ЖК Набережний квартал на вул. Пулюя

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Chuvachok, 10 тра 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Lee Min

Lee Min Well-Known Member

Для цього є прокуратура, інспекція ДАБК, міська рада... Хтось з них таки не витримає, і приведе до ситуації, коли НК вже не зможе "підмазувати" то тут то там, і будуть змушені забудовники провести повний перегляд, в якому нормативному полі їм далі діяти. Бо порушення, про які йшлось вже дуже багато на сторінках форуму, настільки очевидні і нахабні, що в теперішні часи "сховати їх під килимок" буде неможливо.

2. Lancaster

Lancaster Well-Known Member

А Вас пане так задіває що НК десь там підмазує???

3. Lee Min

МЕНЕ ЦЕ БІСИТЬ!!! Що Львівські чиновники беруть хабарі. Що Львівські чиновники ВИМАГАЮТЬ хабарі. Тому моя позиція в тому однозначна. НК - привести у відповідність свої папери. І не мої проблеми наскільки це складно, дорого, неможливо. Чиновники різних служб - почати працювати нормально, або пояснювати з сльозливими очима свої аргументи в прокуратурі і судах.

• Подобається Подобається x 3
  4. Lancaster

Не потрібно так емоційно.А то дуже подібне більше на заздрість чим на справедливість.

5. Так виставляйте претензії до чиновників зразу якщо вас це бісить, нібито другі забудовники хабарів не дають.

6. Lee Min

Саме так. Саме заздрість. Хіба ж може у людей бути інша мотивація?Заздрять інвесторам, що в них буде якісне і просторе житло. Заздрять чиновникам, що вони собі на лендкрузер можуть нахабарити. Любі дії люди чинять через заздрість. Правда же ж?

7. Lancaster

Не всі чинять через заздрість.Але Ви ну так емоційно на це все реагуєте,що логічно виходить що через заздрість.

8. Lee Min

Чогось кожний, хто відстоює думку НК вважає, що ті хто проти незаконних дій комусь шось винні. Раз до одних забудовників причепились - то повинні до всіх і зразу. І бажано відзвітувати, чи викрив всі незаконні забудови у Львові. Мушу Вас розчарувати. Я виставляю претензії саме тому, кому вважаю за потрібне, і так буду діяти в майбутньому. В даний момент НК порушує мої права, як мешканця району, тому з ними буду проводити роботу в зручній для мене формі, поки не вичерпаю всі можливості, аби примусити їх діяти у відповідності до Закону.

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

Ваше право мати свою "логіку".

9. Ви пешканець гуртожитку при якому будуется?

10. Oleg Login

Oleg Login Member

з такою філософією,за донбас потрібно перестатись нам боротись,бо це виглядає як заздрість ,мол ми занадто емоційно поставились до теростів бо заздримо їм ?

11. Dmytro D

Dmytro D Active Member

Такого мера і міську владу маємо. Вистачає поїхати в сусідні обласні центри і побачити, що житло за 5000-6000 - це реальність (напевно в них цемент і цегла інші), а не майбутні проблеми, що транспорт після 23.00 теж рентабельний, що 1.25 в тролейбусі норма. І багато іншого. За то у Львові все нерентабельно, всі працюють собі в мінус. На око прораховуються відкати в 30% судячи з цін в Франківську і Чернівцях.

• Подобається Подобається x 1
  12. tolshal

tolshal Member

Отакої, один
    Lee Min, зробить кінець мрії всім))) Будемо боротися?

13. VovanVovan

VovanVovan Well-Known Member

нам боротись .... а як Ви боретесь ??

---------- Додано в 09:27 ---------- Попередній допис був написаний в 09:24 ----------

Ви є мешканцем гуртожитку, що поряд чи іншого будинку ?

14. Lancaster

Шановний,не потрібно плутати війну на Сході і ситуацію яка склалася навколо цього будівництва.Це зовсім інші речі.Пан Лимин прямо написав що його бісить корупція у всіх сферах.Нас всіх багато чого бісить,але зламати систему,яка роками процвітала,на голому ентузіазмі ...вибачте,але в те слабо вірится.Якби так всі виходили на кожному будівництві,бо бачте їм метрів мало,чи " незаконне будівництво на їхню думку", то у Львові майже не було б новобудов.

15. mikeng

mikeng Well-Known Member

Скажу Вам так
    Я з самого початку був за НК і чуть не підписав договір і проплатив 1-й внесок, але таки не підписав і не проплатив.

