ЖК Набережний квартал на вул. Пулюя

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Chuvachok, 10 тра 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. kabanYra

kabanYra Well-Known Member

О, вже звинувачення у хабарях пішли:cools:
    А можна детальніше, хто, кому і скільки?

2. Lee Min

Lee Min Well-Known Member

Як і обіцяв - підсумок по невідповідності документів.
    Багато в чому повторю свій попередній великий пост, тому прошу вибачити наперед. Просто хочеться все якось узагальнити і структуризувати, а інформації багато.
    Спочатку невеликий план доповіді.
    1. Цільове призначення землі
    2. Підстави для проектування
    3. Проект і порядок його затвердження

1. Цільове призначення. Як я вже писав цільове призначення у нас основна проблема по паперах. Житлова забудова не передбачена ні Генеральним планом міста, ні в державному акті на право постійного користування земельною ділянкою.
    Можливі проблеми: Згідно Статті 21. Земельного Кодексу України наслідком порушення порядку встановлення та зміни цільового призначення земель може бути зокрема
    б) визнання недійсними угод щодо земельних ділянок;
    Простими словами, через таке порушення, НК може позбутись права забудови на даній ділянці.
    Можливий варіант вирішення: керівництво НК, через Землекористувача (коледж) повинно звернутись до ліцензованої організвції для розробки пропозиції по зміні Генерального плану міста Львова, в якій передбачити зміну цільового призначення ділянки. Рекомендую звернутись до Містопроекту, як розробника чинного генерального плану. Проект подати на розгляд ЛМР, яка проведе громадські слухання з цього питання, як це передбачає Стаття 21. Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності". З процедурою проведення таких змін у Містопроекті роз'яснити зможуть ліпше ніж я. Як і в департаменті містобудування ЛМР.

2. Підстави для проектування. Як можна переконатись з тексту листа-роз'яснення Мінрегіону № 7/17-14543 від 10.09.2012:
    Архітектурно-планувальне завдання (далі - АПЗ) як складова вихідних даних для проектування скасоване з прийняттям Закону України від 16.09.2008 №509-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву».
    Отже АПЗ, надане вже в 2009 році не можна вважати адекватною підставою для проектування. Навіть, якщо вважати це завдання, таким, що відповідає законодавству, в нього є перехідний період дії 2 роки, який було прострочено до подання декларації. Трішки інша ситуація з Рішенням ЛМР №536. Саме по собі рішення теж неможливе до виконання з двох причин. Перша - це горезвісне призначення ділянки, яке доречі цілком чітко зафіксоване в самому рішенні. Друга, це неможливість виконання зобов'язань, покладених цим рішенням на забудовника, в звязку зі зміною законодавства.
    Можливі проблеми: основною проблемою, з якою можна стикнутись з цього приводу, це скасування декларації про початок будівельних робіт інспекцією ДАБК на основі пункту 14 Постанови КМУ №466. Зокрема:
    "У разі виявлення Інспекцією недостовірних даних (встановлення факту, що на дату реєстрації повідомлення інформація, яка зазначалася в ньому, не відповідала дійсності, та/або виявлення розбіжностей між даними, зазначеними у повідомленні), наведених у повідомленні, які є підставою вважати об’єкт самочинним будівництвом, зокрема, якщо він збудований або будується на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, або без документа, який дає право виконувати будівельні роботи, чи належно затвердженого проекту або будівельного паспорта, реєстрація такого повідомлення підлягає скасуванню Інспекцією."
    Можливий варіант вирішення: отримання містобудівних умов та обмежень, які на цей момент є актуально підставою для проектування, справа проста, безкоштовна. Проте отримання таких умов, буде можливим лише після зміни цільового призначення земельної ділянки.

3. Проект і порядок його затвердження. Вже багато говорилось про проект будівництва, який нажаль, не довелось глянути навіть краєчком ока. Все що мені наразі відомо, це те, що можна переглянути на сайті та на брошурах НК. Перша невідповідність вихідним даним (тому самому АПЗ) - це те, що запроектована будівля 12-поверхова замість 9-10 поверхів. Попри те, що на прес-конференції говорив пан Юрій Сусляк - про підготовку до отримання містобудівних умов та обмежень з новими параметрами висотності, таких паперів ще нема, і не факт чи будуть. З тверджень директора департаменту містобудування Павліва А.П. депарамент вже відмовив в наданні умов та обмежень. Хоча це лише усні слова - почекаємо підтвердження або спростування в паперовому вигляді.
    Питання лишається відкритим з відстанню до гуртожитка. Пан Юрій Сусляк на прес-конференції стверджував, що відстань від проектованих секцій до гуртожитка - 35м. Мешканці наміряли 16м. Завтра спробую це питання перевірити. Далі придиратись не буду, і озвучувати непідтверджені здогадки про карсти, фундаменти, тріщини теж не стану.

