ЖК Набережний квартал на вул. Пулюя

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Chuvachok, 10 тра 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. kabanYra

kabanYra Well-Known Member

Дуже дякую за відео.
    "Мені одна баба говорила..." :haha: Давно так не сміявся

• Подобається Подобається x 1
  2. serhiy nk

serhiy nk Active Member

ШАНОВНИЙ ЧІТАТЕЛЬ (та ні я бачу Ви знову стали пісатель)!!!!!!!!!!!!!!!! Не втручайтесь туди куди Вам не треба. Повірте без Ваших надрозумних коментарів, я впевнений, точно розберуться. Такщо не коментуйте того що є не в вашій компетенції-це не фундаменту чи цегли стосується, в чому Ви тямите, чи можливо Ви ще й знаєте як в нашому місті правильно квартири продавати:)

---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------

Стосовно старшої білокурої панянки, яка не вміє навіть слів до купи зібрати, щоб висловити мети свого спротиву проти будівництва, та ще й хоче очолити ОСББ на Пулюя 34, то чесно кажучи мені Вас шановні мешканці вищевказаного будинку відверто шкода, бо з такою довгоязикою пані Ви далеко не зайдете. Говорити можна багато-пребагато, та врешті балачки завжди як правило залишаються балачками. Подумайте добре чи потрібен Вам такий лідер, який як було сказано нею самою переживає тільки за свою д..у, і людині яка сидить в інвалідному візку (інвестора НК, котрий вів прес реліз) говорити про те, що він сидить в інвалідному візку бо його Бог покарав за те що він веде начебто незаконні будівництва, згодіться це як мінімум жорстоко. А для мене особисто неприпустимо з точки зору людяності. Про що можна говорити далі, не розумію......................

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:04 ----------

Зверніть увагу, що та пані жодного рагу не сказала мої мешканці чи мої сусіди, з її вуст лунало "я хочу", "мені не подобається" і т.д. Єдине що я зрозумів з її виступу це те, що вона хоче очолити ОСББ. Над цим треба задуматися?

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

Та зрештою, так я купив квартиру в НК, так я буду і хочу жити на кастрових породах , які є в грунті, так я хочу чути гул літаків, так я хочу жити в будинку який мурують з білої цегли м-150 чи як там вона правильно називається. Що би там не говорили про мінуси цього будівництва, більше 100 сімей прийняли рішення жити в цьому будинку. ЦЕ Є МОЄ і наше РІШЕННЯ (правильне воно чи ні), але воно НАШЕ ВЛАСНЕ. :drinks: Хочете сказати краще жити біля заправок,як на пороховій вежі (будинок на Науковій 2 чи на Кульпарківській біля ДАІ). Це краще, дихати вихлопними газами від машин, це безпечно для мешканців у разі надзвичайної ситуації на заправці, скажіть мені, може я не правий.

• Подобається Подобається x 2
  3. Так може всiх тут розженем, як я розумию ви тут представник HK!!! Це громадський форум и тут кожен може висловити свою думку. Крім того Smith Wesson все правильно зауважив. Як буди тим хто вже купив там квартиру, чому про це нікого не попереджали?

Ще до прессконфененції один из менеджериів говорив что ви не продаете на цих поверхах квартири, тільки бронюєте. Однак факти говорять про зовсім інше. Чим дальше в ліс тим більше дров...

4. serhiy nk

serhiy nk Active Member

Ви можете собі думати і здогадуватись скільки вам влізе. Ви самі сказали що це громадський форум і я тут висловлюю свою думку.

5. Smith Wesson

Smith Wesson Well-Known Member

Про то що тут кожен висловлює свою думку тут вище сказано. Так і в продажах і в документах на нерухомість я розуміюся, хоча це не є мій прямий обов'язок, будівництво і все що з ним пов'язано це не тільки моя робота але і моє хобі.
    За кордоном прикинь заправки є навіть на першому поверсі житлових будинків.
    Хоча я проти такого, але там норми дозволяють. У Львові в свій час із-за того відмовився на Перфецького купувати квартиру.

