Знання і віра

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем D.M., 19 кві 2009.

1. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

И слушала и читала. НО
    Я не могу одну проповедь Христа отделять от остальных примеров Общения Бога с людьми. Бог явился в виде Христа, как дитя человеческое только, когда люди уже прошли многие этапы взросления, и разные варианты общения с Богом. Бог не мог явиться как Иисус Ною и даже Аврааму или Моисею.:pardon:

Люди должны были до определенного этапа дойти. Поэтому не могу отделять. Никак:pardon:

2. ull9

ull9 Дуже важлива персона

ключевая фраза для понимания места вз.. к вопросу до или после..

.
    вы уже чувствуете чужую боль как свою.
    вы уже понимаете что отдавать радостнее чем брать.
    я знаю. я вижу. я не слепой.

поэтому вперед, начните от Матфея сегодня же.
    или не начинайте.. ваше дело.

3. ull9

ull9 Дуже важлива персона

пауза.
    мне в пятницу уезжать, италия, болонья.
    не все же вам Минни, по заграницам, я тоже заграницу хочу..

4. OrangeSpring

Что значит УЖЕ. я считай с пеленок такой былао_О с детсада как минимум. Я тогда ни о каком христианстве и заповедях даже в зародыше не слыхала:scratch_one-s_head:я просто родилась такой:pardon:

Спасибо не буду. Знаете почему. Мне все понятно, что говорил Христос, все такое -все созвучно в сердце и так далее. НО до какого этапа.: Когда начинается замануха про рай и воскресени - я пас. Вот без этой детали, и читала бы и может быть молилась бы и так далее и следовала бы.

есть у меня такое в характере. я тут вижу мега подвох. и еще деталь: я не хочу быть ВЕЧНО в каком-то месте, где же окажутся те якобы верующие, от которых меня тошнит и на земле. Что тетя И. которая избавилась от верного пса (боже как вспомню, какой он любящий и верный был) - сдала в сторожи (а может и врет, - усыпила, как врала про собственного сына 15 лет), предала, как она каждый раз считает животных отбросом. Но зато она на все службы ходит. в церквях постоянно. А сколько таких.

5. OrangeSpring

Вы итак заграницей

6. Дядя Миша

Дядя Миша Active Member

Знання і віра – це не одне і те ж. Остання мабуть є самодостатньою ділянкою людської свідомості поряд з розумом, пам'яттю і іншими. Вона дозволяє упорядкувати збережену інформацію і створювати якісь макроконструкції відомого, якими вже оперує розум. З цього вже витікає простий принцип необхідний і життєво важливий для всіх: не варто повіряти в те, що не підтверджене розумом.

7. Тихон Петрович

Тихон Петрович advocatus diaboli

Вера отличается от знания так же, как сон от бодрствования, в особенности, если сон вызван одурманивающими веществами))))

8. Nerto

Nerto Well-Known Member

Але існує й віра не обов’язково релігійна в ті речі, що не є підтвердженими розумом. Іноді така віра набуває гуртового змісту. Люди вірять обґрунтовано або помилково особистостям чи під їхнім впливом, тому що вірять інші, а також у властивості речей або подій.

Останнє редагування: 29 лис 2012
  9. ovod

ovod Well-Known Member

а ви прихильником якого эгрегора є?

10. Nerto

Nerto Well-Known Member

Потрібно вірити лише в те, що підтверджено розумом.

11. ovod

ovod Well-Known Member

тоді це не віра, а знання..

• Подобається Подобається x 1
  12. Nerto

Nerto Well-Known Member

Знання і є перевірена чи достовірна інфа.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А нащо тоді віра?

14. ovod

ovod Well-Known Member

а при чому тоді тут віра?...

15. Nerto

Nerto Well-Known Member

А для того щоб упевнювати чи переконувати , перевіряти чи посвідчити. А також визначати вірогідність, якщо є така необхідність, або хитатися чи сумніватися.

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Там саме характерне, що якщо спитати людину скіки вона заробляє, то вона об*****ться з переляку.

18. Hyligan

Hyligan Іронічний

Там думка глибша....."гроші придумані для того щоб забрати в нас силу" і кожен може друкувати свої гроші Але то розмова для іншої теми.....

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Там насправді аматорський підхід, в Zeitgeist давно описано, що грошова система в світі підтримується штучно, від неї можна спокійно відмовитись.

а де твій аватар? :)