ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Дмитро Завражин

Дмитро Завражин Well-Known Member

1. Щитова в будинку у підвалі. Але це просто автомати і лічильники. Це не трансформаторна, яка шумить.
    2. Сушка і консьєрж. Це юридично-правові питання. Якщо ці приміщення важаються спільною власністью мешканців (як сходова клітка чи горище), тоді ніхто не має права їми володіти чи продавати. Але часто це є одним з засобів побудувати, а пізніше приватизувати якусь додаткову площу. Назвати її сушками, творчими майстернями, техприміщеннями, щоб мати аргументацію щодо їх присутності в будинку на момент погодження проекту.

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ----------

Так, мені це подобається. На другій фото використані металеві решітки - це дорого. А бетонні можуть бути. Там звісно багато нюансів, затекла вода, приморозило, пісчана основа вспучила, покриття пішло хвилями. Асфальт в таких випадках довговічніший. Але я подумаю над цим. Може частково і зробимо.

• Подобається Подобається x 4
  2. gonzik

gonzik Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  3. VadymF

VadymF Member

Маю питання на рахунок термінів здачі бо є різна інформація. Також чи можливо буде почати робити ремонт до здачі будинку? Чи буде газ (а тому і опалення) до здачі. Дякую.

4. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Дмитро, а який, приблизно, запланували паркан? Є шанс надіятись на щось таке? Це я сфотографував на кулінарному коледжі поруч [​IMG]

Чи буде мега спрощений варіант?)

5. promisto

promisto Well-Known Member

Буде так як схоче забудовник, а не архітектор

• Подобається Подобається x 1
  6. Дмитро Завражин

Повздовжні довші паркани (від сусідів) будуть мега-спрощені, з профлиста, проте перед ними висадимо зелені кущики. Паркан зі сторони вулиці буде саме таким як "схоче архітектор". Гарним, з назвою будинку і ще з одним діамантом.

7. Chuvachok

Chuvachok Андрій

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG] Щойно нафоткав (запозичив) в центрі ще декілька ідей щодо парковки для Дмитра. Не думаю, що така бруківка значно дорожча, за звичайну. Вона виглядає свіжо, на ній класно стояти і паркуватись.

А це - пару фоток за сьогодні.[​IMG]

Про паркан : на мою думку, якщо направляти креативний потенціал, то краще це робити не на ще один діамант, а на креативніший паркан (не мега простий), цікавішу парковку, новітніші ідеї оформлення загальних коридорів і так далі. Бо "діамантовим" будинок роблять не наявність бутафорських і фейкових діамантів, а щось нове для Львова в плані будівельних рішень. Імплементація свіжих ідей роблять архітектору ім'я і репутацію. Як я розумію, Замовник - це ж просто людина з мішком грошей. Найкраще, що він може і має зробити - це забезпечити фінансування і організацію робіт. Хороший архітектор, як вузький спеціаліст у своїй галузі, повинен диктувати цій людині, вказувати на те, яким має бути будинок і прибудинкова територія. "Вибивати" з Замовника максимум бажання до творчих рішень. І боротись з такими зустрічними аргументами, як "я так хочу, "я думаю, що так буде ліпше", "у нас бюджет" і тд.
    Бо якщо це не робити, то вийде ще одна депресивна коробка на зразок доброї оселі чи львівської мрії з однаковим усім. Нічим не відрізнятиметься. Місцем, де талант і бачення архітектора не змогли реалізуватись не те, що повною, а хоча б частковою мірою. Ясно, що будується мурашник, а не палац, але чому б не дати можливість політати фантазії трохи вище?)напевне, у нашій державі ініціатива і креатив не дуже вітається і оплачується, але тим не менше, воно добре конвертується у бонуси в перспективні

Останнє редагування: 11 жов 2014
    • Подобається Подобається x 3
  8. Keith

Keith Well-Known Member

Чувачок, з такою парковкою всі дами на шпильках будуть вас кожен раз згадувати :)))

9. denverod1

denverod1 Well-Known Member

паркани , бруківка, озелення усе це можна було б винести у додатковий пакет "покращень" , архітектор вносить пропозицію власнику будинку, далі рахують і пропонують мешканцям за додаткові приміром 100 уо зробити покращення, це принаймі дає вибір аніж просто зроблять економно ..

