віра Атеїзм і релігія однаковою мірою в певному сенсі "не можуть пояснити нічого" (див. стартове повідомлення теми "Хто якої віри на форумі (розширено)").
Відповідь: Знання та віра Для мене віра - це життєдайна сила. Без знань людина ще так-сяк прожити може, але без віри - ніколи. Недарма ж кажуть, що віра вмирає останньою або живе вічно. Бувають моменти у житті, коли на себе чи на інших покластися не можеш. Коли хворі чи присмерті тобі близькі люди, коли тебе мучать тяжкі сумніви чи переживання, тоді розумієш, всі твої набуті знання ні до чого, підводиш очі до неба і з надією і вірою просиш допомоги.
Відповідь: Знання та віра А ще, якщо чесно, чим більше я пізнаю нового, чим більше дізнаюся і набуваю знань, тим важче стає - через призму науковості починаєш перевіряти все на світі, стаєш недовірливим до простих істин і ставиш будь-що під сумнів. З вірою простіше, це величезна впевненість і переконання, це 100 відсоткова простота і зрозумілість. І насамперед спокій для душі. Напевне, діти - найщасливіші, бо вони вірять на слово і не перевіряють нічого своїм життєвим досвідом чи набутими знаннями. Хочу мати щиру і справжню дитячу віру!
Відповідь: Знання та віра Так Ісус казав: Як не будете як діти, не ввійдете в Царство Небесне. Треба вірити як дитина, а не як зарозумілий центр Вселенної, нє?
Відповідь: Знання та віра "Знання - сила" (scientia potentia est), проте "Віра гори ворушить!" (І.Франко, "Мойсей")
"Знання - сила" Як доречі, Ви, Черешенько, Франка згадали !... Поему "Мойсей" правильніше було обговорити на гілці про політику, оскільки в ній автор мав на увазі відсутність національної ідеї, достойного поводиря на Україні та проблеми між лідером та юрбою. Що ж хотів сказати невідомий жидівський жрець , коли ввів у Танах історію про сорок років голодного бродіння племен пустелею, якого насправді не було ! , теж тема не цієї гілки. І, згадуючи нашого славетного науковця, дослідника й письменника, присутні на форумі філологи, а їх тут досить, як і досить серед них ханжів!, :ninja: мали б обговорити, дискутуючи про віру в Бога , надзвичайно цікавий твір "Біблійне оповіданнє про сотвореннє сьвіта в світлії науки". Воно є в книгарнях під назвою "Поема про сотворення світу" з дуже цікавою передмовою пр. Василя Яременка. І я б на місці постійно дискутуючих зарозумілих християн, чи скоріше, так званих християн, хоча б на місяць припинила непотрібні теревені на усіх гілках про релігію та віру й зайнялась самоосвітою, як би зухвало це зараз не прозвучало. Можна сказати, що істина вище будь якої релігії, можна словами того ж Франка : "Пам"ятайте, мої други, ширіть скрізь і все Правду, і ніщо більше, як Правду. Бо хоча Правда зразу усім гірка, так все-таки вона скрізь бере верх й стає солодкою спасителькою людства..." Але мені імпонує тут інша його думка :" Політика грала значну роль не лише в творенні людських відносин і законів, але також у творенні небесних богів !" П.С. В разі дурацьких аргументів, профанських закидів чи простого діставання може й напишу обширніше. А може й ні... Все ж таки, той хто тим серйозно цікавиться, давно й без мене усе розуміє та знає ще більше. Тільки із зрозумілих причин не пише на цей форум. Але знає, що слова Бог нема в Біблії. Є інші імена. Є багато інших чужих імен. І це не різниця типу Михайло та Майкл в анг. мові. Це різниця між білим і чорним.
Відповідь: Знання та віра Дуже вузько.... вузьке бачення. "Не буде у тебе інших богів, крім мене..." Мавко, на цей раз Ви не вразили.
Відповідь: Знання та віра То вже вам на гілку про рунвіру чи рідновірів, мабуть, варто було написати. Саме на їхніх сайтах можна цей твір знайти без проблем, не треба навіть до книгарні йти.
Відповідь: Знання та віра А що ж заважає вірити в ці прості істини? Тим паче якщо заманулося їх ще раз перевірити і вони при цьому підтвердились. Іще раз закликаю не протиставляти знання та віру. Віра - почуття, яке породжує знання і є його невід'ємним компонентом. А аргументи на підтвердження деякого факту виступають інструментом зміцнення віри в цей факт.
Відповідь: Знання та віра наприклад: Земля - плоска. Адже я її такою бачу і в це вірю. І пояснення є - вона на трьох здоровенних китах - тобто щоб і землетруси пояснити. А кити - в морі плавають. Безмежному... А єретиків - на вогнище! -- Ви про цей приклад віри6 що породжує знання, говорили? а ви не думали, чому так багато зірок мають арабські назви?
