Казали про рибні пресерви, що в них можуть бути небезпечні бактерії. Що гриби мариновані зроблені в Китаї невідомо з якими добавками. Що в тушонці і паштетах може не бути м'яса взагалі, одна соя, желатин, хрящі і кістки. Що рибні консерви роблять з тухлої риби.
згущенку купляю тільки ту, шо по госту (хоча і їй довіряти повністю неварто) з намальованим дітваком з ложкою на ній)
ніхто невпевнений))) але десь мала записано, чийого саме виробництва треба брати... а раніше брала в надійного джерела принаймі та що по госту є шанс що файна, бо в решти нема)
про оселедецья чула не одноразово що його роблять з рибки яка здохла. І не дотримуються всіх норм виробництва. Тому в оселедця смак і запах оцету. Маслини чорні не можна їсти. Їх чорнилом малюють.Крабові палички теж сумнівні. В знаку якості перевіряли тижня два тому і виявили 10 процентів крабового мяса в них лише.
Чорні маслини малюють якимись окислами металів, а в крабових палочках ніколи крабового мяса не було і не повинно бути. Там і в інградієнтах пише сурімі
Тільки один вировник в Україні виготовляє сгущенку по ГОСту-Первомайський молокозавод, що на Миколаївщині. Розказувала кураторша, що в Києві відкрили магазин продуктів без ГМО, так там літр молока коштує 30 гр, а йогурт щось до 60 гр.Невже таке можливо?А, термін придатності тих продуктів не перевищує 3-х діб
Ой, незнаю навіть, для мене вона зовсім не файна, раз купила, дивилась на дату - сьогоднішня, прийшла додому, а вона зіпсута, та ше й якась неоднорідна, а якимись згустками, фу!!! Мені подобається, правда останнім часом вона якась рідка стала...
Не знаю про таке, але я краще куплю у знайомої бабусі літр молока за 5 грн, а йогурт зроблю сама. І взагалі мені здається, що це все "понти", як у бутіках - ціни в 3-4 рази вищі, але те ж саме ге.
Натко, домашня сметана, якщо вона жирна, теж може мати такі згустки, найперше в районі кришкинавколо збирається, особливо залежить в якій тарі тримати))
Купила вчора на Рукавичці Боржомі. Ніби нічого підозрілого в пляшці не виглядало. Відкрила а на смак ну зовсім не Боржомі. Пити звичайно можна ,але ж платиться не маленькі гроші саме за оригінальний смак. А кілька днів назад спостерігала таку картину в магазині...Купив мужчина пяшечку Боржомі відійшоа на пару метрів і обурено повертається в магазин. Каже продавцю ви що продаєте. Так ця пляшка навіть закручена не була нормально і газ давним давно вийшов.Продавець лише розвів руками. Чим закінчилась історія не відомо бо свідком сканадалу який наростав не хотілось бути.
одного разу приблизно так само подумав, а потім зрозумів, що я (як і більшість) просто вже звикли до сметани (наприклад Добряна), яка 2 тижні практично не міняє ні смаку, ні запаху .... "недолік" натуральних молочних (особливо кисломолочних) продуктів якраз і полягає у тому, що абсолютно точно 1:1 не передбачиш смак та запах тої ж сметани на n-ий день після покупки, бо є живі бактерії які реагують на зміну температури і т.д. якщо у продукті (майже будь-якому, крім печеного-копченого-в"яленого) є щось "живе", як воно з часом може не розвинутись і не змінити смаку/запаху.
а в мене така ситуація була в Барвінку http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=520028&postcount=360
щодо сметани -президент то все воно ненатуральне, бо уявіть скільки фур йде на регіони з тим президентом, там навіть докладного складу не написано, ну шо і як....а Галичину вже давно не їм :по якості -стоїть і не скисне -то тільки назва "сметана", а насправді коктейль с молочних та рослинних жирів, на жаль Найбільш небезпечні, там би мовити в групі ризику -це сметана і згущене молоко... так само і недобросовісно роблять кефір, адже там мають бути кефірні дріжджі, а нам підсовують звичайний кисляк від того всього вже голова йде обертом, стає страшно щось купувати .......
Натко! Стосовно сметани Драгобрат: на упаковці вказано кінцевий термін споживання! а не дату виготовлення! Мені вона подобається тільки свіженька, а ближче до кінцевого терміну стає якась кисла.
купила я нині на свій страх і ризик новий йогурт від Галичини дві корівки та кефір теж дві корівки. Що я вам скажу йогурт чути кефіром, приємний на смак, не чути хімією.... поки що...сподобався , кефір завтра буду дегустувати, то напишу як