---------- Додано в 19:21 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

Не втримався щоб запостити цитату з архітектурного форуму:)))

6. kabanYra

kabanYra Well-Known Member

Шановний чітатєль - конкурент(по економ-класу) і тим все сказано. Нічого окрім критики, він тут писати не буде, і це нормально(закон самозбереження).
    Про фундамент, до речі, він вірно підмітив - це суттєвий косяк НК (я в минулому житті також був будівельником, і трохи в тому шарю).
    Стосовно білокурої панянки... Давайте не будемо лізти в чужий огород - самі якось розберуться. (Хоча пан Юдін справляє досить не погане враження:yes:)
    Не сприйміть за образу, але по-моєму Вас трошечки занесло:hi:

7. serhiy nk

serhiy nk Active Member

Можливо не буду суперечити

8. serhiy nk

serhiy nk Active Member

В будь якому випадку все буде добре, бо нічого ціннішого за здоровя в життті немає, тому не будемо його витрачати на незрозумілі суперечки.
    P.s. Вибачте якщо когось образив.Емоції;)

---------- Додано в 18:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

В будь якому випадку все буде добре, бо нічого ціннішого за здоровя в життті немає, тому не будемо його витрачати на незрозумілі суперечки.
    P.s. Вибачте якщо когось образив.Емоції;)

• Подобається Подобається x 3
  9. Lee Min

Lee Min Well-Known Member

Шановні інвестори НК.
    Попри всю ейфорію від того, що ми нарешті почули голос НК, пропоную розібратись, а що ж всеж-таки ми почули.
    Пост буде довгим, перепрошую за це одразу.
    Отже, я хотів би пропустити начитку підготовленого тексту на початку конференції, а також театралізовану виставу в кінці. Це все антураж. Зацікавило більше відповіді на запитання.

Перше питання, яке прозвучало до пана Юрія, це питання призначення землі. Нагадаю, що пан Юрій Сусляк розділив відповідь на 3 складові.
    1-ша теза: земля по генплану належить до земель житлової та громадської забудови.
    2-га теза: по категорійності земля також належить до житлової і громадської забудови.
    3-тя теза: цільове призначення не передбачає слово "житлова"

А тепер перевіряємо почергово:
    1. Генплан. Згідно з генпланом міста Львова ділянки довкола будівництва НК і сама ділянка будівництва НК мають таке призначення: ОБ'ЄКТИ КОМЕРЦІЙНО-ВИРОБНИЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ. Перевірити це можна дуже просто. Достатньо розглянути посилання на офіційному сайті ЛМР.
    а також в більшому розширенні ТУТ
    2. Категорійність. Не буду сперечатись, бо насправді не маю жодного поняття, де саме вказується категорійність землі, на якому документі. Сподіваюсь, що Юрій дотримається свого слова і документи опублікують 30-го числа в понеділок. Там і перевіримо.
    3. Цільове призначення. Тут пан Юрій сам визнає, що цільове призначення не передбачає житлової забудови. А яке саме цільове призначення цієї ділянки - дивимось [​IMG]
    Перевірити цю інформацію можна ТУТ
    Згідно НАКАЗУ 23.07.2010 N 548 Про затвердження Класифікації видів цільового призначення земель класифікація 03.02 Для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти. Таке саме можна прочитати в Рішенні № 536 ЛМР.

Висновок.
    Що ж означає порушення призначення земельної ділянки у відповідності до Земельного Кодексу України (ЗКУ). Стаття 21 пункт (б): (б) визнання недійсними угод щодо земельних ділянок;

Друге питання стосувалось актуальності підстав для будівництва. Зокрема Архітектурно-планувального завдання (АПЗ). Пан Юрій стверджує, що АПЗ не скасовувалось (20:32 час на відео зустрічі з мешканцями). В правдивості, або неправдивості цього твердження легко переконатись з роз'яснення, наданого в листі МІНРЕГІОНБУДУ №7/17-14543 від 10.09.2012. В цьому листі чітко описані часові рамки дієвості подібних документів та умови їх пролнгації, а також посилання на нормативно-правові акти. Цей лист легко знайти в гуглі. Для тих, кому шкода часу на пошуки, цитую декілька слів:

"..Архітектурно-планувальне завдання (далі - АПЗ) як складова вихідних даних для проектування скасоване з прийняттям Закону України від 16.09.2008 №509-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву» (далі - Закон) та втратою чинності у травні 2009 року постанови Кабінету Міністрів України від 20 грудня 1999 №2328 «Про Порядок надання архітектурно-планувального завдання та технічних умов щодо інженерного забезпечення об'єкта архітектури і визначення розміру плати за їх видачу».
    Прикінцевими положеннями Закону передбачалося, що дозвіл на будівництво об'єкта містобудування, вихідні дані (архітектурно-планувальне завдання та технічні умови щодо інженерного забезпечення) та дозвіл на виконання будівельних робіт, отримані до набрання чинності окремих статей Закону, зберігають чинність протягом двох років з дня набрання чинності цим Законом, а щодо об'єктів містобудування, будівництво яких розпочато, - до завершення їх будівництва.
    Вказаний Закон набрав чинності з дня його опублікування - 14.10.2008, отже, максимальний термін дії архітектурно-планувальних завдань, виданих для об’єктів не розпочатих будівництвом 14.10.2010. При цьому датою початку будівництва слід вважати дату отримання документа, що дає право на виконання будівельних робіт."

