ЖК Набережний квартал на вул. Пулюя

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Chuvachok, 10 тра 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Dmytro D

Dmytro D Active Member

Такого мера і міську владу маємо. Вистачає поїхати в сусідні обласні центри і побачити, що житло за 5000-6000 - це реальність (напевно в них цемент і цегла інші), а не майбутні проблеми, що транспорт після 23.00 теж рентабельний, що 1.25 в тролейбусі норма. І багато іншого. За то у Львові все нерентабельно, всі працюють собі в мінус. На око прораховуються відкати в 30% судячи з цін в Франківську і Чернівцях.

• Подобається Подобається x 1
  2. tolshal

tolshal Member

Отакої, один
    Lee Min, зробить кінець мрії всім))) Будемо боротися?

3. VovanVovan

VovanVovan Well-Known Member

нам боротись .... а як Ви боретесь ??

---------- Додано в 09:27 ---------- Попередній допис був написаний в 09:24 ----------

Ви є мешканцем гуртожитку, що поряд чи іншого будинку ?

4. Lancaster

Lancaster Well-Known Member

Шановний,не потрібно плутати війну на Сході і ситуацію яка склалася навколо цього будівництва.Це зовсім інші речі.Пан Лимин прямо написав що його бісить корупція у всіх сферах.Нас всіх багато чого бісить,але зламати систему,яка роками процвітала,на голому ентузіазмі ...вибачте,але в те слабо вірится.Якби так всі виходили на кожному будівництві,бо бачте їм метрів мало,чи " незаконне будівництво на їхню думку", то у Львові майже не було б новобудов.

5. mikeng

mikeng Well-Known Member

Скажу Вам так
    Я з самого початку був за НК і чуть не підписав договір і проплатив 1-й внесок, але таки не підписав і не проплатив.

Тепер відкиньте емоції і подумайте всі своїми головами і ті хто за і ті хто проти:

1) НК - ломає ринок львова в кращу сторону, 5900 - цілком нормальна ціна для інших міст україни і хто б що там не говорив - цілком нормальна і для нормальних новобудов львова (не центр не елітне житло і тд). Навіть ті хто зараз живуть в гуртожитку поруч рано чи пізно захочуть/зможуть купити нове житло і стикнуться з тою проблемою
    2) Ясно що всім іншим то не подобається і той самий Павлів що є співвласником Ріела і родичом Садового ніяк з тим не змириться як і всі інші карпатбуди інтергалбуди і прочі г...нобуди
    Припускаю, що керівники тих всіх кантор регулярно паряться в сауні з дівками і вирішують яка ціна середня +/- буде на ринку львова. Їм цей конкурент взагалі поперек горла.
    3) Сам НК - як підказали в хмельн за ним стояло серйозне лоббі з партії регіонів, привикли все рішати по факту і не напрягатись паперами, вирішили так як і всюди влізти. Але в інших містах вони ринок не ломали то їм нічого і не казали + лоббі було тоді сильне, всі сиділи тихо. Львів - все по іншому, найшла коса на камінь

Тепер зі сторони мешканців
    1) 1,2,3 секції я думаю якби просто будувались ніхто б слова не сказав і грошима наш народ так просто не купиш. Майдан то довів
    2) ті дальні секції реально в притик до гуртожитка. Хто думав і чим шоб там будувати??? Які адекватні люди куплять квартири щоб вікна в вікна дивитись один одному? Підіть самі і гляньте, про які 20м мінімальні там мова??? А між тим коли був там ост раз - в тих місцях рилась техніка, - для чого? для парковки? Давайте не бум себе обманювати
    3) Які адекватні мешканці тих гуртожитків дозволять будувати то собі вікні в вікна?
    Наведу приклад - мені біля під"їзду один великий директор маленької гоп-контори (а по факту типовий галицький рагуль) уявив себе князьком і наставив юніпаркерів, що машину не було де запаркувати. Решта мешканців-хануриків будинку тільки ходили і лаялись, хтось тупо то з"їв як є. А я почав писати по інстанціях. Через 3 міс тих залізяк не стало. І мало парочку хабарників з райадміністрації не звільнив за компанію.
    Думаю і серед мешканців того гуртожитку найдеться чоловік +/- грамотний що почне істерити і писати (хз може цей з чоловік з кит ніком і є таким, а може просто касу відробляє).

