ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Kreoplan

Kreoplan Active Member

Буде. Розташована під вестибюлем 2-го під'їзду. Там окрім питного водопроводу буде ще і пожежний водопровід. На кожний контур по робочому і резервному насосу. Насосна не межує з квартирами, по контуру є додаткові шумоізолюючі стіни.

• Подобається Подобається x 1
  2. Uganka

Uganka Well-Known Member

А если честно,то мысль про пресс-конференцию не покидает. Одно дело вещать через Игоря или Володю как сейчас,а совсем другое,когда команда людей ,несущая ответственность за воплощение этого проекта в жизнь, лицом к лицу с нами,глядя нам в глаза,расскажет чего нам ждать и когда. Обещания,даваемые лично,требуют другой степени ответственности. Давайте ,наконец-то,встретимся.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Треба шукати компроміси з деревами і паркомісцями. Ми ж не хочемо, щоб наше подвір'я виглядало як парковка біля Ваму чи Арсену, де найголовніше - це побільше напхати клієнтських самоходів.

Народ, вирішуйте з екструдованим пінопластом! До речі, я б хотів щоб під ним була обмазочна гідроізоляція по всій площі квартири, як-то пишуть інтернетівські статті. Можливо, забудовник це теж нам організує за доплату? ;)

Останнє редагування: 16 лют 2015
  4. kritikm

kritikm Well-Known Member

якщо дерева то може лише швойні бо інакше наша зелень на подвірї буде зеленою 6 місяців а 6 голі гілки іто років так через два-три

5. rkc

rkc Well-Known Member

Там південний бік, сонце (за винятком ранкового часу) буде постійно. Якщо вже садити дерева, то найкраще - тую. І росте швидко, і зелень постійна, і дає гарний запах, який частково "нейтралізуватиме" автомобільні випари. Окрім того, сміття від неї найменше.

6. kritikm

можна вздовж паркану з бляхи висадити туї згодом вони утворять живий зелений паркан

7. rkc

rkc Well-Known Member

Справді, на схемі території, яку навів Дмитро Завражин на 64 сторінці цієї гілки форуму, навіть передбачена така можливість. Саме вздовж паркану можна посадити туї, які з часом утворять зелену стіну. А з протилежного боку, там, де територія Карату, можна спільно з ним висадити дерева вздовж "кордону". Думаю, цього буде цілком достатньо, і не прийдеться зменшувати кількість паркомісць.

• Подобається Подобається x 3
  8. Chuvachok

Chuvachok Андрій

До речі, вчора розмовляв з Ігором і Кредо-банком про ПВ. Я зрозумів, що можемо очікувати початок видачі ПВ ПРИБЛИЗНО протягом місяця від сьогодні.
    На разі, залишився лише один документ, який очікується - номер (адреса) будинку - від нього все й залежить. Це питання в компетенції нашої міськради.

Так от. Можна одним махом буде оформити ПРАВО ВЛАСНОСТІ на підвал разом з квартирою.
    Схема десь така: вибираємо підвал -> купуємо -> отримуємо ПВ на квартиру і підвал одночасно.
    Тому для тих, хто ще не придбав підвал - це чудова можливість трохи заощадити свій час і трохи грошей.

Останнє редагування: 17 лют 2015
  9. kritikm

ціна підвалу яка???

10. riccio

riccio Active Member

На мою думку проблеми не лише в цьому. Зрозуміло, звісно, що хочеться вже оформляти ПВ. Але задумайтесь на хвилинку, що потім будемо робити з усіма проблемами, які залишилися на даний момент? Наш "любий" управитель умиє руки - це точно. Забудовник тоді буде вільний у будь-яких графіках, не кажучи про фінансову відповідальність, а Замовник будівництва буде годувати "типовими" обіцянками? Зараз Управитель ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ відстоювати наші інтереси. Він хіба це робить?

11. rkc

rkc Well-Known Member

А що робимо ми, щоб відстояти свої інтереси? Можливо, ми направили колективні (чи персональні) листи Управителю, щоб звернути його увагу на конкретні факти порушення угод та проханням у певні терміни вжити належних заходів? Може ми вже сформували свої вимоги до Управителя та Забудовника на рівні юридично значимих претензій? Єдине, про що зараз йдеться, це зустріч заради бла-бла-бла, оскільки ми своєю бездіяльністю позбавили себе будь-яких вагомих аргументів.

З юридичної точки зору ситуація виглядає приблизно так: терміни будівництва порушені, але зроблено це за згодою довірителів (інвесторів) в їх інтересах задля збереження належного якісного рівня будівництва, ОСКІЛЬКИ ВІД НИХ НЕ ПОСТУПИЛО ЖОДНОЇ ПРЕТЕНЗІЇ.

Останнє редагування: 17 лют 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. riccio

riccio Active Member

На разі, щоб хоч спробувати сформувати колективне звернення - потрібно зібратися, чи не так? Збори були лише щодо створення ініціативної групи по ОСББ. А дізналися (несвоєчасно дізналися) про ці збори і так не всі. Можливо варто спробувати ще раз?

13. riccio

riccio Active Member

Погляньте, будь ласка, на пункт 4.17 Првил ФФБ. Там чітко визначено, що "Управитель здійснює контроль за дотриманням Замовником будівництва виконання умов та зобов'язань за договором з метою своєчасного запобігання виникненню ризикових ситуацій у процесі будівництва внаслідок дій Замовника будівництва, що можуть призвести до... збільшення строків будівництва більш ніж на 90 днів".
    Формально ж будинок в експлуатацію введено без порушення 90-денного терміну... А от Управитель повідомив про це коли?
    При цьому, Договором про участь у ФФБ у правах та обов'язках Довірителя не визначено чіткої можливості писати претензії. Лише є згадка, що Управитель на вимогу Довірителя зобов'язаний надавати інформацію про хід будівництва...