Тепер відкиньте емоції і подумайте всі своїми головами і ті хто за і ті хто проти:

1) НК - ломає ринок львова в кращу сторону, 5900 - цілком нормальна ціна для інших міст україни і хто б що там не говорив - цілком нормальна і для нормальних новобудов львова (не центр не елітне житло і тд). Навіть ті хто зараз живуть в гуртожитку поруч рано чи пізно захочуть/зможуть купити нове житло і стикнуться з тою проблемою
    2) Ясно що всім іншим то не подобається і той самий Павлів що є співвласником Ріела і родичом Садового ніяк з тим не змириться як і всі інші карпатбуди інтергалбуди і прочі г...нобуди
    Припускаю, що керівники тих всіх кантор регулярно паряться в сауні з дівками і вирішують яка ціна середня +/- буде на ринку львова. Їм цей конкурент взагалі поперек горла.
    3) Сам НК - як підказали в хмельн за ним стояло серйозне лоббі з партії регіонів, привикли все рішати по факту і не напрягатись паперами, вирішили так як і всюди влізти. Але в інших містах вони ринок не ломали то їм нічого і не казали + лоббі було тоді сильне, всі сиділи тихо. Львів - все по іншому, найшла коса на камінь

Тепер зі сторони мешканців
    1) 1,2,3 секції я думаю якби просто будувались ніхто б слова не сказав і грошима наш народ так просто не купиш. Майдан то довів
    2) ті дальні секції реально в притик до гуртожитка. Хто думав і чим шоб там будувати??? Які адекватні люди куплять квартири щоб вікна в вікна дивитись один одному? Підіть самі і гляньте, про які 20м мінімальні там мова??? А між тим коли був там ост раз - в тих місцях рилась техніка, - для чого? для парковки? Давайте не бум себе обманювати
    3) Які адекватні мешканці тих гуртожитків дозволять будувати то собі вікні в вікна?
    Наведу приклад - мені біля під"їзду один великий директор маленької гоп-контори (а по факту типовий галицький рагуль) уявив себе князьком і наставив юніпаркерів, що машину не було де запаркувати. Решта мешканців-хануриків будинку тільки ходили і лаялись, хтось тупо то з"їв як є. А я почав писати по інстанціях. Через 3 міс тих залізяк не стало. І мало парочку хабарників з райадміністрації не звільнив за компанію.
    Думаю і серед мешканців того гуртожитку найдеться чоловік +/- грамотний що почне істерити і писати (хз може цей з чоловік з кит ніком і є таким, а може просто касу відробляє).

Тепер по факту - мешканців гуртожитка пробують заюзати любителі паритись в бані і вирішувати ціни.
    Їм пофіг на їх гуртожитки але треба втримати ціни
    Той самий ріел хотів викупити будову, поставив би свої 820-860дол/кв м і побудували би під вікнами бо "все схвачено"

Пропоную:
    1) зустрітись вкладникам з НК і напхати їм за то що їх використали, обманули і працюють без доків
    2) зустрітись вкладникам НК з мешканцями гуртожитка (адекватними а не з тою істеричкою) і домовитись що всі разом лобіюють будову нк в форматі 1,2,3 секції і можливо ті що далі в тому ряді. Щоб всі були довольні
    І умови - мол роботи з 9 до 6 (чи як домовитесь), в кінці хай нк побілить їм під"їзд чи хз, дерев насадить, дит площадку зробить - думаю всі будуть довольні
    3) зустрітись вкладникам з НК, керівництву НК і мешканцям гуртожитка і разом затвердити п 2 документально і дійсно виконувати його

Так всі думаю будуть довольні, а тим хто буде палатки ставити і трактора палити разом навішають. Сорі за багато букав
    Як казав класик "завіса"

• Подобається Подобається x 2
  16. tolshal

tolshal Member

А це для справедливого Lee Min, Тепер по факту - мешканців гуртожитка пробують заюзати любителі паритись в бані і вирішувати ціни.
    Їм пофіг на їх гуртожитки але треба втримати ціни
    Той самий ріел хотів викупити будову, поставив би свої 820-860дол/кв м і побудували би під вікнами бо "все схвачено"