Відповідь: Знання та віра Я , Ліліє, вже якось сама вирішуватиму, на яких гілках мені писати і коли. А людина, яка зневажає жінок тільки за те, що вони не тримають мундштук в лівій руці (щойно прочитала чергову глибокодумну сентенцію на гілці про християн та алкоголь), мусить відчувати міру.... Особливо, якщо вона - майбутня попадя і чоловік її хоче робити кар"єру в тому бізнесі. Або прочитайте хоча б ту книгу Франка і висловіться, або ... Вчіться приймати участь в дискусії ... Щодо емоцій Миху, то ....я не ставлю собі таке за ціль, але часом Ви мене вражаєте. Чому Ви боїтеся подивитися правді в очі ?... Боїтеся, що та конструкція у Вашій душі рухне ?... І у Вас не буде опори в житті, якою Вам слугує християнство ? Чи не раб в душі християнина, який ховається від знань, дає йому самовпевненість та наглість сказати, що в нього бачення ширше, ніж, скажімо, у дослідника та перекладача, рівних якому ще досі не було... Що Ви знаєте про ТАКОГО Франка ? Таке часом враження, що Вас взагалі нічого в житті не цікавить, нє ? А ми говоримо про вагу знань у будь-якій вірі!. У нас , Миху, забрали вогнем і мечем наші знання !!!!!!!! А Франкову книжку попи скупили усім тиражем й спалили... Але скупили не на свої гроші... Це ще був не її час. Тому часто мії роздуми й питання адресовані не тим п"яти чоловікам, що тусуються на гілках про релігію, а тим 115 гостям, що заглядають несміло. Це одна з небагатьох гілок, що могли б так чудово розквітнути.... Бракує грамотних співрозмовників.. Просто вони мовчки, Миху, самі шукають. І це здорово.
Відповідь: Знання та віра Мавко, я люблю провокації та шпильки. Ви би то мали вже помітити. Ви ж багато що знаєте та помічаєте. Я люблю висловлюватися категорично. Навмисне. А ще я деякі речі підмічаю, але ніколи не пишу. Мій чоловік вже є священиком, а я вже є, як ви кажете, попадею. І що з того? Ви любите чіпати етикетки? А я люблю провокувати. Зазвичай вдається, і вам, і мені. Тільки священство, на жаль, не бізнес. Хоча і таке трапляється. Щодо книги Франка, то я пожартувала. Рідновіра одного питалася, чи мають якусь оснОвну книгу, то подав мені Франка. Тому й дозволила собі пожартувати, а ви щось дуже близько до серця прийняли (жартувала я не з Франка). Якщо вам імпонує українське багатобожжя, то в тім ніц злого немає і не треба робитися такою агресивною. Спокійніше, то ваших нервів не заслуговує. А щодо чоловікоподібних жінок, то вони таки справді виглядають надзвичайно гидко, коли видувають із себе клуби диму. Може бути жіночно і без мундштука, до речі. Зневажаю я тих жінок лише у той момент курення та чоловікоуподібнення, поза тим - все ок. До речі, деякі слова люди сприймають по-різному. Пригадую, якось Вікторія згіршилася, що я сказала слово "смердить", мовляв воно дуже сильне. Для мене то звичайне слово, без особливих забарвлень. Люди часто бачать і читають більше, ніж є. Ви курите без мундштука і вас то зачепило? Отут цілковито з вами згідна. То у нас із чоловіком часто є темою сварок. Чому знищили слов'янські книги, якщо інші поганські залишили? Він вважає, що позиція церкви була такою, якою мала бути. А я згідна, що нас обікрали. Але то мене до багатобожжя все одно не переконає. Мені "рідні боги" чужі. У дискусії про що? Про рідну віру? Про хритиянство? Сенс? Я не збираюся нікого навертати, ані не збираюся переходити на іншу віру. Я поважаю людей у їхньому виборі релігії. Якщо вони щось вибрали, то мали на то причини.
Відповідь: Знання та віра Правда сама дивиться мені в очі, а тому я не можу по-іншому. І Ви б бувши на моєму місці не змогли б інакше. А тому я нічого не боюся. Мені нема чого шукати, бо все, що мені треба я вже маю. В мене нема потреби ні шукати ні вагатися.
Відповідь: Знання та віра Бути рабом знань? А хто сказав, що ті, чи інші знання є правдиві? Хіба масони не мають знань і не танцюють навколо них, посвячуючи ближніх і закриваючи для дальних?
Відповідь: Знання та віра Я, можливо, висловлюся зараз не до теми, але, чесно кажучи, читаючи такі напади нізащо-ніпрощо (і їм подібні), не хочеться взагалі дискутувати на форумі. Мавко, мені здається Вас ніхто персонально не ображав, а просто висловив свою думку. Чому ж Ви такі в"їдливі висловлювання в чужу адресу наводите? Я хоч не Ліля, але мені неприємно це читати. Очікувала від форумчан, напевне, більше поваги і культури один до одного, але не так склалося, як гадалося
Відповідь: Знання та віра Черешенько, взагалі зараз у нас все спокійно. Просто раніше були два табори, то був справді жах. І не можливо було бути десь посередині. На жаль. Зараз багато із попередніх дописувачів вже більше сюди не заходять, створили свій форум. Багато хто лишився тут. Приходять нові хороші люди (як ви, наприклад ), з якими ніхто не свариться і які не встрягають у сварки. Головне не датися на провокацію, хіба ні? Дякую вам за ваші слова. Прикро, що вас засмутили деякі дописи. Будемо старатися вести культурну дискусію. То теж і моя вина, бо я люблю кидати радикальні дописи. :shy: