ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. anelo1@ukr.net

2. rkc

rkc Well-Known Member

Після розмови з Ігорем з'ясувалось:

1. При встановленні теплої підлоги в якості демпферної стрічки буде використано матеріал, який забезпечить необхідний люфт.

2. Раніше передбачалось теплу підлогу ізолювати пінофолом, тепер будуть використовувати екструдований пінопласт, який є дорожчим (!?) за пінофол, + фольгу. Я так зрозумів, що товщина пінопласту буде 2см, решта 8см - стяжка.

3. Оскільки шумо-теплоізоляцію в кімнатах та інших приміщеннях не робитимуть (?!), то існує два вирішення цієї проблеми:

1) повністю відмовитись від десятисантиметрової стяжки, як це вже зробили кілька квартир, і самостійно встановити утеплену і шумоізольовану підлогу на лагах чи якось інакше, зекономивши при цьому 10см висоти квартири;

2) придбати самостійно той же екструдований пінопласт, щоб його поклали під стяжку; насторожує лиш оце співвідношення пінопласту до стяжки - 2 до 8; ефект від такого утеплення не буде значним, а жити постійно прийдеться з каменюкою об'ємом у 8см*площа підлоги.

Я більше схиляюсь до такого варіанту: повна відмова від стяжки у кімнатах і передпокої та стяжка на придбаному власноруч екструдованому пінопласті у лоджії, але рішення ще не прийняв. Може у когось є якісь конструктивні думки з цього приводу?

Зробив фотознімок четвертої частини фасаду будинку, звільненого від риштувань. Вражає, що робітники займаються благоустроєм території, не зважаючи на свято :)

3. kritikm

kritikm Well-Known Member

тобто стяжук з пінопластом будуть робити чи ні щось я незрозумів пункт
    2 роблять
    як тоді розуміти пункт три

---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

А теплу підлогу звідки будуть ізолювати пінопластом знизу під трубами чи зверху

4. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Ванна кімната і кухня мають бути з теплою підлогою.
    Треба утеплювати кімнати. А що якщо самим купити екструдований пінополістирол у площі, потрібній щоб утеплити підлоги в кімнатах, лоджіях (у мене, особисто, їх дві) і дати його робітникам, аби ті налили стяжку поверх його?

5. rkc

rkc Well-Known Member

Там, де встановлюється тепла підлога, будуть класти екструдований пінопласт, потім фольгу, потім труби і, нарешті, стяжку.

В кімнатах, передпокоях і лоджії буде тільки стяжка без шумо-теплоізоляції, якщо не домовитесь інакше :)

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

Я про це вже писав вище :). Такий варіант є, проте мене насторожує співівдношення утеплювача до стяжки - 2см до 8 см. Думаю, можна було б його змінити на хоча б 3 до 7. Але це залежить від тих, хто будує!

6. Chuvachok

Chuvachok Андрій

rkc, Ігор пропонував якісь адекватні варіанти, як вирішити це питання?

Не забувайте, що товщина перекриття у нас 20 см. Це дуже багато. Якщо ще 10 см буде стяжка, то це буде супер шумоізоляція. От за теплоізоляцію точно не певен.

а що вони там роблять, що там за пісок? По ідеї, ця територія за "нашим" парканом (не "наша").

7. rkc

rkc Well-Known Member

Chuvachok, якщо просто покласти стяжку на бетон, то це не дасть ні суттєвого шумоізоляційного, ні суттєвого теплоізоляційного ефекту. Адже бетон непогано проводить і тепло, і звук. Протрібно обовязково, щоб між залізобетоном і бетоном була шумотеплоізолююча прокладка. Чим товстішою вона буде, тим значнішим буде ефект.

Думаю, вони роблять дорогу - ще один підїзд до будинку, про що говорив на зустрічі Ігор.

8. zvirilka

zvirilka Active Member

якщо говорити про шумоізоляцію, то треба класти цей матеріал шумоізоляційний сусідам зверху

9. kritikm

kritikm Well-Known Member

дивіться ми хочемо активно утепляти підлогу а як на рахунок стелі там таеж будуть втрати тепла такі самі як на підлозі тепле повітря буде в горі і буде гріти той самий бетон

напишіть мені номери людей що відповідать за переробку проекту опалення і світла

10. rkc

rkc Well-Known Member

Особисто я буду утеплювати стелю також :) Хоча тут потрібно без фанатизму. Адже наші ноги в квартирі постійно "контактують" із залізобетоном, ми постійно будемо його відчувати, тому на підлозі має бути добряча багатошарова теплоізоляція. А на стелю можна утеплювач в плитах чи рулонах просто наклеїти.

З будь-якими переробками все дуже складно і марудно. Пару місяців тому я замовив просту річ - двері (склопакет, аналогічний кухонному) із кімнати в лоджію, на сьогоднійшій день лише прорубали пройом. Коли вставлять двері, навіть не уявляю :) Тому, якщо не хочете мороки, відкладіть переробки на потім, коли будете робити ремонт ...

