ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Olena Stepanova

Olena Stepanova Well-Known Member

На 10.30 біля входу, якщо пізніше раніше пишіть. Я дзвонила сказали в будь який час з 9 до 18 обід з 13 до 14, мати з собою флешку.

2. Olena Stepanova

Класно, як все швидко, якщо так далі піде то до початку ремонтів документи будуть. Сусіди не зволікайте, не підводьте самі себе.

3. Iurii

Iurii Active Member

Класно. Форму заповнив.

• Подобається Подобається x 1
  4. Olena Stepanova

Маю координати голови ОСББ Оберіг, яке знаходиться недалеко від перехрестя, можемо отримати професійну практичну консультацію. Я так гадаю, що вже тоді можна буде точніше прорахувати наш кошторис (скільки сплачувати внеску в новостворене ОСББ) Хто зі мною зголошуйтеся на котру год домовлятися.

5. uvelir

uvelir Active Member

Привіт, я можу завтра підійти в першій половині дня.

6. Olena Stepanova

Щойно говорила з тією жіноночкою з ОСББ вона може нас прийняти десь о 15.30 це район автовокзалу Стрийська 91

7. Goodwill

Goodwill New Member

Привіт, я підійду завтра.

8. Olena Stepanova

Давайте біля ВОПАКУ в 15.15 зустрінемося

9. rkc

rkc Well-Known Member

Щодо роботи ініціативної групи по створенню ОСББ.

1. Завдання ініціативної групи:

- підготувати документи (статут, протокол засідання тощо) для затвердження установчими зборами (документальна частина роботи);

- підготувати скликання установчих зборів (зібрати необхідну інформацію про мешканців, щоб повідомити їх; розіслати ці повідомлення; сконтактуватись з більшістю мешканців, щоб забезпечити кворум і т.д.), тобто організаційна частина роботи;

- підготувати кандидатури мешканців для обрання головою та секретарем установчих зборів, членами правління ОСББ та головою правління, ревізором чи ревізійною комісією, уповноваженим з реєстрації ОСББ.

2. Попередньо за документальну роботу відповідає rkc (Ігор). Пропозиції щодо ідей по статуту ОСББ чи інших документах прохання надсилати в ПП.

3. Попередньо за організаційну частину роботи відповідає Чувачок (Андрій). Пропонувати свою допомогу можна в ПП

4. Пропозиції щодо кандидатур мешканців на наведені вище посади можна надсилати будь-кому із ініціативної групи;

5. Ініціативна група ніким не уповноважена вирішувати питання приєднання чи об'єднання з іншими ОСББ, вступати в контакт з посадовими особами інших ОСББ, вивчати питання, пов'язані з оплатою комунальних послуг і т.д. Це все прерогатива майбутнього керівництва нашого ОСББ. Звичайно, кожен має право займатись тим, чим хочеться. Але при цьому врахуйте, що, наприклад, асоціація ОСББ Оберіг об'єднує будинки ще радянської забудови зі всією її спеціфікою, для нашого ОСББ там просто важко буде знайти якусь корисну інформацію, оскільки у нас ситуація принципіально інша.

• Подобається Подобається x 2
  10. Goodwill

Goodwill New Member

Гаразд.

11. Olena Stepanova

Може ситуація у нас і інша, а живемо ми в одній країні, тобто за одними і тими ж законами.
    Ні я, ні Ви, ні Чувачок не є спеціалістами у галузі відкриття ОСББ, а голова ОСББ ОБЕРІГ відкрила не одне ОСББ і допомагала у якості консультанта у відкритті ОСББ у ближчих новобудовах. Я думаю, у такої старшої, поважної жіночки є чому повчитися, вона може підказати нам (не спеціалістам), які важливі пункти внести в Статут, як правильніше оформи документальну частину, щоб потім не було проблем, а також з якими людськими якостями потрібно вибирати голову ОСББ і основне, як пришвидшити весь процес. На рахунок приєднання і т. д. ОСББ Оберіг вже давно не бере новачків і якби наше новостворене ОСББ навіть дуже-дуже захотіло влитися в це об'єднання, що звичайно було б дуже вигідно фінансово для кожного мешканця, нас би не взяли, якби ми не просилися. А тепер питаю у Вас, як у члена ініціативної групи ЖК "Ювелірний", чи можу я, теж член ініціативної групи ЖК "Ювелірний", зустрітися з головою успішнодіючого ОСББ для обговорення вище викладеного, чи Ви вважаєте, що така інформація нам зовсім ні до чого?

