ЖК Набережний квартал на вул. Пулюя

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Chuvachok, 10 тра 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Lancaster

Lancaster Well-Known Member

Звичайно що все що Ви тут написали наводить на роздуми( Але ви на кадастровій карті виділили гуртожиток а не місце де ведеться будівництво.Ось самі подивіться,те місце має цільове призначення 1.13.3 -житлові забудови і громадського значення.Як то кажуть "Чем дальше в лес,тем больше дров".Ну всерівно є над чим подумати.[​IMG]

2. denverod1

denverod1 Well-Known Member

А ще вартувало б у пана юрія запитати, у чому секрет дешевизни того метра? Можливо якраз через те що не поділились з кимось за кусок землі, вирішили все зробити самі а про інших забули ..

3. hockey

hockey Member

А ще на 1 поверхи я так розумію будуть учбові примищеня и готель при наймні так казали на видео.

4. Lee Min

Lee Min Well-Known Member

Передивіться на карті уважніше будь-ласка, якраз на вашій карті позначка стоїть на гуртожитку на Пулюя 34Б. А ділянка НК знаходиться зі сходу і заходу від нього, а також невеликий шматок на півночі. Просто перевірте ще раз будь-ласка.

5. Lancaster

Вибачте,Ви праві.)) А який з вашої точки зору тут є вихід отримати нормальні квартири?Дякую

6. Lee Min

Зміна призначення земельної ділянки процедура не сама складна. Послідовність складових узаконення самого факту будівництва житла на цій землі мав би виглядати приблизно так:
    - зміна призначення земельної ділянки після проведення громадських слухань
    - отримання дозволу ЛМР на проведення проектних робіт, але так, щоб проект відповідав потім тому дозволу. Бо зараз рішення є, але те що я бачив з проекту - явно не йому відповідає.
    - отримання містобудівних умов та обмежень в департаменті містобудування, коли попередні процедури пройдені.
    - адаптація проекту до попередніх документів

Основними проблемними місцями на мою думку можуть стати громадські слухання. Адже забудовнику не вигідно будувати будь-що окрім житла. Житло продається найліпше. А громаді пояснити, чому саме зараз вся земля має бути засіяна житловими будинками - буде тяжко. Тим паче після такого розголосу, як зараз. Отже доведеться шукати компроміс, відмовлятись від деяких секцій, і пропонувати якісь потрібні для района речі. Наголошую, не для мешканців гуртожитка, а для району вцілому. Бо аргументація для зміни призначення по типу: "а давайте ми тут набудуємо житла, і пофарбуємо вам стіни в підїзді, бо нам зараз відмовитись від деяких житлових секцій економічно не вигідно" не переконливо звучатиме.

На мою думку при ресурсах Діексбі привести всі проблеми до законного порядку, при норальному а не жлобському підході може затягнути до 2-х місяців. Але це означатиме, що більшість інвесторів зможуть не хвилюватись, що їхні гроші пропадуть.

Звісно можливий варіант, що забудовник і надалі буде замовляти заказні статті, проводити конференції і стверджувати, що в них все "в ажурі". І тут може бути 2 розвитки. 1-й, це коли за скромні винагороди певні посадові особи від департаменту, прокуратури та ДАБК прикриють очі і дечого не помітять і 2-й, це коли знайдеться принаймні 1 прокурор, який побоїться сам сісти за грати і таки доведе справу до судового розгляду. А там не знати, як повернеться.

На місці інвесторів я б тис на НК, аби вони рішили питання в правовому руслі. Для мене цілком зрозуміло, що в разі проблем Діексбі не постраждає сильно, а от власники квартир можуть на тривалий час лишитись і без грошей і без житла.

• Подобається Подобається x 1
  7. Yorck

Yorck Member

Li Min, Вам пресконференції мало було? Там був присутній депутат міської Ради ,який визнав, що отримав необхідний пакет документів по будівнитству. Були інші сторонні особи ( голова ОСББ, напр.) Як міркуєте, чому вони не ставили таких питаннь й не робили подібних припущень як Ви? Може вони меньш компетентні за Вас? Ви знаєте те ,що ніхто не знає крім Вас? Яка Ваша ціль ? Чи не логічним було би дочекатися 30 числа, та на основі викладених документів вести дискусію?

8. Lee Min

Так, особисто мені прес-конференції було мало. На прес-релізі нічого корисного не розповідали. Для журналістів зробили показуху. І так, я вважаю себе вміру компетентним, бо говорю лиш те, що особисто читаю в законах та інших нормативно-правових актах, а не слухаю депутата ЛМР або ще ліпше голову ОСББ. Для доведення своїх слів я завжди надаю посилання на документи, на відміну від прес-релізу, до документи були лише озвучені, і не показані зовсім. І якщо я бачу, що на камеру говорять неправдиву інформацію - я про це пишу.
    Я не написав своїх здогадок, а лише послався на слова пана Юрія та порівняв їх з чинним законодавствоам.
    Мої цілі - дуже прості. Мене особисто не влаштовує продажність чиновників, через яку в місті проводять безповоротні зміни не на ліпше. Не влаштовує, що людей можуть кинути на гроші, через хабарництво і жагу до вигоди. Все що в моїх силах для зміни цього - стараюсь робити.

Впевнений, що 30-го числа, коли матиму змогу проаналізувати папери - напишу ще більш детальне заключення зі свого боку. Кому цікаво буде докопатись до правди - зможе сам проаналізувати. Кому нецікаве - цілком може мої пости ігнорувати.

