ЖК Набережний квартал на вул. Пулюя

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Chuvachok, 10 тра 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Lee Min

Lee Min Well-Known Member

Персонально мене зацікавив НК, бо мої вікна виходять на будмайданчик. Впевнений, що у багатьох забудовників є проблеми з різними паперами. Часи такі були, коли легше "дати на лапу" ніж мучитись з папірцями. Сподіваюсь зараз часи пройшли.

---------- Додано в 12:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:24 ----------

Лише в гілці НК, бо живу поруч. Вважаю правильним, якщо мешканці інших районів проявлять цікавість до ВСІХ новобудов Львова. Нічиїх інтересів, окрім своїх, не представляю. Заключення спиралось на інформацію надану від забудовника і зафіксовану на відео. По документах поговоримо окремо. Впевнений, що документи нічого нового не покажуть, бо краєм ока вже деякі бачив. Якщо вбачаєте в моїх постах наклеп - прошу навести приклад. Якщо дійсно десь навів неправдиву інформацію - вибачусь і перестану дописувати у цій темі.

2. Yorck

Yorck Member

Папери завжди вироблялися. Просто кілька років тому спочатку будували ,а потім робили папери ( сам мав у такому будинку квартиру) Зараз вже не так ( принаймі я не чув аби хтось "по старому діяв"). Стосовно ціни: згадав що колись ( років 12-15 тому) Кієвстар вимагав за 1 хв. десь 1 грн. Прийшли конкуренти й змушені були у кілька разів здешевити послугу. Так то.

3. serhiy nk

serhiy nk Active Member

Я прислухаюсь до всіх думок, і не хочу щоб хтось став жертвою з одної чи другої сторони, всі ми люди, але як на мене то треба відштовхуватись від правомірності будівництва того чи іншого будинку враховуючи ринок новобудов взагалі. Якщо б Ви Lee вивчали ринок нерухомості ккомплексно, твердо знали що усі компанії Львова будуютьправомірно і прозоро, і лише в НК щось там не ідеально, то я б напевно сприйняв ваші блоги серйозно. Але у Вас нажаль однобіче висвітленн ситуації:)
    P.s.нічого поганого проти Вас не маю, та Ваші дописи виглядають так, що навколо всі новобудови Львова в шоколаді ,а лише в НК все не так:facepalm:

4. Lee Min

Ще раз, і напевно востаннє, зачіплю ту тему. Досліджувати інші новобудови теж варто. І я впевнений, що там все далеко не гладко у багатьох, якщо не у більшості. Для прикладу будівництво на Науковій біля заправки, будівництво на сихові. Ці всі будови люди мають брати на контроль, щоб привчати забудовників до порядку.
    Мої пости стосуються лише НК з простої причини, я живу поруч, і мені не байдужим є розвиток саме мого району. І якщо поруч з моїми вікнами будують будівлю, я хотів би, щоб забудовник враховував мої інтереси. А для того, щоб забудовник не ходив до кожного по хатах і не питав, які саме в нього інтереси - існують будівельні норми та закони. Звісно, вони не досконалі. Проте їх основна задача в тім, щоб права всіх були дотримані.

• Подобається Подобається x 1
  5. denverod1

denverod1 Well-Known Member

А ті хто зробив перші внески можуть забрати гроші?

6. Yorck

Yorck Member

100% що можна ,але якийсь % штрафу треба буде ,мабуть, сплатити. А може й не треба.

7. Lancaster

Lancaster Well-Known Member

При підписанні договора,я задавала таке питання, Що буде якщо я розірву договір,чи мені повернуть кошти.Мені відповіли що так,але тільки тоді коли на цю квартиру знайдуться нові власники.

8. serhiy nk

serhiy nk Active Member

В цому я з Вами погоджусь. Дай Боже, щоб в даному випадку права всіх були дотримані,я в це вірю.:)

9. Grek

Grek Well-Known Member

А яким нормативним документом обумовлено громадські слухання? Бо я щось не уявляю тої процедури загалом і особливо в даному випадку коли дана земля перебуває у власності училища, а не громадкості.

