Я це повторюю знову і знову. Була війна. Смерть була щоденним буденним явищем. За зброю міг взятися будь-хто і назвати себе будь-ким. Могли там бути і садисти-бандити і просто піти щоб за щось помститися. Повстанці були далеко не ангели. Але... Йшла війна по всій Європі. Були і регулярні армії і групи повстанців в усіх окупованих країнах. І якщо хтось мені назве якесь військо чи повстанську чи партизанську групу більш "чисту", менш злочинну, менш кровожерну ніж УПА, я згідний визнати свої помилки.
Ну, і трактування фактів. Наприклад: першоджерело - для розстрілів у Бабиному яру використовували, у тому числі, україномовну поліцію. Похідне - розстріли здійснювали українські націоналісти.
Вот завелись , блин. Я ведь только цитату привёл.Из написанного вашим же дружбаном,а не собственный взгляд на эти события. У меня на всё это другой взгляд Я уже писал , на Западной Украине , по сути , шла гражданская война.Так как , часть людей разделяла взгляды Бандеры и иже с ним , а часть напротив.Так же , как и в России после 17-го.А на гражданской войне НЕ БЫВАЕТ ГЕРОЕВ !!! Это очень грязное дело , какие бы чистые и возвышенные иделы не были бы на знамёнах
От тільки проти бандерів чомусь воювали ставленики Москви та їх наємники - чужоземці. А раз чужоземці, то яка то громадянська війна?
Шкода, що Віктор не встиг викласти на сайт "Пошуку" результати зустрічі з пані Верес. http://www.youtube.com/watch?v=1Y1luo1-3kA
Добре. Не зрозуміли натяку, розкладу по полицях: Я натякнув, що ряд (матем.) невірний. Тепер надам ті ряди, вкотре. 1. ВКП-б, НСДАП, ОУН-б. 2. НКВД, гестапо, СБ ОУН. 3. КА, Вермахт, УПА. І підкреслив, що війська не приплітали до злочинних організацій, бо вони інструмент. Так тепер зрозуміло? ---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ---------- Ви мені, Ольго, очі відкрили? А чо раніше цей фільм не показали? Блін... Як мені так бракувало цього фільму, аби взнати і про тюрму, і про розкопки, і про меморіальний комплекс... І де Ви раніше були із тим ютубом??? А із Віктором і Полковником я мав зустріч в той самий день. І Полковник, який вперше був у стрію, багато чого там, у МК "Борцям за волю України", побачив і почув.
Класно, підпільні організації ставлять в один ряд з регулярними. Тільки якось на одній мові пишіть - ЧА, НКВС, а ні, то НСДАП на німецькій мові пишіть.
От бачите, і порозумілись. В одному я дійсно помилився, і Ви мені на цей, єдиний недолік, вказали. Спасибі.
Та то ніби не наш з Вами форум. Я, до речі, знаю, про ваш спільний похід. Саме тому дивуюсь Вашим питанням про тисячу якогось там закатованого. І саме через тісне Ваше знайомство з Віктором - впевнена, що не тільки мене він час від часу питався про сучасні назви стрийських вулиць, звідки енкаведисти забирали людей. Інколи враження маю, що Ви холівари принципово ведете.
Не тільки тисячаи. Іноді навіть мільйонами. А в Вашому випадку "більшими", "всенародними", "всеукраїнськими"...
ОК. Можна я трохи розширю поняття? Ви, на стороні жертв: жертв НКВД, жертв Geheime Staatspolizei, жертв СБ ОУН. Я на стороні злочинців: злочинців із НКВД, злочинців із Geheime Staatspolizei, злочинців із СБ ОУН. Не здається Вам, що це не зовсім логічно? Якщо Ви заперечите мені, нагадавши, що гілка тільки про НКВД, я вам відповім, що НКВД знищувало і гвалтівників, і злодіїв, і бандитів, і вбивць. Гадаєте це не вірно?
В цьому немає складу злочину. При чому кримінальним злочинцям зазвичай навіть легше велося, ніж політичним. Де ви бачили в лісі цілий котлован розстріляних злодіїв і гвалтівників?
А попри них і інтеліґенцію, і ідейних противників, і мирне населення. Так, аби не було кого гвалтувати, вбивати...