ЖК "Велика британія" - Ріел

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Yahooligan, 8 чер 2015.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Responsible

Responsible Well-Known Member

Судячи з генплану - ялинка має залишитися. Зараз вона тут:
    map1.1.jpg

І буде тут:
    map0.1.jpg

• Подобається Подобається x 2
  2. Joll

Joll Well-Known Member

Загалом треба буде якось зібратись і написати колективного листа забудовнику, щоб не знищували паркову зону військової частини там, де можна цього уникнути - у нас 4 під"їзди, що мають вихід за захід, дихають вологою від сосен та інших дерев, які захищають від спеки частинку нашої території. Це як ковток свіжого повітря у кам"яних джунглях. Мої вікна виходять на захід і на схід, так це не до порівняння, як жарко у кухні та як як прохолодно у кімнаті, біля якої дерева. Шкода, там такі багатолітні дерева, які дають тінь.

3. WaldemarDK

WaldemarDK Well-Known Member

Коли пишемо? Хто має взірці колективної заяви на цю тему?

4. Responsible

Спершу давайте визначимося з типом заяви - дружннє прохання до забудовника не знищувати при можливості зелені насадження чи офіційна заява з посиланнями на певні нормативні документи (наприклад, Державні будівельні норми України http://dbn.at.ua/load/normativy/dbn/dbn_360_92_ua/1-1-0-116)

5. Joll

Joll Well-Known Member

Власне, я не в курсі, яким має бути тип листа, тому треба консультуватись із тими, хто знає як це має писатись. Я із свого боку підкину ідею на зборах ОСББ (які незабаром мають відбутись), щоб мешканці вже заселених будинків зібрались і написали листа від імені ОСББ. Я вже не від одного сусіда чую, що він/вона проти того, аби спилювати сосни та берези, які хоч трохи дають кисень у нашому комплексі; там височенні дерева, що дістають до 7-8 поверха і які за 5-10 років не виростуть. Можна писати звернення чи заяву і від мешканців, і від інвесторів, які тільки-но придбали квартири. Хоча з свого досвіду знаю, що чим більше дістаєш "Ріел" своїми проблемами, зверненнями та вимогами, тим краще для себе ))).

• Подобається Подобається x 1
  6. WaldemarDK

WaldemarDK Well-Known Member

О...вище нагадали мені про ОСББ. Цікаво , кожен ЖК буде створювати таку структуру , чи Княжий , Едгар Дегу , Велику Британію (1 та 2) об'єднаємо в одне велике ОСББ?

7. Joll

Joll Well-Known Member

Якщо говорити про об"єднання, то це найбільш ймовірно хіба із "Едгар Дега" - цей ЖК здається разом із останньою чергою "Княжого" " (за документами - останній квартал чи грудень 2015 р.) і має прямий вихід на територію "Княжого". "Княжий" налічує 11 під"їздів (разом це 450 квартир), "Едгар Дега" - 3 під"їзди (81 квартира). Тобто це вже не маленьке ОСББ. Крім того, наша голова і так за голову хапається, не тягнучи свою роботу. Якщо вірити сайту, то "Велика Британія" - це 4 черги, з них 1 черга має 6 під"їздів (166 квартир), а "Велика Британія-2" - 3 під"їзди (101 квартира). Решта черг "Британіі" мають 12-13 під"їздів (дивилась по генплану). Уявіть яка це буде махіна і як треба буде налагоджувати роботу з такою кількістю мешканців. З одного боку це може й плюс, так як бюджет такого ОСББ дозволить зробити усі блага для мешканців (більше мешканців - більше надходжень), але й проблем від того буде рази більше.

Останнє редагування: 9 лип 2015
  8. Responsible

ОСББ "Княжого" не має юридичного впливу на ділянку будівництва "Британії". Там різні ділянки, з різними кадастровими номерами: 4610136300:02:002:0010 (Княжий) і 4610136300:02:002:0023 (Британія) http://www.map.land.gov.ua/kadastrova-karta
    A ті "височенні дерева, що дістають до 7-8 поверха і які за 5-10 років не виростуть" всі ростуть на ділянці майбутньої Британії. Тому колективного листа треба писати від імені інвесторів Британії.

