ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Вже і репортаж готовий :)

• Інформативно Інформативно x 1
  2. Uganka

Uganka Well-Known Member

Хотелось бы еще раз обратить всеобщее внимание на бетонный забор. Посмотрите,кто разбирается,еще раз внимательно на фото,возможно кто-то подходил к нему и видел в живую. Вопрос серьезный и нельзя выпускать его из вида,так как он все равно встанет перед нами через несколько лет. Не забывайте также,что этот забор на детской площадке.Пишу фразы,услышанные при обсуждении "ресурс исчерпан","на дорогу не годится","из-за перепада земли будут увеличенные затраты на установку нового". Надо сказать,что этот вопрос обещают обсудить . Но,возможно,если не я одна буду этим интересоваться,решение по замене дастся легче. У кого какие мысли?

Останнє редагування: 26 кві 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  3. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Це ДУЖЕ ВАЖЛИВЕ питання. Його необхідно вирішити любою ціною вже, інакше матимемо головняк на наступні 5-10 років.

Починається.... у нас з’явився перший кондиціонер на фасаді..... фасад зіпсовано...
    IMG__201504116__081416.jpg

Ще трошки, і побачимо "сателітарні тарілки" та інші пережитки....

З самого початку будинок перетворюється на трущоби

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  4. Iurii

Iurii Active Member

Про бетонний паркан згідний - його потрібно демонтувати і зробити інший. Перше це дійсно він старий і небезпечно поруч стояти, друге вигляд паскудний.

Що до кондиціонера і зіпсований фасад трохи смішно і перебільшено як на мене. Невже хтось думав що кондиціонерів не буде ? І я планую встановити - чи я маю зробити ремонт, а потім штрабити стіни для трубок і світла під кондиціонер? От те що їх можна було б монтувати в один ряд під певними вікнами а не хаотично згідний. Але хто скаже як і зробить так щоб усі погодилися?

Тому перше і друге питання ми тут не вирішимо поки не буде ОСББ. Хоча б збори усіх зробити і офіційно зробити ініціативну групу для спілкування з Забудовником.... а вже десь в липні ОСББ ....

5. NDD

NDD Member

На скільки я знаю то обіцялося відведене одне місце чи сторона будинку де можна встановляти кондиціонери для всіх одинаково для гарнішого вигляду ззовні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Iurii

Iurii Active Member

Обіцяли нам багато. А про таке місце рішення може прийняти ОСББ а не хтось інший. Маю на увазі рішення яке буде чинним юридично .... Так що до поки не буде ОСББ не робити ремонт ?

Це я так пишу .... ХОЧА Я ТАКОЖ ЗА ТЕ ЩОБ БУЛО РІШЕННЯ ПРО місце для кондиціонерів і був хороший фасад. Але не бачу поки можливості втілити це на практиці.

7. Uganka

Uganka Well-Known Member

А нет никакой возможности. На сегодня это вопрос совести. Понятно,что запретить ставить кондиционер никто не может. Но можно было бы для приличия обсудить этот вопрос с соседями по стояку.А так будем наблюдать картину как на всех домах,где мастеру удобно,там он и втулит,левша с одной стороны,правша с другой,кто после будуна-под окном,чтоб не выпасть. Застеклили нам балконы красиво,так мы ж без "самодеятельности" ну никак не можем.

8. prius

prius Well-Known Member

На моєму домі всі кондиціонери на даху,труби і дроти ідуть в стінах

9. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

Скільки поверхів?
    Скільки коштує таке рішення? Стандартний кондиціонер не підтримує довгої магістралі.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Так чому ж? Нехай архітектор вкаже, де і яким чином має бути встановлено кондиціонер у власника квартири - станом на сьогодні, це компетенція саме забудовника і архітектора регулювати таке питання.
    Далі це можна юридично прописати в договір ОСББ, щоб кожен власник був зобов’язаний виконувати пункти договору.
    Якщо цього не зробити, то матимемо такі ж пережитки, як:
    • засклінням балконів кожен по-своєму
    • коричневий, білий, жовтий профіль вікон. різнокольорові вікна
    • сателітарні антени: великі, малі, чорні, ржаві, зліва, зверху
    • кабеля для інтернету, що звисають по фасаду
    А потім, як кульмінація, якийсь творчий рагуль почне добудовувати собі житлову площу
    11012698_746709972093281_3695097611772377982_n.jpg

Це треба якось регулювати, а не ставити кожен як хоче. Фасад будинку - це буде наша спільна власність.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. prius

prius Well-Known Member

Нема різниці хоч чотири хоч сорок поверхів,встановлюйте кожному на балконі щоб їх не було зовні видно

12. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

Потрібно, щоб балкон був відкритий для охолодження зовнішнього блоку.

То як у вас на даху встановили?

