ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Smith Wesson

Smith Wesson Well-Known Member

На даху буде відпочинкова зона?

2. Chuvachok

Chuvachok Андрій

А ви не думаєте, що 3 см в тому місці - це зроблено через особливість будинку (йде півколом всередині), щоб утеплювач нормально вліз і гармоніювало зі сусідніми стінами? Він же ж там лежить, в більшості, для вирівнювання поверхні, на яку потім ляже мінвата.
    2 лишні см пінопласту смішно економити. Він і так дешевий, як борщ. Очевидно, що все так, як продумано.

• Подобається Подобається x 1
  3. Hrom

Hrom Well-Known Member

Можливо, не дивився на всіх поверхах. Справа в тому, що під пінопласт не дають клей по всій прилягаючій поверхні, а точками і видно зазор між стіною і пінопластом 2см і все просвічується (збільшіть фото)

4. Дмитро Завражин

Дмитро Завражин Well-Known Member

Доброго дня, я Дмитро - архітектор цього будинку. Можу відповісти на ваші питання.

1. Щодо фото з утеплювачем 2см. Уточнюю, що це є торець з/б пілону, шириною 25см, який виходить на фасад. Цей торець за проектом на 5см втоплений від площини газоблочної стіни. В реальності нормовані будівельні відхилення по бетонних колонах можуть бути і до 2см. Ці відхилення будівельники компенсують товщиною пінопласту, товщину визначають по місцю. Звичайно, краще, коли б пінопласта було б більше ніж менше, і якщо є можливість поставити 3 чи 4 см, це треба робити. Я найближчим часом наголошу це прорабу.
    2. Але в цілому панікувати не слід, бо це є особливості певних вузлів процент яких в будинку невеликий. Основні огороджуючі стіни з газоблоку 30см і вати 5см є на 30% теплішими ніж стандарні "півтори цегли+10см пінопласту".
    3. Ще до уваги - повітряний прошарок теж має опір теплопередачі, в два рази кращий за газоблок і в 17 разів кращий за залізобетон. Він теж виконує теплозахисну функцію. 2,5 сантиметра повітряного прошарку - це приблизно 1 см пінопласту.

5. Hrom

Hrom Well-Known Member

Пілон непіде хвилею ящо на пінопласт який частково проклеєний, накладуть мінеральнувату 5см?

---------- Додано в 22:26 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

Ви ще забули добавити повітряний прошарок:)

6. Дмитро Завражин

Перед будь-якими розрахунками треба відразу домовитись що рахуємо і як.
    Можна порахувати R0 - сухого фрагменту конструкції в лаборатрних умовах. (Зазвичай так рахують, щоб "натягнути" цифри до норм)
    Можна порахувати Rпр - природньо зволожену конструкцію, яка врахує наявність вікон, містків холоду, в тому числі від балконних плит чи засобів кріплення утеплювача.
    Отже я завжди приймаю лямбду матеріалу на 15% вишу ніж декларують виробники, і це відповідає реальності, а не лабораторним показникам. У нас немає містків холоду через неутеплені балконні плити, проте я враховую коефіцієнт на вікна, кріплення і з/б пілони з "повітряними прошарками", це буде -0,6 до кожного R0.
    Згідно того реалістична картина опору конструкцій буде така:
    - Газоблок+вата 50 (для стін з вікнами), R0=3.81, Rпр=3.21
    - Пустотіла цегла+пінопласт 100 (для стін з вікнами), R0=3.22, Rпр=2.62

7. Дмитро Завражин

Нема потреби щось міняти. Парковка запроектована ідеально. "Ялинкою" під 45 град.

8. Дмитро Завражин

1. Я пояснив, як я рахую реалістичний опір. Для того, щоб "пройшло" можна порахувати інакше, як зазвичай і роблять.
    2. Далеко не у всіх будинках "вітрини" подвійні. Ми ж засклили лоджії, це те саме, що поставити подвійні вікна, зменшили площу зовнішніх стін лоджій в півтора рази. Можете порахувати, якщо в сумі площа вікон не більша 20% площі кімнат, то все відповідає рекомендованим нормам.
    3. Мало хто усвідомлює, що майже 50% тепла, а значить і грошей виходять з квартири не через стіни чи вікна, а через вентиляцію. Як кажуть - "в трубу". Ось де треба думати, як зберігти і заощадити.

9. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Дмитро Завражин, дякую Вам за професійну відповідь!

Ще маю запитання стосовно парковки: на її зображенні видно таку картину. Машини йдуть "ялинкою". Але між машинами немає клумб. Це створює подобу парковки біля ВАМу/Сільпо на Науковій. Їх і не буде, чи парковка ще в процесі обговорення?
    Особисто я (як автовласник) легко пожертвував би 5-10 паркомісцями заради алейки з дерев чи гарних туй. Хочеться мати перед вікнами зелень. Так буде затишніше жити у будинку.

Вкладення:

• ff.jpg
      ff.jpg
      Розмір файлу:
      67,5 КБ
      Переглядів:
      8
  10. denverod1

denverod1 Well-Known Member

А що можете порадити аби в трубу не тікало?

як приклад ппропонують уврк 50 притчно витяжні системи
    http://youtu.be/eMApSEO8sNs[​IMG]

11. Дмитро Завражин

У нас на 110 квартир лише 40 паркомісць. Я не думаю, що варто ще зменшувати. Проблема парковок в місті актуальна і її треба вирішувати. Далеко не у всіх проектах забезпечується і такий відсоток парковок. Натомість вулиця Підстригача досить зелена, на відміну від інших щільно забудованих кварталів. Дерев і кисню буде достатньо. Вздовж парканів будуть дві зелених смуги шириною в метр-півтора. Там можна висадити якісь хвойні деревця. Відповідно озеленити і задню дворову частину, над цим ми ще працюємо.

