ЖК Набережний квартал на вул. Пулюя

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Chuvachok, 10 тра 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Dmytro D

Dmytro D Active Member

я щось зовсім перестав розуміти. Забудовник бере землю в оренду під будову будинку на 5 чи 10 років, скільки йому треба, потім земля повертається місту і жильці не повинні сплачувати оренду. Тут земля повернеться училищу, і воно може захотіти виплату коштів вже від власників квартир. Все залежатиме від суми, бо квартир планується дуже багато, тому ціна може бути мізерна! Тому тут проблем я великих не бачу, крім того готель, якщо його побудують, буде під створеним ОСББ. Тому компроміс думаю буде знайдено.

2. Kyc

Kyc Member

§ 1. Загальна характеристико права землекористування
    Перехід до ринкових умов господарювання на землі в про­цесі здійснення сучасної земельної реформи та законодавче закріплення різних форм власності на землю істотно впливає на сферу застосування постійного землекористування.
    Використання земель здійснюється як власниками зе­мельних ділянок, так і землекористувачами. У першому ви­падку правовою формою такої експлуатації земель виступає право власності на земельні ділянки, у другому — право зем­лекористування.
    Право землекористування прийнято розглядати в різних аспектах. Як правовий інститут право землекорис­тування являє собою сукупність однорідних правових норм, які регулюють підстави, умови та порядок виник­нення, здійснення, зміни та припинення права на використання земельних ресурсів. Право землекористу­вання як суб'єктивне право становить забезпечену і га­рантовану державою правову можливість конкретної особи добувати у встановленому порядку корисні власти­вості землі. Сутність права землекористування як право­відносин, які виникають у процесі використання земель­них ресурсів, полягає в тому, що вони включають су­купність прав та обов'язків, пов'язаних зі здійсненням права землекористування.
    Право землекористування як правовий інститут в оновле­ному вигляді закріплено чинним Земельним кодексом. Цей інститут є похідним від інституту права власності на землю.
    Крім того, сам характер використання землі значною мірою визначається правом власності на землю.
    Як відомо, власник земельної ділянки має право визна­чати її юридичну долю чи організувати її використання згідно з цільовим призначенням та отримувати доходи. З урахуванням принципу обов'язкового використання всіх земельних ділянок, крім тих, що перебувають, нап­риклад, у стані рекультивації чи консервації, власник сам безпосередньо використовує земельну ділянку або передає її у користування (у тому числі і на умовах оренди) іншій особі — землекористувачеві. В останньому випадку до зем­лекористувача переходять дві правомочності власника зе­мельної ділянки — право володіння та право користуван­ня цією ділянкою.
    З точки зору строків традиційно розрізнялося постійне та тимчасове землекористування. Чинне земельне законодавс­тво не передбачає строкового тобто тимчасового викорис­тання землі. Разом з тим, відповідно до Перехідних положень ЗК України суб'єкти, які одержали земельні ділянки у тимча­сове користування до введення в дію Земельного кодексу, тимчасово зберігають право на ці ділянки.
    Поряд з постійним землекористуванням, законодавство регламентує використання землі на умовах оренди — строко­ве платне володіння і користування землею на підставі дого­вору. Постійним вважається землекористування без заздале­гідь установленого строку. Окремі категорії постійних земле­користувачів можуть здійснювати не тільки постійне, а вод­ночас і орендне землевикористання. Така можливість перед­бачена ст. 24 Земельного кодексу, зокрема, для державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, які можуть орендувати земельні ділянки, що пе­ребувають у власності громадян та юридичних осіб. Особли­вість постійного користування зазначених суб'єктів землями сільськогосподарського призначення полягає в тому, що во­ни можуть бути приватизовані у порядку, встановленому ст. 25 ЗК України.
    Згідно з чинним Земельним кодексом України сфера по­ширення постійного землекористування істотно обмежена. Воно може здійснюватися лише на землях, що належать до державної або комунальної власності, і стосується лише пев­ної категорії суб'єктів.
    http://uristinfo.net/agropravo/110-...6-pravo-postijnogo-koristuvannja-zemleju.html

На скільки я розумію нотаріальною заявою ректор училища надав дану земельну ділянку у постійне користування ТОВ "ДіЕкСБі інтернешенел", також між училищем та даним товариством було підписано інвестиційний договір про будівництво. Згідно даного договору після будівництва певні приміщення перейдуть у власність до училища, решта буде передана на новоутворене ОСББ, яка в свою чергу буде ініціювати передачу даної земельної ділянки собі на баланс (при чому за словами пана Юрія Сусляка воно буде мати першочергове на це право). Що саме п. Ліміну не подобається з цими документами ?????

