Не можна всіх косити під одну гребінку та мислити бабсько-лавочними стереотипами. Тому що доходить ситуація вже да абсурду. Наприклад, люди дійшли вже до того, що зовсім не вірять в те, що можна нормально вчитись у вузі, а не за хабарі. І коли свого часу не вірили мені, що навчаюсь на бюджеті за 5 років я не заплатила ні за один екзамен чи залік - мені це дуже ображає. А принижуватись до того, щоб бити себе у груди та клястися Богом на небі, я просто не хочу.
Я Вам вірю, що Ви навчались на бюджеті і не платили за заліки. Вірю!!! Тому що сам вчився так само і закінчив 3 вищих навчальних заклади (не на відмінно, а так середненько).То було в совку. але вже тоді корупційний безпредєл вирував на всю потужність. При чому у вишах в рази більше ніж в середній освіті. Плюс до того я вивчив двох дітей, що також не платили ані копійки корупційних платежів. І обидві закінчили з відзнакою. АЛЕ!!! коли людина на форумі (у віртуалі) гучно заявляє, що він кандидат якихось там наук і при цьому не наводить даних за якою тематикой була його дисертація, або вузької спеціалізації, або будь яку свою опубліковану роботу в наукових та пр. ЗМІ. щоб загал зміг переконатись в правдивості. Наприклад Прокіп всім показав свою книжку, а також оголосив про назви своїх винаходів. А от той А4 лише базікалака пустопорожня і брехливий пустомеля. Прийомчик доволі тупенький та примітивний, щоб виділитись серед загалу, і щоб загал не смів сумніватись в розумності презентанта. А докази своєї вченості навести боїться. Отже я нікого на один гребінець не причісую. А навожу конкретику.
Ну, я скажу дещо на захист мешканців, що не хочуть чинити во дворі доріжку. Щоб щось робити на суспільне благо треба, щоб всі розуміли це благо однаково, в нас же кожен сам собі мудрак, і знає, що асболютно необхідно зробити в першу чергу. Хто страждає від п'яних оргій підлітків ночами на дворі каже - треба знищати всі лавки на дворі. Той, в кого вікна не на двір виходять, і він ночами нічого нечує каже - треба ще лавок наставити, щоб сидіти було де. Третій каже - нафіг оті газони під домом, треба ж їх заасфальтувати, щоб стоянка була. Хто живе на верхніх поверхах каже - давайте ж зберемо гроші на ліфти, щоб чинили, хто живе не вище третього каже - да нафіг нам ті лифти. Якийсь там розумник каже - давайте здамо в аренду чердаки, і будемо гроші отримувати, ті хто мешкають на верхньому поверсі, звісно, у захваті від такої пропозиції. Тобто намагання робити спільно щось для дому та придомовій території не можливі із-за глупості самих людей.
Жлоб ніколи не зрозуміє суть ГРОМАДЯНСЬКОГО суспільства. Він в себе робить "ЄВРО"ремонти, а обпісяні та обписані під'їзди залишає "дяді". Вона з родильного будинку подала заяву в патриції. Цього "немного" з добрячим верхом, бо я не з Марсу спустився. Але я Дон Кіхота не відкладував на пенсію.
Так це вже було. Чи може ви пропонуєте повернення до громадянської свідомості радянських часів? Коли обписані та обпісяні під'їзди були справою кожного, а відповідна ідеологія про те, що в радянських людей все спільне виховувалась з дитинства. Тільки якщо це є показником громадянського суспільства, чому ж воно все так погано скінчилось?
каждый делает свое дело. подъезды убирает дворник, лечит - врач, учит - учитель итд. если дворник не справляется со своей работой, то проблему можно решить многими способами. но вопрос в другом, где логика: - он(а) не протестует, а работает, значит, его(ее) интересует исключительно шкурные интересы? вы видите общественную пользу только в протестах? а если например, человек работает врачем, помогает людям в первую очередь по призванию, или соцработник, или ученый, он не может быть частью гражданского общества? гражданское общество - это только, где все исключительно с плакатами в центре? вы всех людей делите на жлобов и патрициев? а кто, на ваш взгляд, патриций, может, даже не из Украины? или все-таки, есть только жлобы?
Если так написать, то экономится куча бумаги, а у нас тайги нету! Да, а смысл при этом не меняется, потому как нельзя поменять то, чего нету
Громадянська свідомість не ділиться на якісь часи, вона або є, або її немає. Майже тисячу років назад англо-сакси через неї вибороли для себе "хартію вольностей", а ще раніше І. Христос призивав "поділись з ближнім". Та чи зрозуміють це люди з дипломами, але без належної освіти? Танна, ви знаєте, що таке ТОЛОКА? І серед цих "многих" жлоб не знайшов ні одного, тому й ходить по калюжах, лікуватися йому якісно ніде, а дітей уродують в школі... Зато пустого багатослів'я в нього хоч обрубуй. Стус, Сахаров, ... та вам їх не зрозуміти. Вони для вас ЛОХИ.
Одним єдиним. Заміною двірника. І не видумуйте решту, бо вони не ефективні. Саме так. Відсутність солідарності з тими хто не мовчить, а висловлює незгоду як правило врешті решт ударить по самому мовчуну. На сьогоднішній день це сама ефективна міра. Альтенативою може бути лише стійло. Вони перш за все більше волонтери. Я не довірив би лікарю, який не цінує свою роботу навіть прища вичавити. Мені довелось бачити наслідки роботи такого ентузіаста по прізванію хірурга. людину ледь з того світу витягли справжні лікарі, які цінують свою роботу. Те ж саме стосується і вчених А на Вашу думку мовчазні раби, що пашуть за похльобку являються громадським суспільством? Ви жлоб (биха) точно.
) понятно, удачи вам в нелегком деле решения проблем путем называния всех жлобами. только есть сомнения, уважаемый Прокоп, что в приоритете - назвать всех жлобами, или решать проблемы. но это риторический вопрос)
вы - неадекват, Гранд поэтому на ваши вопросы отвечать не буду [ADMIN="Милена"]У нас тут месячник, по борьбе с хамством, Вам цветочеГ :rose:[/ADMIN]
Ви телепузік і жлоб(иха) з рабською свідомістю. Впевнений, що Ви це і без мене вже відчули [ADMIN="Милена"] Пан Гранд, и Вам квитка :rose: (хватит хамить ) ! [/ADMIN].
Починайте пропонувати. Нехай я буду раб, що паше за похльобку. Тільки давайте по суті справи. Гарні, але пусті слова не потрібні навіть рабу.
Як і кількість жлобів в Україні. Кого ВСЕХ? Відповідь дайте цифрами в кілограмах чи метрах. В медицині вияв назви хвороби є частиною "решения проблемы". Та й не тільки в медицині.
Я розділив Ваш допис на дві частини, в яких друга частина робить безперспективною першу. А знаєте чому? Тому, що головний посил міститься в першій частині, а друга в той же час дає відповідь, яку я можу лише доповнити. Рабу працюючому за похльобку, слова не потрібні. Йому потрібно більша миска похльобки ніж та що у нього є тепер. От і вся філософія.
Як? Ви ж тільки що сказали, що можете запропонувати рабу свободу. А через дві хвилини вже більшу миску? %-) Ну-ну. :rolleyes: