Експеримент над країнами, вся влада, органи, були злочинними - це аксіома, все інше дешеве совкове бла-бла- бла. Мільони закатованих людей, не варті однієї Запорожсталі, чи політа Гагарина. Всіх хто пробує відстояти ту владу треба ізолювати від громадскості, банити, лікувати та інш.
Ще одне уточнення. Більшовики і кримінальні злочинці - це нерозривні поняття. Один з організаторів ГУЛАГу - Нафталій Френкель - банальний одеський бандит, Григорій Котовський - звичайний розбійник з великої дороги, Орджонікідзе і Джугашвілі - організатори збройних антидержавних угрупувань (називається чим від бандерівців відрізняються?), більшовики активно співпрацювали з нальотчиком Нестором Махном. Практично важко знайти більшовика, який би не мотав термін.
Мушу вас розчарувати, шановна. Законів не було. Звичайно, щось там було написано, але головним законом був наказ начальників. І чим вище начальник чи партійний бонза стояв, тим вагоміший був "закон". Розумієте, СССР був не просто злом а абсолютним злом. І я можу шукати позитиву чи негативу скрізь, навіть в фашистській Італії чи в нацистській Німечині. Але не в СССР. Там позитиву не було бо це була мясорубка нон-стоп. Особливо в ЧК-НКВД-МГБ-КГБ. Там людей не було. Там були кровожерні кати. Тому я б не радив застосовувати до цієї імперії зла чи її службовців таких термінів як закони чи законність.
Ви про фашистку Німеччину і закони? ---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:33 ---------- А крадіїв шапок там не було?
Чорно-оранжеві. Вкупі із біло-синьо-червоними. Як на більшості кримських автівок. Номінально - був "прокурор з нагляду над слідством в апараті кгб". Я дружив з його сином (роз***дяєм першостатейним). Одного разу батько-прокурор вчасно попередив мене, що я "попал" і підказав, як викрутитися. А так - номінально-декоративний Санта Клаус "задля годиться". Були і адвокати, які мали допуск на ведення "кгбшних справ". Почитайте про одного з них (таке миршаве, а знову лізе на бігморди). Повний текст тут
Смелое обобщение. Но тут по существу бы. Вопрос простой. Что конкретно было преступным. Опять обобщение. Ни один большой проект, кроме сотворения мира, в благости не прошел. Везде были жертвы, прямые и косвенные. Вы про нынешние колтановые шахты прочитайте. ---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ---------- Борис, по первой части поста - под суд таких прокуроров. По второй - интересно. Я не знала конкретно за что судили Стуса. Сейчас, зная столько о Хельсинской группе, можно сказать, судили за дело. Если связь была. Хорошо это или плохо, но эта организация действительно создана для развала страны. Развал страны - не может быть безнаказанной целью.
Докладіть зусиль, почитайте "що то за звірі". Я Вам наведу тільки один - чисто "мєщанський" приклад: в результаті діяльності Гельсінгської спілки, совок був змушений скасувати кримінальне переслідування так званих "тунеядців". Уявіть собі: людина має гроші (чи то бабусині коштовності, чи то прибуток з власного саду-городу). Раніш, якщо така людина НЕ працювала на підприємстві/установі/колгоспі - висилалася на "101-й кілометр" або на зону. Нормально? Ви за таким совком сумуєте? Щодо "спец-прокурорів": вони мали лише слідкувати за відповідністю слідчої документації вимогам процесуальних кодексів. Наскільки ця "відповідність" могла мати місце в совку. Під суд треба віддати багатьох слідчих апарату кгб і суддів міського/обласного (не районного) рівня, яким доручали ті процеси. А вони жирують на державній пенсії, причому свого часу полізли як таргани до України, де була дірка у пенсійному законодавстві щодо цього контингенту. Годуйте ветеранів НКВД, шановна Салато!
Тут почитайте. Проекти хворих не мали б впливати на долю людини, сімей, народів. Хто хоче поговорити з Салатою на цю тему - може продовжувати в приваті, тема для неї закрита.
Насправді треба для таких "гостей" створити тему "Балачки фашистів" і хай там балакають душа в душу скіки влізе, а в інші політичні теми - зась.
Організація була створена для розвалу советсько їімперії, яка на той час окупувала Україну.Так що з точки зору окупанта Стус був ворогом. Зточки зору українців Стус патріот і герой бо боровся з ворогом України. Але все одно слідсиво і суд мав бути чесним і безпристрастним, а не було ні того ні того
Да вроде как неплохо живем. Никуда не тянет. Если и приеду на ЗУ, то только послушать украинские песни, а не всякое нытьё по типу "катыньского".
Читати тре уважно. Тему для Салати закрито, аби ті замучені НКВД в гробах не перевертались (якщо вони є), під час опису "справедливих" дій та применшення значущості втрат.
Salata - не фашист. Просто наївна і однобічно інформована пані. Я не обговорюю дії модератора, але на мою думку такі опоненти іноді корисні.
Un.Known, так давайте все исторические темы закроем, чтобы не переворачивались в гробу (если он у них есть) жертвы ОУН-УПА, дивизии СС "Галичина", Степана Бендеры и т.д.