3. Lee Min

Lee Min Well-Known Member

Училище не є власником, а тому саме отримало ділянку в постійне користування ПІД ПЕВНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ. Тому повноважень на забудову житлового кварталу на цій ділянці, так само, як і повноважень делегувати право на забудову саме житла Училище не має права. Більше того, згідно Земельного кодексу України такого права також не має виконавчий комітет, який чомусь дозволив розробку проекту. От де проблеми в паперах.
    Для візуалізації наведу приклад. Бабуся дозволяє свому внуку прописатись в своїй квартирі на першому поверсі. А внук, здає одну кімнату якомусь торгашу. Торгаш до тої кімнати збоку прибудовує ще 2 кімнати і окремий вхід. І за чекушку оформляє в БТІ новий техпаспорт на окрему квартиру, і одразу її продає.
    Ситуація схожа. Хтось, хто не має на це права здає Державну землю, яка йому не належить, під забудову, там будується житло, і власники житла вимагають собі землі для обслуговування хати. В результаті Коледж наживає собі готель, чи що там, і квартири в тому ж будинку, а держава успішно втратила від афери 3га землі.

4. VovanVovan

VovanVovan Well-Known Member

Шановний Лі Мін!! В ВК створено групу спеціально для людей, які придбали квартиру (сплатили внески). Для чого ви намагаєтесь туди попасти ? Ви купували там квартиру ?
    Чекаю на аргументовану відповідь. Дякую

5. Smith Wesson

Smith Wesson Well-Known Member

Так і знав що після НК хтось попаде також під гарячу руку.
    Ось підтвердження http://ratusha.lviv.ua/index.php?dn=news&to=art&id=3574
    Цікаво чи монстрів будівництва будуть тепер перевіряти також, на кшталт як в цій статті пише Павлів, що документи тупо фальшувалися.

6. Lee Min

Я не намагаюсь туди попасти, а подав запит, це трішки різне. Мені здається, що на платформі такої групи можна вести грунтовний діалог. На цей форум керівництво НК навряд чи заходить. А в групі мешканців - можливо можна буде поспілкуватись на аргументованих позиціях, а не перебріхувати одне одному різного роду порожню інформацію. Мені також здається, що присутність в групі когось, хто може сформулювати якісь конкретні пропозиції корисна в першу чергу для інвесторів і НК в тому числі. Якщо вважаєте, що правильніше розбитись на табори: "за НК" та "проти НК" і займатись далі переливанням з пустого в порожнє, то звісно - просто не приймайте мою заявку. Якось дивно з того проблему робити, чесно кажучи.

7. VovanVovan

ви ТУТ !!!!!! можете спілкуватись скільки завгодно, писати будь яку інформацію, викладати будь які факти - ніхто Вам цього не забороняє. Тут предостатньо місця для всіх !! А там ми будем обмінюватись інтимними фотографіями в тісному колі . Ок ?

8. Lee Min

А як відповім, що не Ок, то Ви мене прямо зразу приймете в групу? Я розумію цілком, що менеджери НК не зацікавлені в публічному обговоренні проблеми, і скоріш за все перетворять групу на рупор заспокоєння. Відповідь на всі питання типу: у нас все гаразд, ми все будуємо вчасно, законно і супер-якісно. Якщо в тому сенс - тоді дарма я дійсно подав запит. І я пропоную на тому закрити обговорення недопущення мене в групу. Як на мене тема не вартує уваги.

9. Lancaster

Lancaster Well-Known Member

Хочу внести ясність,в тій групі присутні тільки власники квартир НК,менеджерів там не має.

10. VovanVovan

якщо пан Лі Мін уважно б читав мої пости - то там чітко написано, що група для людей які сплатили внески.
    Так що пан Лі Мін маєте лише один шан туди потрапити - витягуєте гроші з панчохи, робите перший внесок і WELCOME !!!!

11. Dmytro D

Dmytro D Active Member

прямо масонська ложа))) людина має бажання Вам допомогти (краще хай зараз все вспливе і вирішиться, ніж потім виявиться при здачі в експлуатацію), а Ви кучкуєтеся не для тих цілей!!! Чи Ви не бачите наслідків цього всього? Будинок побудують, в ньому буде світло і вода, але правда "будівельні" по цінам для юридичних організацій. Можна буде спокійно в ньому жити, але права власності всі будуть оформляти роками через суд! Чи Ви думаєте що всі проти Вас?))

