Відповідь: Знання та віра Отак собі мислю.... Я вірю в Бога. З походження я християнин,греко-католик. Відступати від віри предків не збираюся. Але я вдячний отій каші в голові,що зветься знаннями(я знаю,що я нічого не знаю ) за те,що розширила мій кругозір. І,тому впевнений,що мусульмани теж щиро вірують в Бога.Не сумніваюся в щирості віри і представників інших релігій. Бог один. Це поняття настільки величне,що людині просто не дано осягнути Його величі.І.тому для мене оті суперечки про Нього і намагання нав’язати комусь своє бачення(часом обпльовуючи.як це зробив Дністер) просто смішні. І,видаються мізерними....
Відповідь: Знання та віра Та ні. Просто у Черешеньки питання радше риторичне. Проте й відповідь на нього ні про що не скаже. Ні віра, ні знання з повітря не береться. І тут, як щодо віри, так і щодо знань є одна небезпека: вони не завжди можуть бути від Бога, вони можуть бути накинені нечистим. Саме тому в релігіях є носії правди, є духівники, які допомагають розрізнити, чи людина носить у собі зерно Боже, чи кукіль. А сьогодні дуже поширений індивідуалізм, чим він власне і є дуже небезпечний. От взявся Дністер проповідувати у 20 років. А я від 16 років постійно вчилася про віру, про розпізнавання злих духів, про розпізнавання того, що підсуває нечистий. То був дуже довгий і важкий шлях, дуже важкий, зі страшними переживаннями та болями, але саме завдяки духівникам та провідникам на реколекціях чи різного роду сесіях я навчилася розрізняти дуже багато.
Відповідь: Знання та віра Звичайно, що ні. Але вірою може запалити іншого, насамперед своєю вірою, а не сухими знаннями. Думаю, приймали по різному. Бо життя і кожна доля для мене завжди нетипові і є 1000 шляхів та стежинок до Христа. А Закхей з яких причин навернувся до Бога? А Марія Магдалина. Переконана, що керувалися вони вірою у побачені чуда, довірою та вірою у Христа. Я ж про то і кажу, що все-таки для мене віра першоснова. Я вважаю, що кожен, спілкуючись у цій темі, має перед очима певні приклади і уявлення. От я кажу зі свого досвіду і світосприйняття і на абсолютність правоти зовсім не претендую.
Відповідь: Знання та віра Давайте розглянемо варіанти: 1. Є віра, нема знань 2. Є знання - нема віри 3. Є то і то. 4 Нема ні того, ні того.... Додано через 1 хвилину Чим кращий християнин зразка1, від зразка2 ?
Відповідь: Знання та віра Ще накінець - вірою я особисто можу осягнути набагато більше, ніж знаннями. Вивчаючи чи досліджуючи щось нове, я тільки пізнаю, що знання мої обмежені і усього в повноті я ніколи не знатиму. Віра ж росте і живиться (коли є чим) значно швидше. Ось така моя позиція, стану моєї душі.
Відповідь: Знання та віра Я щиро припускаю, що є добрі християни, які не мають особливих знань, але мають велику віру, але якщо нема віри, а просто знання - то це звичайний атеїст.
Відповідь: Знання та віра А хто говорить про сухі знання? Чого зразу впадати в крайнощі? Ну ні, балагану не було. Викидали теж за те саме. Відки ж тоді взялася Літургія для вірних і для оглашенних. Тобто віра паде на людину, як сніг на голову. З повітря? Наведіть конкретний приклад, тоді легше буде зрозуміти.
Відповідь: Знання та віра Мені про це і йдеться, в першу чергу. Думаю, треба дати визначення знань, про які тут кожнен говорить. Для зрозумілості і однозначності скерування дискусії. P.S. Напевне, я вже так втомилася від знань і потреби їх вдосконалювати, - що звідти й йде моя частково негативна позиція.
Відповідь: Знання та віра людина не може, але...... як би то краще сказати? мабуть, Бог може обрати певну людину, щоб вона допомогла іншій прийти до Нього. мені так здається. і потім про людину складають враження в основному за її вчинками. тому життя людини, в серці якої є віра, може стати вогником для іншої, котра шукає, але не знає, де знайти. та і то заслуга буде Божа. я так думаю...