В сухому залишку скажу. Підстави хвилюватись у інвесторів НК наразі лишаються. Після опублікування паперів всі здогадки про недоліки підтвердились, і тепер буде за що зачепитись як обуреним мешканцям району, так і конкурентам, чия рука явно проглядається в цій ситуації.
    Я наполегливо рекомендую інвесторам тиснути на НК з метою якнайшвидшого рішення узаконення описаних мною питань.

---------- Додано в 00:47 ---------- Попередній допис був написаний в 00:42 ----------

Ви помиляєтесь, на прес-конференції ці питання були задані. І про землю і про АПЗ. І у відповідь була надана повна дезінформація для заспокоєння інвесторів. В такому випадку спір відбувався б у вигляді "дурень! - сам дурень!". Як на мене - краще зобразити все з посиланням на законодавство, ніж займатись пустою балаканиною.

3. denverod1

denverod1 Well-Known Member

А чи можете ви порадити щодо грошей, забирати людям перші внески
    чи далі чекати що все буде добре і надіятися що вони там між собою все повирішують ?

Будинок великий, багато секцій, чи недоцільніше буде перечекати навіть нехай при втраті 5% ?

Коли гривня падала, всі міняли на валюту, інші знімали з депозитів попри втрату відсотків, наскільки ви оцінюєте ризик ?

4. Fantazy

Fantazy Active Member

Шановний Lee.
    Так ви написали багато чого правильного. Але...

Вирішити всі питання ви пропонуєте через громадські слухання, які можуть призупинити будову на невизначений час та спричинити втрату коштів інвесторами, і не тільки.

Саме через ваше упереджене, негативне ставлення до забудовника ви не замітили і не замічаєте нічого хорошого.
    1. НК на декілька днів призупиняв будівництво, щоб вирішити конфлікт з громадою
    2. Організували прес-реліз
    3. Встановили чіткий графік роботи скоротивши його, щоб піти на зустріч громаді (хоча це затримає здачу на кілька тижнів)
    4. Зупинили будівництво 4-ої секції та 10-12 поверхів саме через відсутність правових документів на них.

Можливо варто відстоювати питання 4 пункту, а не добиватися:
    1. Повної призупинки будівництва (через не ІДЕАЛЬНІ документи, яких немає мабуть в жодного забудовника)
    2. Втрати і в інвесторів
    3. Втрати і в жителів сусідніх будинків:
    - що житимуть поруч розвалин
    - сусідство з бомжами, алкоголіками та наркоманами, замість свідомих сусідів
    - майбутнього благоустрою території, що передбачається по закінченню будівництва
    - замість 4-ої секції міг би бути паркінг, а над ним фонтанчик з дитячим центром (в цьому зацікавлені будуть обидві сторони).
    4. Гострих конфліктів місцевих жителів та інвесторів, які теж будуть відвойовувати свої не легко зароблені роками гроші та ДОСТУПНЕ житло.
    5. І на кінець втрата можливості здешевити львівське житло (з цінами НК інші забудовники з часом будуть змушені зменшувати невиправдану вартість квадратних метрів). Максимум чого ви доб"єтеся це спростите завдання конкурентів НК, а львівяни надалі платитимуть по 1000 у.о за 1 кв.м

• Подобається Подобається x 1
  5. serhiy nk

serhiy nk Active Member

Пане Lee ну Ви і психолог, ніби то в своїх постах хочете відкрити очі пайовикам, одночасно радите НК як правильно все треба зробити, до того ж відстоюєте інтереси мешканців району. Хто Ви насправді?

---------- Додано в 08:45 ---------- Попередній допис був написаний в 08:37 ----------

А своя голова у Вас у є. Ви питаєте поради в людини яку ніколи не бачили, не знаєте в яких цілях він цю інформацію викладає. Добре подумайте перш ніж просити поради. Пан lee в мене особисто довіри не викликає. ВИ ЗНАЄТЕ ХТО ЦЯ ЛЮДИНА, А МОЖЛИВО ЛЮДИ?