10. Takamine

Takamine Well-Known Member

Нарешті хтось тут написав про ще один діамант, дякую вам Chuvachok, за критику, а то мене аж вивернуло. коли прочитала про ще один мега екслюзив-фішку вашого будину на огорожі. Хоч я не майбутній мешканець цього будинку. але мені не подобається такий несмак з втиканням повсюди ось цих бутафорних діамантів (брилки, на вершині будинку, та ще й в проекті на огорожі). Можливо саме та пані, яка є замовником будівництва бажає повсюди вліпити псевдо коштовності. адже знаю що має бізнес у ювілірній сфері. Але може варто її схаменути? :crazy:

11. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Кейт:Зелена парковка - це лише для авто. Нема чого на підборах їздити - це небезпечно:) п.с. прохання не розвивати далі це.
    Такамайн:Ще є можливість щось змінити з другим фейковим діамантом (зі всією повагою до особи, що це придумала). Бо це, дійсно, нагадує тих гномиків, які так полюбляють виставляти у себе на газоні наші заробітчани-чорнороби, які повертаються з Італії;)
    Денверовод: тут будинок підвищеного комфорту. Тут ці 100$ входять в ціну ;)

• Подобається Подобається x 3
  12. Uganka

Uganka Well-Known Member

за додаткові 100 уо - це викреслюємо і вставляємо ось це- прийняти в дар за рекламу будинку на форумі,за позитив,за терплячість,просто як вибачення за те,що трохи затримали здачу будинку . :)

13. Дмитро Завражин

Поперше треба усвідомити, просту річ - замовник і його сімья багато років успішно займаються ювелірним бізнесом. Це є певний предмет гордості замовника, і не дивно, що перший збудований будинок він хоче тематично ув'язати зі своїм основним напрямком в бізнесі. Звідси і назва "Ювелірний", і діамант, який виконує роль логотипа. Біля головного в'їзду буде площина з назвою будинку і логотипом - не великим і об'ємним, як на даху, а меншим і спрощеним. Загалом буде гарно, за це можете не переживати. Не пригадую, щоб у Львові взвгалі хтось пілкувався такими речами, як оформлення в'їзду на територію ЖК.
    Якщо хтось бажає проявити ініціативу, подумайте де краще розмістити смітники, щоб вони не псували вигляд на територію з вулиці.

14. Uganka

Uganka Well-Known Member

А чому ми маємо думати про смітники,а ви про логотипи і діаманти?:)

15. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Бо ви вже маєте усі по діаманту а архітектор скоро піде на інший об'єкт

16. Uganka

Uganka Well-Known Member

Не всі,а один на всіх, та й тот на даху :)))

17. Takamine

Takamine Well-Known Member

Тут щодо успішного бізнесу можна посперечатися. Минулого року власне шукали у Франківському районі новобудову, розглядали усі варіанти, близька нам людина сказала, що дана пані з компанією переживає не найкращі часи + будівництво тривало ну дуже повільними темпами на той час, коли ми за ним спостерігали і це стало відмовою щодо цього будинку.
    А ви як архітектор і сподіваюсь людина зі смаком, повинна людіні, яка має слабкість впихати усі блискучі брязкальця де треба і не треба, порадити і переконати що краще зробити. Навіщо перетворювати будинок у хто зна що, тільки через те, що людина займається ювілірним бізнесом?!
    А щодо того, що мало хто із забудовників піклується про оформлення в'їзду, то ви або не слідкуєте за ринком новобудов у Львові, або дійсно вважаєте мега ідею з діамантиками повсюди.

18. Hrom

Hrom Well-Known Member

Я нерозумію, що за фобія бриліантів у бидинку в якому ви небудете жити. Логотип на будинку був зразу в проекті. Розкажіть хто з забудовників робить закриту територію?

19. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Хром, діаманти діамантами, але листи профлиста...:sad: аж стає сумно
    Ігор щось колись казав про світло в коридорах на фотоелементі. В Добрій Оселі так. Трохи шокує зір несподіване увімкнення світла в темряві. Класно поставити світильник з фотоелементом, який поступово збільшує яскравість.
    Сміттєві баки можна поставити навпроти Ювелірного заводу, якщо є можливість. Краще це поза територією зробити, щоб і запаху не було і щоб вигляд був більш естетичний:)

20. Дмитро Завражин

1. Огорожа. Факт в тому, що жоден з сусідів не хоче вкладатися в спільний паркан, але проте вимагають глухої огорожі. Варіанти з цегли чи бетону - зважаючі на загальну довжину - дуже недешеві. Дерево - недовговічне, і через 5 років без догляду буде виглядати страшно. Компроміс - метал. Якщо перед ним висадити достатньо зелені - його взагалі буде не помітно.

2. Світло в коридорах. Світла в коридорах буде багато, як це роблять у Європі, а не по наших ДБН-ах. Частина світильників буде увімкнена постійно, решта працювати на фотоелементі, тож "темряви" взагалі не буде.

3. Сміттєві баки ми за законом мусимо передбачати на своїй території, або принаймі перед нею на вулиці. Нікому ваші баки навпроти заводу не потрібні, і підстав їх там ставити нема.

а де твій аватар? :)