Тепер по факту - мешканців гуртожитка пробують заюзати любителі паритись в бані і вирішувати ціни.
    Їм пофіг на їх гуртожитки але треба втримати ціни
    Той самий ріел хотів викупити будову, поставив би свої 820-860дол/кв м і побудували би під вікнами бо "все схвачено"

Пропоную:
    1) зустрітись вкладникам з НК і напхати їм за то що їх використали, обманули і працюють без доків
    2) зустрітись вкладникам НК з мешканцями гуртожитка (адекватними а не з тою істеричкою) і домовитись що всі разом лобіюють будову нк в форматі 1,2,3 секції і можливо ті що далі в тому ряді. Щоб всі були довольні
    І умови - мол роботи з 9 до 6 (чи як домовитесь), в кінці хай нк побілить їм під"їзд чи хз, дерев насадить, дит площадку зробить - думаю всі будуть довольні
    3) зустрітись вкладникам з НК, керівництву НК і мешканцям гуртожитка і разом затвердити п 2 документально і дійсно виконувати його

Так всі думаю будуть довольні, а тим хто буде палатки ставити і трактора палити разом навішають. Сорі за багато букав
    Як казав класик "завіса"

• Подобається Подобається x 2
  6. tolshal

tolshal Member

А це для справедливого Lee Min, Тепер по факту - мешканців гуртожитка пробують заюзати любителі паритись в бані і вирішувати ціни.
    Їм пофіг на їх гуртожитки але треба втримати ціни
    Той самий ріел хотів викупити будову, поставив би свої 820-860дол/кв м і побудували би під вікнами бо "все схвачено"

7. Lee Min

Lee Min Well-Known Member

Шановний mikeng. Впринципі Ваш допис підтримую майже повністю, з невеликими доповненнями.
    Пробачте всі, але пост напишу простими словами без посилання на нормативно-правові акти, як це роблю зазвичай.
    В цьому пості не зазіхаю на об'єктивність, а лиш висловлю припущення, які для мене виглядають найбільш правдоподібними.
    1. Отже вартість метра. З одного боку було б добре, коли б на ринку нерухомості хтось демпінгував. Проте, з того що видно, НК займається не демпінгом. Враховуєте, що в вартість метру квадратного на цій будові не закладено жодної копійки вартості землі, бо право будувати на цій ділянці житла у НК немає жодного. Про це багато описано в попередніх дописах. Я не говоритиму про конкретних конкурентів, але підозрюю, що у будівлях інших забудовників ціна земельної ділянки в метр таки закладена.
    2. Те що за НК стоїть якесь дуже потужне фінансування, думаю нікому пояснювати не треба. Для мене їхня массовість будівництва говорить про те, що десь грошики брудні стають трішки чистішими. І тому вартість метра для НК немає жодного значення. Могли б і ще нижче зробити. Це моя дуже суб'єктивна думка.
    3. Домовитись з мешканцями, і не тільки гуртожитку, можна було б раніше, поки ніхто не копався в документах. Поки людям мішало лише будівництво - достатньо було б нешуміти. Бо, наскільки мені зрозуміло, всі, хто мав би в тих паперах розбиратись - вже були "заохочені" цього не робити. Зараз же коли всплили проблеми з документами, після виступу на зібраннях мешканців Головного архітектора проекту, яка розповіла про всі небезпеки, повязані з будівництвом. Після такого ж виступу представника Укрдержекспертизи, який заявив, що проект, що вони досліджували - абсолютно відрізняється від фактичного. Тепер простого примирення з мешканцями буде недостатньо. Бо вже працює прокуратура, яка перевіряє діяльність інспекції ДАБК, і оскільки це все на контролі громадськості - не бачу шляху простого вирішення питання. Просто побілити підїзди не вийде, адже занадто багато зацікавлених сторін і шуму.

