ЖК "Ювелірний" -відгуки

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем IrynaDub, 3 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Shuvana

Shuvana Member

Дякую!

2. novoselik

novoselik Well-Known Member

900 у.о.? навіть при курсі 11... забагато.

3. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Ну так, недешево, порівняно з Набережним Кварталом:))). Все має свою ціну. Зараз взнаю в Ігора додаткову інфу за утеплення фасаду. Буде нова інфа - напишу.

4. Grek

Grek Well-Known Member

Погоджуюсь, будинок дуже хороший і якісний, але при такому курсі для тих хто має заробітки і накопичення в гривнях, загальна вартість виходить непідйомною. Місяць тому була іще надія на відкат долара хоча б до десяти але зараз вже таких ілюзій фактично немає :dntknw:

5. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Набережний може акцію проводити, 1 квартира ювелірний = 2 квартири в набережному, або купи за ті самі гроші квартиру, другу куартиру в подарунок для тещі :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Представник забудовника написав мені відповідь по емейлу - деякі уточнення про утеплення:

Останнє редагування: 6 чер 2014
  7. promisto

promisto Well-Known Member

відповідь проста: розміри газобетонних блоків кратні 100мм, а він, як баран, запроектував 250 мм, що ускладнює роботу та збільшує відходи, а розмір 250мм - це довжина цеглини

Останнє редагування: 6 чер 2014
  8. denverod1

Усюди порушення і ніхто наші права ніде не відстоюватиме , так що шоби там не знайшли ніхто нічого не поміняє

9. Chuvachok

Chuvachok Андрій

denverod1, Наскільки я розумію, то не є порушення. Просто на початку, коли будинок був лише "на папері", вони запроектували то утеплення згрубша, а коли дійшла справа до фактичного утеплення, то переробили раціонально. promisto наче тямить у будівництві найкраще з нас всіх, то може мене виправити.

10. denverod1

Може, у нас на демнянській теж на малюнку одне а як справа дійшла до будови то виявилося іншим, на що сказали "ну бо коли ми почали будувати ще не встигли поміняти документацію" тому то все проходили і тут дивуватись нема чому, яка проста людина піде судитися аби компенсували їй неіиконання того чи іншого? Ніяка бо останні гроші вклали в житло а суди то багато років тяганини ..

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:29 ----------

Вам повезло, якщо не помиляюсь що в будинку будуть жити забудовники, тому очевидно мали б робити як для себе

11. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Справа в тому що в додатку до договору ФФБ все написано настільки грубо, що відхилення можливі від +100 до -100.
    Наприклад: "двері - металеві, протипожежні". От що входить в поняття "металеві двері"? Вони мають бути дорогі чи дешеві? Оббиті деревом, чи ні? Замок повинен бути хороший, чи найдешевший? Вічко повинне бути? Скільки замків має бути?
    І таких порівнянь багато - по всім пунктам.
    В тому ж додатку написано про утеплення мінватою (якщо взагалі це написано, не пригадую), але її товщину там не вказано 100%.

Я веду до того, що претензій, як таких, фактично не може бути. Все зводиться до: "утеплення є? є. двері є? є."

Тут виходить що все зводиться до довіри забудовнику на словах. Он (для прикладу) вказано в додатку, що в будинку є 4 ліфти. Він може поставити 4 дешеві і поширені ліфти ОТІС, або дорожчі вищого класу. Все залежить від забудовника і його бажання продавати певну якість будинку.

12. promisto

В тому то й річ, що так складається 100% усіх договорів: забудовник собі не ворог у заганяти себе в жосткі рамки не буде.
    Щодо конструктиву будинку, то є непоодинокі випадки, що починають квартири продавати тоді, коли ще проект не готовий взагалі.
    Можливо планувалось спочатку робити цегляні стіни, а потім з метою економії замінили на газобетон (менша вага дозволяє зменшити затрати на необхідний фундамент будинку, якісно покладені стіни з газобетону дозволяють уникнути наступних штукатурних робіт - зразу шпатлюванння і фарбування)
    Щодо Демнянської, то там забудовник взяв незавершене будівництво із готовим фундаментом та нижніми поверхами і від того уже "плясали" - тому і димові канали появились, так як початковий проект не передбачав індивідуального опалення. Хоча тішить те, що будинок за той час уже дав усадку і подальше навантаження грунта не призведе до видимих деформацій, які бувають завжди. У мене в панельці 1985 року будови і зараз продовжують з'являтись тріщини в міжпанельних стиках перекриття

13. Uganka

Uganka Well-Known Member

З’явилось бажання висловитись. Погано ,коли забудовник не виконує обіцяне.Але думаю,що всі реалісти, і ніколи не буде 100% ідеалу. Є речі,які можна виправити-доутепляти,зробити температуру на котлі вищою,щоб було тепліше і сухіше в квартирі,можна ліквідувати причини шуму (ми вже боролись з цим ),можна навести порядок на озері і привчити до цього людей (якось ліквідували 20-річне звалище відходів силами своєї родини і потім рік привчали «саветских» людей ,що не добре мусор кидати під забор сусіда). А є речі,які ти не можеш виправити,як то тюрма (ми жили коло тюрми,переїхали), або будинок буквою «ш»,де чудовий вид на вікна сусідів, майже немає двора,да і самих сусідів десь 300-500 квартир. Я думаю,люди ,які формують ціну на свої будинки,добре розуміють всі ці моменти. І не можна порівнювати те ,що не завжди порівнюється. До того ж у Львові,на щастя, є вибір новобудов на всі смаки і гроші.

