ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Uganka

Uganka Well-Known Member

Добрый день,уважаемые соседи. Пробегая мимо стройки и имея возможность поговорить с Игорем,получила поручение обратиться к вам со следующей информацией – мы вплотную приблизились к созданию ОСМД,для этого нам нужно выбрать инициативную группу ( возможно,это председатель+правление). Если есть знающие, имеющие возможность и время ускорить прием дома,желающие вдохнуть жизнь в него, то не стесняйтесь,предлагайте свою кандидатуру.Связь через Игоря.

2. rkc

rkc Well-Known Member

Із закону про ОСББ:

Для створення об'єднання скликаються установчі збори. Скликання установчих зборів здійснюється власником будинку або ініціативною групою, яка складається не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень.

Повідомлення про проведення установчих зборів направляється власником будинку або ініціативною групою не менше ніж за 14 днів до дати проведення установчих зборів. Повідомлення направляється в письмовій формі і вручається кожному власнику під розписку або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом). У повідомленні про проведення установчих зборів зазначається, з чиєї ініціативи скликаються збори, місце і час проведення, проект порядку денного. Час і місце проведення обираються зручними для більшості
    можливих учасників зборів.

Установчі збори веде голова зборів, який обирається більшістю голосів присутніх власників або їх уповноважених осіб. У голосуванні беруть участь власники (їх уповноважені особи), які присутні на установчих зборах. Кожний власник на установчих зборах має один голос, незалежно
    від площі та кількості квартир або приміщень, що перебувають у його власності. Рішення приймається шляхом поіменного голосування. Рішення оформлюється особистим підписом кожного, хто проголосував, у протоколі із зазначенням результату голосування ("за" чи "проти"). Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше двох третин присутніх осіб, які мають право голосу.

Установчі збори правомочні, якщо на них присутні більше п'ятдесяти відсотків власників. У разі відсутності кворуму ініціатор призначає нову дату, місце і час проведення установчих зборів. Новопризначені установчі збори можуть бути скликані не раніш як через 14 діб з дня зборів,
    що не відбулися. Установчі збори приймають рішення про створення об'єднання і затверджують його статут.

Державна реєстрація об'єднання (асоціації) проводиться у порядку, встановленому законом для державної реєстрації юридичних осіб. Об'єднання (асоціація) вважається утвореним з дня його державної реєстрації.

Таким чином:

1) Хто скликатиме збори - власник будинку чи ініціативна група? Думаю, ініціативна група у співробітництві з власником будинку. Отже мова йде про формування ініцативної групи.

2) Ініціативна група повинна напрацювати статут, а також здійснити всю іншу роботу, необхідну для створення ОСББ. Вона ж і запропонує кандидатури для керівництва ОСББ - голову і правління.

3) Хтось повинен взяти на себе координацію створення ініціативної групи. Пропоную Чувачка, якщо він не заперечує :).

• Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Я очікую що в найближчий період не матиму часу. Звик якщо за щось серйозне братись, то робити це добре і доводити до кінця.Тому змушений відмовитись, бо не хочу підвести. АЛЕ ймовірно, що підключусь в певній мірі що якихось організаційних робіт по нашому будинку. Впевнений, що такі будуть.
    До речі, наскільки мені відомо, деякі посади в ОСББ щомісячно оплачуються мешканцями. Але для цього потрібна серйозна людина, яка вміє швидко вирішувати питання. Знаю особисто, як мінімум, 2-х таких - вони є в цій гілці ;)

Закликаю сусідів-ЧИТАЧІВ активніше підключатись до обговорення цього питання. Це в наших інтересах.

Останнє редагування: 15 січ 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Uganka

Uganka Well-Known Member

Думаю,ни у кого не возникло сомнения,кто должен занять почетные места в инициативной группе:cools:+:cools: (смотреть два поста выше). И словом ,и делом эти люди доказали ,что мы можем им доверять. :welcome:

• Подобається Подобається x 1
  5. rkc

rkc Well-Known Member

Шкода. Думаю, що всі вже звиклись з думкою про вас, як про голову ОСББ. Але ж, надіюсь, від членства в ініціативній групі ви не відмовляєтесь!?

Отже, потрібна інша людина у якості координатора ініціативної групи. І швидше за все ця людина і буде головою ОСББ. Пропонуйте!

Я теж міг би увійти в ініціативну групу, але не в якості координатора :). Думаю, членом ініціативної групи повинен стати також Ігор. Окрім того, не завадить ввести когось із жінок, наприклад, Южанку.