11. gonzik

gonzik Well-Known Member

Отже, статус по будові на сьогодні від Ігора
    1. Фасад повністю закінчили, за виключенням цокольного поверху.
    2. По газу без змін. Підведено до будинку
    3. Воду завершують розведення по поверхах.
    4. Підігрів подлог і стяжки ще жодної не почали. План наступний - коли буде завершено з водою побудинку, йдуть поквартирно, підводять воду до котла і підключають газ. Коли це планується завершити - абстрактно в кінця грудня.
    5. Електрика - без змін, коробка підстанції стоїть, обладнання замовили (тижнів 2 назад). Планується завершення під кінець грудня.
    6. Ще всі квартирні вхідні двері не стоять, лишилось біля 30.
    7. Декларація про здачу будинку вже є в чорновому варіанті. Теоретично через пару тижнів можна буде укладати остаточні документи з банком (остаточні розрахунки, акти прийому передачі). От тут велииикий ризик, ми прийматимемо далеко не завершене будівництво.

Втішного мало, шановні... рухаються як підбита кобила

12. Uganka

Uganka Well-Known Member

А это как ? Накидали черновичок в голове?

---------- Додано в 22:31 ---------- Попередній допис був написаний в 22:28 ----------

Это всего по дому? Или вы имеете в виду 1 подъезд?

13. Uganka

Uganka Well-Known Member

Если декларации не будет,забудьте за документи.:cry:

14. rkc

rkc Well-Known Member

Насправді, ситуація ще похмуріша, ви або не все побачили, або вам не про все розповіли. Я не хотів писати на цю тему, обмежившись лише підлогою квартири, зовсім не тому, щоб "не сіяти панічні настрої та не збільшувати негатив на форумі" :), а тому, що реально це вже не має смислу - ми втратили той час, коли ще могли на щось впливати.

Ситуація взагалі парадоксальна. Ми, інвестори, своїми грошима забезпечуємо зарплатою сотні людей, які працюють на забудовника, генпідрядчика, субпідрядчиків, постачальників будматеріалів, інших контрагентів. Ми, інвестори, збагачуємо власників цих суб'єктів підприємницької діяльності, адже, як прийнято в Україні, ніхто з них не працює з рентабельністю, нижчою за 20-30 процентів. Тобто приблизно чверть всіх наших інвестованих грошей - це прибуток, навар цих власників. Всюди у світі інвесторів поважають понад усе, їм, майже у буквальному смислі, цілують зади. Лише в Україні вони абсолютно безправні і з ними можна робити все, що завгодно. Навіть, якщо інвестор не правий, в нормальних країнах з ними розмовляють приблизно так: "Сер, при всій повазі, якщо Ви мені дозволите, я б хотів тут дещо уточнити". А не хамлять у відповідь навіть там, де інвестори праві. Змінити цю ситуацію ми могли лише в один спосіб - об'єднатись та разом виступити єдиним фронтом. Тоді ми могли добитись від генпідрядника більш інтенсивної праці, залучення додаткових субпідрядників, іншого планування першочергових робіт і багато чого ще. Ми упустили цю можливість. Маємо що маємо.

• Подобається Подобається x 1
  15. Uganka

Uganka Well-Known Member

От ви мені одне скажіть,ви дійсно думаєте,що ви "как голос вопиющего в пустыне" використали всі можливості щоб об'єднати людей навколо ваших ідей (з багатьма погоджуюсь). Форум читає від сили чоловік 10-12,а інші як повинні були почути ваш голос? В мене таке враження ,що ваша пустеля десь далеко від Львова,не чути всім.
    А сенс є завжди,треба вірно оріентири розставляти. Це не в образу:). Ми ж сусіди.

16. rkc

rkc Well-Known Member

Ви помиляєтесь. В роботі форуму бере участь приблизно два десятка інвесторів. Проглядає форум ще два-три десятка майбутніх власників квартир, які не наважуються "проявитись" (я зауважив, що кількість гостей майже завжди більша за кількість учасників). От вам майже півсотні сусідів. А для самоорганізації вистачило б і десяка. Решта пішла б за ними.

Ну звичайно, для того, щоб люди об'єднались захищати СВОЇ ж, ВЛАСНІ, ШКУРНІ інереси, я повинен був би ще й станцювати їм танець сексуально стурбованого п'ятнистого тендеруба, що залицяється до своєї партнерки :)

17. Uganka

Uganka Well-Known Member

Це вам до архітектора :facepalm:

---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:20 ----------

Не думали,що то люди з інших гілок,нє?

• Подобається Подобається x 1
  18. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Ркс, зробіть собі підігрів підлог у всій квартирі (включно з лоджіями). Так ви вб'єте двох зайців: потенційно зекономите на опаленні і матимете реальну теплу підлогу. В хаті буде як в сауні:) кажуть, що ціна питання біля 100 грн/метр кв. Стелю утепляти - ризикувати тонами праці і матеріалу при першому затопленні.
    Товщина стяжки над бетоном у місцях, де є екструдований пінопласт (де буде тепла підлога) це 5 см стяжки і 2 см пінопласту. Разом 7 см.

19. Smith Wesson

Smith Wesson Well-Known Member

А для чого аж 8см - стяжка? На практиці кладуть максимум 6см, все що більше означає що перекриття криве і є перепади в товщині.

20. rkc

rkc Well-Known Member

Я лише передав слова Ігоря, можливо, він щось не так зрозумів, вважаючи, що стяжкою потрібно нагнати висоту із 280см, що є зараз на рівні бетону, до обіцяних 270см. Співвідношення 2 і 5 см, про які написав Чувачок, були б кращі. Але про це потрібно дізнатись ДОСТОВІРНО та ОСТАТОЧНО, щоб прийняти рішення.

а де твій аватар? :)