ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. rkc

rkc Well-Known Member

Для початку можна і з десятьма людьми на форумі. Так завжди буває, якісь рішення напрацьовує група людей. А потім ці рішення пропонуються більш широкій аудиторії. І не тільки мешканцям. Якщо нам буде що запропонувати, можна розмовляти також із забудовником. Думаю, краще було б досягнути з ним якогось компромісу, ніж йому зараз витрачати наші ж гроші на те, від чого ми потім відмовимся. До речі, погодити якийсь варіант концепції можна і без зборів, оскільки у Чувачка є телефонні номери і мейли більшості мешканців.

2. NDD

NDD Member

Нам обіцянка була така, що територія будинку буде закрита (забор + ворота) з хорошою охороною (відео або людина-охоронець). Хотілось би і в реальності бачити ворота з відеонаглядом та нормальні домофони.

• Подобається Подобається x 1
  3. rkc

rkc Well-Known Member

Насправді ми вже відстаємо з прийняттям рішень.

Наприклад, очевидно, що потрібне буде у будинку якесь службове приміщення, в якому ОСББ-шні справи робитимуться. А прибиральниці скільки часу знадобиться, щоб прибрати територію і двадцять (чи навіть двадцять два) поверхів? І протягом цього часу вона навіть у туалет не зможе сходити чи може їй додому бігти? Значить, потрібний буде санвузол у цьому службовому приміщенні. А охоронець, якщо він буде, теж повинен мати можливість сходити у туалет, а не тільки обігрітись. І це тільки перше-ліпше, що приходить в голову. Таких питань вже є багато, і починати їх вирішувати потрібно разом із забудовником, який (враховуючи 11 поверхи) теж повинен бути зацікавлений у їх вирішенні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  4. Olena Stepanova

Olena Stepanova Well-Known Member

Про виділення офісних та підсобних приміщення ОСББ наш забудовник знає-обіцяв щось лишити для цих потреб, можливо прийшов час конкретніше дізнатися, що взагалі планується передавати на осбб. А "живого охоронця" із наглядом відео та тривожною кнопкою, можна посадити і в цокольному приміщенні, необов"язково у будці біля воріт, тоді всі побутові питання знімуться, головне щоб двір добре освітлювався. Охоронців буде потрібно найняти 3 чол, середня зарплатня по місту приблизно1500грн. на людину, а враховуючи те що будинок на початках заселять, мабуть, біля15 сімей, а всім іншим, хто поки що жити тут не планує, ця фізична охорона ні до чого тому і платити не будуть, то фінансово вигідніше машину на ніч поставити через дорогу, або запускати до себе на двір "лєвих" на стоянку і з цього доплачувати охороні.

5. rkc

rkc Well-Known Member

Потрібне, як мінімум, приміщення на першому поверсі для ОСББ і підвал як складське приміщення. Якщо садити охоронців в цоколі, то користі з них буде мало, бо вони повинні бути там, де є найбільша загроза безпеці - на вході на територію (особливо, якщо буде шлагбаум, через який рота солдат може пройти безперешкодно). І коштуватимуть охоронці не 4500, а понад 6000 (з нарахуваннями на зарплату, бо брати їх без оформлення не вдасться - будь-який перевіряючий їх побачить).

Можливо, у забудовника є якісь думки стосовно остаточного облаштування будинку і території, може навіть вони вже втілюються у житті. І дуже шкода, що нам про це нічого не відомо.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Iurii

Iurii Active Member

Цікаві у всіх ідеї ... але я поки дотримуюся тієї про яку вище написав.
    1) rkc - вважаю що живий охоронець це добре і як вже писав захист від наркоманів і т.д. а не професіоналів - наприклад через забор перелізає наркоман рзбиває стікло авто і викрадає щось звідти - при живій людині наркоман цього не зробить, а при шлагбаумі зробить. Те саме буде і з викраденнями з підвалу велосипедів і т.д.
    2) Chuvachok - що до оплати 3-х охоронців - то можна підрахувати що на понад 130 квартир (ті що не квартири на 11 поверсі і цокольному також рахуємо) і це получиться на квартиру в районі 50 гривень. А можна ще по іншому (так бачив в Києві) - хто паркує авто на території будинку на парковці наприклад доплачує 50 - 100 гривень, а ті хто не має авто платять відповідно з квартири менше. В результаті дешево і справедливо :)
    3) Hrom - В житті не погоджуся, що встановити і обслуговувати індивідуальну систему охорони на квартиру з підключенням до пульта буде дешевше ніж зробити варіант який я пропонував на будинок з територією - Ви ж розумний чоловік - гуртом і батька легше :)
    4) Усім (пані Олена, Hrom ...) хто пише що найближчі 1 чи 3 роки буде заселено мало квартир. Я погоджуюся що перший рік буде дуже мало квартир, а до кінця наступного практично усі заповняться - точне не за три роки. АЛЕ ЗМІСТ НЕ В ЦЬОМУ - навіть якщо я в'їду у свою квартиру за 2 роки - то я вже там почну робити ремонт, чи складати якісь матеріали, чи кінець кінців не хочу щоб викрали котел і батареї ТОМУ БУДУ ПЛАТИТИ ГРОШІ ЗА ЖИВУ ОХОРОНУ - і так зробить 95% - бо в нас сусіди розумні - як я бачив на зборах :)
    І нехай майстри ходять "табунами" - але в день і на занос їх не провіряють, а от в ночі і на винос будь-чого - контроль.
    А от що до запускати "лівих" на стоянку - я КАТЕГОРИЧНО проти.

Тому згідний - що концепцію виробити і погодити потрібно вже (наприклад 2-3 дні), погодити її з забудовником. А при потребі зробити збори - якщо прийде 10 людей - значить 10 - і цих 10 не просто "ніки в форумі" а активні майбутні мешканці будинку.

Також хотілося б почути від забудовника - що вже затверджено по системі доступу. Не планується забудовником, не пропонується і т.д. а ВЖЕ ЗАТВЕРДЖЕНО до виконання і бажано бюджет. Ми дивимося, обговорюємо і приймаємо рішення чи залишити цей варіант, чи замінити одним і з наших і т.д. АЛЕ Я ВСЕ ТАКИ ПАМ'ЯТАЮ ЩО НАМ ОБІЦЯЛИ БУДИНОК З СИСТЕМОЮ ВІДЕОНАГЛЯДУ, ОГОРОЖЕЮ, КОНТРОЛЬОМ ДОСТУПУ і т.д.

Останнє редагування: 19 кві 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 4
  7. kritikm

kritikm Well-Known Member

Головне щоб забудовник не забув про цю обіцянку.

8. Iurii

Iurii Active Member

Як на мене потрібно зібратися знову і проговорити питання які виникли і потребують рішення.

А саме: система контролю доступу на територію, облаштування території, ситуація з дотриманням термінів виконання обіцяних на минулій зустрічі що до води, світла, стяжки і т.д., а саме основне це в понеділок по всіх допустимих термінах вже мають нам віддати Свідоцтво на право власності причім і на квартиру і на підвали - чи не так ми домовлялися і нам обіцяли?

Також мене бентежить таке: 1 червня забудовник як і обіцяв все закінчить (може трошки пізніше), але це буде так як все-таки ЗАБУДОВНИК порядний - нам віддадуть ключі і знімуть охорону яка є від забудовника - УСІХ ВЛАШТУЄ ВАРІАНТ що будинок без охорони просто буде і без нікого? А це станеться якщо ми до того часу не вирішимо питання про які ми пишемо вже декілька сторінок.

Chuvachok - розіслав усім листа, але не всі хочуть висловлюватися (розумію що зайняті) то хоча б погоджувалися чи не погоджувалися з тим що написали інші - це ж просто: прочитав і "клікнув" ту чи іншу кнопку :) От я наприклад не розумію скільки людей підтримало мою пропозицію ? (побачив трьох - хоча думаю таких більше) Отримав дуже мало запитань (що погано) але постарався дати відповіді і аргументи. О так ще б пару як чувачок, ркц, южанка, хром і ми б побачили тенденції - тоді чувачок чи я запускаємо опитування кінцеве - і бачимо що і яке нам потрібно. Чи краще на зборах з підписом протоколу.

Ми ж ініціативну групу вибирали ? Де вона ? ПРОПОНУЮ: Ініціативна група (2-3 людини) в понеділок чи вівторок їде в офіс забудовника - з'ясовує усі моменти описані вище + інші які нас цікавлять. На середу чи четвер організовуємо зустріч усіх (але точно не в кафе - краще на подвір'ї перед будинком) - проговорюємо усе і приймаємо рішення. Після цього ініціативно група в п'ятницю знову йде в офіс і доносить все до забудовника - погоджує з Забудовником і т.д.

Я готовий бути з ініціативною групою, допомогти, повозити, пригостити кавою :) ну і звісно на зборах. Ну дуже хочеться щоб все було правильно і добре ;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 3
  9. rkc

rkc Well-Known Member

Перш ніж іти на розмову із забудовником, ми самі повинні визначитись з тим, що більшість (нехай поки що на цьому форумі) хоче бачити в будинку і на території - охоронців, дуже міцні автоматизовані двері у під'їзди (наприклад, з потужного металу із скляними вставками, інкрустованими декоративною міцною решіткою) чи ще щось інше.

Проте основне питання: бути чи ні охоронцям. При цьому треба врахувати, що охоронець і справді суттєво посилює безпеку, проте коштувати буде, принаймні, у перші рік-два заселення набагато більше, ніж показав Юрій (будьмо реалістами, у перші роки ми не назбираємо навіть близько 130 кварплатників).

Давайте спробуєм визначитись: чи погоджуєтесь ви утримувати охоронців та забезпечити для них відповідну інфраструктуру? Якщо погоджуєтесь, ставте пташку, якщо ні - хрестик :).

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  10. rkc

rkc Well-Known Member

Хочу додати, що нам обовязково потрібно прийти до якоїсь згоди, оскільки питання, повязані з кошторисами приймаються кваліфікованою більшістю присутніх на зборах (3/4 голосів). Якщо ми зараз не врахуєм думку більшості, то потім просто не зможемо прийняти відповідні рішення в рамках ОСББ.

І ще одне. Підрахунки, здійснені Юрієм, не є правильними ще тому, що відповідно до законодавства оплата відбувається пропорційно квадратним метрам в квартирі. Тобто найменші квартирі і платять менше, а найбільші - більше. Я, наприклад, як "щасливий власник однокімнатної квартири" :) із задоволенням можу погодитись на охоронців, зокрема, тому що це мені і справді подобається, але також і тому, що це обійдеться мені недорого. Інша справа - власники трьохкімнатних квартир, бо платитимуть вони приблизно у два рази більше. Окрім того, і справді було б справедливо (якщо будуть охоронці), щоб ті, хто триматимуть автомобілі на стоянці, платили додатково.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Давайте сформуємо таки нашу думку про двері ;)
    Дмитром (архітектор) каже, що двері будуть хороші, утеплені, з алюмінію; скло міцне, з триплексом. Продумають дизайн.
    Приблизно +- такого плану.
    Скляні частини (стулки) для безпеки можна буде поділити на секції вертикально чи горизонтально на секції.
    Тобто, двері не будуть такими, як в магазині ;)

Наче, непоганий варіант?!

• Подобається Подобається x 2
  12. rkc

rkc Well-Known Member

Думаю, про такі двері можна говорити лише тоді, якщо будуть охоронці. Інакше двері повинні бути "з потужного металу, а не з алюмінію, із скляними вставками, інкрустованими декоративною міцною решіткою" :).

На мій погляд, це не той випадок, коли заради кращого зовнішнього вигляду варто жертвувати питанням безпеки. І, якщо чесно, я б поставив такі міцні двері навіть тоді, якщо охоронці і будуть. Потрібно, щоб за такими дверима і діти, і жінки почували себе у безпеці.