Висновок. Оскільки будівництво розпочалось лише в 2014 році то про безстроковість АПЗ не може бути й мови. Навіть, якщо початком будівельних робіт вважати Декларацію, що її подало в ДАБК ТзОВ "ДІЕКСБІ ІНТЕРНЕШНЛ", то час дії АПЗ всеодно був протермінований. Тому отримання містобудівних умов та обмежень, що їх зараз намагається отримати підприємство, не є наслідком бажання забудовника скорегувати кількість поверхів чи щось ще, а є НЕОБХІДНІСТЮ з точки зору законодавства.

Отже, про що варто задуматись, після таких відповідей. На мою думку, невідповідність відповідей пана Юрія чинному законодавству може говорити про:
    - або хтось дезінформує пана Юрія Сусляка, і надає йому недостовірну інформацію, що може спричинити негативні наслідки. Зокрема повторне проходження процедури узаконення будівництва і приведення проекту у відповідність чинному законодавству влетить забудовнику у копійочку.
    - або пан Юрій свідомо йде на викривлення фактів для заспокоєння інвесторів, тоді у копійочку влетять ті, хто інвестує гроші в будівництво, а потім лишиться сам на сам з проблемами, що їх породить незаконність будівництва.

• Подобається Подобається x 2
  10. Lancaster

Lancaster Well-Known Member

Звичайно що все що Ви тут написали наводить на роздуми( Але ви на кадастровій карті виділили гуртожиток а не місце де ведеться будівництво.Ось самі подивіться,те місце має цільове призначення 1.13.3 -житлові забудови і громадського значення.Як то кажуть "Чем дальше в лес,тем больше дров".Ну всерівно є над чим подумати.[​IMG]

11. denverod1

denverod1 Well-Known Member

А ще вартувало б у пана юрія запитати, у чому секрет дешевизни того метра? Можливо якраз через те що не поділились з кимось за кусок землі, вирішили все зробити самі а про інших забули ..

12. hockey

hockey Member

А ще на 1 поверхи я так розумію будуть учбові примищеня и готель при наймні так казали на видео.

13. Lee Min

Передивіться на карті уважніше будь-ласка, якраз на вашій карті позначка стоїть на гуртожитку на Пулюя 34Б. А ділянка НК знаходиться зі сходу і заходу від нього, а також невеликий шматок на півночі. Просто перевірте ще раз будь-ласка.

14. Lancaster

Lancaster Well-Known Member

Вибачте,Ви праві.)) А який з вашої точки зору тут є вихід отримати нормальні квартири?Дякую

15. Lee Min

Зміна призначення земельної ділянки процедура не сама складна. Послідовність складових узаконення самого факту будівництва житла на цій землі мав би виглядати приблизно так:
    - зміна призначення земельної ділянки після проведення громадських слухань
    - отримання дозволу ЛМР на проведення проектних робіт, але так, щоб проект відповідав потім тому дозволу. Бо зараз рішення є, але те що я бачив з проекту - явно не йому відповідає.
    - отримання містобудівних умов та обмежень в департаменті містобудування, коли попередні процедури пройдені.
    - адаптація проекту до попередніх документів

Основними проблемними місцями на мою думку можуть стати громадські слухання. Адже забудовнику не вигідно будувати будь-що окрім житла. Житло продається найліпше. А громаді пояснити, чому саме зараз вся земля має бути засіяна житловими будинками - буде тяжко. Тим паче після такого розголосу, як зараз. Отже доведеться шукати компроміс, відмовлятись від деяких секцій, і пропонувати якісь потрібні для района речі. Наголошую, не для мешканців гуртожитка, а для району вцілому. Бо аргументація для зміни призначення по типу: "а давайте ми тут набудуємо житла, і пофарбуємо вам стіни в підїзді, бо нам зараз відмовитись від деяких житлових секцій економічно не вигідно" не переконливо звучатиме.