---------- Додано в 09:02 ---------- Попередній допис був написаний в 08:56 ----------

Не маю сумніву, що щось схоже і насправді відбувається. Проте неможливо використати людей, якщо все законно, або хоча б максимально до законного наближене. Це питання має вирішувати НК, а не ви і не інвестори. Це задача НК підготуватись до "наїздів" конкурентів. У них маса коштів, певно мали б бути хороші юристи, за таких складових - можна папери "вилизати", але враження складається що НК ще не зрозумів, що в державі йдуть якісь зміни, і не враховують, що зараз підкупити 2-3 людини недостатньо. Зараз на хвилі підняття самосвідомості зметуть і ДАБК і Прокуратуру, якщо ті вчинять незаконні дії.

8. Yorck

Yorck Member

Ось, шановнийй "попалився" :) то до яких "конкурентів" порадили би звернутися з питань купівлі?

Факти?! Чи головне правило троля "нагаджу, а вони хай відмиваються "

Сумма?
    А ці люди, звичайно, такі ж безкорисливі борці з корупцією, як й Ви...

Прізвища, сумми?!

9. mikeng

mikeng Well-Known Member

Lee Min, ну по ціні квадр метра не згоден
    земля у всіх в оренді, тут вона в суборенді, закладаеться не так ціна землі як ціна хабарів шоб дали там побудувати як на мене

+ тут дуже дофіга квартирний будиной і тому ця сума мізер
    Як і при такій ситуації ціна кв м стає меншою і суттєво (гуртом купити матеріали, найняти техніку і швидко побудувати в рази дешевше ніж потроху і помалу). Так що нічого дивного в 5900 я не бачу взагалі

Про кошти: люди вкладають по схемі 1/3 вже, 1/3 через міс, ще 1/3 ще через місяць
    Про які брудні гроші мова? все бабло дуже швидко попадае в НК, напр в фінансуванні через ФФБ того ж кредо банку все набагато розтянутіше і понятніше

Стосовно того, що будинок буде побудований я не сумніваюсь, питання в тому в якому виді, коли і яка буде кінцева його ціна для тих хто вже вклався. Тому і закликаю зустрітись зацікавленим сторонам аби між собою дійшли згоди і тоді буде легше добиватись свого гуртом у влади і забудовника.

Те що тими питаннями мав би займатись забудовник - підтримаю (зрештою за це йому і заплатили в тч), але такий вже в нас час і місце, що кожен мусить розумітись у всьому щоб не кинули/обманули і тд тп.

10. Lee Min

Читайте повідомлення повністю, а не по запчастинах. Тоді і поговоримо.

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:26 ----------

Земля не в оренді, а в постійному користуванні. Може якщо комусь відомо, що за неї платять кошти - повідомте будь-ласка. В оренду НК вона здається теж не надана. Будівництво ведеться на основі інвестиційної угоди. Міфічний навчально-виробничий центр або готель, заради якого наче НК дозволили будуватись на генплані на сайті я не помітив. А землі там, перепрошую дуже немало, і вартість в неї не мала. Навіть якщо в оренду взяли б НК ту землю, то так можна взяти в оренду на рік-два, збудувати що завгодно і продати разом з землею вже. Зараз же по суті так і робиться. НК продає окрім будинків землю, яка йому ніяк не належить. І якщо хтось думає, що це юридична колізія, або передбачена процедура - то спробуйте таке найти в законодавстві. Слава Богу - інтернет тепер дає таку можливість.

11. Dmytro D

Dmytro D Active Member

я щось зовсім перестав розуміти. Забудовник бере землю в оренду під будову будинку на 5 чи 10 років, скільки йому треба, потім земля повертається місту і жильці не повинні сплачувати оренду. Тут земля повернеться училищу, і воно може захотіти виплату коштів вже від власників квартир. Все залежатиме від суми, бо квартир планується дуже багато, тому ціна може бути мізерна! Тому тут проблем я великих не бачу, крім того готель, якщо його побудують, буде під створеним ОСББ. Тому компроміс думаю буде знайдено.

