Знання та віра

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем D.M., 2 чер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Знання та віра

додам: “і думати своєю головою, не сприймати все на віру”.....

• Подобається Подобається x 1
  2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

до речі - так.... будете сміятися - але я вам дам одну пораду....
    Якщо хочете людині нашкодити - підштовхніть її до якихось самостійних дій та облиште саму. І людина сама собі нашкодить (а що не зможе зробити - то додумає) настільки потужно, що ви ніколи таке собі уявити б не змогли - не те що спланувати...
    --
    Власне, ще раз повторю - на надмірній довірі людей якимось своїм органам відчуття (наприклад, зору, слуху, орієнтації в просторі) - побудовані заробітки шахраїв та фокусників.
    --
    У всьому має бути баланс - в щось потрібно вірити, а щось потрібно сприймати критично.
    --
    Додам лише дві приказки:
    - як бог хоче когось покарати, то позбавляє його розуму
    - боже, дай мені сили змінити те, що я можу змінити, змиритися з тим, чого змінити не можу, і мудрості - відрізнити перше а друге...

3. duncan

:y: :y: :y:

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

саме так. Нема церкви (крім католицької), яка каже, що вона є Петрова, хоча саме на Петрі Ісус її започаткував - факт з Біблії і тут мова про папу й антипапу і про різних священнослужителів - немає значення, бо відступники є у кожній течії, тому то не є критерій.

5. duncan

у мене є друг, йог звати петро....
    він створить свою церкву, назве “петровою”....
    чи стане вона нею?...
    ні.....
    суть не в назві....

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну Пупер, дитяче зрівняння.
    Ісус ж говорив до апостола Петра, а не вашого друга Петра.

7. duncan

так Ісус говорив виключно до петра, а не до людей, які собі взяли його ім’я....
    невже важко перевірити історичні події?.... [​IMG]
    коли проповідував Ісус?...
    коли петро відвідав рим?.....
    з якого року в римі з’явилася “кафедра”?...
    то чому ви вважаєте римську віру продовженням проповідей петра?.... [​IMG]

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

а що таке римська віра?

я виходжу з того, що ніхто себе не позиціонує як наслідником Петра, крім католицької церкви, чому? може томУ що більше немає такої?

9. duncan

ну і що, що хтось САМ СЕБЕ позиціонує, як наслідника петра?.... [​IMG]

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаєте чому? Бо не може, нема на то підстав.

11. duncan

ясно. “це так, бо так, тому що інакше бути не може”....

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ні, бо нема інакшого, нема.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Накінець Мих спромігся віддати борг.

Для того, щоб не блукати і не топитися в здогадках, Івана 10:34 треба читати разом з Псалмом 81:6, а також Вихід 21: 6.
    Крім того, треба знати, що є слово ЕЛОХІМ, а є ЕЛОЙ і розуміти, що "Бог" може писатися і з маленької букви.

14. Dobryj-Anhel

Dobryj-Anhel Well-Known Member

ПУПЕР немає римської віри. Віра є одна єдина. В одного Бога. Віра Християнська. В Римі є центральний осідок Вселенської Церкви. Там Петро віддав своє життя за Христа. Там катакомби там ті які творили те до чого покликав Бог їх. А так направду всюди де б ми не поглянули є Божі подвижники. Чи в Римі чи поза ним вони є і промовляють своєю історією.
    Пупер, ти знаєш що ціла земля є божа. Тут Рим просто місто на землі господній. Константинополь рівнож. Все є господнє.
    Віра Християнська правдива запичатана муками і смертю спасителя, що воскрес, а також кровю мучеників які не побоялись вистояти, щоб такі як ми були щасливі та спасенні коли навернимось до істинни та не говоритимуть дурниць.

15. duncan

[​IMG] є також місце, де Христа розп’яли.....
    Новий Заповіт був написаний грецькою.....
    чому Він в римі був переписаний латиною?... [​IMG]
    а є ще борисфен, на берегах якого віддав життя апостол андрій, тоді давайте зробимо київ — “четвертим римом”....
    і ще питання: а чому католицькі храми за архітектурою нагадують грецькі та римські язичницькі?... [​IMG]
    про одяг промовчу.....

