Відповідь: Знання та віра Лілю, я можу навести дуже багато прикладів, коли навіть духовні отці, м"яко кажучи, нетактовно поводилися (знання є, що Бог існує, але більше тих знань немає нічого, таке у мене складалося враження). Думаю, що Бог дав дар віри кожному. Це ж наша внутрішня потреба. Не знаю, чи знайдуться люди, які зовсім у ніщо чи в нікого не вірять. А от щодо віри в Бога - це дається лише Духом Святим, пропонується (ніжно, то з мого відчуття) кожному, а от чи прийняти цю пропозицію - вирішувати лише нам одним.
Відповідь: Знання та віра Миху, то ви вже трохи перегнули. Ви про гріховність Церкви у той час краще розкажіть. ЩО бачили люди, котрі приїжджали до Риму. ЯК зловживала Церква своєю владою заради збагачення. Про це ви не чули? І про те, що не Мартін Лютер зробив революцію та розкол у Церкві, що він цього не хотів насправді, але зробили його руками розкол. Ну йой, чесне слово. Сказати, що переклади Біблії зашкодили. Та ж людей страхом провадили тоді. Страхом. Пеклом лякали. І водночас благословляли і покривали гріх. Давайте не робити "пататай".
Відповідь: Знання та віра На 100% згідна. Додано через 37 секунд А я вам не заперечую. Я цілковито згідна. Просто я молодша, то ви й чекаєте, що я поступлюся. Додано через 2 хвилини Ну, про отців давайте не будемо. Боюся, що я знаю не менше, бо занадто близько до того всього сиджу і забагато бачу.
Відповідь: Знання та віра Ага, тобто будь-яка віра є добра? І віра в те, що Бога немає теж даний від Бога дар віри. Я би з такими узагальненнями була дуже обережна.
Відповідь: Знання та віра Ага, тепер зійдемо на Містичне Тіло, якщо ви говорили про цілковито земні речі. От і я вам про цілковито земні сказала. Немає мінуса в тому, аби люди могли чути Слово Боже зрозумілою їм мовою. Додано через 16 секунд Ви знаєте мій. :p
Відповідь: Знання та віра В ідеалі - нема мінуса, але Ви забули про людську гординю і покладання на свій розум. Двісті років назад не було практично суттєвих християнських течій. От на цій гордині про свої знання і почалося.... Кожен - по своєму...
Відповідь: Знання та віра Ні, я цього не сказала. Я сказала, що вірити - це потреба людини. Як і любити. Погоджуюся з паном Михом, що ми про одне й те саме говоримо, тільки по-різному висловлюємося. Для мене віра в Бога - це дуже персональне "поле", в кожного вона проявляється по-своєму і я не беруся судити чи давати якісь твердження. Я переконана в одному: мене знайшов Бог в цьому житті і прийняв до себе, до своїх дітей. Це і є моя віра, що недаремно я прийшла у світ і не загину. Що Христос зробив для мене усе (і радість, що я при можливості можу поділитися цим даром любити і вірити з ближніми моїми).
Відповідь: Знання та віра Homo religiosus. Є така теорія. Миху, гріх з'явився лише після перекладу Біблії? Ну йой, чесне слово. Про що ми говоримо? Чи ви думаєте, що постійні напади на свідків дадуть вам більше слави на небі? :p :D Ну, та були єпископи-феодали, були цілі священичі клани. Нащо їм була окрема течія, і так кожен жив на своїй території за власними законами. Та я знаю, що ми на одному кораблі, але люблю такі дискусії. Допомагають розворушити застояні води.
Відповідь: Знання та віра Ліля, не перекручуйте, дорогенька.... Додано через 1 хвилину гріх - то загальне поняття, а я про тлумачення Біблії.
Відповідь: Знання та віра Черешенько, я не кажу про знання математики чи філософії, я не кажу про знання без віри. Перш ніж ми отримуємо дар віри, має бути сприятливий для цього ґрунт. У вас навернення, я так зрозуміла, схожим чином відбулося, як моє, тому я впевнена, що ви розумієте, що я маю на увазі, кажучи сприятливий ґрунт. А тоді, коли ви отримуєте дар вір, то воно само так виходить, що хочеться пізнати Бога, пізнати свою віру, традицію. Так як закохані розповідають одне одному про своє минуле, про свої смаки, уподобання. Так само хочеться надолужити втрачене за ті роки, коли не були з Богом правдиво, істинно, близько, цілковито. Хочеться впиватися Його словом, Його чудами, які Він дає нам у кожному дні. І саме віра, буття з Богом дає основу знанням і дає такий стан душі, який можна назвати щастям. Бо після навернення більше ніколи немає відчуття самотності. Бо Він завжди є поруч. Навіть тоді, коли ми, як Адам, ховаємося зі своїм гріхом у кущі. Бог є поруч. І тоді, коли навіть падаєш, то падаєш у Його руки. І неможливо від Нього відступити, неможливо Йому зрадити, бо неможливо без Нього жити. Вибачайте за такий емоційний допис, але дискусії із християнами дають ще більше відчуття реальності Віри, реальності Буття Християнином. :shy:
Відповідь: Знання та віра ... але через секунду (абстрактну) злетів уже на небеса, до царства блаженства і блаженних .