Шановне товариство , збираємся на поїздку у Почаєв , відпишиться хто їздив туда зі Львова недавно , який оптимальний маршрут і у які дні краще навідатися у Почаївський монастир , дякую.
Як доїхати, дуже просто подивитися на будь-якій карті ї Їдемо київською трасою до Радивилова, а там праворуч. Почаїв по центру цієї карти [gmap]<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=&daddr=&hl=uk&geocode=&mra=mr&sll=50.014799,24.823608&sspn=2.721523,7.13562&ie=UTF8&hq=&hnear=&ll=50.000678,25.510254&spn=1.361146,3.56781&z=9&output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.com/maps?f=d&source=embed&saddr=&daddr=&hl=uk&geocode=&mra=mr&sll=50.014799,24.823608&sspn=2.721523,7.13562&ie=UTF8&hq=&hnear=&ll=50.000678,25.510254&spn=1.361146,3.56781&z=9" style="color:#0000FF;text-align:left">Переглянути більшу мапу</a></small>[/gmap]
їздили на машині, про монастир можу сказати я НЕ в захваті! особливо те, що я мусіла натягнути на себе спідницю і хустку, бо бач, то Московскій патріархат, чи то російський, а заповіді в церкві про косметику мене взагалі вбили на повал! там таке створення ідола, і протирічення біблії, шояпростофшокє. коротше не нравиться та вся постановка мені. сподобався там дзвін і бесідка, людин досить не привітливі, а монахи агресивні, прибирали церкву і почали кричати, що не можна заходити "палы памыли" отакі мої враження з того Почаївського тіпа монастиря там ззаду є стоянка до монастиря, якщо ви на машині. і спідницю берете під заставу 20 грн.
Мда... Співчуваю Монахам за ідею бізнесу на прокаті спідниць - 5 балів Шо то є ринкова економіка! А взагалі треба сприймати то як екзотику Якби всьо було як в нормальних людей, то було б не так цікаво мабуть
то під заставу. Повернув спідницю - віддали 20 гривень. Я так розумію. От я прихдуть ірландці, шо хм запропонують - просто не знаю. ---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ---------- От і мене чомусь туди не особливо тягне.
та, під заставу, але взагалі мені не сподобалось там, енергетика дуже напружена, спокою я там не бачила.
та в Одесі при вході у храм , теж дають спідницю.Взагалі. дуже багато умовностей від яких пропадає бажання туди заходити.Богу все рівно чи я в штанях чи в спідниці.Не це є важливим.
в церквах Московського патріархату всюди так... але думаю тре поважати їх звичаї.. тяне- їхати, не тяне- не їхати, свобода вибору є)
Маршрут по Киевской трассе, потом поворачиваете на Радивилов (за Бродами) и там прямая дорога на Почаев. Сама лавра мне не очень, душа не лежит, превратили монастырь в отель и музей ИМХО. Есть рядом ещё Божья гора, очень сильное духовное место, оттуда аж прет энергией, рядом служит бывший настоятель этой лавры, его там чуток не любят, т.к. он открыто выступает против церковной коммерции. Рядом с горкой живет одна схимница, матушка Ева, очень сильный человек, там бывало и парализованные вставали. Но не суть. Недостаток Божей горы в том, что там тоже развелось торгашни, притом возле источника, а некоторые с какого-то перепугу бросают в источник монеты.((( Когда появляется нормальное место, то его блин надо обязательно застроить, что и на источнике происходит. Недалеко есть монастырь св. Анны, там немаленький источник, а если пройти в лес, то там есть одно нетронутое место, это троицкий источник, у меня пара знакомых когда там скупнулись, отказались от выпивки, а у кого болячки поуходили. Ещё бы температура там 5-6 градусов и везде бьют родники (как окунешся, яйца до горла достают), как на меня одно из самых лучших мест. Между Почаевым и Божьей горой в с. Попивцы, живет один серьёзный травник, я отписывался по теме с диабетом, что он может помочь, людей с того света бывало вытягивал. Если ехать туда не только поглазеть, но и почерпнуть то надо много откататься, лучше ехать на машине, если кому надо разместиться, то помогу, прям возле Божьей горы есть место, да и прикупил недалече себе домик)) Если с деньгами туго, то и так расположат. ---------- Додано в 14:02 ---------- Попередній допис був написаний в 14:01 ---------- Ну почти))) А вообще лучше не стоит.
Дивлячись які штани і яка спідниця... якщо спідниця аля "Набедрова пов'язка" то тут багато не скажеш, або штани дуже облягаючі... просто це якби церква... і іноді треба її також поважати... не забувайте аспект про спокуси вам може так нормально, а хтось спокуситься через вас... і будете мати гріх на душі
в Турції в деяких готелях рушник під заставу 20 $ дають так що тут ще намана то типу натяк на кілт? Ірландці теж в кілтах ходять?
Подякував усім за інфу. То шо , правда , що у храми можна потрапити лише з 6 до 9 ранку? До речі , у минулу неділю був у Бродах , то там на вїзді іде ремонт дороги, стоять виносні семафори і проїзд лише по лівій полосі...незручність ,однако...
взагалі, на мій погляд, справа не спідниці, а просто в пристойні одежі. Тре бути вдягнутим пристойно. Бо якщо доколупуватися до апостольських часів, то хлопи тоді ходили без споднів, і я собі уявляю, якщо б зараз хто так прийшов у храм московського патріархату... вигнали б моментом, нє?
Не правда. до 20-00 як я памя'таю, без проблем. Якщо треба то пищіть, я вам дам більш-менш прийнятний маршрут.