Злочини НКВД

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем KARABIN, 20 вер 2012.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я це повторюю знову і знову. Була війна. Смерть була щоденним буденним явищем. За зброю міг взятися будь-хто і назвати себе будь-ким.
    Могли там бути і садисти-бандити і просто піти щоб за щось помститися. Повстанці були далеко не ангели. Але... Йшла війна по всій Європі. Були і регулярні армії і групи повстанців в усіх окупованих країнах.
    І якщо хтось мені назве якесь військо чи повстанську чи партизанську групу більш "чисту", менш злочинну, менш кровожерну ніж УПА, я згідний визнати свої помилки.

• Подобається Подобається x 5
  2. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Ну, і трактування фактів. Наприклад: першоджерело - для розстрілів у Бабиному яру використовували, у тому числі, україномовну поліцію. Похідне - розстріли здійснювали українські націоналісти.

• Подобається Подобається x 1
  3. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Вот завелись , блин. Я ведь только цитату привёл.Из написанного вашим же дружбаном,а не собственный взгляд на эти события. У меня на всё это другой взгляд

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

От тільки проти бандерів чомусь воювали ставленики Москви та їх наємники - чужоземці. А раз чужоземці, то яка то громадянська війна?

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Шкода, що Віктор не встиг викласти на сайт "Пошуку" результати зустрічі з пані Верес.

http://www.youtube.com/watch?v=1Y1luo1-3kA

6. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Скорее всего.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Добре. Не зрозуміли натяку, розкладу по полицях:
    Я натякнув, що ряд (матем.) невірний.
    Тепер надам ті ряди, вкотре.
    1. ВКП-б, НСДАП, ОУН-б.
    2. НКВД, гестапо, СБ ОУН.
    3. КА, Вермахт, УПА.
    І підкреслив, що війська не приплітали до злочинних організацій, бо вони інструмент.
    Так тепер зрозуміло?

---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

Ви мені, Ольго, очі відкрили? о_О
    А чо раніше цей фільм не показали? Блін... Як мені так бракувало цього фільму, аби взнати і про тюрму, і про розкопки, і про меморіальний комплекс...
    І де Ви раніше були із тим ютубом???
    А із Віктором і Полковником я мав зустріч в той самий день. І Полковник, який вперше був у стрію, багато чого там, у МК "Борцям за волю України", побачив і почув.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Класно, підпільні організації ставлять в один ряд з регулярними.
    Тільки якось на одній мові пишіть - ЧА, НКВС, а ні, то НСДАП на німецькій мові пишіть.

9. VasMT

От бачите, і порозумілись. В одному я дійсно помилився, і Ви мені на цей, єдиний недолік, вказали. Спасибі. :mocking:

10. Un.Known

Та то ніби не наш з Вами форум.

Я, до речі, знаю, про ваш спільний похід. Саме тому дивуюсь Вашим питанням про тисячу якогось там закатованого. І саме через тісне Ваше знайомство з Віктором - впевнена, що не тільки мене він час від часу питався про сучасні назви стрийських вулиць, звідки енкаведисти забирали людей.

Інколи враження маю, що Ви холівари принципово ведете.

11. VasMT

Це ж не я про тисячі розповідаю, а Карабін. До нього питання...

:)))
    Буває... ;)

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

однозначно принципово.
    підтанцьовка чорнобильців :)

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дивно що лиш інколи. Тупо виморожує людей, то тисячею закатованих, то комбатантами якимись.

14. VasMT

Не тільки тисячаи. Іноді навіть мільйонами. А в Вашому випадку "більшими", "всенародними", "всеукраїнськими"...

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тема називається "Злочини НКВД", ви на стороні злочинців, чи жертв, збагнути ніхто не може.

16. VasMT

Я на своїй стороні. Так само, як і Ви на своїй.

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я на стороні жертв, а ви на стороні злочинців. Називайте все своїми іменами.

18. VasMT

ОК.
    Можна я трохи розширю поняття?
    Ви, на стороні жертв: жертв НКВД, жертв Geheime Staatspolizei, жертв СБ ОУН.
    Я на стороні злочинців: злочинців із НКВД, злочинців із Geheime Staatspolizei, злочинців із СБ ОУН.
    Не здається Вам, що це не зовсім логічно?
    Якщо Ви заперечите мені, нагадавши, що гілка тільки про НКВД, я вам відповім, що НКВД знищувало і гвалтівників, і злодіїв, і бандитів, і вбивць. Гадаєте це не вірно?

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В цьому немає складу злочину. При чому кримінальним злочинцям зазвичай навіть легше велося, ніж політичним. Де ви бачили в лісі цілий котлован розстріляних злодіїв і гвалтівників?

• Подобається Подобається x 4
  20. Un.Known

А попри них і інтеліґенцію, і ідейних противників, і мирне населення. Так, аби не було кого гвалтувати, вбивати...

а де твій аватар? :)