І ще одне. Алюмінієві двері ставляться або тоді, коли є можливість закрити їх металічним "ролапом", або там, де великий житловий масив, проживає багато людей. У нас же не ті випадки.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. kritikm

kritikm Well-Known Member

Такі двері можна поставити зменшивши площу скла і закривши його декоративними металевими решітками

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Ruan

Ruan Member

Шановні сусіди я за металеві двері і металеву браму, але проти охоронців, бо вони ненесуть жодноі відповідалності (на пр. Викрадені речі з авта чи квартири, чи розбиту шибу та ін)
    Мені відомі випадки коли з підноса охоронця викрадали навіть котли. Людина яка заселиться в перший рік змушена буде платити за охорону не тіль ки свого майна, а й за майно ( котли, батареі тощо) інших, які заселяться пізпіше, а це чи малі гроші.Давайте порахуємо для 20-ти квартир в перший рік для 3- ох охоронців оплата становитиме близько 300 гривень з квартири в місяць. Як на мене краще за рік таких витрат поставити сигналізацію в квартирі( буде ефективніше).

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. manur

manur Well-Known Member

Точно так?
    Чи, може, таки : "з-під носа" ???

16. Ruan

Ruan Member

Дякую, що виправили. Але орфографічна помилка суті неміняє.

17. volter

volter Active Member

Підтримую металеві двері з "потужного металу" + автоматичні ворота з відкриванням на пульт.

• Подобається Подобається x 4
  18. Kreoplan

Kreoplan Active Member

1. Хочу нагадати, що алюміній це теж метал, але легший, не іржавіє і пристойно виглядає.
    2. Квартирні крадії не ламають ломом вхідні двері. Вони застосовують універсальний ключ до домофону, який продається досить широко і легально.
    3. Якщо бажаєте в перспективі буду з охоронцем, варто закласти зараз фундамент і завести дроти живлення і сполучення з колодязем слабострумних мереж, щоб пізніше протягнути необхідні дроти не знімаючи бруківку.

• Подобається Подобається x 1
  19. rkc

rkc Well-Known Member

Думаю, що більшість на цьому форумі не підтримала охоронців. Очевидно, якщо забудовник чи хтось з мешканців не візьмуть на себе значну частину витрат на їх облаштування та утримання, то ці витрати не вдасться включити в кошторис на зборах ОСББ. У такій ситуації зростають вимоги до вхідних дверей в будинок. Захисту від професійних злодіїв не існує, ми говоримо про захист від всякої шушери, яка цілком може скористатись беззахисністю будинку. Особливо у перші місяці, коли буде знято нинішню охорону, а мешканці ще не вселяться у будинок. Окрім того, не потрібно сподіватись, що перші поселенці будуть виконувати функцію охорони - у кращому випадку викличуть міліцію.

На старій квартирі у мене була веренда із алюмінієвого профілю - це справді виглядає гарно, зручно збирається і не ржавіє, проте потім довелось підсилювати всю цю конструкцію стальними профілями, оскільки не витримувала навіть найменші механічні навантаження. Ясна річ, що у випадку дверей алюміній буде товщий і міцніший. Проте не настільки, щоб захистити від вандала. І навіть триплекс не допоможе :).

Чувачок пропонував обговорити це питання. Давайте тепер також проголосуєм. Якщо вважаєте, що достатньо буде алюмінієво-скляних дверей (з триплексом), які проектує архітектор і посилання приблизно на які дав Чувачок, бо вони дешевші і мають кращий зовнішній вигляд, поставте, будь-ласка, зелену галочку.

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 2
  20. rkc

rkc Well-Known Member

Хочу додати для тих, хто не знайомий із ситуацією у цьому районі. Більшість будинків на Стрийській навпроти у радянські часи заселялись військовими та їх сімями. Значна частина цих людей тепер проживає на пенсії та в депресії. Звідси і підвищений алкоголізм і наркоманія. Так що шушери, якої варто остерігатись, у цьому районі не бракує.

• Тупо Тупо x 1
а де твій аватар? :)