Відповідь: Знання та віра Миху, я вам вже казала колись одну річ. Зараз задам питання. ПРО ЯКІ знання ідеться? Що Земля кругла? Що система не геоцентрична? Про які знання говорю я, як вам видається? Додано через 33 секунди І вмирає часом також.
Відповідь: Знання та віра + ні , то не християнин, то той, хто, наприклад займається вивченням християнства.
Відповідь: Знання та віра Бо то знання мирські, хіба ні? Додано через 40 секунд А щойно самі сказали, що то атеїст. ТО який же це християнин? Без віри. Миху, ви так звикли мені заперечувати, що вже самі собі заперечуєте. :D:D:D
Відповідь: Знання та віра Віру дає Бог, нізвідки вона не падає. Хоча, можете це сприймати як манну небесну . Щось мені тільки такі приклади спадають на думку, частіше з ними зустрічалася. Про існування Бога я знала зі свого дитинства. І ці знання мені ніякої віри не давали. Швидше навпаки. Якщо я би не зустріла одного священника в моєму житті, який своїм життям показував і вів до Бога, одним словом, жестом, добротою, я би до Бога не прийшла. Якщо би мій тато і моя сім"я за мене постійно не молилися, я би напевне давно пішла хибними шляхами в пустку.
Відповідь: Знання та віра Знаєте, що робили з тими, що казали, що земля кругла?:shutup: Добре, що ми маємо зараз стільки джерел інформації, просто чудово, а візьміть і відкиньте 200 років назад... Писенність майже нульова, в школу рідко хто ходив... Повірте, ніхто не вдавався до цитат, як зараз, бо й Біблію мали одиниці.... які джерела знань були тоді? Але... при тому церкви будувалися, священники вмсвячувалися, в Бога вірили.... Звідки то все? Моя бабця, царство їй небесне, була неписенна, вона лише знала дві-три молитви і Біблію не читала... але я заздрю її вірі і життя її, як приклад...
Відповідь: Знання та віра Ну, я в колі християн кручуся зазвичай. Сухих знань не зустрічала. Додано через 1 хвилину О, в тому і сила. Що сьогодні багато знань, але пустих, без основи. І Черешенька тут має цілковиту рацію, коли каже, що віра є основою. Без віри знання - пустий дзвін. Додано через 2 хвилини Тоді таке питання. Бог дає цю віру будь-кому? Дає насильно?
Відповідь: Знання та віра З другої сторони.... Знаєте коли в основному виникли всякі християнські течії? Саме тоді, коли почали поширювати друковану Біблію. Тоді пішла віра на основі "знань". Але які то були знання? Церква вже 16 століть над тим працювала, а тут знайшлися чєловєкі, які вирішили, що вони розумніші і почалося вільне трактування Біблії. Власні "знання" від своєї гордості. Щоб рухатися вперед, треба покладатися на віру, поянюючи її і шукаючи знання, якщо ж робити навпаки - перше місце - знання, а знання, як правило виходять від свого я, свого розуміння, то такі знання можуть піддати під сумнів власну віру. Саме так зробили свідки. Зауважте, вони думають, що їх віра базується на знаннях і тільки звідси витікає віра і вони думають, що у нас нема знань, лише віра.
Відповідь: Знання та віра Я те саме хотів сказати... Моя прабабуся закінчила лише 4 класи...Але до неї на пораду приходив і Йосиф Сліпий,який ставився до неї з величезною повагою.ЇЇ вихованка Ярослава Стецько теж своїм життям довела,що бабусина наука не пройшла даремно.
Відповідь: Знання та віра У мене те саме було. Ходіння до церкви. Тягнули мене туди силоміць майже. І ніколи би я не навернулася, якби не впала у глибоку-глибоку яму і просто в Божі руки, які мене звідти витягнули. А знання тоді були примітивні. Думала, що Бог, то такий собі цар світу, який живе лише в церкві і більше ніде його нема. Треба ходити до церкви і його задобрювати. А поза церквою можна робити що завгодно, бо він і так про те не знатиме, якщо я сама не розкажу. Але віра не прийшла зразу. Я перше багато чого пізнала, зрозуміла, відкрила. І тільки тоді моє серце було готове прийняти той Божий дар, яким є віра. Ну, така можливість, на жаль, є завжди. Бог дав нам волю вибирати. Мені видається все-таки, що той, хто пізнав Бога, як особу, як ЖИВОГО РЕАЛЬНОГО БОГА ніколи не зможе від Нього відійти.