• Подобається Подобається x 1
  12. VovanVovan

Хто йому мішає тут це все робити, допомагати і т.д.

13. kabanYra

kabanYra Well-Known Member

Лі, Ви принесете свою дупу на зібрання, чи будете надалі робити вигляд, що не помічаєте запрошень?

14. serhiy nk

serhiy nk Active Member

Дивлячись на всю цю ситуацію, яку ми майбутні мешканці що сподівались спокійно отримати своє житло ( на яке дехто збирав роками), хочу сказати наступне. Не знаю хто з якою метою робить дописи на цьому форумі, хто виявиться в кінцевому результаті правий, та знаю точно одне. Не дай Боже ніколи нікому з Вас дорогі активісти чи правильно сказати свідомі мешканці що дбають про свій район опинитися в такій ситуації в якій зараз є люди які з надією чекають на своє помешкання.

Окремо хочу "подякувати" пану Ліі за те що допомагає нинішнім міським чинновникам заграбастати ринок нерухомості під своє крило.

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

Більше сказати нема що, на душі хре....во (думаю не тільки мені, а ще 110 сім'ям):facepalm:

15. misterM

misterM Member

Я так розумію ви прийшли з зустрічі?

Пане, Lee Min, я так розумію те, про що там говорилося, вас цілком влаштовує?
    І тепер ви, з високо піднятою головою, з почуттям виконаного обов'язку, задоволеного самолюбства можете посміятися над нами, лохами, які можливо останні кошти вклали в свою мрію.
    І не треба мені тут нести брєд, що тепер все буде по ЗАКОНУ.

16. Lee Min

Не знаю, чи далеко Ви стояли від мене, і може чули про що я говорив, але далеко не в тому руслі, про яке говорите Ви. Стосовно сьогоднішніх новин (поки що не буду розголошувати, бо документів особисто не бачив) але можу сказати тільки одне - я давно висловлював свою позицію, як ці всі речі привести до компромісного варіанту. Те, про що йшлося на зібранні - це не планувалась, як фінішна точка. Нікому тут в районі не потрібні ці 3-хповерхові недобудови.
    Я не скажу, що не радий давно прогнозованому мною рішенню ДАБК, але не як кінцю забудови, а як початку притягнення Діексбі до приведення своєї будови в законне русло. Повного алгоритму цієї процедури я ще не знаю.
    Ви дарма вважаєте, що існує мета позловтішатись. Мені, чесно кажучи, давно уявлялось, як почуваються в цій всій ситуації інвестори. І я розумію, що в цьому ціновому діапазоні квартири купляють не "мажори". Тому не варто звинувачувати мене в якомусь особистому неприязному ставленні до інвесторів. Хоча дехто, я так бачу, на це може б і заслуговув.
    Знову ж таки, катастрофи не вбачаю, варіанти рішень проблеми є, і зараз НК максимально потрібно зайнятись тим, щоб організувати процес. Швидше визнає помилки і почне їх виправляти - швидше і сам заробить коштів, і реалізує свої зобовязання перед інвесторами.
    А тут вже буду старатись допомогти порадами, в межах звісно своєї компетенції, і це далеко не заради НК.

17. Kyc

Kyc Member

а що за рішення ДАБК ? загрузіть сюди

18. kabanYra

kabanYra Well-Known Member

Нічого не розумію.
    Може хтось мені пояснить, про яку це зустріч йде мова вище?
    Та що мала бути завтра, чи нє?

19. pcheLko

pcheLko Member

Так пробачте, мо не в тему, але якщо міліція не йде до нас йдемо до них, якщо влада не реагує на поркшення збоку провокаторів йдемо до них вони ж певно давали дозволи?а цікаво якщо скинутись всім пайовикам і спалити щось у конкурентів, або закидати шлюх яйцями, або ж запросити хлопців з 90 х до палатки з шлюхаии....отож ....
    P.S запросила зік який висловлюється що він з народом і за люстрацію...хай зніме ті палатки в спалене майно, і ще б тих хлопців з 90 х попитати хто їм заплатив?і як на мене клин клином вибивають.

20. Fantazy

Fantazy Active Member

Завтра зустріч як і домовлялись інвесторів та НК. А сьогодні була зустріч ГО та мешканців гуртожитку на якій ГО сказала що в них є документи про те, що НК має знести те що є зараз і почати все робити з самого початку (узгодити документацію, провести громадські слухання і почати будувати по допустимих нормах, ітд).

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)