12. Kyc

Kyc Member

§ 1. Загальна характеристико права землекористування
    Перехід до ринкових умов господарювання на землі в про­цесі здійснення сучасної земельної реформи та законодавче закріплення різних форм власності на землю істотно впливає на сферу застосування постійного землекористування.
    Використання земель здійснюється як власниками зе­мельних ділянок, так і землекористувачами. У першому ви­падку правовою формою такої експлуатації земель виступає право власності на земельні ділянки, у другому — право зем­лекористування.
    Право землекористування прийнято розглядати в різних аспектах. Як правовий інститут право землекорис­тування являє собою сукупність однорідних правових норм, які регулюють підстави, умови та порядок виник­нення, здійснення, зміни та припинення права на використання земельних ресурсів. Право землекористу­вання як суб'єктивне право становить забезпечену і га­рантовану державою правову можливість конкретної особи добувати у встановленому порядку корисні власти­вості землі. Сутність права землекористування як право­відносин, які виникають у процесі використання земель­них ресурсів, полягає в тому, що вони включають су­купність прав та обов'язків, пов'язаних зі здійсненням права землекористування.
    Право землекористування як правовий інститут в оновле­ному вигляді закріплено чинним Земельним кодексом. Цей інститут є похідним від інституту права власності на землю.
    Крім того, сам характер використання землі значною мірою визначається правом власності на землю.
    Як відомо, власник земельної ділянки має право визна­чати її юридичну долю чи організувати її використання згідно з цільовим призначенням та отримувати доходи. З урахуванням принципу обов'язкового використання всіх земельних ділянок, крім тих, що перебувають, нап­риклад, у стані рекультивації чи консервації, власник сам безпосередньо використовує земельну ділянку або передає її у користування (у тому числі і на умовах оренди) іншій особі — землекористувачеві. В останньому випадку до зем­лекористувача переходять дві правомочності власника зе­мельної ділянки — право володіння та право користуван­ня цією ділянкою.
    З точки зору строків традиційно розрізнялося постійне та тимчасове землекористування. Чинне земельне законодавс­тво не передбачає строкового тобто тимчасового викорис­тання землі. Разом з тим, відповідно до Перехідних положень ЗК України суб'єкти, які одержали земельні ділянки у тимча­сове користування до введення в дію Земельного кодексу, тимчасово зберігають право на ці ділянки.
    Поряд з постійним землекористуванням, законодавство регламентує використання землі на умовах оренди — строко­ве платне володіння і користування землею на підставі дого­вору. Постійним вважається землекористування без заздале­гідь установленого строку. Окремі категорії постійних земле­користувачів можуть здійснювати не тільки постійне, а вод­ночас і орендне землевикористання. Така можливість перед­бачена ст. 24 Земельного кодексу, зокрема, для державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, які можуть орендувати земельні ділянки, що пе­ребувають у власності громадян та юридичних осіб. Особли­вість постійного користування зазначених суб'єктів землями сільськогосподарського призначення полягає в тому, що во­ни можуть бути приватизовані у порядку, встановленому ст. 25 ЗК України.
    Згідно з чинним Земельним кодексом України сфера по­ширення постійного землекористування істотно обмежена. Воно може здійснюватися лише на землях, що належать до державної або комунальної власності, і стосується лише пев­ної категорії суб'єктів.
    http://uristinfo.net/agropravo/110-...6-pravo-postijnogo-koristuvannja-zemleju.html

На скільки я розумію нотаріальною заявою ректор училища надав дану земельну ділянку у постійне користування ТОВ "ДіЕкСБі інтернешенел", також між училищем та даним товариством було підписано інвестиційний договір про будівництво. Згідно даного договору після будівництва певні приміщення перейдуть у власність до училища, решта буде передана на новоутворене ОСББ, яка в свою чергу буде ініціювати передачу даної земельної ділянки собі на баланс (при чому за словами пана Юрія Сусляка воно буде мати першочергове на це право). Що саме п. Ліміну не подобається з цими документами ?????