6. Lee Min

Нажаль в цьому питанні порадити Вам нічого не можу. Я в питанні грошових інвестицій не дуже компетентний і порадами розкидатись не буду. Проте старатимусь інформувати по ходу конфлікту.

---------- Додано в 09:20 ---------- Попередній допис був написаний в 08:56 ----------

Я не пропоную вирішити все через громадські слухання, наче це компромісний варіант. Я пропоную їх провести в числі описаних мною заходів, як того вимагає законодавство. І з тих заходів - самі громадські слухання далеко не найскладніша процедура.
    Стосовно того, як забудовник йшов на зустріч громаді - так це не правда. Забудовника певною мірою залякали. Я звик називати речі своїми іменами. На обєкт зявлялись "спортивні хлопці". Забудовник призупинив роботи коли обвалилася земля, і мешканці, відчувши небезпеку погрожували буд-майданчик розібрати власними силами. А достатньої охорони на будові не було. Зараз пан Юрій обіцяв, що НК виставить порядну охорону. Тому не старайтесь сприймати призупинення, як компроміс. В тому питанні НК своє слово порушував не раз.
    І прес реліз організували, як рекламну акцію. Чомусь розділили журналістів і мешканців. Журналісти не почули відповіді ні на одне "складне" питання. Лише завірення певних осіб про те що: "Заспокойтесь - у нас все нормально".
    Стосовно ПОВНОЇ зупинки будівництва - я такого не вимагаю. Я особисто ставлю за мету переробку проекту для приведення його у законне русло. Так - це займе декілька місяців часу. Так НК втратить пару секцій, і таки буде змушене збудувати щось на користь зручності району. Так це все не прості речі, але чимось же керівництво Діексбі думало, коли свідомо допускали порушення. А я певен, що при таких об'ємах будівництва - вони не могли бути не вкурсі - які в них порушення. Просто розраховували обійтись малою кров'ю. Не врахували, що часи міняються.
    Стосовно бомжів, розвалин та решти - я теж цього не хочу. І як крайній захід - при загостренні ситуації цілком можна домогтись демонтажу споруд коштом забудовника. Можу навести посилання на законодавство - або повірте на слово. Поки що так радикально питання не ставиться.
    А стосовно конфлікту мешканців та інвесторів, то порушуючи законодавство і права мешканців оточуючих будівель - Діексбі кидає в першу чергу інвесторів. Ви маєте розуміти, що не було б проблем у інвесторів, і переживання за втрачені кошти, якби у НК з паперами все було чисто. Саме халатність чи злий умисел керівництва Діексбі створює небезпеку втрати коштів, а те, що громада помітила ті порушення.
    Стосовно здешевлення житла - я обома руками ЗА. В мене друзі теж шукають квартиру, і мають з тим проблему. Але задумайтесь звідки випливає така вартість? На мою думку однією зі складових дешевизни - це ХАЛЯВА. Діексбі вирішило, що можна через сумнівну оборудку відокремити з державної власності ділянку і продати на ній хати. Схема чудова. Зобовязувались збудувати готель та навчальний комплекс - щось на схемі забудови на брошурах НК я зустрів тільки житлові секції.

Отже не думайте, що для Вас небезпеку становлять злі мешканці довколишніх будівель. Небезпеку становлять ті, хто хочуть нажитись на ваших коштах, а в разі невдічі - проблеми покладуть на Ваші плечі. І я зараз говорю не лише про НК, впевнений, що забудовників, які цього не робили б у Львові дуже мало.
    Ми всі певно хочемо жити в Європі, щоб добре працювала міліція, суди, прокуратура, щобсосовно нас дотримувався закон. А як доходить до того, що правильна робота органів влади спричиняє дискомфорт або втрати для когось персонально - зразу стає все по-барабану.

Пробачте за надмірну емоційність посту, старатимусь більше того не робити.

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:20 ----------

7. kabanYra

Підбурити інвесторів, щоб ті зрізали гілку на якій сидять?!