На мою думку при ресурсах Діексбі привести всі проблеми до законного порядку, при норальному а не жлобському підході може затягнути до 2-х місяців. Але це означатиме, що більшість інвесторів зможуть не хвилюватись, що їхні гроші пропадуть.

Звісно можливий варіант, що забудовник і надалі буде замовляти заказні статті, проводити конференції і стверджувати, що в них все "в ажурі". І тут може бути 2 розвитки. 1-й, це коли за скромні винагороди певні посадові особи від департаменту, прокуратури та ДАБК прикриють очі і дечого не помітять і 2-й, це коли знайдеться принаймні 1 прокурор, який побоїться сам сісти за грати і таки доведе справу до судового розгляду. А там не знати, як повернеться.

На місці інвесторів я б тис на НК, аби вони рішили питання в правовому руслі. Для мене цілком зрозуміло, що в разі проблем Діексбі не постраждає сильно, а от власники квартир можуть на тривалий час лишитись і без грошей і без житла.

16. Yorck

Yorck Member

Li Min, Вам пресконференції мало було? Там був присутній депутат міської Ради ,який визнав, що отримав необхідний пакет документів по будівнитству. Були інші сторонні особи ( голова ОСББ, напр.) Як міркуєте, чому вони не ставили таких питаннь й не робили подібних припущень як Ви? Може вони меньш компетентні за Вас? Ви знаєте те ,що ніхто не знає крім Вас? Яка Ваша ціль ? Чи не логічним було би дочекатися 30 числа, та на основі викладених документів вести дискусію?

17. Lee Min

Так, особисто мені прес-конференції було мало. На прес-релізі нічого корисного не розповідали. Для журналістів зробили показуху. І так, я вважаю себе вміру компетентним, бо говорю лиш те, що особисто читаю в законах та інших нормативно-правових актах, а не слухаю депутата ЛМР або ще ліпше голову ОСББ. Для доведення своїх слів я завжди надаю посилання на документи, на відміну від прес-релізу, до документи були лише озвучені, і не показані зовсім. І якщо я бачу, що на камеру говорять неправдиву інформацію - я про це пишу.
    Я не написав своїх здогадок, а лише послався на слова пана Юрія та порівняв їх з чинним законодавствоам.
    Мої цілі - дуже прості. Мене особисто не влаштовує продажність чиновників, через яку в місті проводять безповоротні зміни не на ліпше. Не влаштовує, що людей можуть кинути на гроші, через хабарництво і жагу до вигоди. Все що в моїх силах для зміни цього - стараюсь робити.

Впевнений, що 30-го числа, коли матиму змогу проаналізувати папери - напишу ще більш детальне заключення зі свого боку. Кому цікаво буде докопатись до правди - зможе сам проаналізувати. Кому нецікаве - цілком може мої пости ігнорувати.

18. serhiy nk

serhiy nk Active Member

Скажіть будь ласка, на сьогоднішній день усі будівельні компанії в Львові будують 100 % згідно чинного законодавста, ви моніторите весь ринок НЕРУХОМОСТІ? Мені для себе щоб зрозуміти чому навколо НК так багато розмов і так усі прагнуть прозорості? Наперед вдячний за відповідь.

к

19. Grek

Grek Well-Known Member

Не думаю що ціна в 5900 грн. може включати в себе і корупційну складову, яка складала до 150 доларів з квадрату (http://gazeta.ua/articles/real-esta...ariv-habariv-za-kozhen-kvadratnij-metr/555262).
    Думаю що всі ці нюанси із паперами виникли не стільки через злий умисел НК (географія і кількість об"єктів НК збільшується і немає сенсу через один об"єкт давати негативну репутацію на усі проекти), як через безвідповідальність тих же юристів і проектантів забудовника, які мали усі ці нюанси узгодити законними методами до початку будівництва ну або небажання давати відкати за внесення змін в документацію (якщо такі спроби були) з надією що "якось то буде".

20. Yorck

Yorck Member

Шановний Lee, ви на усіх гілках будівнитства Львова боритеся з продажністю чиновників ,чи лише тут, де НК? Я так розумію, що квартиру Ви не придбали у НК ,а керуєтеся, як кажете, лише своїм альтруїзмом...Хочу нагадати ,що "детальне заключення" без чіткого законодавчого підгрунтя - провокація та наклеп. Почекаємо 30 числа й побачимо що як.

а де твій аватар? :)