13. Lee Min

Училище не є власником, а тому саме отримало ділянку в постійне користування ПІД ПЕВНЕ ПРИЗНАЧЕННЯ. Тому повноважень на забудову житлового кварталу на цій ділянці, так само, як і повноважень делегувати право на забудову саме житла Училище не має права. Більше того, згідно Земельного кодексу України такого права також не має виконавчий комітет, який чомусь дозволив розробку проекту. От де проблеми в паперах.
    Для візуалізації наведу приклад. Бабуся дозволяє свому внуку прописатись в своїй квартирі на першому поверсі. А внук, здає одну кімнату якомусь торгашу. Торгаш до тої кімнати збоку прибудовує ще 2 кімнати і окремий вхід. І за чекушку оформляє в БТІ новий техпаспорт на окрему квартиру, і одразу її продає.
    Ситуація схожа. Хтось, хто не має на це права здає Державну землю, яка йому не належить, під забудову, там будується житло, і власники житла вимагають собі землі для обслуговування хати. В результаті Коледж наживає собі готель, чи що там, і квартири в тому ж будинку, а держава успішно втратила від афери 3га землі.

14. VovanVovan

Шановний Лі Мін!! В ВК створено групу спеціально для людей, які придбали квартиру (сплатили внески). Для чого ви намагаєтесь туди попасти ? Ви купували там квартиру ?
    Чекаю на аргументовану відповідь. Дякую

15. Smith Wesson

Smith Wesson Well-Known Member

Так і знав що після НК хтось попаде також під гарячу руку.
    Ось підтвердження http://ratusha.lviv.ua/index.php?dn=news&to=art&id=3574
    Цікаво чи монстрів будівництва будуть тепер перевіряти також, на кшталт як в цій статті пише Павлів, що документи тупо фальшувалися.

16. Lee Min

Я не намагаюсь туди попасти, а подав запит, це трішки різне. Мені здається, що на платформі такої групи можна вести грунтовний діалог. На цей форум керівництво НК навряд чи заходить. А в групі мешканців - можливо можна буде поспілкуватись на аргументованих позиціях, а не перебріхувати одне одному різного роду порожню інформацію. Мені також здається, що присутність в групі когось, хто може сформулювати якісь конкретні пропозиції корисна в першу чергу для інвесторів і НК в тому числі. Якщо вважаєте, що правильніше розбитись на табори: "за НК" та "проти НК" і займатись далі переливанням з пустого в порожнє, то звісно - просто не приймайте мою заявку. Якось дивно з того проблему робити, чесно кажучи.

17. VovanVovan

ви ТУТ !!!!!! можете спілкуватись скільки завгодно, писати будь яку інформацію, викладати будь які факти - ніхто Вам цього не забороняє. Тут предостатньо місця для всіх !! А там ми будем обмінюватись інтимними фотографіями в тісному колі . Ок ?

18. Lee Min

А як відповім, що не Ок, то Ви мене прямо зразу приймете в групу? Я розумію цілком, що менеджери НК не зацікавлені в публічному обговоренні проблеми, і скоріш за все перетворять групу на рупор заспокоєння. Відповідь на всі питання типу: у нас все гаразд, ми все будуємо вчасно, законно і супер-якісно. Якщо в тому сенс - тоді дарма я дійсно подав запит. І я пропоную на тому закрити обговорення недопущення мене в групу. Як на мене тема не вартує уваги.

19. Lancaster

Lancaster Well-Known Member

Хочу внести ясність,в тій групі присутні тільки власники квартир НК,менеджерів там не має.

20. VovanVovan

якщо пан Лі Мін уважно б читав мої пости - то там чітко написано, що група для людей які сплатили внески.
    Так що пан Лі Мін маєте лише один шан туди потрапити - витягуєте гроші з панчохи, робите перший внесок і WELCOME !!!!

а де твій аватар? :)