10. pcheLko

pcheLko Member

Це не відповідь про слухання але не мало важливо щодо даного питання:
    прочитайте будь ласка цю статтю:

«Результатом такої прогалини може стати те, що прибудинкову територію якогось будинку можуть надати у користування чи у власність стороннім юридичним та фізичним особам, які вже зможуть фактично розпоряджатися ділянкою на свій розсуд, наприклад, встановлювати там малі архітектурні форми тощо. Іноді ситуація може бути доведена до абсурду, якщо вихід із під’їздів буде неможливим через те, що власник землі не дасть на це згоду», - вважає Дорошенко.
    Мешканці гуртожитку лише приватизували кімнати гуртожитку, а за землю вони ж оренду не платили всі ці роки? тож питання в наступному чого вони хочуть? халяви? Нехай йдуть під училище пікетують-чому воно віддало в користування землю ЖК Набережному. А вони на неї права не мають...ще можу дати кілька посилань..

11. Lee Min

Уточнення. Земля перебуває у власності Держави, і надана коледжу у постійне користування. Принаймні так оголошували усно. 30-го сподіваюсь побачити відповідний документ.
    Ну якщо лізти в терни процедур, в яких чорт ногу зломить, у випадку НК доведеться таких процедур проводити декілька. Спочатку опишу "на хлопський розум" а вкінці дам посилання на нормативно-правові акти. Оскільки земля не знаходиться у приватній власності, а в державній, і надана Коледжу на умовах постійного користування, доведеться так:
    - розробка і внесення змін в генеральний план міста (ось тут і проходять слухання).
    - розробка проекту землеустрою і відповідна процедура його затвердження

Чому потрібно вносити зміни в генплан перед розробкою проекту землеустрою?
    Стаття 24. Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності"
    4. Зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування території та/або детальному плану території забороняється.
    А оскільки ми вже вияснили, що цільове призначення по генплану далеко не "Житлове", то зрозуміло, що потрібно вносити зміни до того ж Генерального плану міста.
    Згідно того ж Закону, стаття 21: " 1. Громадським слуханням підлягають розроблені в установленому порядку проекти містобудівної документації на місцевому рівні: генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій. "

Звучить просто, але насправді це процедура з підводними течіями. В разі, якщо такі зміни будуть проведені, якщо буде розроблено або змінено детальний план території району, будуть враховані побажання мешканців на громадських слуханнях, тоді розробка проекту землеустрою і його затвердження буде формальністю. Але тут треба НК проявляти величезний рівень дипломатії.

12. Grek

Grek Well-Known Member

На сайті НК вже є викладено частину дозвільних документів, і усюди є погодження на ... квартал багатоповерхової житлової забудови. Тобто усі державні структури на чолі із міськрадою, знали і погодили це будівництво - всюди окрім навчально-виробничого комплексу прописано про житлову забудову.
    Щодо генпалану то проаналізувавши по будовах які цікавлять мене в даному районі, а саме ЖК Ренуар і ЖК Ювелірний, то усі вони не відповідають призначенню по генплану і нічого один вже майже збудований, другий по тихеньку будується.
    На мою думку якби кожне будівництво погоджувалось на громадських слуханнях, то б жодного будинку не було збудовано, тому що скільки людей стільки і думок. Очевидно що думка громадскості може відображатись у формі звернення до контролюючих і правоохоронних органів в разі якщо на думку цієї громади є неправомірність. Чи можливо я помиляюсь і при початку будівництва усіх будинків (ну або хоча б якогось одного) проводились такі слухання і їхні рішення приймались до виконання?

13. Lee Min

Дякую за інформацію. Добре, що НК виклав папери, буду вважати це актом доброї волі, і прагненням знайти рішення.
    Стосовно паперів, ще не мав нагоди ознайомитись детально, зроблю це ввечорі. Те, що зразу кинулось в очі:
    1. Призначення землі в державному акті на землю "житловим навіть не пахне"
    2. Архітектурно-планувальне завдання (АПЗ) не просто протерміноване (як вважалось раніше) а видане вже після скасування такого виду документів.
    3. В декларації про початок будівельних робіт в якості ГАПа зазначена пані Симбірцева Вікторія Вячеславівна, хоча за словами пана Юрія вона не працює вже в Діексбі. Що це означає - опишу ввечорі.
    4. В експертизах та АПЗ фігурують житлові будівлі 9 та 10 поверхів, проте оголошено, що будуються 12.

Коротше кажучи папери - це добре, але те, що ці папери не відповідають законодавству - тут проблема. Ще раз повторю - повну версію мотивувальної частини напишу ввечорі.

