ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. rkc

rkc Well-Known Member

А взагалі, описаний вище етап робіт в квартирах є найбільш відповідальним та важливим для мешканців, бо саме від якості проведення цих робіт залежить комфортність проживання в квартирах. І після заливки стяжки вже не перевіриш цю якість. Було б добре, щоб забудовник організував візуальний огляд того, як покладено ізоляційні матеріали в кожній квартирі перед тим, як їх заллють бетоном.

• Подобається Подобається x 1
  2. rkc

rkc Well-Known Member

І ще одне. Потрібно вияснити, чи буде волого-тепло-ізоляція та стяжка на підлозі в лоджіях. Звичайно, повинна була б бути. Проте якщо на цьому вирішили зекономити, то зараз саме той час, коли б варто було б на ній наполягти. Без неї суттєво знизиться комфортність квартир.

3. Uganka

Uganka Well-Known Member

Для тих,кому цікаво про паркан та іншу фігню (фасад) 2 фото - рівняють територію,вивозять сміття,фасад закінчать за тиждень [​IMG][​IMG]

---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:03 ----------

Розмітили паркан з другого боку,труби під нього завезли.

4. Hrom

Hrom Well-Known Member

На офіційному сайті обновились фонові заставки з виглядом будинку.

5. Дмитро Завражин

Дмитро Завражин Well-Known Member

Гідроізоляція буває двох типів - рулонна, або обмазочна. В нашому випадку, як і в більшості новобудов, в вологих приміщеннях буде обмазочна, яка наноситься на стяжку. Якщо ви знаєте забудовника, який гідроізолює всю підлогу квартири - вкажіть, дуже цікаво про такого дізнатись. Труби підлогового опалення будуть вкладатись на шар пінофолу. "Лоджія" після засклення і утеплення фасаду не потребує додаткової гідроізоляції і теплоізоляції - цю роль виконують вікна та утеплювач стін. Стяжка звичайно ж буде.

6. rkc

rkc Well-Known Member

Тобто покладені на бетонне перекриття у благенькій теплоізоляції типу тоненького поролону труби опалення не матимуть надійної теплоізоляції і будуть повністю без вологоізоляції? Пінофол покладуть теж без вологоізоляції, адже його вологоізоляційні характеристики не такі вже й добрі!? Якими тоді будуть наслідки, якщо одні чи інші труби попри тестування все-таки колись дадуть тріщину?

А щодо відсутності ізоляцій на підлозі у лоджіях, то шкода, звичайно. Якщо хтось буде використовувати лоджії як частину кухні, то виникнуть серйозні проблеми з утепленням, адже сусіди з низу і з верху даватимуть холодні підлогу і стелю.

І ще одне. Через відідсутність теплоізоляції підлоги в кімнатах потрібно буде обовязково утеплювати паркет, якщо не захочете відчути на своєму здоровї всі вади холодного бетону.

7. rkc

rkc Well-Known Member

Не хотів чіплятись до цієї фрази (кожен може сказати щось, не подумавши :) ), проте дуже цікаво, як вікна і утеплювач стін врятують мене від сусіда зверху, котрий, наприклад, всю зиму не закриватиме свої вікна? Або як вони врятують від мене сусіда з низу, якщо я вирішу влаштувати у своїй лоджії потоп?

8. Дмитро Завражин

1. "Тоненького, благенького" - ви майстер створювати панічні обертони в своїх дописах. Напевно будівельникам важко було знайти найгіршу теплоізоляцію, коли її всю роблять за єдиним ДСТУ. Якщо ті чи інші труби опалення все ж таки дадуть тріщину - від того не врятує жодна поліетиленова плівка, тому, що волога через 1-1,5 метри буде вже поза неї. Гідроізоляція вологих приміщень робиться тільки на випадок, якщо на підлогу щось тече зверху. Відповідно обмазка стяжки не дозволяє волозі потрапити глибше в бетон.