---------- Додано в 10:02 ---------- Попередній допис був написаний в 09:54 ----------

Так - це насправді самий простий і дешевший тип організованої вентиляції. Доречі кращі аналоги тих російських уврк 50 виробляють в Україні і навіть у Львові. http://prana.org.ua/ua/
    Складніші системи передбачають розводку під стелею рукавів і установку, яка циркулює і рекуперує повітря.

• Подобається Подобається x 3
  12. denverod1

Ще питання до пана архітектора :) А де буде розташована електрощитова? В будинку чи окреме приміщення? Чи є якісь нормативи по шуму? У нас наприклад на демнянській йде шум який чути на перших поверхах, на звернення до санстанцій кажуть "будинки і біля залізничних колій стоять кожен сприймає звук по різному"

Також цікаво було б почути вашу думку, якщо в проекті зазначені приміщення під сушку, то чи правильним є те що потім ці приміщення продають як комірки? Те саме і з приміщеннями консьєржа ..

П.с. даруйте шо отак забираю увагу у архітектора у гілці ювелірного :)

13. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Декілька ідей:uanew:
    Як варіант озеленення парковки, можна хоча б дуже частково (наприклад, лінія посередині чи збоку) використати "зелену парковку". Ось приклади:
    [​IMG] [​IMG]

А якщо бруківка запланована однотонна, сіра, то дещо зробити її цікавішою можна кольоровими вставками, як зробили наші сусіди:

• Подобається Подобається x 2
  14. denverod1

Цікаво чи у нас таке роблять озелення місць паркування .. Фото мабуть з європи

15. Дмитро Завражин

1. Щитова в будинку у підвалі. Але це просто автомати і лічильники. Це не трансформаторна, яка шумить.
    2. Сушка і консьєрж. Це юридично-правові питання. Якщо ці приміщення важаються спільною власністью мешканців (як сходова клітка чи горище), тоді ніхто не має права їми володіти чи продавати. Але часто це є одним з засобів побудувати, а пізніше приватизувати якусь додаткову площу. Назвати її сушками, творчими майстернями, техприміщеннями, щоб мати аргументацію щодо їх присутності в будинку на момент погодження проекту.

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ----------

Так, мені це подобається. На другій фото використані металеві решітки - це дорого. А бетонні можуть бути. Там звісно багато нюансів, затекла вода, приморозило, пісчана основа вспучила, покриття пішло хвилями. Асфальт в таких випадках довговічніший. Але я подумаю над цим. Може частково і зробимо.

• Подобається Подобається x 4
  16. gonzik

gonzik Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  17. VadymF

VadymF Member

Маю питання на рахунок термінів здачі бо є різна інформація. Також чи можливо буде почати робити ремонт до здачі будинку? Чи буде газ (а тому і опалення) до здачі. Дякую.

18. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Дмитро, а який, приблизно, запланували паркан? Є шанс надіятись на щось таке? Це я сфотографував на кулінарному коледжі поруч [​IMG]

Чи буде мега спрощений варіант?)

19. Дмитро Завражин

Повздовжні довші паркани (від сусідів) будуть мега-спрощені, з профлиста, проте перед ними висадимо зелені кущики. Паркан зі сторони вулиці буде саме таким як "схоче архітектор". Гарним, з назвою будинку і ще з одним діамантом.

20. Chuvachok

Chuvachok Андрій

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG] Щойно нафоткав (запозичив) в центрі ще декілька ідей щодо парковки для Дмитра. Не думаю, що така бруківка значно дорожча, за звичайну. Вона виглядає свіжо, на ній класно стояти і паркуватись.

А це - пару фоток за сьогодні.[​IMG]

Про паркан : на мою думку, якщо направляти креативний потенціал, то краще це робити не на ще один діамант, а на креативніший паркан (не мега простий), цікавішу парковку, новітніші ідеї оформлення загальних коридорів і так далі. Бо "діамантовим" будинок роблять не наявність бутафорських і фейкових діамантів, а щось нове для Львова в плані будівельних рішень. Імплементація свіжих ідей роблять архітектору ім'я і репутацію. Як я розумію, Замовник - це ж просто людина з мішком грошей. Найкраще, що він може і має зробити - це забезпечити фінансування і організацію робіт. Хороший архітектор, як вузький спеціаліст у своїй галузі, повинен диктувати цій людині, вказувати на те, яким має бути будинок і прибудинкова територія. "Вибивати" з Замовника максимум бажання до творчих рішень. І боротись з такими зустрічними аргументами, як "я так хочу, "я думаю, що так буде ліпше", "у нас бюджет" і тд.
    Бо якщо це не робити, то вийде ще одна депресивна коробка на зразок доброї оселі чи львівської мрії з однаковим усім. Нічим не відрізнятиметься. Місцем, де талант і бачення архітектора не змогли реалізуватись не те, що повною, а хоча б частковою мірою. Ясно, що будується мурашник, а не палац, але чому б не дати можливість політати фантазії трохи вище?)напевне, у нашій державі ініціатива і креатив не дуже вітається і оплачується, але тим не менше, воно добре конвертується у бонуси в перспективні

Останнє редагування: 11 жов 2014
    • Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)