ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. rkc

rkc Well-Known Member

Будинок - монолітно-каркасного типу, весь залізобетонний каркас фактично є одним цілим, теплопровідність залізобетону достатньо висока (до 1.7), холод чи тепло легко передається по всьому каркасу. Зимою холод йтиме навіть знизу, із замерзлої землі. Додайте перекриття відкритих курилок, спільних коридорів, які не опалюються та інколи залишаються при відкритих дверях. Не важко зрозуміти, що відсутність належної теплоізоляції від каркасного залізобетону призведе до суттєвих втрат тепла. Адже сама стяжка лише незначно послаблює коефіцієнт теплопровідності.

2. Takamine

Takamine Well-Known Member

Оо я тут прочитала вашу дискусію і дозволю написати тут своїх 5 копійок. Для чого класти мінвату під паркет? Ви ж будете жити у багатоквартирному будинку, хіба під стяжку у вашому будинку не дають пінопласт? Тим більше знизу буде хтось жити, то ж не думаю, що буде настільки холодно, що потрібно витрачати гроші на мінвату. В нас сусіди роблять зараз ремонт у новобудові з моноліту (правда стіни цегла), майже усі квартири вже заселені, то вони і досі ще не включали опалення в квартирі, кажуть, що заходиш у під"їзд і одразу відчуваєш тепло, в квартирі теж тепло. Думаю якщо дотримані усі норми то мерзнути ви не будете.

3. rkc

rkc Well-Known Member

Я також думав, що дають :)

Ну, по-перше, у вас під стяжку дають пінопласт :).
    А по-друге, почекайте зими, коли схопить все морозом, у тому числі і землю. Навіть австрійські будинки із цегли без бетону і з деревяним перекриттям охолоджуються за зиму так, що першу половину літа можна насолоджуватись приємною прохолодою :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Дмитро Завражин

Дмитро Завражин Well-Known Member

RKC, ви не проти, я ваші сентенції буду викладати на інженерному форумі, в розділ гумору? У вас через речення такі перли випадають!

5. rkc

rkc Well-Known Member

Дмитро, тоді я повинен вибачитись перед вами, оскільки без вашого дозволу запропонував почитати вашу творчість своїм знайомим будівельникам. Вони в захопленні :) ...

6. rkc

rkc Well-Known Member

На сайті Ювелірного будинку, де він рекламується як елітний підвищеного комфорту, на заставці пунктом 4 декларується шумо-теплоізоляція між поверхами.

За словами ж Дмитра Завражина, підлога в кімнатах, передпокої та лоджії не матиме теплоізоляції. До речі, це стало несподіванкою навіть для Ігоря, оскільки він вважав у розмові зі мною, що на підлозі кімнат під стяжкою буде пінопласт. Про шумоізоляцію взагалі говорити не приходиться. Отже, де правда, а де брехня? На сайті забудовника чи в словах архітектора Дмитра Завражина?

Далі, якщо теплоізоляції в кімнатах, передпокої та лоджії не буде, то який смисл там робити стяжку? Щоб заховати труби, примусивши їх через стяжку віддавати тепло залізобетонному каркасу, та вирівняти поверхню підлоги по квартирі!? Повна дурня! Така стяжка тоді буде абсолюно не потрібною і призведе лише до втрати 5-7 см висоти кімнат. Краще вже ті сантемитри використати на лаги, плиту та паркет, поклавши під них ту ж мінвату.

7. Дмитро Завражин

1. Теплошумоізоляція буде під теплою підлогою, як це робиться згідно всіх норм. Теплоізоляція зраштою саме там і потрібна, а не в гардеробній чи в спальні, де теплої підлоги нема, а є радіатори. Теплоізоляція в першу чергу покликана захищати арматуру бетону від перегрівання від труб опалення. Все решта - другорядне.
    2. Терміново напишіть Ігорю офіційне прохання не робити саме в вашій квартирі "дурню" зі стяжками, щоб ви змогли зробити власну "дурню" з ватою під паркетом!

8. rkc

rkc Well-Known Member

Дмитре, теплоізоляція повинна захищати в першу чергу жильців будинку від (залізо)бетонної підлоги, а також їхніх дітей, які будуть повзати по такій підлозі, отримуючи болячку за болячкою. Я розумію, що ваш працедавець, декларувавши шумотеплоізоляцію між поверхами, потім вирішив зекономити, і ви намагаєтесь його захистити - навіть ціною своєї совісті. Але тепер кожен із жильців може подбати про своє здоровя, самостійно влаштувавши теплоізоляцію в кімнатах, або ж, послухавши вас, не вживати додаткових заходів.

Зауважте, я акцентую увагу лише на найважливішому - здоровї, проте ви, як архітектор, не можете не знати, що, наприклад, найбільші втрати тепла в квартирі відбуваються саме через підлогу з поганою теплоізоляцією. У даному випадку вона відсутня у кімнатах взагалі!