14. Grek

Grek Well-Known Member

Читаю пане Lee Min ваші дописи і як казав Станіславський "Не вірю", що ви є простим сусідом даної будови, оскільки питання, їх ракурс і глибина "докопувань" явно мають ознаку певної корисливої зацікавленості і мети. Ну не повірю що просту людину чи навіть потенційного покупця будуть цікавити питання чи працює іще якась там пані в тій фірмі, чому є десятки погоджень чиновників усіх рівнів на житлову забудову, а в Акті по землі іще не внесли змін ну і інші бюрократичні моменти очевидно в яких пан дуже добре розуміється :)))
    Пишу це як людина яка на даний момент вивчає різні варіанти купівлі квартири від різних забудовників і бачачи, якими непорядними методами ведеться "війна забудовників".

15. Lancaster

Lancaster Well-Known Member

16. VovanVovan

VovanVovan Well-Known Member

Шановний, Ви тут навели багпжо фактів і різної корисної інформації , вия вленої особисто Вами, на що потрачено чимало часу і зусиль. Скажіть будь ласка чому Ви не задали ці питання ( підтверджені фактами) пану Юрію та його команді. Особисто мені, як і більшості, було б цікаво послухати такого роду дискусію. Нажаль я не володію такими фактами і не обізнаний в земельному законодавстві.... Чому ми слухали лише монологи ? І ту дурнувату бабу ? Ми б Вас з радістю послухали

17. kabanYra

kabanYra Well-Known Member

Та тут і до ворожки не ходи...
    Юристи ГО відпрацьовують "благодійні внески":mocking:(чіпляються за останню соломинку)
    п.с. ну і нехай, клієнтам НК лише на користь - отримаємо квартири з кришталево чистими документами:)))

18. denverod1

Ще на засипку до пана лі, ви коли робили закордонний паспорт теж домагалися плати 170 грн? цікаво чи ви в житті відстоюєте усі порушення щодо людини чи тіки набережний ..

19. Lee Min

Ви праві, окрім сусідства з будовою, маю певну відповідну освіту і досвід роботи з ДАБК і департаментом містобудування. Багато речей доводиться догуглювати, і це зовсім не тяжко. Стосовно пані, опишу ситуацію у вечірньому аналізі паперів.

---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

Перечитайте будь-ласка мій перший крупний пост, в ньому наведено розяснення коли, і за яких обставин скасовано АПЗ.

---------- Додано в 19:00 ---------- Попередній допис був написаний в 18:55 ----------

До ГО "Розвиток громади" жодногу стосунку не маю. І взагалі до любої ГО не належу. Хоча дописувати почав в групі Антикорупційного обєднання. Проте теж з приводу НК.
    Стосовно отримання квартир з правильними документами - саме це моя особиста мета. За конкурентів не ручаюсь, думаю їх мета всім зрозуміла, і вони з ситуації вигризуть по-максимуму. Будемо сподіватись, що НК таки зважиться на те, аби привести документи у відповідність. А тих, хто взяв у НК гроші за "заплющені очі" чекатиме тривала заворушка. Впевнений - що їм це не принесе задоволення. Відпрацюють кожну копійку хабаря, а може ще й зверху потрудяться.

---------- Додано в 19:05 ---------- Попередній допис був написаний в 19:00 ----------

Свій робив давно, тоді ще відомостей про 170грн було мало і не було рішення Верховного суду України. Дружині, тещі теж помагав робити, але теж тоді ще не йшлось про 170. Зараз буду допомагати робити мамі, переконую її обовязково робити за 170. Але люди старої закалки ще не всі готові воювати за таке. Сподіваюсь, що здасться - тоді обовязково викладу звіт в іншій темі.

20. denverod1

Так до вашого відома, по 170 грн в україні зробили лише 5 чоловік, все працює по схемі, всім вигідно щоб так було, аби щось змінилось треба аби з самого вверху дали вказівку що так робити не можна.

Так і тут, папери, протести, майдани а вирішують купка бізнесменів, попросять домогти місту лева зробити спонсорські внески а взамін дадуть добро щоб біля вашого будинку будували чи точніше добудували той будинок ..

Практика показує, що зроблять галас, що над всім як і має бути є контроль, всі задовільнять свої амбіції а далі знову у старе русло ..

а де твій аватар? :)