17. Lee Min

Шановний mikeng. Впринципі Ваш допис підтримую майже повністю, з невеликими доповненнями.
    Пробачте всі, але пост напишу простими словами без посилання на нормативно-правові акти, як це роблю зазвичай.
    В цьому пості не зазіхаю на об'єктивність, а лиш висловлю припущення, які для мене виглядають найбільш правдоподібними.
    1. Отже вартість метра. З одного боку було б добре, коли б на ринку нерухомості хтось демпінгував. Проте, з того що видно, НК займається не демпінгом. Враховуєте, що в вартість метру квадратного на цій будові не закладено жодної копійки вартості землі, бо право будувати на цій ділянці житла у НК немає жодного. Про це багато описано в попередніх дописах. Я не говоритиму про конкретних конкурентів, але підозрюю, що у будівлях інших забудовників ціна земельної ділянки в метр таки закладена.
    2. Те що за НК стоїть якесь дуже потужне фінансування, думаю нікому пояснювати не треба. Для мене їхня массовість будівництва говорить про те, що десь грошики брудні стають трішки чистішими. І тому вартість метра для НК немає жодного значення. Могли б і ще нижче зробити. Це моя дуже суб'єктивна думка.
    3. Домовитись з мешканцями, і не тільки гуртожитку, можна було б раніше, поки ніхто не копався в документах. Поки людям мішало лише будівництво - достатньо було б нешуміти. Бо, наскільки мені зрозуміло, всі, хто мав би в тих паперах розбиратись - вже були "заохочені" цього не робити. Зараз же коли всплили проблеми з документами, після виступу на зібраннях мешканців Головного архітектора проекту, яка розповіла про всі небезпеки, повязані з будівництвом. Після такого ж виступу представника Укрдержекспертизи, який заявив, що проект, що вони досліджували - абсолютно відрізняється від фактичного. Тепер простого примирення з мешканцями буде недостатньо. Бо вже працює прокуратура, яка перевіряє діяльність інспекції ДАБК, і оскільки це все на контролі громадськості - не бачу шляху простого вирішення питання. Просто побілити підїзди не вийде, адже занадто багато зацікавлених сторін і шуму.

---------- Додано в 09:02 ---------- Попередній допис був написаний в 08:56 ----------

Не маю сумніву, що щось схоже і насправді відбувається. Проте неможливо використати людей, якщо все законно, або хоча б максимально до законного наближене. Це питання має вирішувати НК, а не ви і не інвестори. Це задача НК підготуватись до "наїздів" конкурентів. У них маса коштів, певно мали б бути хороші юристи, за таких складових - можна папери "вилизати", але враження складається що НК ще не зрозумів, що в державі йдуть якісь зміни, і не враховують, що зараз підкупити 2-3 людини недостатньо. Зараз на хвилі підняття самосвідомості зметуть і ДАБК і Прокуратуру, якщо ті вчинять незаконні дії.

18. Yorck

Yorck Member

Ось, шановнийй "попалився" :) то до яких "конкурентів" порадили би звернутися з питань купівлі?

Факти?! Чи головне правило троля "нагаджу, а вони хай відмиваються "

Сумма?
    А ці люди, звичайно, такі ж безкорисливі борці з корупцією, як й Ви...

Прізвища, сумми?!

19. mikeng

mikeng Well-Known Member

Lee Min, ну по ціні квадр метра не згоден
    земля у всіх в оренді, тут вона в суборенді, закладаеться не так ціна землі як ціна хабарів шоб дали там побудувати як на мене

+ тут дуже дофіга квартирний будиной і тому ця сума мізер
    Як і при такій ситуації ціна кв м стає меншою і суттєво (гуртом купити матеріали, найняти техніку і швидко побудувати в рази дешевше ніж потроху і помалу). Так що нічого дивного в 5900 я не бачу взагалі

Про кошти: люди вкладають по схемі 1/3 вже, 1/3 через міс, ще 1/3 ще через місяць
    Про які брудні гроші мова? все бабло дуже швидко попадае в НК, напр в фінансуванні через ФФБ того ж кредо банку все набагато розтянутіше і понятніше

Стосовно того, що будинок буде побудований я не сумніваюсь, питання в тому в якому виді, коли і яка буде кінцева його ціна для тих хто вже вклався. Тому і закликаю зустрітись зацікавленим сторонам аби між собою дійшли згоди і тоді буде легше добиватись свого гуртом у влади і забудовника.

Те що тими питаннями мав би займатись забудовник - підтримаю (зрештою за це йому і заплатили в тч), але такий вже в нас час і місце, що кожен мусить розумітись у всьому щоб не кинули/обманули і тд тп.

20. Lee Min

Читайте повідомлення повністю, а не по запчастинах. Тоді і поговоримо.

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:26 ----------

Земля не в оренді, а в постійному користуванні. Може якщо комусь відомо, що за неї платять кошти - повідомте будь-ласка. В оренду НК вона здається теж не надана. Будівництво ведеться на основі інвестиційної угоди. Міфічний навчально-виробничий центр або готель, заради якого наче НК дозволили будуватись на генплані на сайті я не помітив. А землі там, перепрошую дуже немало, і вартість в неї не мала. Навіть якщо в оренду взяли б НК ту землю, то так можна взяти в оренду на рік-два, збудувати що завгодно і продати разом з землею вже. Зараз же по суті так і робиться. НК продає окрім будинків землю, яка йому ніяк не належить. І якщо хтось думає, що це юридична колізія, або передбачена процедура - то спробуйте таке найти в законодавстві. Слава Богу - інтернет тепер дає таку можливість.

а де твій аватар? :)