16. mavka

mavka Well-Known Member

PHP:
    :) З рівною пошаною та розумінням відносячить до усіх релігій, не маю сил мовчати та говорити на здогад буряків, як Пупер. ;)
    Отож, не для фанатиків, які палили книжки колись і бояться знань сьогодні, а для усіх решта зацікавлених :

Я вже не раз згадувала про Митраїзм (пошукові слова Mitra, Mithra , Mythraism )

Християнство надто багато адаптувало (перейняло, скопіювало, взяло за основу, прийняло без змін) звідти, щоб про це можна було мовчати.

Пупер згадав про одяг. Я ще додам - сан. Ієрархію , форму й колір одягу сановників християнство перейняло від Митраїзму. Навіть найголовніші Митраїстські храми були в катакомбах на Витиканських пагорбах. (Оскільки вірні цій вірі будували частіше підземелля й катакомби). Найвищий первосвященник називався отцем. На що слід згадати слова біблійного Ісуса про те, що не має бути отця на землі, а тільки на небі. Усеж в церкві християнській всупереч словам Христа такий казус є.

Євхаристія, причастя, хрещення - усе це було в Митраїзмі, який був поширений по всіх Римській імперії. На територіях від Англії до Африки ще й зараз є залишки священних споруд релігії що існувала за 600 років до виникнення християнства й паралельно з християнством до 400 року, коли була проголошена забороненою.

Малювання ікон теж перейнято з Митраїзму однозначно й без всяких диспутів. (Хоч бог Єгова забороняв робити усякі зображення) Про це є маса інформації, здебільшого англійською. Оскільки Митра був сином бога-Сонця, над його головою завжди малювали сонячний німб. Митра був народжений дівою 25 грудня. . В катакомбах Риму є настінне зображення маленького Мітри, що сидить на колінах в матері й приймає вітання волхвів. Він теж постраждав за гріхи, воскрес в неділю, на третій день. Мав 12 апостолів. Лікував людей, робив чуда. Проте віруючими могли бути тільки чоловіки. Жінок в ту релігію не допускали.

Все це було відомо до християнства тисячам людей.

Чому ранні християни-юдеї пишучи Новий завіт тоді, коли були в використання митраїстські книги, деякі фрази використовували практично без змін ?

Ось це зображення Митри стоїть в Папському музеї у Ватікані.

Чи Папська моцетта кольору-символу Митраїзму ?
    Звичайно! :p

17. mavka

mavka Well-Known Member

Знову жартуєте блукаючи й натякаючи! :) Де ж Ваша відповідь, Миху ? Це Ви так довго готувалися (я вже й реферат цілий від Вас виглядала :)), щоб нічого не написати...

18. mavka

mavka Well-Known Member

Р.С. Трошки додам про Митру.

Згідно вчення, він був Сином бога, "Дорогою Правди і Світлом". ( the "Way, the Truth and the Light," and the "Logos," "Redeemer," "Savior" and "Messiah.") Під час останньої вечері він сказав слова, що є в Біблії вкладеними в уста Ісуса.
    Але в цій релігії були ще певні ритуали. Саме вчення мало свої дуже цікаві ідеї. Висока духовність, моральність, аскетизм. Скажу тільки, що Митра поборює Тільця. Тілець - наше Его. На зображеннях дуже рідко можна побачити, що Митра дивиться на Тільця. Чому ? :) Чому на зображенях завжди присутні Змія, Скорпіон ? Які видозміни відбулися, коли Митра з індо-іранської релігії перейшов до римлян полишивши свого Варуну? Яке відношення має корінь слова Myth (Myh) до праукраїнського Мих, Миха буде знати тільки той, хто знайде час і бажання віру свою будувати на міцному фундаменті знань. :dance:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавко, ну чесно, люблю читати Ваші дописи.

Мавко, музей є музей. В музеї зберіється різне, не сприймайте все так близько до серця.

• Подобається Подобається x 2
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Надіюсь то не про мене, нє?

а де твій аватар? :)