12. Olena Stepanova

Сьгодні мій чоловік був на будівництві і бачив, що забудовник почав робити підлогу. В одній квартирі на верхньому поверсі пінопласт, трубочки... для теплої підлоги розкладені :)

• Подобається Подобається x 2
  13. Olena Stepanova

Трохи ввела Вас всіх у оману, вибачаюся, чуда не було, то трубочки були для холодної води, що мають іти по коридорі і по квартирі до котла. Вже видаю омріяне за дійсність о_О. Вибачаюся ще раз:facepalm:

14. Olena Stepanova

Кому потрібний Статут вже удосконалений (у міськ раді скинули), пишіть на
    osbb_uva@ukr.net або до rkc, пропозиції по зміні пунктів до rkc.

15. rkc

rkc Well-Known Member

Проведемо експиремент з одним із пунктів статуту ОСББ, який покаже, наскільки доцільно виносити цей документ на загальне обговорення.

В типовому статуті ОСББ (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1155-03) є така норма щодо прав ОСББ: виступати засновником (учасником) товариств з обмеженою відповідальністю. Ресурсний центр ОСББ міськради її не рекомендує, проте і не заперечує (ясна річ, адже типовий статут прийнятий Верховною Радою).

Отже, чи варто нам залишити цю норму у своєму статуті. Адже при чесному керівництві ОСББ вона відкриває чимало можливостей і додаткового фінансування, і додаткового отримання послуг. Проте при нечесному керівництві ОСББ може стати способом "намахування" жильців. Пишіть тут на форумі, в ПП чи мені на адресу rkc.in.ua@ukr.net. Якщо обговорення не викличе інтересу, інші питання по статуту ставити не буду :).

16. Uganka

Uganka Well-Known Member

Чтоб соблюсти чистоту эксперимента,нужно как минимум 50 % собственников,а лучше - больше.И кто вас вообще уполномочил на такое(имею в виду эксперимент)?
    Выражаю свое мнение по поводу ООО - нет,не стоит оставлять эту норму.
    Вопрос -вы юрист? Может вы просто проконсультируетесь у юриста и нам расскажете,если уж так случилось,что вы в инициативной группе отвечаете именно за это. И на эксперименты,на которые никто не давал своего согласия,не надо будет время тратить.:)

17. Olena Stepanova

В нас вже є Статут (той що міськ рада дала), який провірений на практиці і складений юристами. На основі нього можна працювати, тобто внести винести 2-3 пункти не більше, розтолкувавши що то дає нам, а краще лишити його (внести доповнення можна буде будь коли після створення). Щодо саме вищезгаданого пункту - непотрібно.

18. rkc

rkc Well-Known Member

Милая Татьяна, мне трудно понять истоки вашей злобы и злости, тем более, что как свидетельствует ваше поздравление з Рождеством (католическим), вы практикующая христианка.

Да, я не юрист, но в свое время занимался предпринимательством. В частности, мне пришлось зарегистрировать два ТзОВ, одно совместное предприятие и даже одну неприбыльную организацию. Опыт работы с учредительными документами у меня есть, поэтому я и взялся за эту часть работу.

Что касается моего участия в инициативной группе, то я с удовольствием могу уступить его либо вам (хотя об этом уже была речь, и вы тогда отказались, но если хотите сейчас - пожалуйста), либо кому либо другому.

А обсуждение статута имело главной целью привлечь активных и умных людей к участию в делах будущего ОСББ, поскольку с активными и не очень умными людьми проблемы нет :). Оно было экспериментальным, поскольку не было уверенности, что люди проявят активность. Вот и все.

Повторяю еще раз, я вовсе не настаиваю на своем участии в инициативной группе. Подтвердите свое участие и я вам передам "свои полномочия".

19. Uganka

Uganka Well-Known Member

Вы о чем?
    Я выразила свое мнение по поводу ООО,то есть откликнулась на ваш призыв.
    А заявлять себя в роли экспериментатора,а все остальных ...(дальше додумайте,вы же типа умный и типа активный,и с домыслами у вас все в порядке). Напишите ваши критерии отбора активных и умных.И не переходите на личности.
    Невозможность своего участия в иниц. группе я объяснила.

20. rkc

rkc Well-Known Member

В теорії, решта мешканців повинні допомагати членам ініціативної групи в їх роботі, якщо ж так не відбувається, і, більше того, моя скромна особа викликає чиєсь таке гостроемоційне неприйняття, то не бачу смислу продовжувати там свою роботу. В ініціативній групі залишається троє людей, які цілком спроможні справитись з покладеною на них працею і яким я щиро бажаю успіхів. Якщо ж в остаточному підсумку після установчих зборів керівництво ОСББ опинитиься в руках некомпетентних та безтолкових людей, то кожен з нас має право не вступати в таке ОСББ.

а де твій аватар? :)