6. Uganka

Uganka Well-Known Member

Читаете мысли :).
    Неееет,считаю,что я неплохо поработала в добровольно созданной инициативной группе "помоги себе сам построить дом своей мечты". Соседей то много.Давайте как-то привлекать,уговаривать,заманивать :)

7. rkc

rkc Well-Known Member

Із жінок пропоную також Олену Степанову. Якщо я щось не перепутав :), то вона займалась вивченням документації по ОСББ та має достатньо вільного часу для такої роботи.

Взагалі то, найкраща кандидатура на голову ОСББ - це Ігор, якщо б не конфлікт інтересів, адже зараз він працює на забудовника. Проте ми всі розумієм, що не має людини серед нас, яка б краще знала цей будинок.

8. rkc

rkc Well-Known Member

Нам прийдеться оплачувати роботу, як мінімум, голови ОСББ і бухгалтера. Якщо з координатором ініціативної групи (головою ОСББ) на даний момент важко визначитись, то може хтось із жильців міг би припрацьовувати бухгалтером? Тоді його чи її теж варто ввести до ініціативної групи.

І ще. Якщо не зможемо визначитись із головою ОСББ найближчим часом, то варто в якості координатора ініціативної групи визначити людину, яка має достатньо вільного часу, щоб справитись із цією роботою. А там час покаже, кого обрати головою ОСББ.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Було би добре, якби хтось дав список електронних адрес чи мобільних телефонів наших сусідів і ми б їм розіслали повідомлення про те, що за цим лінком обговорюються життєво важливі питання, що стосуються нашого будинку. Хтось зможе дістати таку інформацію?
    Тоді було би з кого вибирати.
    Бо зараз виходить що нам треба 4 людини (голова ОСББ і 3 члени ІГ), а ми обираємо їх з трьох наявних.

Останнє редагування: 15 січ 2015
  10. rkc

rkc Well-Known Member

Це адреси, які були опубліковані на форумі:
    khrystynkaJewelry - forkhrystynka@gmail.com
    kritikm - kritikm@ukr.net
    Олена Степанова - anelo1@ukr.net

Гадаю, нам потрібно почекати до завтра. Може у когось доходять руки до форуму лише ввечері. Якщо ситуація не зміниться і більшої активності не станеться, пропоную зустрітись усім бажаючим на вихідні (думаю, є потреба обговорити не тільки питання формування ОСББ). А зустрітись можна було б не далеко від будинку, наприклад, у піццерії на куті Стрийської і Хуторівки (там просторе приміщення).

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  11. uvelir

uvelir Active Member

12. Iurii

Iurii Active Member

Привіт сусіди. Моя адреса klevchuk@ukr.net . З задоволенням прийду на зустріч на вихідних.
    Юрій

13. Mayala

Mayala New Member

Доброго вечора всім. Мене звати Оля. Адреса ola_lviv@yahoo.com

14. susid

susid Member

Прлплную групу: ркс, чувачок, Олена Степанова, непогано ще мешканця, якщо погодиться. Підтриимаю - зустріч в кафе на перехресті (в неділю).

15. rkc

rkc Well-Known Member

Думаю, що висловились вже всі, хто цього хотів :). Якщо не буде заперечень, то давайте зустрінемся в неділю, в 16.00, в піццерії на куті Стрийської і Хуторівки. Оскільки на форумі не вдалось визначити ініціативну групу, то запрошуються всі бажаючі. Зрештою, кожен мешканець має таке право. Було б добре, якщо б всі ми трохи підчитали в Інтернеті інформацію про ОСББ, тоді спілкування було б конструктивніше.

• Подобається Подобається x 5
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  16. NDD

NDD Member

Привіт Всім.
    Я теж придбала квартиру в Ювелірному. Моя електронна адреса: n.blyakhar@gmail.com
    Сама не маю можливості активно приймати участь в організаційних питаннях бо перебуваю за межами України але стежу за всіма новинами та обговореннями щодо будинку по інтернету.

17. Nola

Nola Member

я також постараюсь приєднатись у неділю, якщо малеча дасть можливість. Мій мейл: nola110@hotmail.com

18. mdok

mdok Member

Добрий вечір шановні сусіди.Моя ел адреса:Igorprodok@meta.ua
    На зустріч в неділю не зможу прийти,у звязку з поїздкою до батьків на Йорданську вечерю.На будь які наступні зустрічі прийду.Інформуйте. на форумі.

19. rkc

rkc Well-Known Member

Може варто у звязку з йорданською вечерою перенести зустріч на пару годин раніше, скажімо, на 14.00? Як гадаєте? На суботу призначати не хотілось, бо у деяких людей це робочий день.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  20. Mayala

Mayala New Member

Добре було навіть ще раніше, бо перед вечерею багато роботи.

а де твій аватар? :)