• Інформативно Інформативно x 1
  9. Responsible

Так, думаю, що "Едгар Дега" найкращий претиндент на ОСББ з "Великою Британією (1-ша черга)". Взагалі вважаю, що ОСББ треба організовувати враховуючи клас/категорію будинків. "Княжий" та "Велика Британія-2 (Манхеттен)" це "житло вищої проби" ;). "Велика Британія" і "Едгар Дега" це житло економ класу, куди нам до них. Там будуть різні кошториси і статті видатків.

10. Joll

Joll Well-Known Member

Ви зайдіть при нагоді на територію комплексу та у наші під"їзди і подивіться, як живуть мешканці "житла вищої проби". Дістанете шок від побаченого: постійно брудні під"їзди, які не встигають прибрати і які одразу затоптуються майстрами, що роблять ремонти чи не на кожному поверсі, сміття, яке кидають чи не щодня на купи, що не встигають вивозитися, необлагороджені клумби, напіввідкриті люки і т.п. Нам вже не звикати, навіть бачимо подекуди якісь покращення (от підвіконники нещодавно встановили), однак поки не здадуться усі черги і не завершать будівництво загалом та згодом ремонти у квартирах, порядку нам не бачити. Ми от зараз мріємо про шматок асфальту від "Тауруса" і до 1-ї та 2-ї черги (біля під"їздів покладено плитку ще перед здачею), бо як починаються дощі, то одразу від в"їздної брами починається болото.

Для мене клас елітності тепер - це кількість поверхів та кількість квартир у будинку: чим менше, тим краще ))). Бо багатоповерховий будинок із потенційною кількістю неадекватів, що псують і фасад, і нерви (а таких неважко знайти у кожному під"їзді) якось не дуже тягне на елітний і престижний, попри наявність квартир різного калібру (від 1 і до 5-ти кімнатних).

11. jewelson

jewelson Active Member

У вас були уроки української мови ? Тим більше зараз є така річ як Google і можна глянути як правильно пишеться слово "претЕндент". Будьте грамотними.

12. Responsible

Thanks, Cap.

13. Joll

Joll Well-Known Member

Думала, що про це вже писали, виявило, що ні. Кілька днів тому (десь 3, не більше), вже розвалили 4-й зліва склад, якщо стояти спиною до території склозаводу. На сьогодні розвалили вже перших два склади (ті, що біля "Едгар Дега") і 4-й, 3-й, що між ними, ще стоїть.

14. Soncevir

Soncevir Active Member

Привіт майбутнім сусідам :). Скажіть, будь ласка, може є група "Британії" на Фейсбучку? Тішусь, що знайшла форум, самій не так страшно :).

15. Yahooligan

Yahooligan Well-Known Member

Привіт!
    На фб є група Ріел... слідкую там... але там в основному реклама.

16. ssss

ssss New Member

Сьогодні був на Чорновола пан Золотухін озвучив цифру підписаних договорів ФФБ - 56шт.

17. Yahooligan

Yahooligan Well-Known Member

Я теж збираюсь на днях підписати... тож +1

18. Responsible

Повністю з вами згоден. Я думав, що ви розпізнаєте мій сарказм щодо "житла вищої проби". Я навіть вважаю, що з мешканцями житла економ класу легше порозумітися і вплинути на них. А методи впливу треба прописувати в статуті/договорах ОСББ.

19. Responsible

Враховуючи нашу перекличку, 9 з 56 майбутніх мешканців "Британії" вже проявили віртуальну активність на цьому форумі :). Не кажучи вже про інші форуми. А це є 16% "прогресивних" сусідів. Є надія, що зможемо домовитися і в реальному житті.

20. Soncevir

Soncevir Active Member

Ми до кінця місяця плануємо, наразі в роз'їздах.
    Ліричний відступ: я вже собі уявляю, що у дворі на клумбах можна буде квіти посадити, а то ж ще два роки, як пощастить, чекати...

а де твій аватар? :)