14. rkc

rkc Well-Known Member

Перша зустріч мешканців відбулась 31 жовтня минулого року на будові. Тоді Ігор провів екскурсію по будинку, і хоча зібрались тому, що були не задоволені темпом будівництва, проте з готовністю вислухали чергові обіцянки і розійшлись з почуттям виконаного обовязку :).

Потім, 11 листопада відбулась нарада із "з забудовником, архітектором, підрядником, технаглядом та менеджером з продажів", на якій був присутній один з нас - Андрій-Чувачок. Обіцянки були такі: До кінця року Підрядник завершить всі роботи в квартирах. В квартирах на тому етапі має бути все проведено (світло-газ-вода і тд.).Десь в той же період +- місяць ми всі отримаємо свідоцтва про ПВ. Десь в середині січня можна буде пустити майстрів для ремонту.До квітня 15 року Підрядник виправлятиме-дороблятиме всі нюанси по будинку + займатиметься прибудинковою, щоб все завершити на 100%.

18 січня відбулась ще одна зустріч - формально, по ОСББ, проте і там обговорювались питання, повязані з будівництвом. І знову жодних ефективних рішень.

Отже, питання таке - для ЧОГО збиратись? Від цього залежить і відповідь на інше запитання: з КИМ збиратись (тільки між собою, чи за участю, наприклад, Забудовника)?

І останнє. Як це мило, коли хтось жаліється, що йому не сказали, не повідомили, не захищали його інтереси і т.д. Невже так важко просто проявити активність, зізвонитись зайвий раз з тим же Ігорем, чи банально набрати в Гуглі "Ювелірний будинок", щоб вийти на цей форум?

А щодо претензій, на які в Довірителя, нібито, не має прав по угоді, то це взагалі нонсенс, тому що в угоді і не повинні прописуватись ЗАГАЛЬНІ ЮРИДИЧНІ ПРОЦЕДУРИ. І саме та сторона, яка вважає, що хтось по відношенню до неї не виконує якісь зобовязання, і повинна давати докази такого невиконання. Якщо ж попередньо відсутні правильно оформленні прямі претензії, то довести факт такого невиконання надзвичайно важко.

15. riccio

riccio Active Member

Не розумію Вашого сарказму...

16. Meshkanets

Meshkanets Member

а мене все турбує наша елітність і наш підвищений комфорт. ніяк не можу заспокоїтись.
    пройшовся сьогодні коридором нашого дому і сходовою клітиною. знаєте, все таке ЗВИЧАЙНЕ. ну от ЗВИЧАЙНЕ! немає ліпшої ні плитки під ногами ні штукатурки на стінах. все таке ж як в тій самій добрій оселі яка не кричить про елітність. чому б не поставити в наші коридори якусь ліпшу плитку?

17. Joll

Joll Well-Known Member

Не хочу Вас засмучувати, але коли майбутні мешканці почнуть масово робити ремонти, то далеко не один недобросовісний майстер, несучи будматеріали до якоїсь квартири, може оббити далеко не одну плитку на сходах (. І відслідкувати, хто саме це зробив, буде дуже важко, так як будинок багатоповерховий і багатоквартирний (все одно більшість відмажеться, а ліквідовувати збитки буде або доброволець, або ОСББ спільними зусиллями). Тому, як на мене, дорога чи не дорога плитка для бидломайстрів ролі не грає. От у інтергалбудівських будинках плитку на сходах рідко де побачиш і нічого, від того будинок особливо своєї краси не втратив.

18. rkc

rkc Well-Known Member

Та все ви прекрасно розумієте :), але не зважайте, бо всі ми в одному човні ...

19. rkc

rkc Well-Known Member

Запуск котлів є фактично міні-тестуванням основних комунікацій, оскільки для цього потрібні газ, вода та електроенергія.

Електроенергія.

25.11.2015р. Забудовник обіцяв, що роботи по підключенню будинку по основній (не тимчасовій) схемі "будуть проводитись на протязі 3- х місяців". Отже, на якому етапі вони перебувають зараз, коли вже закінчується обіцяний термін? Котли, я так розумію, будуть підключатись до електроенергії без використання внутрішньоквартирної проводки?

Вода.

Вже говорилось про насосні станції. При запуску котлів вони будуть теж запущені і вода піде по внутрішньоквартирних трубах?

Газ.

Очевидно, що ця комунікація із запуском котла буде протестована повністю на рівні внутрішньоквартирних труб.

Отже, запуск котлів не є такою простою справою, а потребує ретельної підготовки. Мої попередні запитання на цю тему фактично залишились без відповіді. Думаю тому, що досі ще не прийнято рішення по конкретиці цієї проблеми. Буду вдячний за відповіді цього разу.

20. Chuvachok

Chuvachok Андрій

rkc, думаю, від Забудовника буде відповідь, - вони відкриті і почали активно працювати з форумом. І це дуже здорово!
    Після останніх розмов з представником забудовника, я вірю, що все йде ЗАГАЛОМ за планом.

але.... є ще можливість сформулювати і задати ці питання (листом) Кредобанку. Зробити це ДО закриття ФФБ. Прямий обов’язок Кредобанку - скурпульозно контролювати процес будови; за це вони несуть відповідальність.
    Тим більше, що у Кредобанку за час будівництва мала назбиратись тонна документації по будинку.

а де твій аватар? :)