• Подобається Подобається x 1
  14. promisto

От власне і потрібно з себе викорінювати психологію «саветских» людей - купляючи шубу Ви дома не будете подовжувати рукава бо виготовлювач їх зробив закороткими - так і тут: ви платите за товар належної якості. Якщо виготовлювач цього товару продає Вам товар нижчої якості ніж заявлена, то прошу мені компенсувати мої втрати

15. Uganka

Uganka Well-Known Member

Та я то така ,що попрошу мин.вату покласти 10 см,може ще хтось попросить,але в договорі дійсно того немає,тому і в суд йти немає сенсу. Виявляється,що все тримається на порядності забудовника,і думаю не тільки наш будинок має з тим проблеми. Це ви ще не жили 2-3 роки в новому будинку,потім таке вилазить... І ніхто не хоче виправляти. Живемо,то знаємо. Я не захищаю забудовників,намагаюсь шукати позитив в тому ,що є,бо коли робили вибір,намагались свідомо підходити до всього.Але всього не прорахуєш,бо ми не є профі в будівництві,та і житло ми не купляємо так часто,щоб всі нюансі враховувати. Я вам хочу сказати,що Львів десь років на 15 попереду від Херсона в будівництві і коли читаю форум,то розумію ,що ви "балованные". Але це не погано,в людей високі вимоги і це стимулює фірми якісніше робити свою справу. Чесно кажучи,не знаю ,як донести до забудовника,що 10 см утеплювача для нас ,мешканців цього будинку, буде краще ніж 5.Може підкажете?:dntknw:

16. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Uganka, думаю, якщо ще ви Ігору передзвоните, він пояснить може вам краще, чому вони підійшли до зменшення шару мінвати і додавання шару пінопласту.
    Хоча я більш ніж впевнений, що нове рішення тепло триматиме не гірше (а може й ліпше)

17. Uganka

Uganka Well-Known Member

Полюбляю питання задавати і в очі заглядати,тому запитаю наступного тижня. А поки буду читати ,що люди,які живуть в цій кліматичній зоні в будинку з газобетону обшитому мин.ватою 5 см ,скажуть,якщо такі знайдуться. Бо все перевіряється на практиці. От кому цікаво,можу розказати,як жити в будинку ,обшитому пінопластом, при температурі -10 +50.:)

18. promisto

Як будете в забудовника, то попрості подивитись Том 1 "Загальна пояснювальна записка" Робочого проекту - там буде вказана товщина необхідна товщина утеплювача. Кожен проект до початку реалізації повинен пройти державну інвестиційну експертизу на предмет дотримання нормативних вимог будівництва і приступати до будівництва можна лише при отриманні позитивного висновку експертизи. Якщо відбулися суттєві зміни в проекті (обговорюване нами питання таким і являється) проект повинен пройти повторну експертизу.

19. denverod1

Та тут як то кажуть можна тільки здогадуватись чому, от наприклад квартира 50 тис уо , 25 тис уо нехай чистими вони заробляють а 25 затрачають на все решта, невже їм так сильно впливає ота різниця на дверях нехай 1000 грн, чи там вікна, але певно вони закладають якусь певну суму маржу яку вони мають отримати вкінці, якщо є якесь коливання то ставлять або дешевше або якісніше , але суть що заробити певну суму, а суму власне диктує ринок, чим по більше зрубити грошей ..

Те саме ринок праці, прибуток в магазина 30 тис але двум продавцям зарплата всерівно 2 тис бо так у всіх магазинах

А покупці дивляться на договора аби не кинули і переживають шоб будинок здали а оті всілякі нюанси то мєлочі як то кажуть, та з часом звичайно якщо прийде євро стандарти мала б зрости відповідальність зі сторони забудовників, жити по новому як каже петро президентович :)

Нам би глянути для прикладу будови у поляків, яка ціна і кінцевий результат, що пропонують там а що тут , про німців мовчу ..

---------- Додано в 16:04 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ----------

От шось подібне було в адамаса, вони проходили зміни тому уся інформація не була надана на момент продажу, але ж могли хоч по людськи намалювати шо і як, певно на тому етапі втрачати потенційного клієнта було ризикованим то ж всі увімкнули незнайку ..

20. promisto

середньостатистичній сім'ї в Німеччині на власне житло треба років з 30 збирати. Ціна м2 від 1800 євро в "російських" кварталах

а де твій аватар? :)