• Подобається Подобається x 2
  9. zvirilka

zvirilka Active Member

а що, бетон дешевший за пінопласт, що так дорого покласти пінопласт під бетон? коли я купувала, мені теж обіцяли теплошумоізоляцію на підлозі в кімнатах

10. gonzik

gonzik Well-Known Member

так, на сайті і справді завжди рекламувались шумо-теплоізоляція між поверхами. я так розумію тепер це не передбачається?
    Дмитре, варто піднімати це питання з забудовниками?

11. rkc

rkc Well-Known Member

1. Залізобетон не має внутрішнього джерела тепла, а це означає, що нагріти весь залізобетонний каркас разом з тим, що "прилипло" до нього (стяжки, плитка і т.д.) повинні будуть жильці.

2. Може, нагрівши його раз, вони вже не будуть витрачати тепло. Аж ніяк ні, оскільки залізобетонний каркас внаслідок своєї високої теплопровідності постійно буде віддавати тепло зовнішньому середовищу (це, як вже говорилось, і промерзла земля, і спільні коридори, які не опалюються, і курилки, і т.д.). Таким чином жильцям доведеться знову і знову втрачати своє тепло, щоб підтримувалась якась певна температура залізобетону.

І все це буде відбуватись тому, що нас не забезпечили належною теплоізоляцією.

12. Дмитро Завражин

РКЦ, я вам як інженер пояснив, для чого норми вимагають ізоляцію під трубами опалення - для того, щоб будинок довще простояв, а ви мені знову плачете про болячки у дітей. Дерево, щоб ви знали - це один з найкращих теплоізоляторів. Нормальний паркет покладений на фанеру - не потребує пінопласта, а тим більше мінвати(!) під собою. Він залишається теплим, на відміну від керамічної плитки.
    В моєму польському будинку, де виросло три покоління паркет 80 років тому покладений на стяжку традиційним способом без фантастичних лаг та мінвати. Всі здорові, бабусі вже 90. Ніде, окрім дерев'яних будинків мінвату під паркет не кладуть, і тільки заради шумоізоляції.

Тому єдине, за для чого я би дав пінопласт під стяжку поза зоною теплої підлоги, це тільки заради ШУМОізоляції. Така ідея у забудовника раніше була. Відголосок цієї ініціативи ви і бачите на сайті.

Щановний - теплоізолюють будинок від холодної сторони тобто від холодної вулиці, холодного підвалу, холодного горища. Ніхто не практикує теплоізолювати одне тепле приміщення від іншого теплого! Це брєд! Бо якщо квартира зверху і знизу нагріта до 20 градусів, бетон між ними не може бути меншої температури! Закони фізики в цьому світі це не дозволять!

Можливо ви жили в радянському панельному будинку, де бетонне перекриття без жодного утеплення виходить балконом на вулицю - тоді звісно там є значні втрати тепла і холодна підлога. В нашому будинку хоч десь є такий вузол? Про які втрати тепла ви тут співаєте?

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

Теплий об'єм будинку закритий доброю теплоізоляцією зі всіх сторін, включно з балконними плитами у трьохкімнатних та перехідними балконами. В проекті теплоізольовані від підвалу всі перекриття 1-го поверху. Потужна теплоізоляція на даху. Подвійне засклення лоджій. Які втрати тепла? Від судіда до сусіда?

13. rkc

rkc Well-Known Member

Дмитро, теплопровідність дерева - 0.2, пінопласта - 0.05, тобто у кілька разів менша.

Втрати тепла, як вже говорилось, на відкритих балконах-курилках, у спільних коридорах, де температура буде однозначно меншою, ніж у кімнатах, у підвалах, які теж не опалюються, та безпосередньо від контакту бетонних конструкцій з промерзлою землею на рівні фундаментів.

Решта ваших помилок носять не науко-технічний, а морально-етичний характер!

14. Дмитро Завражин

Там має бути не звичайний, а екструдований пінопласт. Так він дорожче. Дешевшим за нього є пінофол.

---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

Перепрошую, ви просто дупля не даєте в 90% того що пишете про будівництво і зокрема про цей проект, фундаменти і паркет з теплопровідністю. Може ще не пізно відмовитись від такого нездалого будинка? Алтернатив-новобудов дуже багато. Або збудувати собі за власним проектом - з блек-джеком і мінватою?

15. volter

volter Active Member

Пане архітекторе, а як виглядає переріз міжповерхового перекриття? І як буде вирішина звукоізоляція?.

16. Uganka

Uganka Well-Known Member

Раніше? А зараз? Нагадаю,я четверта питаю.