2. "Серйозні проблеми" можуть бути у випадку, коли у сусідів постійно мінусова температура на лоджії, а на вашій розширеній кухні надмірне випаровування і відсутність вентиляції. Зрештою бажаючі розширяли кухні на свій страх і ризик. Ті хто розширили - ще мають можливість купити пару метрів екструдованого пінопласту і покласти на лоджію сусіду, про всяк випадок.

3. Звідки з'явиться "холодний бетон" оточений зі всіх сторін нагрітими приміщеннями? Рекомендую перечитати підручники по фізиці.

4. Це стосується будь-якого приміщення. В будь-якому приміщенні можна не зачиняти вікна і влаштовувати потоп. Ніхто не є застрахований від цього.

• Подобається Подобається x 2
  9. rkc

rkc Well-Known Member

Дмитро Завражин,серед різномаїття теплоізоляцій, в які вкладають труби, вибрано фактично найдешевший і найменшефективний варіант. Це ж стосується також інших технічних рішень. До чого тут ДСТУ та посилання на те, що інші теж так роблять? Наш будинок нібито мав би бути покращеної комфортності. Інші ж ваші коментарі взагалі ... не хочу висловлюватись у вашому стилі, особливо вартий уваги цей "В будь-якому приміщенні можна не зачиняти вікна і влаштовувати потоп. Ніхто не є застрахований від цього". Нагадаю, мова йде не про кімнату, кухню чи інше будь-яке приміщення, а про про лоджію, тобто балкон. Комусь подобається на балконі постійно тримати вікна відкритими, щоб насолоджуватись свіжим повітрям, а хтось хоче мати продовження кухні. При цьому ніхто з них не порушує якихось правил, але хотілося б зробити так, щоб у результаті ніхто не створював проблеми один одному. А ще мені дуже подобається про бетон та підручники з фізики :). При відсутності теплоізоляції на підлозі кімнат я наполегливо раджу під паркет покласти товстий шар мінвати, інакше зимою справді будуть проблеми з холодом, а літом навпаки - з духотою. І ніякий підручник з фізики цьому не зарадить, тільки товстий шар мінвати!

10. rkc

rkc Well-Known Member

Будинок - монолітно-каркасного типу, весь залізобетонний каркас фактично є одним цілим, теплопровідність залізобетону достатньо висока (до 1.7), холод чи тепло легко передається по всьому каркасу. Зимою холод йтиме навіть знизу, із замерзлої землі. Додайте перекриття відкритих курилок, спільних коридорів, які не опалюються та інколи залишаються при відкритих дверях. Не важко зрозуміти, що відсутність належної теплоізоляції від каркасного залізобетону призведе до суттєвих втрат тепла. Адже сама стяжка лише незначно послаблює коефіцієнт теплопровідності.

11. Takamine

Takamine Well-Known Member

Оо я тут прочитала вашу дискусію і дозволю написати тут своїх 5 копійок. Для чого класти мінвату під паркет? Ви ж будете жити у багатоквартирному будинку, хіба під стяжку у вашому будинку не дають пінопласт? Тим більше знизу буде хтось жити, то ж не думаю, що буде настільки холодно, що потрібно витрачати гроші на мінвату. В нас сусіди роблять зараз ремонт у новобудові з моноліту (правда стіни цегла), майже усі квартири вже заселені, то вони і досі ще не включали опалення в квартирі, кажуть, що заходиш у під"їзд і одразу відчуваєш тепло, в квартирі теж тепло. Думаю якщо дотримані усі норми то мерзнути ви не будете.

12. rkc

rkc Well-Known Member

Я також думав, що дають :)

Ну, по-перше, у вас під стяжку дають пінопласт :).
    А по-друге, почекайте зими, коли схопить все морозом, у тому числі і землю. Навіть австрійські будинки із цегли без бетону і з деревяним перекриттям охолоджуються за зиму так, що першу половину літа можна насолоджуватись приємною прохолодою :)

13. Дмитро Завражин

RKC, ви не проти, я ваші сентенції буду викладати на інженерному форумі, в розділ гумору? У вас через речення такі перли випадають!

14. rkc

rkc Well-Known Member

Дмитро, тоді я повинен вибачитись перед вами, оскільки без вашого дозволу запропонував почитати вашу творчість своїм знайомим будівельникам. Вони в захопленні :) ...