13. Uganka

Uganka Well-Known Member

еще от внешнего блока приличный гул и вибрация
    Дмитрий,нам без ваших советов никак:)

14. prius

prius Well-Known Member

В нас як будують будинки одразу протягують труби і встановлюють кондиционери і люди купують готові до життя квартири

15. Hrom

Hrom Well-Known Member

Якщо ми хочемо демонтовувати паркан з плит тоді це потрібно робити зараз, пізніше коли будуть зроблені доріжки і озеленення це зробити буде важко оскільки плити дуже масивні просто руками їх не викопати і не винести.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  16. Olena Stepanova

Olena Stepanova Well-Known Member

У нас, фактично, густонаселений будинок - багато однокімнатних квартир, на поверсі 11квартир, якщо половина встановить зовнішні блоки навіть у відведеному на фасаді місці це буде 55 на будинок +11поверх+цокольні приміщення, це приблизно 60шт і хто захоче таке щастя мати під своїми вікнами, яке ще буде нормально гудіти, вібрувати і щось з нього буде вічно капати. Однозначно, максимум заганяти на дах. А той хто встановив вже кондиціонер, наніс шкоду спільному майну майбутніх власників квартир, пошкодивши фасад будинку, який йому не належить на праві власності.

• Смішно Смішно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  17. Iurii

Iurii Active Member

Сьогодні отримав повідомлення - "що тобі мішає поставити відразу кондиціонер на даху ?" Так от вирішив відписати тут усім, можливо не всі знають технічні можливості звиклих кондиціонерів (я також не знав - поцікавився).
    1) відстань від внутрішнього блоку до зовнішнього не може бути більшою як +/- 15 м. В рідких випадках 20 м.
    2) тобто поставити на даху зможуть максимум власники 11 і 10 поверху - це нічого не змінює принципово.
    3) здорощання на 1 м траси приблизно 250 грн.
    4) викрасти з даху його елементарно, особливо поки будинок не заселений - а з під вікна ні.
    5) кудою вести траси ? По фасаду ? - також не гарно а інші місця не передбачені.
    І думаю ще купка нюансів про які і я не знаю ......

Коли все гарно на дахах - це наперед продумана система винтиляції і кондиціонування будинку - яка робиться при будівництві і вартує трошки по іншому ніж кондиціонер на квартиру :)

Тому і я монтую собі зовнішній блок під вікном - бо немає на то ради.

Як варіант - пропоную зібрати збори і проговорити де і на якій лінії ми монтуємо зовнішні блоки. ХОЧА НЕ ВІРЮ що ми усі зберемося і ще й домовимося :)

Ще не забувайте що зовнішні блоки також різні по висоті, ширині, малюнках - і навіть якщо вони будуть усі в одну лінію по вертикалі - виглядатимуть так собі.
    А і ще по правильному по цій ж лінії потрібно прокласти по фасаду трубку з підігрівом (на зиму) для зливу води від кондьора - в нас я так розумію від кожного вона буде собі капати до низу .... можна щоб у квартиру в злив - але це ще + моторчик і траса по квартирі - а це додаткові витрати ....

• Інформативно Інформативно x 3
    • Корисно Корисно x 1
  18. kritikm

kritikm Well-Known Member

Цікаво хто дав дозвіл встановити кондиціонер якщо на початок ремонтних робіт потрібно дозвіл ОСББ або хтось вже про все договорився і ремонти вже робить

19. Joll

Joll Well-Known Member

Питання, а хто мав давати той дозвіл, це десь прописано? Забудовник попереджав мешканців, що не можна робити будь-які зміни у фасаді чи перенесення труб, котла всередині квартири? Гм, у багатьох новобудовах, що перебувають на стадії здачі, ремонти робляться без усяких дозволів ОСББ - наші реалії: люди хочуть вселятися, домовляються із прорабом, беруть своїх майстрів і починають ремонти. Поки на будові хаос, будинок не зданий і не переведений на баланс ОСББ, не обрано голову і правління, не було загальних зборів і не затверджено статус, власники можуть робити все, що завгодно - спробуй, побігай за кожним власником і попроси його не спаскуджувати зовнішній вигляд будинку. Забудовник, судячи по історії гілки, самоусунувся у вирішенні таких питань (як і 90% всіх забудовників Львова - у нас аналогічно, наприклад). Поки не пізно, попередьте мешканців, щоби не вививодили на балконах труби під мотузки на білизну, як у старих хрущівках - бо це буде "наступним кроком". Власне, поки не зроблено всіх вищезазначених кроків, усі розмови можна вважати даремною тратою часу.

20. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

Все грамотно пояснено але більшість не пропонують рішень а просто - не вішай на фасад.

А чому не обговорюється варіант - вішати на фасад, обгортати такою сіткою з дірками і її фарбувати в колір фасаду. БАчив такі рішення в Київі - на мою думку найоптимальніші в таких ситуаціях.

а де твій аватар? :)