Якось Олександр Пушкін гуляв з Наталкою Гончаровою у парку. Під час прогулянки Гончарова зачепилася за камінчик і ледве не впала. На щастя, Пушкін встиг підтримати її за лікоть і все обійшлося. Дехто з перехожих це побачив. І от цей перехожий, розказує іншому: "Бачив Пушкіна разом з Гончаровою. Гончарова зачепилася за камінчик і ледве не впала. Але Пушкін встиг її втримати за руку".... Двадцятий розказує 21-му: "Вчора Пушкін з Гончаровою гуляв у парку. Він її пхнув і вона упала прямо у калюжу.".... 100-й розказує 101-му: "Позавчора Пушкін на дереві сидів і всіх на х..р посилав"
Злочини НКВС. Непоінформованим. Після розв’язання Третім райхом і СРСР 2-ої світової війни: з вересня 1939 по червень 1941 на Західній Україні було знищено тисячі найбільш свідомих та активних в політичному, КУЛЬТУРНОМУ, релігійному житті українців, в тому числі членів Комуністичної партії західної України. Репресовано, депортовано без суду і слідства, навіть, без письмового звинувачення тисячі сімей, міліони осіб, всю еліту Західної України. Було ліквідовано всю українську, польську, єврейську пресу, яка існувала до 1939. Те саме вчинено з товариством "Просвіта", яке проіснувало 70 років і мало великі заслуги в національно-культурному відродженні, перестали існувати "Рідна школа", виховно-спортивні організації "Соколи" ,"Луги", "Орли", професійні, робітничі, господарські, жіночі, студентські, молодіжні організації. У січні 1940р. ліквідовано Наукове товариство ім. Т.Шевченка, що мало за собою майже 70 років наукової діяльності.
Взагалі то тема трохи неправильно названа.... НКВД - були прості виконавці - інструмент.... відповідальність за Злочини лежать на тому хто команди давав - тобто советська влада.... а советська влада існувала бо хтось її підтримував - от той хтось і несе головну відповідальність за злочини над цивільним населенням ЗУ
Ті, хто не увійшов в ті "мільйони"... Мільйонів жеж було декілька. От декілька мільйонів мінус мільйони = ще досить мільйонів, аби в 43-му до лісу пішли мільйони і після 45-го НКВД мало пару мілйонів, аби вивозити до Сибіру. Ще й парочка мілйонів лишилась на сільгоспроботи, бо москалю щось жерти треба було, і пару мільйонів на відбудову та розвиток промисловості... От і рахуйте...
Я так думаю дуже смішно .... говорити про ці міліони.... вам би в їх шкіру і в сибір голими руками уран чи іншу гадость копати чи під стінку коли навпроти пяна розстрільна команда ..... вам би тоді було не до сміху..... блін зараза..... смішно йому.....
Моя родина, це дві баби, що залишились в 45-му одна з шістьма дітьми, а друга з чотирьма... Одна на Поліссі, а друга на Галичині...
А хто мене в запроданці визначив, Ви? Чи містер Сoolzak? А хто Ви такі, обоє, щоби судити когось? Подумайте над цим питанням...
Так от якщо подумати над цим питанням то фізично суддя судової влади виконує волю більшості яка прийняла відповідний закон... але якщо закону немає то не значить що суду немає. Фізично немає бо ще закон не прийняли, але моральний суд, який навіть вищий за фізичний може і має право бути. І якщо більшість здійснює моральний суд... то потім появляється закон і здійснюється фізичний суд..... Так що якщо більшість буде вважати вас зрадником то потім появиться закон по якому вас будуть судити..... так що подумайте над цим питанням...
А як ви встановите - що саме бiльшисть? Референдумом? Нумо - проведемо референдум - "Червона армiя - це оккупацiйна армiя" - i вiдповiдь ТАК i НI. Бо я весь час чую - оккупанти, оккупанти.. Як гадаєте - яка буде вiдповiдь? ТАК що подумайте над цим питанням.
А більшість із кого? Із Вас і Вашого кума? Чи із Вас і Вашої родини? Чи більшість із Стриян? Чи може більшість із Громадян України? Чия більшість? Он, більшість визнала Янека президнгтом, а ПР - кращою партією. Щось я не помітив Вашої згоди із цим питаням та щирої радості... Так що продовжуйте роздуми і далі над цим питанням, моралізатор Ви наш...