:nea:Та ну, це занадто наївно...
    Придумайте щось більш вишуканіше, щоб ми всі повелися:)))

8. Lee Min

"Спасение утопающих — дело рук самих утопающих" (с)

9. kabanYra

Займитесь более важными делами, и не мешайте нам тонуть

10. Lee Min

Очевидно, конструктивного діалогу з Вами не передбачається, а в дебати на сторонні теми не вступаю. Дакую, що цікавитесь моїми дописами.

11. kabanYra

Та не звертайте на мене уваги, я троль:preved:
    А Ви добрий дядько, живете поряд, хочете допомогти...

Декілька місяців він потратить на "переробку проекту для приведення його у законне русло" - це повний п-ц!:facepalm:
    А можете представитись? Країна повинна знати своїх героїв:)))

12. serhiy nk

serhiy nk Active Member

Ви реальний психолог.Я не помилився. Я впевнений був що в питанні поради щодо першого внеску (забрати чи ні), ви дасьте саме таку нейтральну відповідь. Ви тут в нас взагалі реальний нейтралітет у всьому. Ви що на роботу не ходите? Бачу маєте купу вільного часу на величезні "проповіді" для нас усіх.Чи можливо то і є Ваша робота;)

---------- Додано в 10:51 ---------- Попередній допис був написаний в 10:44 ----------

А взагалі це все психологічний прийомчик. Пан lee своєї мети досягає тим що ми реагуємо на його дописи, він сам це сказав. Цього і треба було досягнути.

13. VovanVovan

VovanVovan Well-Known Member

Сьогоднішній допис пан Lee зробив о 03.47 год ранку!! Він хто - альтруїст ? Людини пів ночі сидить перед компом щоб донести до на інформацію ?? Яка мета ??

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:04 ----------

Гроші модеш віддати мені!!! Я знаю, що з ними зробити

14. Oleg Login

Oleg Login Member

оп ля..от і викрили пана Lee,замудро гоорить та шей поночам,це полюбому подвійний агент.)))

15. kabanYra

Так, ми молодці:rock:
    Женіть його в шию, агент з нього нікудишній)
    І гроші відберіть! Він їх не відробив.

п.с. Понабирають по оголошенню:ireful1:

16. kabanYra

Привіт. Прийміть, будь ласка, замовлення на листопад - одне літаюче ліжко для мене, і шафу 1x2 для пана Лі.

17. Yorck

Yorck Member

Шановний Lee, що до цільового призначення землі ,тона пресконф-ції було сказане,що при створенні ОСББ призначення землі змінять. Спеціально спитав знайомого юриста, той підтвердив, що це цілком законна процедура.
    Може це Ви не почули, а не журналісти, чи присутні були такі тупі/некомпетентні/проплачені (потрібне підкреслити), що "не почувши відповідь на питання" казали "дякую"?!
    Усі питання, про які Ви так багато пишете обговорювалися на пресконф-ії, як на мене, досить зрозуміло.
    Вам не сподобалось, що розділили журналістів й громадян? На це також була відповідь. І, дивлячись на той балаган, що влаштувала одна доволі голосна пані важко із таким форматом не погодитись.

18. VovanVovan

сьогодні був на Пулюя - крани працюють:)

19. Lee Min

Якщо Ви звернули увагу, при аналізі усіх зачіплених мною питань, я посилаюсь на закони та інші нормативно-правові документи. Якщо Ви знайшли в моїх словах перекручення фактів, або невідповідність законодавству - будь-ласка вкажіть на це. Я не можу сперечатись зі "знайомим юристом", не бачачи і не чуючи аргументації. Це апріорі нонсенс.
    Журналісти почули слова, слова, слова. Формат прес-конференції не передбачав незручних запитань. А про папери, які журналістам не були показані, але потім виставлені на сайті НК - вже написано достатньо. Якщо Ви вважаєте, що десь я помилився в своїх посиланнях - будь-ласка вкажіть.
    Формат прес-релізу - справа забудовника. Його задача була цілком зрозуміла. Зробити максимально привабливе інформаційне поле для реклами, а всі проблемні питання розглянути в "вузькому колі" без виносу назовні.

20. VovanVovan

В мене особисто до пана Lee два запитання -
    1. яке Ви маєте відношення до будівництва в цілому ??
    2. на конференції питання стосовно землі були задані, але не Вами а мною. Чому Ви не задали питання п. Юрію в такому форматі, як тут написано - конкретні питання з посиланнями на Закони ??? Дякую.

а де твій аватар? :)