17. rkc

rkc Well-Known Member

Секрет простий - трішки потоптатись по мозолях марнославства, додавши жменьку чарівної "вати" :), і ми тепер знаємо, що з обіцяною шумо-теплоізоляцією забудовник нас попросту обдурив. Іншими словами, нам підсовують гірший товар, замість того, який ми купляли, та й ще переконують, що так і має бути. Більше того, нас і не збирались інформувати про погіршення якості товару, а після заливки стяжки ми б про це ніколи і не дізнались.

Можна до безмежності рефлексувати на тему грьобаного українського чи галицького бізнесу, проте суть проблеми не в ньому, а в нас - з нами роблять те, що ми дозволяєм з нами чинити. З таким "контингентом" можна не церемонитись - навіть не вибачатись, наприклад, прострочивши черговий термін виконання зобовязань, та й ще доводити при цьому, що це в наших же інтересах. "Контингент" схаває ...

18. Uganka

Uganka Well-Known Member

Люди добрые, объясните какую смысловую нагрузку несут все ваши перепалки на форуме? РКС в большинстве своих умозаключений прав, но и что с того? Что вы сделали, кроме того ,что выложили все свои мысли на форуме? дошли ли они до собственника? какие действия он предпримет ,чтобы выполнить все обещания ,данные нам в момент оформления документов? Хотите решительных действий, берите инициативу в свои руки, а мы, хоть и не подходящий контингент по вашему мнению, но чем сможем ,поможем. Теперь архитектор. За вашей хамской манерой ведения дискуссии теряется информация ,которую вы хотите нам донести. Думаю даже не донести, а плюнуть нам ею в лицо, показав тем самым, кто тут крутой, а кто так... Думаю, уже не только у меня возникала мысль, что нам с вами пора прощаться, информация ваша бесполезна, изменить вы ничего не можете, так как ничего не решаете. Вносить негатив на форум, мы и сами без вас управимся, если надо будет. Если у кого возникнут вопросы , есть для этого ПП. А то, если вначале было смешно, то теперь уже не хочется на форум заходить.

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:26 ----------

Не хотела никого обидеть :sorry:

19. rkc

rkc Well-Known Member

1. Є смисл розмовляти із забудовником лише у тому випадку, якщо ті, хто розмовлятимуть, будуть представляти значну частину інвесторів-покупців. Ми ж не захотіли саморганізуватись.

2. "чем сможем, поможем" не сработает. Рассчитывать на людей, которые даже на форуме под прикрытием ника остерегаются высказать свою позицию, было б элементарно не разумно, поскольку в ситуации, когда от них потребуются какие-то действия лицом к лицу из застройщиком, они, скорее всего, отступят :).

3. Те, що я роблю, є єдиноможливом у цих умовах. І робота ця далеко не така даремна, як вам здається, зокрема, багато з того, що відбулось останнім часом на будівництві, є її наслідком. І це зрозуміло. Наприклад, ще напередодні підписання угоди із забудовник моя дружина просто набрал у гуглі кілька ключових слів і вийшла на цей форум. Впевнений, що так само роблять до 90% потенційних покупців. На жаль, в умовах відсутності самоорганізації, це єдиний спосіб впливати на забудовника, який зацікавлений допродати решту квартир.

4. А вы думаете это легко - быть "гласом вопиющего в пустыне" и прочитывать в свой адрес массу мерзостей, в то время как другие лишь похихикивают за компьютером или того больше, возмущаются негативом на форуме!? Думаю, что с меня - довольно. Теперь я тоже буду только призывать других брать инициативу в свои руки, обещая лишь помочь, чем смогу :)

20. Chuvachok

Chuvachok Андрій

rkc, У вас дещо дивне сприйняття реальності. Тут багато-хто з форумчан прямо і непрямо вклав в будинок свої "дві лепти".

Без образ, сусіде, але з часу вашої появи на форумі ви конкретно хоч щось змінили, що стосується будинку? Я маю на увазі, зміни в позитивну сторону. З вашого попереднього повідомлення випливає висновок, що ви, особисто, нехтуєте прямим діалогом з забудовником і обираєте шлях його шантажу антирекламою на цьому форумі з метою впливу на продажі вільних квартир, чим ви пиляєте гілку, на якій самі ж сидите. Визначіться з ціллю, яку перед собою ставите. Бо можна її ненароком досягнути.

Забудовник, взагалі, в курсі про ваше невдоволення? Спробуйте обговорити з ним, викласти свої аргументи, почути його. Прийти до "спільного знаменника". Думаєте, хоча б в якійсь мірі не піде на зустріч у якихось спірних моментах? Думаю, піде.

Якщо ви вважаєте, що нас якимось чином хочуть обдурити і щось "не додати" / "обважити", спробуйте донести це Забудовнику. Проявіться, доведіть наприклад, саме це питання (зі стяжками) до кінця. Тоді інші сусіди довірять вам представляти їх інтереси і, можливо, навіть в майбутньому оберуть вас головою ОСББ! :)

а де твій аватар? :)