9. serhiy nk

serhiy nk Active Member

Скажіть будь ласка, на сьогоднішній день усі будівельні компанії в Львові будують 100 % згідно чинного законодавста, ви моніторите весь ринок НЕРУХОМОСТІ? Мені для себе щоб зрозуміти чому навколо НК так багато розмов і так усі прагнуть прозорості? Наперед вдячний за відповідь.

к

10. Grek

Grek Well-Known Member

Не думаю що ціна в 5900 грн. може включати в себе і корупційну складову, яка складала до 150 доларів з квадрату (http://gazeta.ua/articles/real-esta...ariv-habariv-za-kozhen-kvadratnij-metr/555262).
    Думаю що всі ці нюанси із паперами виникли не стільки через злий умисел НК (географія і кількість об"єктів НК збільшується і немає сенсу через один об"єкт давати негативну репутацію на усі проекти), як через безвідповідальність тих же юристів і проектантів забудовника, які мали усі ці нюанси узгодити законними методами до початку будівництва ну або небажання давати відкати за внесення змін в документацію (якщо такі спроби були) з надією що "якось то буде".

11. Yorck

Yorck Member

Шановний Lee, ви на усіх гілках будівнитства Львова боритеся з продажністю чиновників ,чи лише тут, де НК? Я так розумію, що квартиру Ви не придбали у НК ,а керуєтеся, як кажете, лише своїм альтруїзмом...Хочу нагадати ,що "детальне заключення" без чіткого законодавчого підгрунтя - провокація та наклеп. Почекаємо 30 числа й побачимо що як.

12. Lee Min

Персонально мене зацікавив НК, бо мої вікна виходять на будмайданчик. Впевнений, що у багатьох забудовників є проблеми з різними паперами. Часи такі були, коли легше "дати на лапу" ніж мучитись з папірцями. Сподіваюсь зараз часи пройшли.

---------- Додано в 12:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:24 ----------

Лише в гілці НК, бо живу поруч. Вважаю правильним, якщо мешканці інших районів проявлять цікавість до ВСІХ новобудов Львова. Нічиїх інтересів, окрім своїх, не представляю. Заключення спиралось на інформацію надану від забудовника і зафіксовану на відео. По документах поговоримо окремо. Впевнений, що документи нічого нового не покажуть, бо краєм ока вже деякі бачив. Якщо вбачаєте в моїх постах наклеп - прошу навести приклад. Якщо дійсно десь навів неправдиву інформацію - вибачусь і перестану дописувати у цій темі.

13. Yorck

Yorck Member

Папери завжди вироблялися. Просто кілька років тому спочатку будували ,а потім робили папери ( сам мав у такому будинку квартиру) Зараз вже не так ( принаймі я не чув аби хтось "по старому діяв"). Стосовно ціни: згадав що колись ( років 12-15 тому) Кієвстар вимагав за 1 хв. десь 1 грн. Прийшли конкуренти й змушені були у кілька разів здешевити послугу. Так то.

14. serhiy nk

serhiy nk Active Member

Я прислухаюсь до всіх думок, і не хочу щоб хтось став жертвою з одної чи другої сторони, всі ми люди, але як на мене то треба відштовхуватись від правомірності будівництва того чи іншого будинку враховуючи ринок новобудов взагалі. Якщо б Ви Lee вивчали ринок нерухомості ккомплексно, твердо знали що усі компанії Львова будуютьправомірно і прозоро, і лише в НК щось там не ідеально, то я б напевно сприйняв ваші блоги серйозно. Але у Вас нажаль однобіче висвітленн ситуації:)
    P.s.нічого поганого проти Вас не маю, та Ваші дописи виглядають так, що навколо всі новобудови Львова в шоколаді ,а лише в НК все не так:facepalm:

15. Lee Min

Ще раз, і напевно востаннє, зачіплю ту тему. Досліджувати інші новобудови теж варто. І я впевнений, що там все далеко не гладко у багатьох, якщо не у більшості. Для прикладу будівництво на Науковій біля заправки, будівництво на сихові. Ці всі будови люди мають брати на контроль, щоб привчати забудовників до порядку.
    Мої пости стосуються лише НК з простої причини, я живу поруч, і мені не байдужим є розвиток саме мого району. І якщо поруч з моїми вікнами будують будівлю, я хотів би, щоб забудовник враховував мої інтереси. А для того, щоб забудовник не ходив до кожного по хатах і не питав, які саме в нього інтереси - існують будівельні норми та закони. Звісно, вони не досконалі. Проте їх основна задача в тім, щоб права всіх були дотримані.

16. denverod1

denverod1 Well-Known Member

А ті хто зробив перші внески можуть забрати гроші?

17. Yorck

Yorck Member

100% що можна ,але якийсь % штрафу треба буде ,мабуть, сплатити. А може й не треба.

18. Lancaster

При підписанні договора,я задавала таке питання, Що буде якщо я розірву договір,чи мені повернуть кошти.Мені відповіли що так,але тільки тоді коли на цю квартиру знайдуться нові власники.

19. serhiy nk

serhiy nk Active Member

В цому я з Вами погоджусь. Дай Боже, щоб в даному випадку права всіх були дотримані,я в це вірю.:)

20. Grek

Grek Well-Known Member

А яким нормативним документом обумовлено громадські слухання? Бо я щось не уявляю тої процедури загалом і особливо в даному випадку коли дана земля перебуває у власності училища, а не громадкості.

а де твій аватар? :)