15. rkc

rkc Well-Known Member

На сайті Ювелірного будинку, де він рекламується як елітний підвищеного комфорту, на заставці пунктом 4 декларується шумо-теплоізоляція між поверхами.

За словами ж Дмитра Завражина, підлога в кімнатах, передпокої та лоджії не матиме теплоізоляції. До речі, це стало несподіванкою навіть для Ігоря, оскільки він вважав у розмові зі мною, що на підлозі кімнат під стяжкою буде пінопласт. Про шумоізоляцію взагалі говорити не приходиться. Отже, де правда, а де брехня? На сайті забудовника чи в словах архітектора Дмитра Завражина?

Далі, якщо теплоізоляції в кімнатах, передпокої та лоджії не буде, то який смисл там робити стяжку? Щоб заховати труби, примусивши їх через стяжку віддавати тепло залізобетонному каркасу, та вирівняти поверхню підлоги по квартирі!? Повна дурня! Така стяжка тоді буде абсолюно не потрібною і призведе лише до втрати 5-7 см висоти кімнат. Краще вже ті сантемитри використати на лаги, плиту та паркет, поклавши під них ту ж мінвату.

16. Дмитро Завражин

1. Теплошумоізоляція буде під теплою підлогою, як це робиться згідно всіх норм. Теплоізоляція зраштою саме там і потрібна, а не в гардеробній чи в спальні, де теплої підлоги нема, а є радіатори. Теплоізоляція в першу чергу покликана захищати арматуру бетону від перегрівання від труб опалення. Все решта - другорядне.
    2. Терміново напишіть Ігорю офіційне прохання не робити саме в вашій квартирі "дурню" зі стяжками, щоб ви змогли зробити власну "дурню" з ватою під паркетом!

17. rkc

rkc Well-Known Member

Дмитре, теплоізоляція повинна захищати в першу чергу жильців будинку від (залізо)бетонної підлоги, а також їхніх дітей, які будуть повзати по такій підлозі, отримуючи болячку за болячкою. Я розумію, що ваш працедавець, декларувавши шумотеплоізоляцію між поверхами, потім вирішив зекономити, і ви намагаєтесь його захистити - навіть ціною своєї совісті. Але тепер кожен із жильців може подбати про своє здоровя, самостійно влаштувавши теплоізоляцію в кімнатах, або ж, послухавши вас, не вживати додаткових заходів.

Зауважте, я акцентую увагу лише на найважливішому - здоровї, проте ви, як архітектор, не можете не знати, що, наприклад, найбільші втрати тепла в квартирі відбуваються саме через підлогу з поганою теплоізоляцією. У даному випадку вона відсутня у кімнатах взагалі!

• Подобається Подобається x 2
  18. zvirilka

zvirilka Active Member

а що, бетон дешевший за пінопласт, що так дорого покласти пінопласт під бетон? коли я купувала, мені теж обіцяли теплошумоізоляцію на підлозі в кімнатах

19. gonzik

gonzik Well-Known Member

так, на сайті і справді завжди рекламувались шумо-теплоізоляція між поверхами. я так розумію тепер це не передбачається?
    Дмитре, варто піднімати це питання з забудовниками?

20. rkc

rkc Well-Known Member

1. Залізобетон не має внутрішнього джерела тепла, а це означає, що нагріти весь залізобетонний каркас разом з тим, що "прилипло" до нього (стяжки, плитка і т.д.) повинні будуть жильці.

2. Може, нагрівши його раз, вони вже не будуть витрачати тепло. Аж ніяк ні, оскільки залізобетонний каркас внаслідок своєї високої теплопровідності постійно буде віддавати тепло зовнішньому середовищу (це, як вже говорилось, і промерзла земля, і спільні коридори, які не опалюються, і курилки, і т.д.). Таким чином жильцям доведеться знову і знову втрачати своє тепло, щоб підтримувалась якась певна температура залізобетону.

І все це буде відбуватись тому, що нас не забезпечили належною теплоізоляцією.

а де твій аватар? :)